Alkoholikovo okénko

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 44, 45, 46  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Alkoholikovo okénko  Úvodní stránka -> Ostatní -> Alkoholikovo okénko
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jak často pijete alkohol?
Každý den.....piju vše co teče a neznám hranice
4%
 4%  [ 12 ]
Minimálně 3 krát týdně mám opici,že si nic nepamatuju
0%
 0%  [ 2 ]
Jednou v týdnu na hadry
21%
 21%  [ 55 ]
Občas
52%
 52%  [ 136 ]
Co je to alkohol?
20%
 20%  [ 52 ]
Celkem hlasů : 257

Autor Zpráva
Soorbso

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Black Dragon napsal:

Pokud se dostanes do lesa a z lesa bez uhony, tak budes nadsamec

poznas niekoho takeho? mne to pride dost sci-fi
Black Dragon

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja rikam, ja na to vino moc nejsem ... kdyz uz me neco chutna, tak sou to spis sladky vina - ledovy ... a nasi mi vozi ze Samosu vino tzv. Nectar .. coz je neco podobnyho chutove, akorat ty hrozny nejsou presly mrazem ale teplem...

Kdyz sem byl mladsi, tak sem mozna chlastal cerveny vino s kolou ..venku za barakem :))

Morava=vino ... to je jasny .. vy cajzli tam muzete tak stacet ty svoje patoky jako Prazsky sklepmistr
Diana

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V Praze na Bělehradské ulici ( u Tylova náměstí ) otevřeli velice zajímavou prodejnu stáčených whisky, likérů, vůbec destilátů, ale také např. různých olejů ( olivový, sezamový apod. ).
Prodejna rozhodně stojí za návštěvu a možná tam najdete i originální dárek pro své přátele.
Posílám odkaz. I když se spíše rozepisují o olivovém oleji, najdete tam i zmínku o alkoholických nápojích a také několik obrázků z prodejny.

http://www.cuketka.cz/?p=1256

České stránky této prodejny zatím nefungují, proto pro ilustraci zasílám i zahraniční.
http://www.vomfass.cz/

http://www.vomfass.com/Whisk-e-y.3136+M52087573ab0.0.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Black Dragon

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Soorbso napsal:
Black Dragon napsal:

Pokud se dostanes do lesa a z lesa bez uhony, tak budes nadsamec

poznas niekoho takeho? mne to pride dost sci-fi

Bohuzel neznam ... ja sem se jeste nikdy nedostal ke skousce : ( ( .. kamosi to skouseli .. jako do lesa se dostane dost lidi bez uhony .. ale pak uz je to horsi..mnohem horsi

Bombay: jak zpiva Fananek ... Rozeznam cerveny vino, ale jenom v pruhledny sklince
Triton

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
V Praze na Bělehradské ulici ( u Tylova náměstí ) otevřeli velice zajímavou prodejnu stáčených whisky, likérů, vůbec destilátů, ale také např. různých olejů ( olivový, sezamový apod. ).
Prodejna rozhodně stojí za návštěvu a možná tam najdete i originální dárek pro své přátele.
Posílám odkaz. I když se spíše rozepisují o olivovém oleji, najdete tam i zmínku o alkoholických nápojích a také několik obrázků z prodejny.

http://www.cuketka.cz/?p=1256

České stránky této prodejny zatím nefungují, proto pro ilustraci zasílám i zahraniční.
http://www.vomfass.cz/

http://www.vomfass.com/Whisk-e-y.3136+M52087573ab0.0.html

A jejej, já si chtěl původně, až budu příště v Praze koupit nějaké oblečení, ale tohle vypadá lépe

Samozřejmě mi jde o ten olej
Diana

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Black Dragon napsal:
Diana napsal:
Triton napsal:
Tak já jsem včera jenom koštoval Svatomartinské a musim přiznat že bylo dobré

Já byla na ochutnávce Svatomartinského v úterý. Víno Michlovský

Michlovsky sou dobry vina .. jak vina nepiju, tak tyhle mi strasne chutnaly .. fasovali sme to loni v praci na Vanoce .. flaska pry snad 300Kc .. jedno cerveny a jedno bily a fakt vyborny

Michlovský má dobrá vína, ale neplatí, že všechna. Dělá špičku, vyšší střední třídu, ale i normální třídu. Jednu dobu bylo moderní prohlašovat o sobě, že dotyčný kupuje vína od Michl., znělo to fundovaně.
Ale jinak souhlas, obvykle výběrem nějaké jeho lahvinky nic nepokazíme. a navíc za slušnou cenu to je.

Nikdo přeci neříká, že všechna vína od jednoho konkrétního producenta musí být skvělá. Některá se povedou, jiná zas méně. Od toho jsou ochutnávky, aby si člověk udělal obrázek a pak mohl směle nakupovat zásoby.
Není nic krásnějšího něž ochutnávat
ygg

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Black Dragon napsal:

Morava=vino ... to je jasny .. vy cajzli tam muzete tak stacet ty svoje patoky jako Prazsky sklepmistr

Tssssssssss .... my si umíme dojet do Toskánska pro chiantti

Ale jinak jako pravověrného pivaře tě chválím .... i když tedy ten Gambáč je na hraně, ale heineken .... za ty prachy... zlaté Starobrno, ať už ležáček nebo medium, nebo Granát
Black Dragon

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Ale jinak jako pravověrného pivaře tě chválím .... i když tedy ten Gambáč je na hraně, ale heineken .... za ty prachy... zlaté Starobrno, ať už ležáček nebo medium, nebo Granát

Dekuji pane ...
S tim Gambacem je to proste srdcova zalezitost ... ja sem na tom odkojenej ... na stredni sme nechlastali nic jinyho.. proste v nasi hospe naproti skole meli Gambac a hotovo :)

Heineken je nejlepsi pivko ... pil sem pred nejakou dobou tady u nas v Brne tocenyho...musim rict, ze tak dobry pivo sem snad v zivote nepil..jenom skoda ze za 50Kc : (

StaroBrno je svinstvo a to reknu jakozto Brnak ... desitka je humpl neskutecnej, kdekoliv sem to byl, tak to byla brecka..vcera sem dal tri 11ky a mel sem co delat abych se z toho nezeblil, jak to bylo hnusny..jinak obcas to byva docela pitelny... 12ka je dobra vec docela, sice trosku nasladlejsi, ale jinak chutove dobra ...

Dneska sem si koupil na doma dva Budvarky 10ky ... ty muzu taky, jak 10 tak 12 ... pripadne tam mam jeste Stellu ... tocena je velice povedena ..akorat smrtici :)
ygg

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, je fakt, že já jsem trochu dost deformován tím, že do sebe liju lahváče doma....

A jak jsem psal....Heineken není špatné pivo, ale nějak mne taky nenadchlo. Podobně Carlsberg.

Lahvové Starobrno Medium velmi ok, ležák radost pít. Na houno je, že ho tady skoro nikde neseženu. Kdysi dávno bývalo Tesco pivařův ráj...jako co se českých, tak zahraničních piv týče, teď už mají houno i tam.

Géčko je takový normál....nenadchne, neurazí. Budvar já taky můžu, to jo . A Prazdroj je specifický, ale furt klasa...hlavně ve třetinkách k dobrému jídlu .

Ale tomu sentimentu rozumím, ona taková romantika v létě na táboře v Milčicích u točeného Nektaru....joj! A co na tom, že Nektar...posereš hektar
Diana

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To BD :
Vy na Moravě máte všechno lepší, viď?

Pro zajímavost zasílám informace o vinicích v Praze.
Rozhodně netvrdím, že je to nejlepší víno na světě, ale beru to jako zajímavost.

Jeden z nejpěknějších zážitků s vinohrady v Praze vás čeká na vinici Sv. Kláry v areálu Botanické zahrady v Tróji. Nádherná terasovitá vinice dává každý rok asi 5000 Kg hroznů, které zpracovávají odborníci z České zemědělské univerzity. Hrozny se na zpracování převážely vždy do Mělníka, plánují se však i vlastní sklepní prostory na zpracování. Přímo na svahu je celoročně otevřená vinotéka, ve které je možno koupit všechna produkovaná vína. Zaměřují se převážně na bílé víno z odrůd hroznů Ryzlink rýnský, Müller–Thurgau a Sauvignon, výtečná je i kupáž České zemské bílé. Vína prodávají v 0,5l lahvinkách od 150 - 220,- Kč. A pokud by vám návštěva u Sv. Kláry nestačila - stačí sejít o kousek níže do Trojského zámku, ke je ve sklepě nově vybudovaná vinotéka s malou vinařskou expozicí se zaměřením na vinařskou oblast Čechy.

Vinotéka na Grébovce je známá především pro svůj nádherný Viniční altán a jeho pravidelné středeční degustace s výkladem. Vinice je s různými přestávkami aktivní již přes sedm století, o obnovení výsadby a hlavně o nákladnou rekonstrukci viničního altánu se zasadili osvícení radní Prahy 2. Pěstuje se Ryzlink rýnský, Müller–Thurgau, Rulandské šedé a Rulandské modré. Víno je možno nakoupit přímo v altánu za ceny okolo 150,- Kč. Doporučujeme první návštěvu spojit s návštěvou degustace (telefonická rezervace vhodná).

O vinici Máchalku se starají nadšenci z Vysočan, kteří si založili vinařské družstvo v roce 1996 a hospodaří s podporou městské části Praha 9. Odrůdová skladba je podobná ostatním pražským vinicím. Vinaři pořádají ochutnávky, své víno prodávají prozatím omezeným stánkovým prodejem, ve kterém koupíte většinu vín do 100,- Kč. Nejlepší obrázek si uděláte sami, když je ve vinici navštívíte 1. prosince, kdy se budou ochutnávat mladá vína z ročníku 2007.

Historie Modřanské vinice sahá až do 12 . století. Její novodobá obnova začala okolo roku 1987 Českým zahrádkářským svazem, do seznamu viničních obcí se však dostala až v roce 2000. Od roku 2004 jsou pak osázeny další parcely a produkce vína se pěkně rozjíždí. Pěstuje se Ryzlink rýnský, Muškát moravský, Müller–Thurgau v červených pak Modrý portugal, Svatovavřinecké a nově i Rulandské modré. Zahrádkáři jsou prozatím na prodej svých tekutých pokladů velice skoupí.

Vinici najdeme i na Pražském hradě. Jmenuje se Svatováclavská a poprvé zpřístupněna byla letos na jaře. Víno se prozatím nedá koupit, ale plánuje se spuštění vlastní expozice vinařství včetně vinotéky s malým gastronomickým programem. Svou vinici chce vybudovat i městská část Praha 3, tak aby oblíbené Žižkovské vinobraní získalo zpět své opodstatnění. Záměr vysadit víno na Vítkově však kvůli špatné dostupnosti pozemků nevyšel. Vinice nad Žižkovem tak v nejbližší době neuvidíme, radní se ale nevzdávají a již teď hledají další vhodné lokality.
Diana

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 3:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A na závěr si neodpustím ještě jednu zajímavost...

Král český a císař římský Karel IV. - Výnos o zakládání vinic

Výňatek z jeho privilegia, vydaného L.P.1358:

"Chtějíce z vlastní vůle a naší nekonečné laskavosti,jakož i s pomocí boží, zlepšiti stav našeho království a všech jeho obyvatel,nařizuji: ... Zakládati vinice na všech horách obrácených k poledni do vzdálenosti 3 míle kolem Prahy. Každý, kdo takové hory vlastní, má začít se zakládáním do 14ti dní po vydání tohoto privilegia. Kdo by sám základati nechtěl nebo nemohl, ať na jeho pozemku zakládá ten, komu jej perkmistr propůjčí. Kdo vinici založí,bude ode dne,kdy se zakládáním započal,po 12 let od všech daní a dávek svoboden...
Batul

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gambac se da chlastat jako nouzovka, desitka mi uz nechutna nikde, dvanactka jeste obcas jde.
Heineken mi prijde strasnej,ale 1000 lidi, 1000 chuti.
U nas pijeme Klaster a strasne zalezi na hospode, nekde je vynikajici, jinde se to neda chlastat. Nejlepsi je na nejaky akci toceny ze sudu pres obycejnou pipu, sice to hodne peni, ale pivo je vynikajici.

K vinu: Chodil jsem nakupovat jeste pred rokem na Chodov v Cerny ruzi do vinoteky, ted uz je zavrena a nejvic mi tam chutnalo Zweigeltrebe od Balouna 2005,2006, ty ostatni, co jsem koupil, me nijak zvlast nenadchli a to bylo vino vetsinou tak za 250Kc.
Fakt to chce hodne hledat, ale stejne to vino jednou dojde a musi se vybrat jina znacka.
Luster

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co takle pivo Hoegaarden, uz ste nekdo zkouseli? Je to docela dobra zmena, ale klasika je klasika
Diana

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vinotéky v obchoďácích, to není myslím dobrá volba. Ve většině případů neumí skladovat lahve a mají zcela dementní personál. Jednou jsem tu osudovou chybu udělala a zašla do nějakého podobného krámku, ale rychle jsme z něj vypadla, protože slečna prodavačka hledala Frankovku v bílých vínech.
ygg

PříspěvekZaslal: pá listopad 14, 2008 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo Di, ale to bylo ještě před tz. Malou dobou ledovou .... on se totiž ten praotec zase tak blbě nezastavil, ale pak se to nějak zvrtlo

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Alkoholikovo okénko Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 44, 45, 46  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: