|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 20, 2009 9:49 pm Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | | Spazik napsal: | | když tam kvůli těm kaloriím 2x denně kopnu gainer, tak je to pro mě lepší. | Podívej, když se chceš zbytečně zprasit, tak prosím. Gainer je z převážný části glukosa. Víš co se stane, když tam takhle, jen tak, během dne pošleš ale 50g glukosy? Vstřebá se do krve, stoupne glykémie a s ní i inzulin, který ji pošle rovnou do tuku.O vlivu na citlivost inzulinových receptorů ani nemluvě... |
Gainery netvoří jen glukóza. Gainery jsou vyráběny v kombinaci maltodextrínu a dextrózy, nebo z nějakého rostliného škrobu.
Z glukózy se začne vyrábět tuk jen v případě, že jsou plné zásoby v játrech a ve svalech, glukóza se nemá kam ukládat, což při 8 jídlech s vysokou energetickou výnosností není problém a inzulín v tom hraje svojí významnou, transportní roli. Komplikace se zvýšenou hladinou inzulínu v krvy hrozí hlavně v inhibici hormonu senzitivní lipázy. Touto reakcí se spomalí rozklad tuků a tak se nám netrální tuk začne skladovat v tukových buńkách mnohem efektivněji, což vede k tloustnutí.
Téma hyperinzulínémie je mnohem složitější, záleží na tom co od tréninku očekáváme. Každopádně hyperinzulínémii bychom si mimo trénink neměli vyvolávat právě z výše zmíněných důvodů. Pokud se někdo nachází v období nábírání svalů, tak hyperinzulínemie vyvolaná v době bezrpostředně po tréninku je naopak výnosná vzhledem k urychlení regenerace, inzulín je ten nejanaboličtější hormon.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út červenec 21, 2009 7:13 am Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | | Spazik napsal: | | když tam kvůli těm kaloriím 2x denně kopnu gainer, tak je to pro mě lepší. | Podívej, když se chceš zbytečně zprasit, tak prosím. Gainer je z převážný části glukosa. Víš co se stane, když tam takhle, jen tak, během dne pošleš ale 50g glukosy? Vstřebá se do krve, stoupne glykémie a s ní i inzulin, který ji pošle rovnou do tuku.O vlivu na citlivost inzulinových receptorů ani nemluvě... |
Z ukládáním tuku fakt problém nemám :-) (23let, 195cm/90kg, postava mezi ektomorfem a mezomorfem)
Nehledě na to že ten lakofit 25 od Promilu je komplexní gainer s 27% WPC bílkovin, obsah sachrů 60% - tvořené maltodextrinem, bramborovým a tapiokovým škrobem, fruktózou a glukózou, přičemž obsah glukózy v 1 dávce (50g) je pouze 5g, což je asi tak jako když si osladíš kafe lžičkou cukru
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 9:05 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Johny HaRd napsal: | | Spazik napsal: | | když tam kvůli těm kaloriím 2x denně kopnu gainer, tak je to pro mě lepší. | Podívej, když se chceš zbytečně zprasit, tak prosím. Gainer je z převážný části glukosa. Víš co se stane, když tam takhle, jen tak, během dne pošleš ale 50g glukosy? Vstřebá se do krve, stoupne glykémie a s ní i inzulin, který ji pošle rovnou do tuku.O vlivu na citlivost inzulinových receptorů ani nemluvě... |
Z ukládáním tuku fakt problém nemám :-) (23let, 195cm/90kg, postava mezi ektomorfem a mezomorfem)
Nehledě na to že ten lakofit 25 od Promilu je komplexní gainer s 27% WPC bílkovin, obsah sachrů 60% - tvořené maltodextrinem, bramborovým a tapiokovým škrobem, fruktózou a glukózou, přičemž obsah glukózy v 1 dávce (50g) je pouze 5g, což je asi tak jako když si osladíš kafe lžičkou cukru | Maltodextrin je oligosacharid složený z pěti molekul glukosy. Používá se proto, že zajišťuje pozvolné a poměrně stabilní zvýšení glykémie, takže nedochází k rychlým výkyvům hladiny krevního cukru a k s tím související únavě. To jsou určité výhody vůči glukose, ale vůbec to neznamená, že by si se tím měl ládovat jindy než po tréninku... _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 9:18 am Předmět: |
|
|
Johne maltodextrín Ti zvedne hladinu glukózy v krvy a inzulín stejně efektivně jako glukóza, ale s tím rozdílem, že Ti tu hladinu udržuje delší dobu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 9:24 am Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Johne maltodextrín Ti zvedne hladinu glukózy v krvy a inzulín stejně efektivně jako glukóza, ale s tím rozdílem, že Ti tu hladinu udržuje delší dobu. | A to snad znamená, že by měl pít maltodextrin místo oběda? _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 9:49 am Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | | herza napsal: | | Johne maltodextrín Ti zvedne hladinu glukózy v krvy a inzulín stejně efektivně jako glukóza, ale s tím rozdílem, že Ti tu hladinu udržuje delší dobu. | A to snad znamená, že by měl pít maltodextrin místo oběda? |
To by rozhodně neměl, už jsem nahoře zmínil proč...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 11:55 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 7:09 pm Předmět: |
|
|
tak jsem si v akci u konkurence koupil protein od dymatize elite whey gourmet za 680 korun a musím říct, že mě mile předvapil. Příchut čokoláda chutově dobrá (a to jsem namlsany scitecem), rozmustnost taky takže za tu cenu pecka.
|
|
| nahoru |
|
 |
Iron.Pumping
(ban)
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 7:11 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | tak jsem si v akci u konkurence koupil protein od dymatize elite whey gourmet za 680 korun a musím říct, že mě mile předvapil. Příchut čokoláda chutově dobrá (a to jsem namlsany scitecem), rozmustnost taky takže za tu cenu pecka. |
za jake baleni to bylo???
|
|
| nahoru |
|
 |
Bernhard
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 7:23 pm Předmět: |
|
|
pod sedm stovek se dá sehnat 2270 g
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 8:08 pm Předmět: |
|
|
| Iron.Pumping napsal: | | vlkisekk napsal: | | tak jsem si v akci u konkurence koupil protein od dymatize elite whey gourmet za 680 korun a musím říct, že mě mile předvapil. Příchut čokoláda chutově dobrá (a to jsem namlsany scitecem), rozmustnost taky takže za tu cenu pecka. |
za jake baleni to bylo??? |
2270, ale fakt jsem spokojeny, jo a ještě abych se stebou mohl hádat jsem si vzal kilovku 65 od promilu:)zítra to prubnu a pustím se do tebe když to bude humáč
|
|
| nahoru |
|
 |
Trix
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 9:02 pm Předmět: |
|
|
zdravim, chtěl bych se jenom zeptat jaký je v podstatě rozdíl mezi proteinama se stejným množstvím proteinů (tedy jenom firem) jsou v tom velké rozdíly jako ve funkčnosti přípravku? dik za radu
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 9:20 pm Předmět: |
|
|
| Trix napsal: | | zdravim, chtěl bych se jenom zeptat jaký je v podstatě rozdíl mezi proteinama se stejným množstvím proteinů (tedy jenom firem) jsou v tom velké rozdíly jako ve funkčnosti přípravku? dik za radu |
ja myslim, že většina proteinu na trhu je co do kvality srovnatelná, záleži jen na tobě jak ti sedne chut a zažívání..a bohužel ani po jednom ti nenarostou obří svaly
|
|
| nahoru |
|
 |
Iron.Pumping
(ban)
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 10:26 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Trix napsal: | | zdravim, chtěl bych se jenom zeptat jaký je v podstatě rozdíl mezi proteinama se stejným množstvím proteinů (tedy jenom firem) jsou v tom velké rozdíly jako ve funkčnosti přípravku? dik za radu |
ja myslim, že většina proteinu na trhu je co do kvality srovnatelná, záleži jen na tobě jak ti sedne chut a zažívání..a bohužel ani po jednom ti nenarostou obří svaly |
Krasny kruh byznisu....Weiderovy principy-split trenink-vydavani MF s kulturistama,kteri je propaguji-masivni inzerce v casopisech MF na doplnky vyzivy,bez nichz se sampionum ani nepriblizis: (-bezradny cvicenec a jeho penezenka...........zde se kruh uzavira
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|