|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 11:48 am Předmět: Re: maltodextrin |
|
|
| metlak napsal: | | Mozete mi prosim napisat nieco o tom maltodextrine? sice som si cosi vygooglil, ale zaujimalo by ma vase stanovisko, nazory a hlavne aj skusenosti... ake su vyhody uzivania, ci je badat aj nejake vysledky,... a chcem sa este spytat, pouzivanioe tohoto doplnku nema ziadne vedlajsie ucinky? Lebo sak stale si zvysovat hodnotu cukru v krvi, nie je to zdraviu skodlive? |
Nejsou žádné vedlejší účinky.
Jak by mohlo být zdraví škodlivé doplňování cukru do těla? To by potom člověk nesměl ani jíst normální jídlo.
Užívá se převážně jako PTN, malta rozmíchaná ve vodě, plus např. nějaké sladidlo. Jedna z nejlepších věcí, kterou můžeš pro své tělo po tréninku udělat.
EDIT: Ta kontextová reklama u účinků mě pobavila tedy _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Georgo_K

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 11:50 am Předmět: Re: maltodextrin |
|
|
| eSko napsal: | | metlak napsal: | | Mozete mi prosim napisat nieco o tom maltodextrine? sice som si cosi vygooglil, ale zaujimalo by ma vase stanovisko, nazory a hlavne aj skusenosti... ake su vyhody uzivania, ci je badat aj nejake vysledky,... a chcem sa este spytat, pouzivanioe tohoto doplnku nema ziadne vedlajsie ucinky? Lebo sak stale si zvysovat hodnotu cukru v krvi, nie je to zdraviu skodlive? |
Nejsou žádné vedlejší účinky.
Jak by mohlo být zdraví škodlivé doplňování cukru do těla? To by potom člověk nesměl ani jíst normální jídlo.
Užívá se převážně jako PTN, malta rozmíchaná ve vodě, plus např. nějaké sladidlo. Jedna z nejlepších věcí, kterou můžeš pro své tělo po tréninku udělat.
EDIT: Ta kontextová reklama u účinků mě pobavila tedy |
cauves... prosimte jak je na tom fructopur ? to asi nebude po treningu to prave vid... ja jsem to nasel pred par dnama ve spajzu tak to davam do potreningoveho napojecca 30 g
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 11:53 am Předmět: Re: maltodextrin |
|
|
| Georgo_K napsal: |
cauves... prosimte jak je na tom fructopur ? to asi nebude po treningu to prave vid... ja jsem to nasel pred par dnama ve spajzu tak to davam do potreningoveho napojecca 30 g |
Tak frukopur je ovocnej cukr ne? Takže to bude jako ten banán pokud se nepletu. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Georgo_K

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 11:54 am Předmět: |
|
|
no ja si to taky myslim...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:04 pm Předmět: |
|
|
Víc, než napsal Mast3r psát nemusím. Má pravdu. Lepší bude zařadit Glukopur či maltu.
Existuje i Laktopur, mléčný cukr, ten má ale už 12 a více monosacharidových jednotek, tak jako maltodextrin, ale narozdíl od něj, neni vhodný po cvičení. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Georgo_K

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:11 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Víc, než napsal Mast3r psát nemusím. Má pravdu. Lepší bude zařadit Glukopur či maltu.
Existuje i Laktopur, mléčný cukr, ten má ale už 12 a více monosacharidových jednotek, tak jako maltodextrin, ale narozdíl od něj, neni vhodný po cvičení. |
me napadl jeste med... ale nebude to nahodou taky na bazi fruktozy ?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:19 pm Předmět: |
|
|
| Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | Víc, než napsal Mast3r psát nemusím. Má pravdu. Lepší bude zařadit Glukopur či maltu.
Existuje i Laktopur, mléčný cukr, ten má ale už 12 a více monosacharidových jednotek, tak jako maltodextrin, ale narozdíl od něj, neni vhodný po cvičení. |
me napadl jeste med... ale nebude to nahodou taky na bazi fruktozy ? |
Cca ze 40 % je složen z fruktózy a z 30 % glukózy. Rozhodně vhodnější než čistý fruktopur, ale také nic světového _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Georgo_K

