PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

supporter napsal:
herza napsal:
ripperr napsal:
herza napsal:
supporter napsal:
herza napsal:
Tady je to samý kulturista, já už se v tom nevyznám..., Ať si dá po tréninku taky glukózu a k té glukóze může klidně za 20 minut pridat banán, ale glukóza, maltodextrín jsou nejefektivnějším zdrojem k doplnění ztracených glykogenových zásob, na banán se musí čekat.

a co WMS ?

???

Waxy Maize Starch (WMS) je to zmes voskovej kukurice ...toto myslel supporter

Nevyrábí se z této směsy VitarGo?

vyrábí, teda nejen Vitargo. Podle studií to snad jde ještě rychleji než glukóza...

To potvrzuji. Podle informací má vyšší glykemický index než glukóza.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernhard napsal:
nevyrábí se z tohoto kukuřičného škrobu i maltodextrin?

Nevím jestli zrovna z tohoto, ale ano, malta se vyrábí z kukuř. škrobu mimo jiné.

Než glukóza můžou žaludkem projít rychleji fruktózové roztoky (Ty ale jako PTN nejsou vhodné, protože inzulinové receptory jsou na fruktózu "hluché") nebo roztoky obsahující chlorid sodný či citrát sodný, což není nic jiného, než sůl kyseliny citrónové.
Je někde k nalezení kompletní složení WMS?
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Je někde k nalezení kompletní složení WMS?

Na toto téma nejsem moc odborník, ale měl by to být vytáhlý amylopektin z kukuřičného škrobu. Amylopektin je rozvětvený řetězec molekul polymeru glukózy. S amylózou tvoří polysacharidy (škroby).
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko z fruktózy se Ti buď vytvoří glukoza a nebo jde rovnou do buňky (svalové, tukové) bez asistence inzulínu.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jojo, už to tu trochu dohledávám o co se to přesně jedná.

WMS má podstatně vyšší molekulovou hmotnost než dextróza a maltodextrin, proto prochází žaludkem mnohem rychleji, čímž se eliminuje riziko žaludečních potíží, které nastávají u některých jedinců.

A s tím amylopektinem máš naprostou pravdu.
Voskovitý kukuřičný škrob má vysoké procento amylopektinu (95-99%) a nízké procento amylosy (1-5%). Molekuly amylopektinu jsou větší, těžší a jednodušší pro žaludek na strávení. Proto potraviny, které mají málo amylosy a spoustu amylopektinu budou rychleji tráveny a vstřebávány.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už jsem se zmiňoval před chvílí, tyto roztoky (maltodextrinu, VitarGa) mají nízkou osmolalitu, takže procházejí peristaltikou žaludku mnohem rychleji než běžná strava a jiné roztoky. Chlorid Sodný a citrát sodný zrychlují průchod tekutin žaludkem.
owar

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Studuji, v tomhle lítám po škole. Nutriční terapie

EDIT: A díky za toho sympaťáka, někdy teda zajdem na kafe
kde studujete NT a kolikátý ročník pane kolego?:)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

owar napsal:
eSko napsal:
Studuji, v tomhle lítám po škole. Nutriční terapie

EDIT: A díky za toho sympaťáka, někdy teda zajdem na kafe
kde studujete NT a kolikátý ročník pane kolego?:)

Nastupuji v září do prváku VOŠ - Karlovy Vary. Ale dá se říct, že už ho mám celý za sebou, už ve čtvrťáku na střední jsem četl odbornou literaturu, která se studuje právě tento první ročník na NT naši škole, takže se budu víceméně nudit a pojedu zřejmě pomalinku látku druhého ročníku

Jinak, oslovení pane kolego, mám si správně myslet, že pan owar je také jeden z nutričních terapeutů?
owar

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

teď už je to i v KV jo..hmm..uvidíš jaký tam na vás budou mít nároky, ale za lidovku dáš vždycky všechno..jsi bystrý, v červnu jsem složil absolutorium :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

owar napsal:
teď už je to i v KV jo..hmm..uvidíš jaký tam na vás budou mít nároky, ale za lidovku dáš vždycky všechno..jsi bystrý, v červnu jsem složil absolutorium :)

Tak to gratuluji, to mě čeká za tři roky taky, ale těším se na to víc než na maturu, asi to bude tím, že k tomu učení mám konečně pozivitní vztah a baví mě to
Přeji hodně štěstí, aby jsi se uchytil jako terapeut co nejlépe a byl úspěšný, ať už v nemocnici nebo jako cokoliv jiného, co si přeješ
owar

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky no..já ti zase přeju, aby ti to nadšení vydrželo co nejdéle :) mě záhy opustilo a uplatňovat v tomto oboru se nechci..
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po srpen 17, 2009 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Otázka pro Ronnieho:
Budou se dělat i větší balení nového hydro proteinu?
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: po srpen 17, 2009 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Otázka pro Ronnieho:
Budou se dělat i větší balení nového hydro proteinu?

Pokud vím, není to v současnosti v plánu.
Každopádně pokud se rozjede jeho prodej dobře (a já o tom nepochybuji), tak je to klidně možné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po srpen 17, 2009 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chci vyzkoušet v praxi jak na tom opravdu je, tak kdyby to přineslo kýžené ovoce, tak bych šel klidně časem do většího balení Zatím díky za info.
eob

PříspěvekZaslal: po srpen 17, 2009 10:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

owar napsal:
díky no..já ti zase přeju, aby ti to nadšení vydrželo co nejdéle :) mě záhy opustilo a uplatňovat v tomto oboru se nechci..

owar : mohu vedet, co te odradilo pokracovat v NT praxi?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: