|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Co je lepší? |
| dřep na multipressu |
|
12% |
[ 8 ] |
| dřep s velkou činkou |
|
87% |
[ 57 ] |
|
| Celkem hlasů : 65 |
|
| Autor |
Zpráva |
Ricky1
|
Zaslal: út červen 09, 2009 10:43 pm Předmět: dřepy na multipressu nebo s velkou činkou? |
|
|
Chtěl sem se zeptat, jestli si myslíte, že je lepší cvičit dřepy na multipressu nebo s velkou činkou. A jaký je na multipressu nejlepší postavení (jak moc nohy před tělem, jaký rozkročení) na posilování zadku.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dome-V

|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út červen 09, 2009 10:52 pm Předmět: Re: dřepy na multipressu nebo s velkou činkou? |
|
|
| Ricky1 napsal: | | Chtěl sem se zeptat, jestli si myslíte, že je lepší cvičit dřepy na multipressu nebo s velkou činkou. A jaký je na multipressu nejlepší postavení (jak moc nohy před tělem, jaký rozkročení) na posilování zadku. |
pro nabrání hmoty a celkové cvičení celý rok je vhodnější klasický těžký dřep s volnou činkou, kde zabírá celé tělo, pomocné a stabilizační svaly apod. V momentě, kdy potřebuješ stehna odizolovat (např. v dietě/předsoutěžní přípravě) a zaměřit se na jejich vnější stranu a tedy optickou šíři, je dobré cvičit hacken dřepy na multipressu s nohama u sebe a před tělem. Ale základ celé přípravy a objemového tréninku (vyjma finální předsoutěžní přípravy) je bez debat klasický dřep s velkou činkou na zádech...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út červen 09, 2009 10:56 pm Předmět: |
|
|
Pokud máš dobré stojany na činku, tak učitě jsou lepší dřepy s volnou váhou.
Pokud ne, je lepší MP než drátem do oka. Nohy musíš mít kus vpředu před tyčí a nesmíš se bát strkat zadek dozadu za sebe. Dráha činky se ti nepřizpůsobí ale musíš se ty přizpůsobit jí.
Než jsem to naklepal, tak mne Frei předběhl...
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: út červen 09, 2009 11:23 pm Předmět: |
|
|
Jak píše freimen. Já bych jen dodal, že to není otázka "buď anebo". Každej z těch cviků je trochu jinej a dá se použít jinak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Sacharidacek
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
Arantir
|
Zaslal: st červen 10, 2009 2:50 pm Předmět: |
|
|
bohuzial mi nemame klietku,ani nejake stojany na velku cinku,takze mozem robit len na MP :- (
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st červen 10, 2009 6:18 pm Předmět: |
|
|
Volna vaha je samozrejme lepsi, ale rozhodne bych MP nezatracoval. Ono jednou prijde obdobi, kdy te volne drepy prestanou bavit, zhorsi se ti technika potazmo treba i vykon a multipress je v takovem pripade velmi prijemna zmena a za sebe mohu rict, ze na MP jsem svaly na nohach obvykle citil lepe nez u volnych vah, coz ovsem nic nemeni na tom, ze volne vahy by mely stat na prvnim miste tveho treninkoveho planu. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
setny
|
Zaslal: st červen 10, 2009 6:31 pm Předmět: |
|
|
drapere nevim jak s tou technikou, ale ja rikam, ze drep na multipressu dat jednou za cas je prijemne zpestreni a tedy proc ne ja to praktikuji tak 1 za 14 dni par serii jen na castecnou izolaci kvadricepsu... _________________ "Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví, čeho je třeba. "
"Svoboda je jen zbožné přání."
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st červen 10, 2009 6:41 pm Předmět: |
|
|
| setny napsal: | | drapere nevim jak s tou technikou, ale ja rikam, ze drep na multipressu dat jednou za cas je prijemne zpestreni a tedy proc ne ja to praktikuji tak 1 za 14 dni par serii jen na castecnou izolaci kvadricepsu... |
U me to byla vzdy spise otazka obdobi, jak jsem psal v predchozim prispevku. Proste prisel moment, kdy me drepy (treba po nekolika tydennim pravidelnem drepovani ) prestaly bavit, najednou ztezkly, ztratil jsem techniku, nohy se nezapojovaly tak jak mely atd a tak jsem se na ne na par tydnu vykaslal a nahradil jsem je MP, coz bylo zase neco trochu jineho a pro telo noveho a trenink me tak opet bavil, pak zase omrzel MP a vratil jsem se k volnym vaham, kde bylo opet vse jak ma byt. Ja jsem predevsim zastance pestrosti v treninku a MP k temto ucelum krasne poslouzi. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Drago
|
Zaslal: st červen 10, 2009 6:42 pm Předmět: |
|
|
Ja MP davam po normalnich drepech rad. Ale musi si pod to clovek umet stoupnout, nezatezovat zada a nechodit moc dolu protoze kvuli jine poloze tela je tem velky tlak na kolena. Ale na prociteni je to prijemny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st červen 10, 2009 6:45 pm Předmět: |
|
|
| Drago napsal: | | Ja MP davam po normalnich drepech rad. Ale musi si pod to clovek umet stoupnout, nezatezovat zada a nechodit moc dolu protoze kvuli jine poloze tela je tem velky tlak na kolena. Ale na prociteni je to prijemny. |
po normalnich drepech jsem jednu dobu casto daval celni drepy na MP, take prijemne... _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
setny
|
Zaslal: st červen 10, 2009 6:48 pm Předmět: |
|
|
ano tak sem to myslel drapere, ze to zarazuji pravidelne aby nedoslo k tomu o cem mluvis
no drago to si nedovedu predstavit drep  dam 30x5 drep a pak dat jeste na MP tak mi asi popraskaj zily na stehnech _________________ "Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví, čeho je třeba. "
"Svoboda je jen zbožné přání."
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
|
| nahoru |
|
 |
maria

|
Zaslal: st červen 10, 2009 7:13 pm Předmět: Re: dřepy na multipressu nebo s velkou činkou? |
|
|
| Ricky1 napsal: | | Chtěl sem se zeptat, jestli si myslíte, že je lepší cvičit dřepy na multipressu nebo s velkou činkou. A jaký je na multipressu nejlepší postavení (jak moc nohy před tělem, jaký rozkročení) na posilování zadku. |
nemyslím, oba cviky považujem aj ja za potrebné
na mp sa dajú cvičiť mnohé typy cvikov, napr. drep do sedu , nohy sú vysunuté pred telom, zadok vystrčený, pri tomto cviku sa dajú použiť pomerne veľké váhy, postoj nôh bude aj úplne naširoko špičky od seba, alebo na šírku ramien špičky rovno,
tiež klasický hlboký drep , ak bolia kolená bude problém zlého postavenia tela, tlak by mal byť v stehnách, nie v kolene alebo chrbáte
čelný drep , nohy bývajú pred tyčkou mp len mierne vpredu,nohy sú rozkročené niečo viac ako šírka ramien, tento cvik sa dá ísť úplnre dole
na zadok odporúčam cvičiť na mp výpady vzad jednou nohou ,dá sa to ísť aj s pridaným závažím, s max hlbokým vykročením dozadu, ručím, že po prvom odcvičení bude problém na zadok vôbec sadnúť, tento cvik nohu tvaruje tak ako žiaden iný, v podstate je to aj drep na jednej nohe _________________ maria
a vubec! stejne zalezi na technice, nevim co vsichni maji na ty honbe za maximalnimi objemy!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|