|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete volit? |
| ČSSD |
|
6% |
[ 10 ] |
| ODS |
|
16% |
[ 26 ] |
| KSČM |
|
1% |
[ 3 ] |
| TOP09 |
|
29% |
[ 47 ] |
| KDU-ČSL |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
2% |
[ 4 ] |
| Věci veřejné |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana svobodných občanů |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana práv občanů (Zemanovci) |
|
9% |
[ 15 ] |
| Jiná strana (dole napište jaká) |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 158 |
|
| Autor |
Zpráva |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 12:41 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | | Tomkins napsal: | Z těch, co se dostanou, tak jsou nejlepší Věci veřejné.
|
V čem jsou nejlepší? Je to středová strana která půjde po volbách s kýmkoli. Jejich program je založen jen na heslu "Stop dinosaurům" což je žalostně málo. | Souhlas. VV jsou nepřijatelné. Asi zase zůstanu u ODS, ale tentokrát poprvé s těžkým srdcem.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 12:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 12:44 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: |
Darion: jenze tebe tezko jde povazovat za ovci. Volis top09 protoze chces dat hlas strane, ktera se dostane do parlamentu a ktera ti je nejbliz .. a neresis kdo tam bude vladnout, ale jaky vysledky to bude mit .. |
No, ale timhle smerem by se imho melo ubirat uvazovani kterehokoliv racionalne uvazujiciho volice.. tezko se da k volbam pristupovat tak, ze budu volit rytire s cistou dusi, tohle neni kralovstvi z pohadky, vicemene vsichni jsou bud vetsi nebo mensi svine:) _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 12:52 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | | Tomkins napsal: | Z těch, co se dostanou, tak jsou nejlepší Věci veřejné.
|
V čem jsou nejlepší? Je to středová strana která půjde po volbách s kýmkoli. Jejich program je založen jen na heslu "Stop dinosaurům" což je žalostně málo. |
Ona bohužel stojí otázka obráceně, nebo-li: "V čem jsou ty ostatní strany horší?" Tak popořadě:
KSČM - z principu nevolitelná strana
ČSSD - slibotechna, který jde o co nejvíce křesel, ne o budoucnost
KDU-ČSL - snad to nejhorší, co je v poslanecký sněmovně; jdou s kýmkoliv, kamkoliv, kdykoliv; žádný vlastní nápad, hlavně že vše dělají pro rodiny s dětmi; zvyšováním mateřské a porodného se naše životní úroveň nezvýší
ODS - středová strana; tváří se jako pravice, ale nemá problémy zvyšovat přerozdělování a zavádět nové daně; hlasovala pro zvýšení DPH a spotřebních daní, namísto zjednodušení pracovního práva nabízí úlevy ze soc. poj. pro nově vytvořená pracovní místa - což je mimochodem pitomost; její voliči už dávno nejsou jenom bohatí podnikatelé, takže nemůže prosazovat rozpočtové škrty, protože by tak šla proti některým svým voličům a klesly by jí preference
Zelení - dokud si neudělají ve straně pořádek, nemá cenu je volit; minule jich bylo zvoleno snad deset a z toho půlka přeběhla k ČSSD - např. Olga Zubová; o Kačence "biomase" Jacques, která měla být nenápadně uklizena do Evropského parlamentu, se nemá cenu ani bavit
TOP09 - o Kalouskovi, jeho nákupu padáků a pozici ministra financí již bylo napsáno dost. Rozesílá lidem složenky s vládním dluhem, ačkoliv se podílel na jeho vytvoření; většina kandidátů TOP09 na prvních pozicích jsou bývalí členové KDU-ČSL. Např. Vlasta Parkanová je v politice celý život a nedokázala nic, Schwarzenberg je jen figurka, on sám nic neřídí.
Věci veřejné - když před půl rokem začínali, byla to sympatická strana. Měli vyhraněné názory a představovali pravicovou alternativu ODS. Bohužel v zájmu získání co největšího počtu voličů pozměnili svoje cíle i názory, takže jejich program, stojící původně na snížení regulace státu, omezení imunity poslanců, zrušení úřadů a ministerstev, startovací byty pro mladé, byl postupně rozmělněn a omezen na vyhnání "dinosaurů" z poslanecké sněmovny (což je chvályhodné) a "boj s korupcí", což je chválihodné též. Bohužel tynezbytné body, jako je snížení daní a snížení státních výdajů mi v jejich programu citelně chybí, proto je taky volit nebudu.
Zemanovci - nesympatická strana se sympatickým předsedou; zvažuji, že bych je volil už z toho důvodu, protože by Zeman měl pak možnost opakovaně zesměšňovat Paroubka, který by mu to nikdy nedokázal vrátit; sice nejsem levicově zaměřený a sestava této strany se mi vůbec nelíbí, ale když už půjde po výhře Paroubka stát do háje, tak budu mít dobrou náladu alespoň o nedělích po obědě, při sledování Otázek Václava Moravce.
EDIT: Programy politických stran jsou k ničemu, ale když už se člověk nebude rozhodovat podle nich, tak podle čeho? U starých "provalených" stran je to jednoduché - podívám se na osazenstvo typu Kalousek a mám jasno, ale u nově vzniklé strany je to trochu problém. V každém případě si myslím, že se omezí vliv ODS a ČSSD, nebude to na škodu, alespoň se budou muset začít víc snažit.
Vy, co budete volit ODS, tak Vás nechápu. Celý 4 roky všichni Češi pořád nadávají na poslance a když přijdou volby, nenapadne je nic lepšího, než jim to tam hodit zase. Prý je to nejmenší zlo... Kvůli takovým, jako jste vy, pak vypadá politika takhle. Socani a komouši totiž říkají to samý. Ale jak vysvětlit blbci, že nemá volit stranu, která neodráží jeho názor? Blbci to nevysvětlíš, to prostě nejde. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
Naposledy upravil Tomkins dne pá květen 14, 2010 12:59 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 12:54 pm Předmět: |
|
|
K tem VV... slusne sepsanej program, ale maj v tom diry jak prase... a navic v jednu chvili tam fabulujou s nejakejma smyslenejma cislama, ktery je tezky byt i jen odhadnout a za chvili jsou zase u tak obecnejch frazi, ze by si je mohli palit na plakaty...
Par postrehu, ktery me vytocily. Ne letisti ve vodochodech? Pokud necham stranou pochybnej prodej Pente, tak je to absolutni nonsens, Praha potrebuje druhy letiste, navic vzhledem k tomu, ze Ruzyn je predrazena jak svin a uz tam rad lita je wizz.
43 stran programu a na VS vyjdou tri nicnerikajici body? OMG.. Tohle bude mozna znit trochu drsne, ale nezlobte se na me, ale vysoky skoly jsou PONEKUD dulezitejsi nez rozsireni palitativni pece o seniory.
Jeste k tomu skolstvi. Proc by jako meli mit ucitele na ZS zakladni plat 20000? Co si tak pamatuju, tak nektery ty baby byly tak nekompetentni, ze bych jim nesveril vyuku ani papouska a kdyz nas mlada anglictinarka zacala ucit psat happy s mekkym i na konci, no tak to bych se sel strelit...
Ten jejich program by vydal na celou studii, ale momentalne se musim venovat jinym politickym systemum, nez je ten nas, tak mozna priste:)
BTW ta slozenka od kalouska me dostala do kolen a je to super napad, jak to lidem pripomenout... a je mi fakt jedno, ze to nekomu rozhodi biorytmy... _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 1:05 pm Předmět: |
|
|
| Darion napsal: | Proc by jako meli mit ucitele na ZS zakladni plat 20000? Co si tak pamatuju, tak nektery ty baby byly tak nekompetentni, ze bych jim nesveril vyuku ani papouska a kdyz nas mlada anglictinarka zacala ucit psat happy s mekkym i na konci, no tak to bych se sel strelit...
|
Tak ono nelze něco vytrhnout z kontextu, a pak to vydávat za nesmysl. To je to samé, jako když Svobodní chtějí zrušit daň z příjmu. Všichni si řeknou, že jsou to extrémistický populistický řeči, ale když si to přečteš pozorně, tak oni tam píšou, že je zapotřebí, aby byly drasticky seškrtány výdaje, které jsou zbytečné a které by vyvážily ztrátu příjmů.
Stejné je to s těmi učiteli. Nás všude (kromě VŠ) učili středoškoláci - žádnej vysokoškolák. Teď už se začínají prosazovat změny, že učitelé by si měli doplnit vzdělání, aby mohli učit, a já myslím, že pokud se budou zvyšovat podmínky na učitele, měl by jim být zvýšen i plat, aby tam vůbec někdo chtěl jít. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá květen 14, 2010 1:10 pm Předmět: |
|
|
| Č174 napsal: | guruhonza: Takže podle tebe současné největší strany jsou shit a čím menší strana tím líp volit ..? :-D Přijde mi jak když tomu nerozumíš a někde si jen slyšel, že je potřeba do politiky nové tváře.. Mě se líbí politika ODS a kvuli tomu že proti nim zbrojí neférovým způsobem bradavice se jich nevzdám |
Podle mě je KSČM, KDU-ČSL, ODS a ČSSD absolutní shit. Levice, levice, nic a nic.
SZ - volitelná strana, nevolitelní lidé.
Top09 a VV - v těchto stranách jsou lidi, kteří mají nějakej názor + maj šanci dostat se do parlamentu. A jelikož jsem člověk, kterej nemůže volit 5 výše zmíněných stran a nechci uzemnit svůj hlas volením nějaký strany, která nemá šanci dostat se do parlamentu, tak mi zbývají právě:
Top09, VV a Zemanovci. Zemanovci jsou inteligentní lidé, ale levicově smýšlející..... takže NE.
VV vs Top09 ... stále ještě nevím PŘESNĚ, koho volit.
Kdokoliv může házet špínu na tyhle dvě strany, ale nehodí ji na ně víc, jak na výše zmíněné strany...
Rozhodnu se na poslední chvíly podle toho, jaké budou mít tyhle strany názory
ad Penta: Penta je perfektní investiční společnost, která si možná přijde na solidní prachy, ale zároven zachrání ty podniky.... takže zachová pracovní místa, Češi by jí za to měli děkovat.
ad Vodochody: konkurenční letiště je potřeba - víc k tomu netřeba dodávat
pro Č174: ... tobě přijde, že já tomu nerozumím. Fine, já můžu řict to samé o tobě... a smysl toho? Žádnej.
Nový tváře jsou potřeba, ale ještě víc je třeba změna... volím toho, kdo ji může s největší pravděpodobností = pravděpodobnějc jak ostatní přinést. A jelikož zde nechci levicovou diktaturu, tak ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 1:21 pm Předmět: |
|
|
Penta ted dostava dost na prdel... Vodochody, parodie na operatora Ufon:D:D no nic...
tomkisi, ja jsem to vypich naschval, protoze ono to v tom jejich programu je takhle vytrhly z kontextu... proste "zvysime plat ucitelum o 5000,-, zaklad bud 20000,-.." bez argumentu...
kazdopadne ale jsou pro me VV rozhodne snesitelny, a kdyby tady nebyla TOPka, tak jsou pravdepodobne jasnou volbou... _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá květen 14, 2010 1:46 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 1:52 pm Předmět: |
|
|
ale vzdyt ja proti pente nic nemam, akorat jsem si rejpnul, protoze parkrat trochu zaskobrtli:) _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 5:51 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá květen 14, 2010 7:20 pm Předmět: |
|
|
oni to maj i v podobe komiksu, videl jsem to ruzne po prazskejch klubech:) _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: ne květen 16, 2010 12:31 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarack
|
Zaslal: ne květen 16, 2010 1:03 pm Předmět: |
|
|
Sakra, ňák mi nejde hlasovat..  . Zkusim knížete.. Tváří se jako pravičák ze starý školy, tak by to snad mohlo bejt na klidno. Jinak tah se složenkama na 121000,- Kč - vynikající nápad!!  . Kalousek to řekl velice správně - lidem se dělá blbě z pravdy.. Jinak řečeno, snaží se zavírat oči před realitou narůstajícího manka, případně totálního bankrotu. Mě se nejvíc líbily řeči typu, já makal celej život, tak proč bych měl něco platit.. Že komoušové dodělali totální morální rozklad obyvatelstva, to už neřeknou. Dalo by se říct, že založili podhoubí pro dnešní situaci, kdy dá ČSSD lidem pivo a párek zadarmo a oni jdou jak ovce na porážku. Jo a ještě něco.. Řecko je dost možná jenom začátek konce. Něco mi řiká, že si dole na jihu arabášové pomalu začínají brousit kynžály, plus už jich tady máme přes 50000000 přímo v Evropě.. _________________ Ryba plave, pták lítá a člověk běhá..
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 16, 2010 1:50 pm Předmět: |
|
|
Teď mi kamarád připoměl jednu parádní stranu... pokud nadáváte na to, co je v parlamentu + VV, tak by vás mohla zajímat.
SSO (Svobodní) - proti EU, proti Lisabonu, pravice, nechcou referendum (vy snad chcete, aby za vás hlasovali ti miliony levičáků? ), vyrovnaný státní rozpočet, konec diskriminace pracujících lidí ...
Je toho hodně, je to nejvíce volitelná strana... nejperspektivnější pravicová strana. Bohužel není populární v mediích (ODS se jí zaslouženě bojí), takže o ní není tolik slyšel - takže nemá šanci dostat se zatím do parlamentu...
Každopádně tu asi jsou lidé, kteří prostě chtěj něco novýho a nechtěj dát hlas těm známým lidem... pak je tohle alternativa pro ně.
http://www.svobodni.cz/
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|