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:24 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | Víc, než napsal Mast3r psát nemusím. Má pravdu. Lepší bude zařadit Glukopur či maltu.
Cca ze 40 % je složen z fruktózy a z 30 % glukózy. Rozhodně vhodnější než čistý fruktopur, ale také nic světového |
nj dikec... Glukopur koupim asi v lekarne ze :) nebo ten maltrodextrin... nejak na tom nemusim mit napis all star za 500 :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave.6
|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:29 pm Předmět: |
|
|
| Dave.6 napsal: | Zdravim, chtel jsem poprosit o radu, chci si koupit svuj prvni protein. Cvicim nejakych par mesicu, ze zacatku jela vaha hezky nahoru a bylo to videt, ted me pripada, ze uz se to tolik nehybe. Zeru kazdy den co to jde vetsinou kureci maso, testoviny, rano vlocky atd atd takze bych to mel spis jen jako doplnek. Jde o to ze vazim 90 kg na 194 cm, takze na takovou vahu je toho jidla potreba fakt dost. Objemovej trening 3x tydne.
Potreboval bych poradit co koupit. O kreatinu zatim nepremyslim na to cvicim jeste kratkou dobu a nemam vyuzite jine moznosti, jako treba ten protein.
Nevim proc, ale zamlouva se me firma Vitalmax tak bych prvni zkusil asi 70% protein od nich v saccich. Je to ok? A pak jsem se chtel zeptat zda k tomu nevzit nejaky sacahridak / gainer? Jelikoz bych rekl ze by se me hodilo doplnit jak bilkoviny tak sacahridy, ted bez doplnku sezeru 180 g bilkovin, 450 sachru, a tuky snad kolem tech 50 g mozno do 100 g. Jde o to, ze kdyz nezeru tak neriberu ani gram, vsechno splaim a pribiram jen tezko, ale nacpat do sebe to jde. Cena je me jedno.
Diky za rady[ |
| Reakce napsal: |
| lejzr napsal: | Jestli ti je jedno cena, tak treba tenhle protein: pure-whey
... a tenhle gainer: giant-mega-mass, popr. treba tenhle mega-gainer. Je to vcelku fuk jakej. |
| Serj napsal: | přijmaš denně dost bílkovin, tak si nejsem jist zda je ten protein tak nutný. Já bych to zatím zkoušel bez něj a na gainer se vykašli, si kup maltodextrin a dávej po treninku.
To proč už nepřibíráš na váze, je proto, že žereš málo sachru, přidej 100g případně víc dle potřeby. to je sáček rýže denně navíc, což mi na chlapa co váži 90kg nepříde moc :) |
| Spazik napsal: | Protein v sáčcích nekupuj, jsou to zbytečně vyhozený prachy, je to skoro 2x dražší, než sypanej protein v pixle...
180gr bílkovin ze stravy je dost, takže spíš než protein bych asi šel do gaineru, že ti tu radí pytlik rejže navíc, to je sice hezký, ale podle mě je pohodlnější během dne tam mezi jídly kopnout 2x gainer šejk , než se futrovat nějakou rejží navíc...
Konkrétní gainer vyber podle finančních možností :-) Ronnie má teď v akci professional-gain-15
za 500,- 3kg gaineru podle mě lepší než nějakej maltodextrin...
Já mám teď laktofit-25-euro-gainer
a spokojenost maximální, obsahuje mimo jiné 6% kreatinu, dávám ho asi 100gr/den a leze to pěkně nahoru, i díky tomu kreatinu samozřejmě |
|
Moc dekuji za reakce, urcite neco vyberu. Je toho strasne moc, nazvu, druhu, zatim jsem si vystacil jen s jidlem, ale uz evidentne neco potrebuji. Hlavne teda ty sacharidy jelikoz asi kvuli tomu uz nerostu. A jak pisete bilkovin mam asi opravdu dost jelikoz citim, ze jsem dost nafouknutej takze ty bilkoviny asi kvasi v zaludku. Takze zkusim zvednout ty cukry. ejakej gainer si urcite koupim uz kvuli te chuti :) A koupim i ten maltodextrin abych ho daval hned po cviceni. Jinak kdyz budu mit maltu, je potreba jeste klasickej glukopur z lekarny nebo je to to same. Jeste musim procist forum kvuli davkovani. Jinak vim, ze ten protein v saccich je drazsi, ale jeste studuji vysokou skolu a ted mam prazniny a na kdyz nekam pojedu tak se to bude urcite hodit nez sebou tahat pixlu nebo odsypavat. Diky
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:30 pm Předmět: |
|
|
| Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | | Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | Víc, než napsal Mast3r psát nemusím. Má pravdu. Lepší bude zařadit Glukopur či maltu.
Cca ze 40 % je složen z fruktózy a z 30 % glukózy. Rozhodně vhodnější než čistý fruktopur, ale také nic světového |
nj dikec... Glukopur koupim asi v lekarne ze :) nebo ten maltrodextrin... nejak na tom nemusim mit napis all star za 500 :D |
Já mám glukopur z lékarny je dost levnej podle mě. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:41 pm Předmět: |
|
|
| Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | | Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | Víc, než napsal Mast3r psát nemusím. Má pravdu. Lepší bude zařadit Glukopur či maltu.
nj dikec... Glukopur koupim asi v lekarne ze :) nebo ten maltrodextrin... nejak na tom nemusim mit napis all star za 500 :D |
Já v lékárně kupoval Glukáč za 80,- a byly to 2 sáčky po pětistech gramech. Nabízela mi také maltu na objednání, protože ji zrovna neměli, ale určo jí také u vás ve měste v lékárně seženeš. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
kyselinovzdorny kytovec

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:43 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | | Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | Víc, než napsal Mast3r psát nemusím. Má pravdu. Lepší bude zařadit Glukopur či maltu.
Já v lékárně kupoval Glukáč za 80,- a byly to 2 sáčky po pětistech gramech. Nabízela mi také maltu na objednání, protože ji zrovna neměli, ale určo jí také u vás ve měste v lékárně seženeš. |
glukopur se dá koupit skoro v každým obchodáku
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 12:58 pm Předmět: |
|
|
| kyselinovzdorny kytovec napsal: | | eSko napsal: | | Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | | Georgo_K napsal: | | eSko napsal: | Víc, než napsal Mast3r psát nemusím. Má pravdu. Lepší bude zařadit Glukopur či maltu.
Já v lékárně kupoval Glukáč za 80,- a byly to 2 sáčky po pětistech gramech. Nabízela mi také maltu na objednání, protože ji zrovna neměli, ale určo jí také u vás ve měste v lékárně seženeš. |
glukopur se dá koupit skoro v každým obchodáku |
No pokud máš po ruce nějakej supermarket nebo tak něco, na 100% tam bude
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po červenec 20, 2009 9:06 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Spazik napsal: | Protein v sáčcích nekupuj, jsou to zbytečně vyhozený prachy, je to skoro 2x dražší, než sypanej protein v pixle...
180gr bílkovin ze stravy je dost, takže spíš než protein bych asi šel do gaineru, že ti tu radí pytlik rejže navíc, to je sice hezký, ale podle mě je pohodlnější během dne tam mezi jídly kopnout 2x gainer šejk , než se futrovat nějakou rejží navíc...
Konkrétní gainer vyber podle finančních možností :-) Ronnie má teď v akci https://obchod.ronnie.cz/s-2191-professional-gain-15.html
za 500,- 3kg gaineru podle mě lepší než nějakej maltodextrin...
Já mám teď https://obchod.ronnie.cz/s-85-laktofit-25-euro-gainer.html
a spokojenost maximální, obsahuje mimo jiné 6% kreatinu, dávám ho asi 100gr/den a leze to pěkně nahoru, i díky tomu kreatinu samozřejmě |
Jestli se řídíš i ve fitku tím, co je pohodlnější, tak přeji hodně štěstí. |
Každej neni Jay Cutler, aby měl možnost jíst 8 regulérních jídel za den. Nehledě na to, že třeba pro mě subjektivně jíst každé 2 hodiny normální jídlo je dost velká zátěž na trávení a čas, když tam kvůli těm kaloriím 2x denně kopnu gainer, tak je to pro mě lepší. Nehledě na to, že často není možnost žrát někde rejži s kuřetem z misky.
A proč si radši koupím hotový chutný gainer za 150-250/kg místo maltodextrinu za 80,-? To je asi jako proč jezdím Fábkou, když Trabantem se taky dostanu z bodu A do bodu B.
A ten kluk chtěl poradit suplement, a ne že ať tam kopne pytlik rejže navíc, to je fakt rada nad zlato, navíc když podle toho co napsal to vypadá, že normální jídlo má OK :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: po červenec 20, 2009 9:36 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | když tam kvůli těm kaloriím 2x denně kopnu gainer, tak je to pro mě lepší. | Podívej, když se chceš zbytečně zprasit, tak prosím. Gainer je z převážný části glukosa. Víš co se stane, když tam takhle, jen tak, během dne pošleš ale 50g glukosy? Vstřebá se do krve, stoupne glykémie a s ní i inzulin, který ji pošle rovnou do tuku.O vlivu na citlivost inzulinových receptorů ani nemluvě... _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|