Nejdřív zhubnout, nebo rovnou cvičit?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nejdřív zhubnout, nebo rovnou cvičit?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nejdřív zhubnout, nebo rovnou cvičit?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Nejdřív zhubnout, nebo rovnou cvičit?
Zhubnout
14%
 14%  [ 4 ]
Cvičit
85%
 85%  [ 24 ]
Celkem hlasů : 28

Autor Zpráva
zacinajici_makac

PříspěvekZaslal: st únor 18, 2009 5:11 pm    Předmět: Nejdřív zhubnout, nebo rovnou cvičit? Odpovědět s citátem

Nastíním vám zde mojí situaci. Je mi 23, 189cm výška, 90kg váha. Přibrat tedy nepotřebuji, spíš mám problém s tím, že mám objem 100cm přes břicho a 100cm přes zadek, ale tuku. Taky mam slabounký ručičky, celkově vypadám vtipně. začínám cvičit. Chtěl bych srazit objem břicha o cca 15cm dolu, což jsem ještě před půl rokem měl a vypracovat zadek,zbytek není tak podstatný momentálně. Co je efektnější? Začít rovnou cvičit, nebo je lepší nejdřív třeba 7kg shodit a pak až teprve začít posilovat? A kolik času dát treninku? Stačí 3x týdně 1 hodina? Jsem totalni začátečník, 5 let jsem se nehejbal, nikdy jsem neposiloval a už řadu let ani nesportuju, navíc ted sedím celej den v kanclu, takže něco už je třeba děla, než to dospěje do mnohem horší fáze... Díky všem za rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
coala

PříspěvekZaslal: st únor 18, 2009 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chýba mi možnosť kliknutia zhubnout + cvičit
[b:b5c7639489][i:b5c7639489][color=#00008B:b5c7639489][size=9:b5c7639489]Život sa nemeria počtom nádychov a výdychov, ale chvíľami, ktoré nám vzali dych![/size:b5c7639489][/color:b5c7639489][/i:b5c7639489][/b:b5c7639489]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
oakus

PříspěvekZaslal: st únor 18, 2009 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych to zkombinoval. Ze začátku můžeš začít cvičit 3x týdně celé tělo třeba každá partie jeden cvik po 2-3 sériích po 12-15 opakováních. Po měsíci bych obmněnil cviky, změnil parametry, abys mohl dávat tězší váhy. Na větší partie třeba 5 sérií po 5-6 opakováních střídat s 3 sériemi po 8-10 opakováních. Na menší partie bude stačit střídat 4x5 a 2-3x8 Cviky bych obmněňoval tak co tři, čtyři týdny.
Po tom měsíci bych ještě přidal aerobní činnost. Jestli jsi opravdu nic teď nedělal, ze začátku by tě aerobka asi pěkně znechutila, a neměl bys na ní ani žádnou kondičku. Začni po měsící jednou týdně nejdřív třeba 20 minut na kole v samostatném tréninku. Postupně přidávej třeba po 5-10 minutách, jak ti to půjde až třeba k 50 minutám.
Kolo dávej na rozehřání (5-10min) i před každým tréninkem v posilovně.
Důležitou věcí je také strava. Zapátrej, jak by měla ideální strava pro shazování vypadat, ale předem vyřaď všechno mastné a sladké a připrav se, že většinu sacharidů budeš získavat ze zdrojů jako jsou rýže,těstoviny, celozrné pečivo, či racio chlebíčky a bílkoviny z masa (pokud možno kuřecí a ryby, ostatní mají i nějaký tuk), vajíček, bílých nízkotučných jogurtů, tvarohů a cottagů, případně proteinu.
To co sem ti napsal je takový přehled v kostce, pro detaily budeš muset trochu sám pátrat a studovat. Třeba tady na fóru, ale informací je na internetu hafo, stačí googlit
Ben

PříspěvekZaslal: st únor 18, 2009 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zacni normalne cvicit, nauc se ruzne cviky, osvoj si techniku, pro zacatek klidne cvic 3x tydne. nejake dalsi specialni postupy a diety zacni resit pozdejs. uvidis, ze kdyz zacnes pravidelne makat, budes to na sobe po 2 az 3 mesicich citit/videt.

ty si musis nejprve zvyknout na jiny zivotni styl (kterym pravidelne cviceni v posilovne rozhodne je) a az si zazijes pravidelne cviceni, ze to pro tebe bude uplne automaticky, zacni pridavat dalsi veci. i tak to bude pro tebe docela narez ;-) vse chce nejen usili ale i svuj cas a uvidis, vysledky budou.
arkan

PříspěvekZaslal: so únor 21, 2009 3:08 pm    Předmět: Re: Nejdřív zhubnout, nebo rovnou cvičit? Odpovědět s citátem

zacinajici_makac napsal:
Nastíním vám zde mojí situaci. Je mi 23, 189cm výška, 90kg váha. Přibrat tedy nepotřebuji, spíš mám problém s tím, že mám objem 100cm přes břicho a 100cm přes zadek, ale tuku. Taky mam slabounký ručičky, celkově vypadám vtipně. začínám cvičit. Chtěl bych srazit objem břicha o cca 15cm dolu, což jsem ještě před půl rokem měl a vypracovat zadek,zbytek není tak podstatný momentálně. Co je efektnější? Začít rovnou cvičit, nebo je lepší nejdřív třeba 7kg shodit a pak až teprve začít posilovat? A kolik času dát treninku? Stačí 3x týdně 1 hodina? Jsem totalni začátečník, 5 let jsem se nehejbal, nikdy jsem neposiloval a už řadu let ani nesportuju, navíc ted sedím celej den v kanclu, takže něco už je třeba děla, než to dospěje do mnohem horší fáze... Díky všem za rady.

Asi takhle , věc se má tak že, pokud se ti podaří nabrat třeba 4 kg svaloviny tak automaticky se tvůj BM tj denní spotřeba kalorií se zvedne (ted to neber doslovně) třeba o 400kcal ,
to znamená cvičit ,nabírat svalovinu , čím víc svalů tím větší BM tím více tuků spálíš ,
samozřejmě musíš sledovat i stravu ,bílkoviny , sacharidy, tuky v poměru asi 20 , 70 , 10 procent + příjem a výdej kcal.

Rychle na stránku:

Přejdi na: