Hovězí steak

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hovězí steak  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Hovězí steak
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Psycho

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2009 7:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Abina"]

SUPER a ja to jeste obalim v drcenem pepri a pak teprve ho soupnu odlezet:-)
Miluju roarstbeef.......dam si ho pod nick jako avatar jelikoz zenske prsa taky nektere postpubertalní trubky pohorsovaly............
useyourhead

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2009 7:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Abina napsal:
tak se chci s vámi také podělit o baštu kterou jsem dělala:
ANGLICKÝ ROSTBÍF
2 kg nízkého roštěnce v celku
černý mletý pepř
worcesterská omáčka
plnotučná horčice
olej, sůl

Roštěnec hodně osolíme, opepříme a potřeme worces. omáčkou. Koření řádně vetřeme do masa. Poté maso namažeme hořčičí a uložíme do misky, kterou přikryjeme alobalem nebo fólií a uložíme do ledničky. Maso necháme v ledničče 2 dny odležet (z vlastní zkušenosti mě tam leželo 4 dny jelikož jsem byla pryč a nic se mu nestalo). Poté maso zprudka opečeme po obouch stranach dáme do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme při 150stupních asi hodinu (já pekla asi hodinu a půl).
Poté maso nakrájíme na tenké!! plátky a podáváme...
-z vlastní zkušenosti mohu říct že se může použít i hovězí zadní které je levnější...když použije postup co jsem napsala hore maso bude krásně měkoučké a bude se rozpadat...mňamka....
bohužel jsem své dílo nevyfotila a tak jsem aspoň na netu našla fotečku aby kdo nezná věděl aspoň o co jde....

tak podle tohohle receptu roastbeef určitě nepřipravíš. když maso nasolíš a necháš 4 dny v lednici, budeš z toho mít jerky. Vytáhne to všechnu šťávu. a péct hodinu a půl? to určitě ne.
nejlíp mi vyšel roastbeef, který jsem nesmažil vůbec, jen rozehřál troubu na max - cca 220-250, potom to hodit na 20 minut a po 20 minutách ubrat na 120 a péct dalších 20 minut. pak je tak jak má být - uvnitř krvavý a zvenku křupavý.
a hořčíci určitě semínkovou - kremžskou, ideálně anglickou.
Bosorka

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2009 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ja jsem ujela na hovezim v sobotu, bohuzel bez fotky, ale urcite to nebylo naposled. Tak priste ty krasne stavnate steaky vyfotim

Hovezi zadni (450g) nakrajet na 1,5cm platky. Nechat odlezet v marinade: 5 lzic cerveneho vina, 3 lzicky horcice, 3 lzice sojove omacky, 1 lzicka cukru krystal. Steaky opeprima a vlozime. Nesolit. Opeceme cibuli, do vypeku dame steaky a 3 min z kazde strany opeceme, potom prilijeme marinadu a az je stavicka obalena kolem masa vyndame (15min). Je to moc mnam mnam
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
KAKAč

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2009 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Steak som ešte v živote nerobil, teraz mám v chladničke hotový steak na tácke a v dvoch takých kelímkoch nejaká sračka :-))) /predpokladám že sa to po upečení vykydá na ten steak.
Je to rumsteak /ešte k nemu treba asi dokúpiť liter rumu :-))/, stál 350 kč/kilo.
Dúfam, že to neposeriem a bude sa to dať žrať :-)))))
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Abina

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2009 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

useyourhead napsal:
Abina napsal:
tak se chci s vámi také podělit o baštu kterou jsem dělala:
ANGLICKÝ ROSTBÍF
2 kg nízkého roštěnce v celku
černý mletý pepř
worcesterská omáčka
plnotučná horčice
olej, sůl

Roštěnec hodně osolíme, opepříme a potřeme worces. omáčkou. Koření řádně vetřeme do masa. Poté maso namažeme hořčičí a uložíme do misky, kterou přikryjeme alobalem nebo fólií a uložíme do ledničky. Maso necháme v ledničče 2 dny odležet (z vlastní zkušenosti mě tam leželo 4 dny jelikož jsem byla pryč a nic se mu nestalo). Poté maso zprudka opečeme po obouch stranach dáme do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme při 150stupních asi hodinu (já pekla asi hodinu a půl).
Poté maso nakrájíme na tenké!! plátky a podáváme...
-z vlastní zkušenosti mohu říct že se může použít i hovězí zadní které je levnější...když použije postup co jsem napsala hore maso bude krásně měkoučké a bude se rozpadat...mňamka....
bohužel jsem své dílo nevyfotila a tak jsem aspoň na netu našla fotečku aby kdo nezná věděl aspoň o co jde....

tak podle tohohle receptu roastbeef určitě nepřipravíš. když maso nasolíš a necháš 4 dny v lednici, budeš z toho mít jerky. Vytáhne to všechnu šťávu. a péct hodinu a půl? to určitě ne.
nejlíp mi vyšel roastbeef, který jsem nesmažil vůbec, jen rozehřál troubu na max - cca 220-250, potom to hodit na 20 minut a po 20 minutách ubrat na 120 a péct dalších 20 minut. pak je tak jak má být - uvnitř krvavý a zvenku křupavý.
a hořčíci určitě semínkovou - kremžskou, ideálně anglickou.

tak to by mě zajímalo co tedy mám v ledničce
yazi
(ban)

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2009 4:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KAKAč napsal:
Steak som ešte v živote nerobil, teraz mám v chladničke hotový steak na tácke a v dvoch takých kelímkoch nejaká sračka :-))) /predpokladám že sa to po upečení vykydá na ten steak.
Je to rumsteak /ešte k nemu treba asi dokúpiť liter rumu :-))/, stál 350 kč/kilo.
Dúfam, že to neposeriem a bude sa to dať žrať :-)))))

po litru rumu si myslim je vsechno jedno
Petey

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2009 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nie je to nahodou rumpsteak?
KAKAč

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 6:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
nie je to nahodou rumpsteak?

vidíš, je to rumpsteak a bolo to z nejakej írskej beštie :-)))))))))))

Ináč to bolo fakt chuťovo dobré, piekol som to na bravčovej masti 5 minút z každej strany /z krvavého by som asi hodil tyčku :-))/ akurát sa mi to zdalo že je to prepletené nejakými nitkami :-)) a bez pílky som to jesť takisto zvládol :-))))))))))))))
headlong23

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 8:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ked jem doma robene steaky tak si vzdy myslim aky som uz borec a ze ich viem super pripravit.

Ale ked idem do dobrej restiky na steak tak je to vzdy
Bosorka

PříspěvekZaslal: so únor 07, 2009 5:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnesni pripalene steaky s vybornou svestkovou omackou

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
magion

PříspěvekZaslal: so únor 07, 2009 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je porce jak pro vrabca
Abina

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2009 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bosorka napsal:
Dnesni pripalene steaky s vybornou svestkovou omackou

je to švestková omáčka dobrá??já používám od stejné znašky sladkou na kuře a ta je výborná...
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2009 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
To je porce jak pro vrabca

to byla jen ochutnavka
BUFU

PříspěvekZaslal: st leden 27, 2010 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Prosím vás Brnáci, kde se dá sehnat v Brně ten papain ? Za chvílu tam pojedu, tak že bych někam mrknul. Na netu sem ho nenašel (na českých stránkách)
drak

PříspěvekZaslal: st leden 27, 2010 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUFU napsal:
Prosím vás Brnáci, kde se dá sehnat v Brně ten papain ? Za chvílu tam pojedu, tak že bych někam mrknul. Na netu sem ho nenašel (na českých stránkách)

tak hledej na netu koření křehké maso

http://koreni.kotanyi.cz/Krehke-maso.html?srtid=48&skid=3

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hovězí steak Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: