mrtvý tak a bolest zad

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - mrtvý tak a bolest zad  Úvodní stránka -> Trénink -> mrtvý tak a bolest zad
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuji vsem za odpoved!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gohan

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já to vždycky vytáhnu a tlačím k sobě lopatky a vypínám hrudník
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
Dekuji vsem za odpoved!

Nejsem žádný fyzioterapeut, nebo trenér, ale myslím si, že tím zakloněním vyvíjíš moc velký tlak na páteř. Prostě uděláš akorát z klasické lordózy hyperlordózu a to neni podle mě moc dobře.
U hyperextenze, kde cvičíš s vlastní váhou, je možné jít více nad úroveň, ale u MT, kde taháš velké váhy, bych to raději nedoporučoval.

Zajímal by mě i názor těch zkušenějších, co se týče znalostí fyziologie člověka.
CIZO

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejake velke zaklony urcite ne, mirny zaklon nevadi, pokud clovek udrzi vnitrobrisni tlak a vylozene se "nezavesi" v te nadmerne bederni lordoze

nejake silene tahani ramen buhvikam dozadu a stahovani lopatek prehnane k sobe taky neni dobre, idelani je stahnout mirne ramena dozadu a zaroven se je snazit udrzet "roztazene do sirky" ... tezko se to popisuje, ale lide, kterym jsem to nazorne vysvetlil a ukazal pak byli prekvapeni, jak moc citi pri mrtvym tahu praci trapezu, ale i latissimu

Derek Poundstone
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuji panove ..obcas jsem na videu videl,jak se u toho zaklaneji a smrskavaji lopatky k sobe.....nevim.Jinak startovaci postoj mam takovej,abych mel prdel niz nez ramena a hlavne nemel prohnuta zada (kocici hrb).hlava smeruje nahoru..vzdy si najdu pred sebou nahore nejakej bod a ten sleduju.Nohy mam proto hodne pokrcene a tak to odjedu hlavne i jima.S rovnyma a nebo mirne pokrcenyma nohama bych si to netroufnul.Mam z toho respekt.Je fakt,ze pri tomto cviku zada citim vic,nez pri jakymkoliv jinem cviku.A co me prekvapilo,tak i kridla...a MT cvicim az jako posledni cvik,co uz jsou zada zahrate a pripravene.:))
CIZO

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
hlava smeruje nahoru..vzdy si najdu pred sebou nahore nejakej bod a ten sleduju.

to neni zrovna idelani, takhle tahaji vzperaci, ale pro bezneho cloveko to rozhodne moc fajn nebude

pohled ma smerovat smerovat dopredu, zhurba k bodu cca 3m pred tebou na zemi

Derek Poundstone
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a sakra to sem netusil....ale kdyz se budu koukat pred sebe nekam na zem,tak nebudu mit hlavu rovne ne?budu ji mit dolu a co se koukat pred sebe nekam na uroven oci..tim nebudu mit hlavu ohnutou

mozna uz resim blbosti,ale kdyz neco nevim..tam se zeptam,porad lepsi nez to cvicit blbe
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cizo to myslí tak, že máš postoj, ve kterém jsi už připravený začít opakování a jelikož máš jakoby podsazenej zadek dozadu, tak ti jde páteř cca pod úhlem 35 - 45 stupňů, což znamená, že když narovnáš hlavu (aby byla rovnoměrně s páteří), tak by jsi správně měl koukat na zem, cca ty 2-3 metry před sebe a jak začínáš opakování, tak se tvůj pohled pomalu zvedá a tím se i rovnáš.

Nebo myslíš něco jiného, Cizo?
CIZO

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

presne tak, jednoduse receno, krcni pater v prodlouzeni hrudni casti, ne v nejake silene extenzi ve snaze divat se nahoru

Derek Poundstone
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze tak nejak.... ..akorat ve spodnich zadech nejsem tak prohlej

Naposledy upravil Iron.Pumping dne ne srpen 02, 2009 6:20 pm, celkově upraveno 1 krát
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně.
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2009 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky
napao13

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 12:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

chtěl jsem se zeptad jestli můžu jezdit MT když mám skoliozu páteře
byl jsem po roce u ortopedky a asi měsíc před kontrolou jsem začal jezdit MT a říkala mi že se my ta skolioza trochu zhoršila tak vůbec nevím čím to bude jestli MT nebo lehy-sedy které jsem jezdil
Iron Lung Power

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MT so skoliózou určite nie. Odporúčam nájsť trénera, ktorý Ťa naučí techniku cvikov.
xCROWx

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Včera jsem si slušně blokl záda, při mrtvole. Při dotažení mě zabolela jedna strana, tak jsem to položil, zbytek tréninku v klidu. Večer to hodně ztuhlo, v učitejch polohách to bolí, ale teď už to pomalu povoluje. No snad to nebude nic vážného. Všechno je jednou poprvé

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - mrtvý tak a bolest zad Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: