|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Robb
|
Zaslal: út leden 27, 2009 5:32 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | jake mas hodnoty? . |
Byl jsem v pondělí a měl jsem 1,77 což je míň než jsem měl, když mě pustili z nemocnice...asi to bude tim, že mi ho prakt. doktorka předtim vysadila..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jindřich

|
Zaslal: út leden 27, 2009 7:47 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Nevim proc ji C zakazali, dosud ho mohla normalne, ale minule pondeli ji doktor rekl, ze nesmi ani to... |
Vitamin C snižuje účinky Warfarinu. Je toho spousta, co má na to vliv. _________________ [img:0b096632f7]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1208461179_1.jpg[/img:0b096632f7]
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: út leden 27, 2009 8:15 pm Předmět: |
|
|
| Jindřich napsal: | | Draper napsal: | | Nevim proc ji C zakazali, dosud ho mohla normalne, ale minule pondeli ji doktor rekl, ze nesmi ani to... |
Vitamin C snižuje účinky Warfarinu. Je toho spousta, co má na to vliv. |
ale pouze v dávkách nad 500mg, což při normální stravě nikdy nepřekročíš.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt leden 29, 2009 3:53 pm Předmět: |
|
|
| Robb napsal: | | Draper napsal: | | jake mas hodnoty? . |
Byl jsem v pondělí a měl jsem 1,77 což je míň než jsem měl, když mě pustili z nemocnice...asi to bude tim, že mi ho prakt. doktorka předtim vysadila.. |
V pondeli byla segra na testech a oproti minulemu tydnu, kdy mela 1,44, tak ted mela neco malo pres 2, ale cely tyden drzela opravdu striktni dietu. Ta strava pry dela opravdu hodne. Jenze s jeji oslabenou imunitou a jeste pri nedostatku vitaminu okamzite onemocnela chripkou. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Robb
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 7:02 pm Předmět: |
|
|
Tak já nějakou dietu, přímo nařízenou nemam, pochybuju že by to malý INR bylo u mě způsobený stravou, no v úterý se uvidí, to za sebou budu mít další kontrolu
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt leden 29, 2009 7:30 pm Předmět: |
|
|
| Robb napsal: | | Tak já nějakou dietu, přímo nařízenou nemam, pochybuju že by to malý INR bylo u mě způsobený stravou, no v úterý se uvidí, to za sebou budu mít další kontrolu |
tak vzhledem k tomu, že vitamin K je antagonistou Warfarinu, strava je docela důležitá..no a pokud chodíš na Mulačovku, tak se ani nedivim, že ti tu dietu nedali, to je totiž ústav sto let za opicema ale třeba chodíš jinam _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 8:09 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt leden 29, 2009 8:50 pm Předmět: |
|
|
| 70mMyW!53 napsal: | | co je to tromboza? |
to si fakt neumis nikde najit nebo jen honis prispevky? _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
|
| nahoru |
|
 |
Robb
|
Zaslal: čt leden 29, 2009 10:46 pm Předmět: |
|
|
| owar napsal: | tak vzhledem k tomu, že vitamin K je antagonistou Warfarinu, strava je docela důležitá..no a pokud chodíš na Mulačovku, tak se ani nedivim, že ti tu dietu nedali, to je totiž ústav sto let za opicema ale třeba chodíš jinam |
Mulačovka je v Praze ne? .................vitamin K to je hlavně zelenina (zelí, rajčata a tak), a to se asi nevztahuje na běžnou konzumaci, přece když kousneš do kiwi tak to nemá vliv na INR (pouze můj laický pohled)..............................To: 70mMyW!53 viz. http://www.zilniporadna.cz/zanet-zil/hluboka-zilni-tromboza-clanek-mudr-t-klimovice.htm
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt leden 29, 2009 11:12 pm Předmět: |
|
|
| Robb napsal: | | owar napsal: | tak vzhledem k tomu, že vitamin K je antagonistou Warfarinu, strava je docela důležitá..no a pokud chodíš na Mulačovku, tak se ani nedivim, že ti tu dietu nedali, to je totiž ústav sto let za opicema ale třeba chodíš jinam |
Mulačovka je v Praze ne? .................vitamin K to je hlavně zelenina (zelí, rajčata a tak), a to se asi nevztahuje na běžnou konzumaci, přece když kousneš do kiwi tak to nemá vliv na INR (pouze můj laický pohled)..............................To: 70mMyW!53 viz. http://www.zilniporadna.cz/zanet-zil/hluboka-zilni-tromboza-clanek-mudr-t-klimovice.htm |
tak zrovna ty bys měl vědět, že Mulačovka je v Plzni k tomu tvému laickému pohledu..častými příčinami selhání léčby Warfarinem nebo naopak její nadměrná účinnost jsou mimojiné dietní chyby. Doporučená denní dávka vit. K při léčbě Warfarinem je 250µg a bohatým zdroje vit. K není jen zelenina. Když si vezmeš, že například jen ve 100g hovězího masa je 210µg nebo kuřecího dokonce 300µg, tak to znamená, že si tím jedním kouskem masa denně kurvíš celou léčbu _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Robb
|
Zaslal: pá leden 30, 2009 12:22 am Předmět: |
|
|
jj úplně sem zapomněl  , já chodim do angiocentra v privamedu.......no ale když jsem byl v nemocnici, tak jsem měl normální stravu
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: pá leden 30, 2009 12:40 am Předmět: |
|
|
| Robb napsal: | jj úplně sem zapomněl , já chodim do angiocentra v privamedu.......no ale když jsem byl v nemocnici, tak jsem měl normální stravu |
to bohužel záleží na každym ústavu, jak mají rozšířenou síť nutričních terapeutů, poku vůbec, a jestli ti dají speciální dietu podle onemocnění, pokud jí mají, nebo se na to vybodnou..to angiocentrum neznám, takže nemůžu soudit, ale v každý větší nemocnici ti na trombózu daj tzv. Warfarinovou dietu, alespoň ve většině nemocnic v Praze a taky určitě ve Zlíně v Baťovce v Plzni nevim, já tam nebyl a přítelkyně byla jen na tý Mulačovce _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
yazi
(ban)

|
Zaslal: pá leden 30, 2009 12:41 am Předmět: |
|
|
ja jsem bral tusim Lawarin (asi to samy) a taky jsem nemel zadnou dietu, ale husty byly vedlejsi ucinky - bolestive dlouhodobe ztoporeni penisu a podobne lahudky,nastesti se me to vyhlo
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: pá leden 30, 2009 12:47 am Předmět: |
|
|
| yazi napsal: | | ja jsem bral tusim Lawarin (asi to samy) a taky jsem nemel zadnou dietu, ale husty byly vedlejsi ucinky - bolestive dlouhodobe ztoporeni penisu a podobne lahudky,nastesti se me to vyhlo |
Nežádoucí účinky jiné než krvácení nejsou četné a zahrnují padání vlasů, kopřivku, zánět kůže, horečku, nevolnost, zvracení, vředy v ústní dutině, průjem, břišní křeče, modré až fialové zabarvení a bolest prstů na nohou a bolestivé, dlouhotrvající ztopoření penisu.
Ke snížení účinku Lawarinu dochází též při zvýšeném příjmu vitaminu K (vyšší obsah vitaminu K je v čerstvé listové zelenině, např. salátu, špenátu, kapustě, brokolici). _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|