|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Robb
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Robb
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út březen 17, 2009 2:23 pm Předmět: |
|
|
Má skorotchýně měla podobné problémy, nasadili jsme jí (lékař nic nenamítal) dlouhodobě lecitin a postupně jí warfarin lékař zrušil a pochvaloval, jak to s tím lecitinem pěkně zabíralo.
Netvrdím, že to udělá nějaké zázraky ale být tebou tak to zkusím, investice není vysoká.
|
|
| nahoru |
|
 |
Robb
|
Zaslal: so březen 21, 2009 2:03 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Má skorotchýně měla podobné problémy, nasadili jsme jí (lékař nic nenamítal) dlouhodobě lecitin a postupně jí warfarin lékař zrušil a pochvaloval, jak to s tím lecitinem pěkně zabíralo.
Netvrdím, že to udělá nějaké zázraky ale být tebou tak to zkusím, investice není vysoká. |
no mě by spíš zajímalo, jestli se s tim dá nějak posilovat, vršek ten je bez problémů, ale co když pujdu na dřepy, nebo leg-press.....počítám s tím, že stejně se s tim nedaj zvedat nějaký velký váhy, max tak pro 12-15 opakování
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: ne březen 22, 2009 9:50 pm Předmět: |
|
|
| Robb napsal: | | kid napsal: | Má skorotchýně měla podobné problémy, nasadili jsme jí (lékař nic nenamítal) dlouhodobě lecitin a postupně jí warfarin lékař zrušil a pochvaloval, jak to s tím lecitinem pěkně zabíralo.
Netvrdím, že to udělá nějaké zázraky ale být tebou tak to zkusím, investice není vysoká. |
no mě by spíš zajímalo, jestli se s tim dá nějak posilovat, vršek ten je bez problémů, ale co když pujdu na dřepy, nebo leg-press.....počítám s tím, že stejně se s tim nedaj zvedat nějaký velký váhy, max tak pro 12-15 opakování |
V první řadě by tě mělo zajímat, jak ten problém dlouhodobě řešit.
Rizika při námaze je potřeba konzultovat se svým lékařem, v tomhle směru rozdávat, či přijímat rady po netu je o hubu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Zeleknac
|
Zaslal: ne březen 22, 2009 10:15 pm Předmět: tromboza |
|
|
Záleží na velikosti trombu, tromby dolních končetin, pokud se urvou a embolizují pak zpravidla do plic, to může způsobit od lehkého pocitu dechové tísně po aktutní selhání parvé komory (a tedy okamžitou smrt).Počkej s cvičením dokud se Ti trombus nerozpustí.Já vim, je to na houby, ale asi se nevyplatí riskovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Robb
|
Zaslal: po březen 23, 2009 12:32 am Předmět: Re: tromboza |
|
|
| Zeleknac napsal: | | Záleží na velikosti trombu, tromby dolních končetin, pokud se urvou a embolizují pak zpravidla do plic, to může způsobit od lehkého pocitu dechové tísně po aktutní selhání parvé komory (a tedy okamžitou smrt).Počkej s cvičením dokud se Ti trombus nerozpustí.Já vim, je to na houby, ale asi se nevyplatí riskovat. |
no na ultrazvuk pujdu až v listopadu, dřív to podle doktorky ani nemá cenu...no jasný, že dokud prostě nebudu "úplně" fit tak tu nohu nějak víc zatěžovat nebudu, čímž nemyslím jenom posilováním
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: út srpen 07, 2012 6:39 pm Předmět: |
|
|
Protože se mě tento problém začal taky týkat, otevírám tento prastarý topic. Je-li tu ještě jeho autor, případně někdo další kdo to prodělal, zajímalo by mě jak to dopadlo. Dál se začínám zajímat o stravu zabraňující ateroskleróze, zvyšující pružnost cév a vůbec příznivě působící na kardiovaskulární systém. Jediné, co mě napadá jsou omega 3 MK. Pokud má někdo nějaké další tipy - sem s tím Zeptám se na to doktora, jestli to můžu. Ačkoli nedoufám ve větší úspěch, protože i relativně mladý doktor s Ph.D. titulem jako nejpravděpodobnější příčinu označil doplňk stravy, resp protein, který jsem popravdě přiznal (asi 3 kila za poslední rok a předtím asi taky tak  ) _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út srpen 07, 2012 6:50 pm Předmět: |
|
|
Ja ti neporadim, to necham odbornikum, ale zajimalo by me, jak se to u tebe zacalo projevovat a jake jsi mel priznaky? Segra trombozu prodelala a v rodine mame leidenskou mutaci. Osobne jsem se nikdy vysetrit nenechal, i kdyz bych asi mel, protoze jsem parkrat mel podezreni na zacinajici trombozu v noze _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út srpen 07, 2012 6:52 pm Předmět: |
|
|
Na pružnost cév je dobrej rutin, např. v pohance. Dále na kardiovyskulární soustavu jak sám říkáš omega-3, taky bych nezapomínal na antioxidanty. No a taky si pohlídat hladinu cholesterolu. Ale aterosklerosa a trombosa není to samý.
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: út srpen 07, 2012 6:56 pm Předmět: |
|
|
Bez příčiny mě začlo bolet lejtko. Ani nijak moc, tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Ale včera jsem to po ránu rozcházel, trochu déle jak obvykle, tak jsem zašel dnes za doktorem, ten mě poslal ke svaně na cévní. Lehnul jsem si, doktor mrknul na ultrazvuk a co myslíte? Měl ho tam :-)
Doktor vypadá jako slušná konzerva, cítím, že mi zakáře všecko cvičení dolních končetin. Aspoň veslo kdyby mi nechal, jinak s mým povoláním shniju za živa. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: út srpen 07, 2012 6:58 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | Na pružnost cév je dobrej rutin, např. v pohance. Dále na kardiovyskulární soustavu jak sám říkáš omega-3, taky bych nezapomínal na antioxidanty. No a taky si pohlídat hladinu cholesterolu. Ale aterosklerosa a trombosa není to samý. |
Vím, že není, ale trombóza může s aterosklerózou souviset. Resp. je jasné, že k tomu mám dispozice, tak není důvod proč k tomu přidávat další faktory. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út srpen 07, 2012 7:00 pm Předmět: |
|
|
Tak z mých skromných znalostí vím, že trombosa má co dočinění i se zánětem žil, třeba si prodělal zánět žíly v dolní končetině a mohla se ti tam udělat krevní sraženina. Když se jedná o povrchovou žílu, tak to není tak vážné, ale horší je, když to je hluboká žíla, to ta sraženina může být větší a nejhroší je, že se může urvat a zanést do krevního řečiště do plic. To se potom musí ředit krev, dále uplně vynechat z jídelníčku potraviny obsahjící vitamin K, brát warfarin atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: út srpen 07, 2012 7:27 pm Předmět: |
|
|
No já začínám léčbu samoaplikací heparinových injekcí do břicha. Hned jsem si vzpoměl na jistého pana Zelenku _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
Ovi8
|
Zaslal: pá srpen 10, 2012 8:18 am Předmět: |
|
|
Včera jsem se dozvěděl u doktora že mám o 20 procent vyšší šanci že budu mít trombozu, embolku, infarkt. Nevím co si o tom myslet jestli je to nějak vážné. Hraju závodne florbal a rekre hokej, říkal že prej budu samá modřina po těch lécích. Tak uvidím, ale jsem rád za tohle téma když vidím že s tím jde sportovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|