MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 113, 114, 115  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Morico

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rischard1 napsal:
no zacatek hezkej, jenom vydrzet. budes pod dozorem tak to neflakej. ten pristroj co mas u toho jidla je rejzovac?

Jj, je to rejžovač, zrovna ho mám asi měsíc nově, tak sem si ho taky blejsknul :)

Jinak k tomu začátku... musim říct, že mi to fakt baví, myslim tim ten trénink zaměřenej primárně na sílu ... zjistil jsem, že překonávat sám sebe v síle mi baví mnohem víc, než mi kdy bavilo pumpování svalů ... :-)

...akorád musim postupovat opatrně, protože ještě neumim odhanout svoje síly (abych to nepřepísk) a taky čas potřebnej k regeneraci ... minulý pondělí jsem zkoušel max. a pohoda, za 3 dny žádná únava, a teď v pondělí jsem dal 4 x 5 x 85% a teď vidim a cítim, že to bylo moc ... takže se budu muset aspon ze zacatku krotit ;)

A za jakejkoliv dozor jsem samozrejmě rád ... mam ted zrovna fotak v oprave, ale az bude ready, tak budu natáčet provedeni cviku, at to poradne vychytam, napr. technika powercleanu mi dáva pekne zabrat ...
Rischard1

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koukni muj log taky pomalu ale jiste prechazim od kulturistiky a nekonecneho pumpovani k silovemu vybiti. mel sem tu cest se zucastnit treningu kulicha a jirky oorsaga a od te doby poamlu ale jiste valcim se vzpiranim propletenym silovim trojbojem (to sem zase probehl trenal s lenkou golenkou.)

a jak ses spokojenej s rejzovacem:zrovna sem se na nej ve svem logu ptal tak mi tam hod komentar at se to dostane dal. dekuju
Morico

PříspěvekZaslal: st květen 12, 2010 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12.5.2010 - Středa: 11:30 ~ 11:55

- únava spodních zad už pocitově odezněla, ale pro jistotu jsem ještě zařadil aktivní odpočinek v podobě plavání

Plavání - 25 min, 825 m
Vodní masáž zad - 20 min
Morico

PříspěvekZaslal: čt květen 13, 2010 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

13.5.2010 - Čtvrtek: 9:30 ~ 10:45

5 min rotoped, zátěž 4
rozcvičení s vlastní vahou + lehký dynamický strečing

Dneska jsem se rozhod, že převážim osy a činky a neměl jsem to dělat ... grün sport osa která má mít 20 kg má 14,9 >> takže musim na všech max. ubrat 5 kg ... naproti tomu jednoručky jsou buď dost přesný a nebo mají o cca 0,5 kg víc ... zkoušel jsem 20 kg > 20,6 kg; 30kg > 30,4 kg; 35 kg > 35,6kg;
- ještě musim převážit EZ tky, ty mají mít 7,5 kg a multipressovou osu, obojí bylo obsazeno, tak sem to nezvážil

Jinak dnes se opět naskytla příležitost zacvičit se zkušeným sparingem, takže toho jsem využil, dal jsem si jeho trénink (jelikož ještě nechci záda tolik zatěžovat) akorád jsem si mírně upravil počty opakování, abych to zachoval trochu silový ;)

benchpress :
- 12x45, 12x55, 10x75, 6x95, 6x95, 1x105 - kdybych věděl, že mam všude o 5kg míň, tak bych zvednul určitě víc :D

incline tlaky s jednoručkama :
- 12x30, 10x35, 8x35

incline rozpažky :
- 12x20, 10x20 - uff

seated barbell press : s minipauzou na hrudníku
- 12x15, 12x35, 8x45, 6x55, 4x60, 4x60 - rezervy jsou, ale nechtěl jsem pokoušet ty záda (i proto v sedě)

Upažování vestoje s jednoručkami - megasérie :
- 10x5, 10x6, 10x7, 10x8, 10x9, 10x10 (miss, jen 4x10)
- 10x4, 10x5, 10x6, 10x7, 10x8, miss, miss
- tohle už nikdy dělat nebudu :D

obrácený peck deck :
- 12x17,5, 10x20, 10x20

Francouzské tlaky s EZ vleže :
- 3x8x30kg

Stahovaní lana :
- 3x10x27,5kg

statický strečing

Na konci tréninku zase ještě trochu cítim spodní záda, takže zařazuju volno (max. plavání) až do neděle ...
Morico

PříspěvekZaslal: pá květen 14, 2010 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

14.5.2010 - Pátek:

Volno
Morico

PříspěvekZaslal: ne květen 16, 2010 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

15.5.2010 - Sobota: 10:00 ~ 11:35

10 chůze do kopce, 5,5 km/hod
rozcvičení s vlastní vahou

Dnes jsem se rozhod investovat svůj tréninkový čas do posílení HSS, k tomu jsem přidal lehký rehab trénink spodní části zad, břicho, napumpoval jsem biceps a proved důkladně strečink ...

Balanční cvičení pro aktivaci hlubokého stabilizačního systému - na fitballu :
- HSS jsem nikdy cíleně neprocvičoval, což byla 100% chyba, takže teď se to musím naučit ... nevim, jak se cviky na míči jmenujou, ale něco jsem pohledal na netu ... takže jsem cvičil např.: " obě nohy chodidlama na míči a zvedání pánve ", " jedna noha na balónu, druhá noha je vzpřímená kolmo ke stropu ", " kutálení balónu doleva, doprava - lýtka na balónu, bedra na zemi " atd. atd. - no ještě se v tom moc nevyznam ... pokud to tu někdo čte a má s posilováním HSS zkušenosti, byl bych moc rád, kdyby se podělil např. o cviky ať už na balančních pomůckach (hlavně na balónu) tak i ostatní cviky a např. jak často je vhodný cíleně HSS posilovat? ... v souvislosti s tím mě napadlo i jestli někde není popsán správný způsob dýchání u silového tréninku , protože si myslim, že to bude v prevenci zranění také důležité

Zkracovačky na balónu + stahování kladky (lana) : dvojsérie
- 3x20-30 oba cviky

Hyperextenze :
- 3 série podle pocitu

Biceps podle chuti :
EZ na scottovce, jednoručky v sedě, s kladkou v leže

statický strečing
našel jsem si nějakej strečinkovej plán, kterej mi docela "padnul do oka", takže jsem odcvičil tyhle partie a to: 2 série a 15-20 sec výdrž v každé poloze

1) ZÁKLADNÍ STREČINKOVÉ CVIKY
1.1. PRSNÍ SVALY (m. pectoralis major, m. pectoralis minor)
1.2. ZÁDOVÉ SVALY (mm. dorsi)
1.3. DELTOIDY (m. deltoideus)
1.4. PAŽE (mm. brachii)
1.5. PŘEDLOKTÍ (mm. antebrachii)
1.6. BŘICHO (mm. abdominis)
1.7. STEHNA (mm. femoris)
1.8. LÝTKA (m. gastrocnemius, m. soleus)

2) SPECIÁLNÍ STREČINKOVÉ CVIKY
2.1. KRČNÍ VZPŘIMOVAČE (mm. erector spinae)
2.2. TRAPÉZOVÉ SVALY (m. trapezius)
2.3. PŘEDLOKTÍ (mm. antebrachii)
2.4. VNĚJŠÍ ROTÁTORY KYČELNÍ (m. piriformis)
2.5. ZADNÍ STEHNA - HAMSTRINGY (m. biceps femoris)
2.6. ADDUKTORY STEHEN

15.5.2010 - Sobota: 18:00 ~ 19:30
badminton - rekreační pinkání :)
KOTO

PříspěvekZaslal: ne květen 16, 2010 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
v souvislosti s tím mě napadlo i jestli někde není popsán správný způsob dýchání u silového tréninku

Tak jestli neznáš takové základní věci,tak to je potom pěkně na hovno...
Celkově sis vybral nejsložitější cestu,jak se stát všeobecně silným mužem.
Chceš všechno hned a to tě právě podle mě brzdí v pokroku.Nejprve bys měl nahnat nějaké čísla na trojboji a z toho se pak odrazit.Na tvém místě to udělám následovně:

3x týdně trénink trojboje + techniky jako nadhoz a trh jen na zahřátí před tréninkem
1x týdně kondiční vyžití

EDIT:
Jinak nádech by měl být veden hlavně co nejvíce do břicha...
Třeba u mrtvoly nádech dole,zdvih a výdech při pokládání/pouštění na zem...
U dřepu zase nádech nahoře,dřep dolů,nahoru a až pak zas výdech...
Morico

PříspěvekZaslal: ne květen 16, 2010 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
Chceš všechno hned a to tě právě podle mě brzdí v pokroku.

Naopak, nechci vše hned, jen nemam s tréninkem zaměřeným na sílu žádné zkušenosti ... sám jsem poznal, že takhle to asi nebude to pravý ořechový, takže zatim trochu tápu a vymejšlim, co dál ...

KOTO napsal:

Nejprve bys měl nahnat nějaké čísla na trojboji a z toho se pak odrazit.Na tvém místě to udělám následovně:

3x týdně trénink trojboje + techniky jako nadhoz a trh jen na zahřátí před tréninkem
1x týdně kondiční vyžití

S tim souhlasím, jen bych to chtěl tak trochu obohatit vícero cvikama, aby to bylo pestřejší i za cenu toho, že by to měla bejt pomajelší cesta ... ale pokud to nepude, dopadne to nejspíš přesně jak píšeš

KOTO napsal:

EDIT:
Jinak nádech by měl být veden hlavně co nejvíce do břicha...
Třeba u mrtvoly nádech dole,zdvih a výdech při pokládání/pouštění na zem...
U dřepu zase nádech nahoře,dřep dolů,nahoru a až pak zas výdech...

Podle toho popisu to dělam asi správně, nicméně na to budu myslet teď ještě víc a v plánu jsou i videa z tréninku pro celkovou kontrolu...

Díky za příspěvek
KOTO

PříspěvekZaslal: ne květen 16, 2010 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
sám jsem poznal, že takhle to asi nebude to pravý ořechový, takže zatim trochu tápu a vymejšlim, co dál ...

Dál tam hoď nějakou silovku,třeba Ruský 9týdení cyklus a před každou tréninkovou jednotku dej jako rozcvičení třeba jednou trh,pak přemístění a pak zase výrazy...

citace:
S tim souhlasím, jen bych to chtěl tak trochu obohatit vícero cvikama, aby to bylo pestřejší i za cenu toho, že by to měla bejt pomajelší cesta ... ale pokud to nepude, dopadne to nejspíš přesně jak píšeš

Technicky by ses měl soustředit hlavně na dřep a tah.To neznamená jakože si hlídat nahoru a dolů.Ale konkrétně u dřepu jsou to věci jako: Začínat prdelou,tlačit kolena od sebe,hlavu směřovat nahoru,mohutný nádych do břicha atd...To vše zelpší tvůj dřep a rychleji pak půjdeš s výkoností nahoru.Dokud nezvládneš všechno na 1,tak se s celkovou výkoností daleko nehneš.Je spusta článků o dřepu a tahu,tak je potřeba na nich AKTIVNĚ pracovat.

citace:
Podle toho popisu to dělam asi správně, nicméně na to budu myslet teď ještě víc a v plánu jsou i videa z tréninku pro celkovou kontrolu...

Nádech do břicha neznamená jen tak nadech do břicha.Ale roztáhnout nádechem břicho tak,aby co nejvíce zvětšilo objem a zatnutním břicha ti pak vzniká tlusčí torzo pro přenos sil z nohou a prdele na čínku...
Morico

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
Dál tam hoď nějakou silovku,třeba Ruský 9týdení cyklus a před každou tréninkovou jednotku dej jako rozcvičení třeba jednou trh,pak přemístění a pak zase výrazy...

Našel jsem silovku "Fomin" ta se mi docela líbí, tak ji asi zkusim + to obohatim o cviky jako powerclean, clean & jerk, military press a pushpress atd ... uvidim, zkusim to nejak sepsat dohromady s tim "Fominem"

KOTO napsal:
Technicky by ses měl soustředit hlavně na dřep a tah.To neznamená jakože si hlídat nahoru a dolů.Ale konkrétně u dřepu jsou to věci jako: Začínat prdelou,tlačit kolena od sebe,hlavu směřovat nahoru,mohutný nádych do břicha atd...To vše zelpší tvůj dřep a rychleji pak půjdeš s výkoností nahoru.Dokud nezvládneš všechno na 1,tak se s celkovou výkoností daleko nehneš.Je spusta článků o dřepu a tahu,tak je potřeba na nich AKTIVNĚ pracovat.

Na tahu a dřepu jsem samozřejmě pracovat začal ... v příštím příspěvku hodim nějaký videa ...

KOTO napsal:
Nádech do břicha neznamená jen tak nadech do břicha.Ale roztáhnout nádechem břicho tak,aby co nejvíce zvětšilo objem a zatnutním břicha ti pak vzniká tlusčí torzo pro přenos sil z nohou a prdele na čínku...

Díky za popis, nědělal jsem to o moc jinak, ale nesnažil jsem se tim nádechem co nejvíc zvětšit objem břicha ... prostě sem se hodně nadech, zatnul břicho a vydechnul až před začátkem novýho opakování (u MT při položení u dřepu nahoře) budu na tom pracovat, abych si to úplně zažil a dělal to automaticky
Morico

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

17.5.2010 - Pondělí: 10:00 ~ 11:15

10 min chůze do 15% kopce, 5,5 km/hod
rozcvičení s vlastní vahou

Dnes jsem chtěl začít silovku fomin, ale před tim jsem ještě chtěl natočit videa pro kontrolu techniky (s lehkou vahou i s těžší), ale už při 95kg u dřepu, jsem zase cítil trochu spodní záda, tak jsem toho radši nechal ... a zařadim pauzu na celej tejden (možná jenom plavání) a pak až rozjedu fomina, pokud bude všechno ok ... asi zajdu na fyzio a necham na to mrknout a možná si necham udělat i kompletní diagnostiku, abych věděl jestli nemam nějaký dysbalance.

stačil jsem teda odcvičit pár sérií dřepů, pak jsem natočil lehký tahy a benchpress, potom jsem dal balanční cviky na břicho, strečink a pro jistotu konec.

Tady nějaký ty videa na kontrolu, ale budu to muset natočit znova, s větší vahou, aby bylo vidět jestli se s narůstající zátěží nehorší technika :

KOTO

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jejeje
Nechcu být rýpal,ale pár odstavců bych měl:

Mrtvý tah
- napneš nohy mnohem dřív než narovnáš trup,což působí hodně roztrhaně a neznám nikoho,kdo by takovou technikou někam dostal.Zároveň držíš neustále naplé záda a tím pádem ten dotah vypadá jak vypadá.Neboli v závěrečné fázi se cosi prohýbáš v bedrech a to prostě takto není gut.Celé by to mělo současně sladit do zdvihu,který zakončíš pohybem ramen dozadu,součanně s dopnutím kolen.
-Jako celkově tam chyby jsou,ale mnozí je mají mnohem výraznější.Zkus si pohrát se startovní polohou a to s výškou zadku na začátku a trochu povolením horní části zad.Ramena taky spuštěné.
-Nejlepším návodem je zkoušet a zkoušet.Podívej se na videa z youtube a trochu se inspiruj.Neříkám někoho kopírovat,ale zkoušet co ti sedí.

Bench
-Zkusil bych více tlačit lokty k tělu a celkově to touchnout níž,což více zapojí tricepsy,ktreré se ti budou do budoucna hodit.
-Jinak lopatky tuším u sebe máš,takže celkově jako gut...

Dřep
-Tam bych určitě zkusil širší postoj.Takto úzkým postojem nedřepují snad ani vzpěrači.
Rozšířením postoje zapojíš silnější svaly než jenom kvadricepsy.Zkusil bych zároveň dřep do sedu a naučit se tam víc tlačit tu prdel dozadu,abys snížil tlak na kolena.

To je asi tak vše co mě v rychlosti napadlo.
Neber to že tě nemám rád,já jen se snažím o konstruktivní kritiku,protože tvůj cíl se mi líbí a fandím ti ať toho jednou dosáhneš...
KOTO

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo a ještě jsem si všiml...
U dřepu zkus dát ruce blíže k tělu a to hned když lezeš pod čínku.Když máš ruce blíž k tělu,tak to nutí mít lopatky u sebe.Zároveň tyto mezilopatkové svaly zatnou pro lepší přenos sil na čínku.Čím více si zpevněný,tím se výkon zvyšuje a zároveň tak hrozí menší zranění...

EDIT:Zkus si najít článek "DŘEP krok za krokem" nebo tak nějak.Tam je bod po bodu co musíš udělat a hned zjistíš co děláš špatně...
Morico

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
Jejeje
Nechcu být rýpal,ale pár odstavců bych měl:

Já jsem jedině rád a zároveň ti takhle děkuju, že vůbec na mě reaguješ, jsem si vědom toho, že technika neni zdaleka v pořádku a proto taky postuju videa a budu se snažit na tom makat ... a každej se učí od těch zkušenějších, takže jakýkoliv připomínky (byť kritický) od zkušenějších jsou pro mě přínosem ;)

Mrtvý tah
- díky za popis, kdo ví jestli jsem si tim prohejbáním nenatáh ty záda, jak mi teď trochu zlobí ... takže jestli to dobře chápu, tak pozor musim dát na to, abych synchronizoval pohyb nohou s narovnáním trupu, aby napnutí nohou bylo dokončený přibližně stejně s narovnáním trupu a nakonec jenom pohyb ramen dozadu a bedra neprohejbat ...

Bench
- jj lopatky u sebe mam, loktky určitě budu tlačit k tělu, tim touchnutím níž myslíš chvilku jako stopku na hrudníku nebo níž směrem ke krku nebo naopak na druhou stranu ? jinak do budoucna se mi síla tricepsu 100% bude hodit, takže až získam trochu síly a nepojedu normální silovou rutinu, jak si mi poradil, tak se určitě zaměřim i na cg bench...

Dřep
- přesně to mi napadlo jako první, když jsem se sám na sebe na tom videu podíval, jestli nemam zbytečně úzkej postoj, takže ten určitě příště rozšířim ... na dřep do sedu jsem nedávno taky koukal, takže ho taky vyzkouším ... no a co nevidět pořídim boty na dřep, tak snad mi to taky trochu dopomůže

KOTO napsal:
Neber to že tě nemám rád,já jen se snažím o konstruktivní kritiku,protože tvůj cíl se mi líbí a fandím ti ať toho jednou dosáhneš...

Jak už jsem psal na začátku, já naopak děkuji, dík že mi fandíš, ja se na oplátku budu snažit držet log co nejpestřejší ;)
Morico

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
Jo a ještě jsem si všiml...
U dřepu zkus dát ruce blíže k tělu a to hned když lezeš pod čínku.Když máš ruce blíž k tělu,tak to nutí mít lopatky u sebe.Zároveň tyto mezilopatkové svaly zatnou pro lepší přenos sil na čínku.Čím více si zpevněný,tím se výkon zvyšuje a zároveň tak hrozí menší zranění...

EDIT:Zkus si najít článek "DŘEP krok za krokem" nebo tak nějak.Tam je bod po bodu co musíš udělat a hned zjistíš co děláš špatně...

VÝBORNÝ, DÍKY! Že má takovej vliv šířka úchopu jsem ani netušil, takže vyzkoušim a budu pozorovat změny ... článek jsem asi našel, jmenuje se "Poznávání dřepu" a na konci je 8. kroků + časté chyby, takže hned večer si ho vemu do postele :DD

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 113, 114, 115  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: