mrtvý tak a bolest zad

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - mrtvý tak a bolest zad  Úvodní stránka -> Trénink -> mrtvý tak a bolest zad
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Přes rok jsem jezdil břicho s tím kolečkem a ze začátku jsem u toho záda hodně prohýbal, pak jsem se to ale nějak naučil a dost mi to pomáhalo. Poznal jsem na sobě, že mam břicho daleko pevnější a silnější. Jenže teď přes léto jsem v jiné posilovně a nemám možno tento cvik cvičit. Tak jsem to zkoušel "nahradit" lehsedama na šikmé lavici - i když to vlastně lehsedy ani tak nejsou - cvičím to tak, že dolů jedu dokud nepoložím bedra (níž ne) a nahoru se snažím rolovat jakoby do klubíčka a břicho u toho, co nejvíc zatnout.

Existuje nějaký cvik na břicho u něhož se bedra tolik podílet nebudou? Nebo něco na uvolnění, protažení bederní oblasti? Zkoušel jsem vleže zvedání nohou, ale to asi taky nebude ono. Zkracovačky.. no, můžu jich ject kolik chci, ale břicho u nich nedokážu procítit.

Google - cvičení břicha při bolestech zad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kid

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A Cizopasník odpověděl samozřejmě, tak jak bych odpověděl já...
YUD

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
kide.. co si mi postoval tu stranku, tak jako jedinej bezpecnej cvik tam v podstate doporucovali jen zkracovacky.. coz jeden z tech lehcich cviku a co ty tezsi plank, ab wheel a dragon flag.. jsou vhodne ?

I zkracovačky umí břicho pěkně procvičit, když se jedou pořádně
Big Muscle

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem dneska zkusil zařadit ty zkracovačky. Co nejvíc jsem se soustředil na břicho a byl to pěkný záhul. Po třetí sérii jsem myslel, že porodim. Jenže než jsem došel do šatny, tak jsem už ani nevěděl, že jsem břicho cvičil. Tak jsem si je dal teď doma ještě jednou

Při protahování jsem zjistil zajímavou věc. Když si lehnu na záda, tak pravý koleno přitáhnu až k hrudníku v pohodě. jenže levý nejde ani za boha - nedostanu se ani přes 90° vůči zemi. Neni to kvůli tý bolesti, prostě jako kdyby to vůbec nebylo možný. Ale třeba to má souvislost s mým problémem.
Vokr

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Tak jsem dneska zkusil zařadit ty zkracovačky. Co nejvíc jsem se soustředil na břicho a byl to pěkný záhul. Po třetí sérii jsem myslel, že porodim. Jenže než jsem došel do šatny, tak jsem už ani nevěděl, že jsem břicho cvičil. Tak jsem si je dal teď doma ještě jednou

Při protahování jsem zjistil zajímavou věc. Když si lehnu na záda, tak pravý koleno přitáhnu až k hrudníku v pohodě. jenže levý nejde ani za boha - nedostanu se ani přes 90° vůči zemi. Neni to kvůli tý bolesti, prostě jako kdyby to vůbec nebylo možný. Ale třeba to má souvislost s mým problémem.

a neužeš mít křivý záda? já sem je měl před rokem nejaký křivý a když sem zvedl nohu tak mě tam nehorázně píchalo
Holy

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud vás ty záda budou bolet delší dobu (řekněme 10 dnů), zajděte k doktorovi. Nic chytřejšího vám tady asi nikdo neporadí. Většina takovejch těch běžnejch skříplejch nervů, nataženejch svalů atd. se do té doby spraví sama. Pokud to trvá dýl, nepokoušel bych to a zašel si s tím.
Jestli vám vystřeluje bolest do nohou, může to být nějaká dislokace plotny, v horším případě plotna zbroušená, či nedej bože naštíplej obratel atd...
Já mám se zbroušenejma plotnama bohužel poměrně blbou zkušenost, takže fakt radím neblbnout a zajít za ortopedem / na rentgen. Otázkou pak je, jak naložíte s tím, co doktor řekne.
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vetsinou tyhle bolesti (ale nemusi to vzdy souhlasit) jsou od zad.Pokavad se jedna o nerv,zajdi k neurologovi.Ortoped te tam ale stejne posle.Tam te udelaji CT a daj injekci kortikoidu .Napriklad pri zanetu sedaciho nervu,pokud nepujdes k neurologovi te budou lecit elektrorehabilitaci..je to ale celkem o nicem a tento problem muze sam od sebe odeznit i za 5 mesicu.Moje rada je zajit napred k neurologovi..ale at pujdes k jakymukoliv udelas jen dobre
pokavad te luplo v zadech,tak je nejspise neco uskripnutyho...muze to byt i plotna,ktera tlaci na nerv,takze neurolog je jasne lepsi volba
....to mam z vlastnich zkusenosti,kdyz jsem mel v zadech skriplej nerv od cviceni..pak jsem cele vecery prohledaval internet a chodil po doktorech..

Naposledy upravil Iron.Pumping dne st červenec 08, 2009 4:44 pm, celkově upraveno 1 krát
Holy

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, to je fakt. Tak jako tak v prvý řadě rentgen. Tam se odhalí co a jak kolem těch ploten je.
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dobry fyzioterapeut dokaze dat plotnu nazpatek...operace je vetsinou az to posledni.Cim vice injekci kortikoidu do zad pak dostanes,tim mene pusobi.
PS:prestan cvicit zada..MT necvic ani nahodou,protoze zdravi mas jen jedno a zitra bez k doktoru
HALI32

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tímhle jsem měl ze začátku potíže. Dokonce jsem slyšel a zkusil si, že vyšší cvičenci mají s tahem problém. Pamatuju na dny po tréninku zad, jak jsem se kroutil ve škole na židli. Spodní záda, to je peklo. I při dřepech, když si vyšší, tak si pomáháš více spodní části zad, než člověk nižší. Já měřím 188cm a trvalo mi déle, než jsem se to naučil.
Z obrovské části tam potřebuješ svůj trup, takže ideální je, si před sérií hodit pár zkracovaček. A samozřejmě nepřehánět s kotouči a pokud možno u vyšší hmotnosti činky použít opasek ;) hodně ti pomůže srovnat záda do letiště !
Big Muscle

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď se bohužel k doktorovi nedostanu, přiští týden budu mimo město (takže i bez posilovny), tak pokud to nepřejde, tak pak k němu budu muset zajít.

Bolest do nohou (ani nikam jinam) vystřeluje. Teď už je to i lepší než bylo o víkendu. Jediný problém mi stále dělá, že nemohu dát trup kolmo k napnutým nohám (pokrčené nohy jsou ok). To bolí ve spodních zádech jak prase.

Mrtvý tah (a raději ani dřepy) jsem tento týden neposiloval. Hyperextenze raději také zkoušet nebudu. Dal jsem si jenom pár sérií na horní kladce, ale zjistil jsem, že takový trénink mě vůbec nebaví ale co se dá dělat. I když to ale přestane, tak ty cviky vynechám než pořádně zpevním břicho.
HALI32

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemusíš nic vynechávat (samozřejmě po regeneraci), stačí si naložit menší váhu a bude to v cajku ! Hlavně nespěchat, správně dýchat, držet záda v rovině a pokud možno cvič i přítahy v předklonu, tlaky na ramena s opaskem ;)

Naposledy upravil HALI32 dne st červenec 08, 2009 6:32 pm, celkově upraveno 1 krát
Serj

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

HALI32 napsal:
Nemusíš nic vynechávat (samozřejmě po regeneraci), stačí si naložit menší váhu a bude to v cajku ! Hlavně nespěchat, správně dýchat, držet záda v rovině a pokud možno cvič i přítahy v předklonu, tlaky na ramena s opaskem ;)
já bych mu zase doporučil ani necvičit s lehkýma váhama, když to týden vynecháš nic se nestane a pak si zajdi k doktorovi, radši ten týden vynechat než potom mít problemy do konce života.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo přesně, raději to vynechám a přetrpím tu absenci. Navíc já jsem ani takový váhy nezvedal. Soustředil jsem se spíš na techniku. Mrtvolu jsem jel naposledy s 90 kg a dřep asi s 60 kg na multipresu (nevim, kolik má osa v multipresu, tak možná to bude trochu víc).
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mam se pri MT na konci trochu zaklonit a rvat ramena dozadu???Jak se to zpravne??

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - mrtvý tak a bolest zad Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: