DL:
Ta synchronizace většině lidem (co sem měl možnosti pozorovat) pomohla k tomu,aby se neprohýbali v bedrech.Podívej se třeba na koklayeva nebo konstantiva jak tahají.Je to prostě souhra všeho v jeden moment.
BP:
To jsem napsal nešťastně.Myslel jsem víc spouštět k břichu.Nemusí to být nijak přehnané,ale rezerva tam na to je.Každopádně úzkým úchopem to můžeš cvičit klidně už teď.Ty silovky budou sedět na CGbench stejně jak na obyčejný bench.Nebo můžeš zkusit něco mezi.Není nutné buď to a nebo to.Je dobré si najít to,co tobě bude sedět...
SQ:
Dřep do sedu je výborný.Není nutné cvičit jenom to.Je dobré to tak nějak kombinovat.
Každopádně na naučení dobrého dřepu se mě osobně velmi osvědčil.
Jinak článků je takových mnoho,čím víc jich načteš tím lépe.
Budu to tu sledovat dále,
Jsi jeden z mála lidí odtud,kterým má cenu něco radit...
Budu to tu sledovat dále,
Jsi jeden z mála lidí odtud,kterým má cenu něco radit...
Opravdu moc děkuju , budu pravidelně točit videa, abych to vychytal a moh se začít zlepšovat.
Jinak koukal sem na Míšu a opravdu je tam krásně vidět (a to i u jeho extrémních vah) jak přesně v jeden okamžik dokončí tah natažením nohou a zatažením ramen, ... taky mě fascinuje jeho technika zámku přes palec nebo jak se to jmenuje, to se taky zkusim naučit, protože mi vyhovuje víc mít obě ruce stejně než zámkovým, ale tak při 150 to už na víc jak 1 opak. neudržim jinak než zámkovým.
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Volno
+
Návštěva fyzioterapie :
- tak jsem byl navštívit fyzioterapii, konkrétně se jednalo o metodu MFK ... jsem naprosto nadšenej, perfektní systém, důkladná anamnéza, diagnostika i následná terapie, nemoh jsem si vybrat líp ... krásně jsem se moh podívat, jak na tom jsem a lituju jenom toho, že jsem na to nešel dřív ...
... když nic nebolí, tak si člověk myslí, že má všechno v pořádku, ale to je omyl ... cca před 2 měsíci mi trochu píchalo v levém rameni při benchpressu ... tak jsem bench vyřadil a teď už nic nepíchalo, tak sem myslel že je to ok, ale teď jsem zjistil že mám levé rameno v dysbalanci (celkově trochu levá strana oproti pravej) a to (a nejenom to) nejspíš způsobilo i bolest v levé spodní části beder, kterou mam teď ...
... takže teď budu prioritně pracovat na odstranění všech dysbalancí a posílení HSS a pak až se pustím do pořádnýho silovýho tréninku (sice se budu muset trochu držet, ale práce kvapná málo platná... mezi tim se budu aspon ukojovat teoretickou studií silového tréninku a technice základních cviků)
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Jelikož výsledky jsou takový, že mam moc "nabušený" vzpřimovače a břicho (a pokud sem to dobre pochopil, tak výsledek toho je ne zcela funkcni stabilizacni system) musim pracovat na posilování stabilizačního systému ... využil jsem prvního cviku, který mi fyzioterapeut vysvětlil ... musim říct, že je to docela fuška, správně tyhle hluboko uložený svaly zapojit, ale snad když budu trpělivej a poslouchat rady fyzioterapeuta, ho brzo dokážu cíleně posílit a posilovat ...
mini zkracovačky v lehu pokrčmo s nohama na fitballu : dlouhý nácvik, pak 2 série po cca 15 - 20 opak.
24.5.2010 - Pondělí:
- volno + 2. návštěva fyzioterapie - paráda, dozvěděl jsem se spoustu užitečných věcí, plus bylo odstraňování hlavních dysbalancí
25.5.2010 - Úterý:
- volno
- Plán je takovej: odjet trochu jinou silovku, s ohledem na můj oslabený core...
Cyklus 1 : cca 3-4týdny: základní cviky lehce (<50%), zercher squat a doplňky pro benchpress (military press, ...) lehce navyšovat, velké množství cviků na core, zbytek doplňkově
5 min. chůze do kopce, 5,5 km/hod rozcvičení s vlastní vahou
Mrtvý tah s nataženými nohami (hamstrings) : 3x10
- 3x10x65
Core excercises on the ball : vše 2 série po 10 – 16 opak
Back extension
Ball balance
Butt lift
Hip extension
Ab roll
Ball rotation
Ball twist – vynecháno, zatím moc náročné
mini zkracovačky v lehu pokrčmo s nohama na fitballu
sklapovačky s předáváním fitballu – 1 série
plank – 1 „série“
důkladný statický strečing : 2 série na každou polohu, výdrž 30 sec v každé poloze
- paráda, konečně zase trénink, nic nebolelo, krásně sem si zacvičil ….
Back extension
Ball balance
Butt lift
Hip extension
Ab roll - vynecháno
Ball rotation
Ball twist – vynecháno, zatím moc náročné
sklapovačky s předáváním fitballu – 1 série
důkladný statický strečing : 2 série na každou polohu, výdrž 30 sec v každé poloze
- mam natočený nějaký videa, hodim je sem na kontrolu ...
U toho dřepu jsem dal užší úchop a širší postoj, akorád koukam, že mam tu činku trochu nakřivo, takže na to si musim dát pozor, zerchera moc nacvičenýho ještě nemam, no a zbytek uvidíme ...
zercher squat : 3x5*70% 1RM
- 5x70, 5x70, 5x70 - lehčí než minule o 5 kg míň
cg benchpress : 2x10*<50%
- 10x60, 10x60
military press : 3x5*70% 1RM
- 5x55, 5x55, 5x55 - taky lehčí než minule :)
Shyby : 3x8-10
- 8x, 8x, 7x
Zakopávání : 3x8
- 3x10x40
Back extension
Ball balance
Butt lift
Hip extension
Ab roll - makačka
Ball rotation - 5 kg
Ball twist – vynecháno
sklapovačky s předáváním fitballu - 8x, 8x
Naposledy upravil Morico dne st červen 02, 2010 3:16 pm, celkově upraveno 1 krát
Core excercises on the ball : vše 2 série po 10 – 16 opak - dneska jsem střed cítil už docela dost po zercherech, tak jsem toho hodně vynechal
Back extension - vynecháno
Ball balance
Butt lift - vynecháno
Hip extension - vynecháno
Ab roll - vynechíno
Ball rotation - 1 série (5 kg)
Ball twist – vynecháno
mini zkracovačky v lehu pokrčmo s nohama na fitballu - 2 série
sklapovačky s předáváním fitballu - 8x, 8x
důkladný statický strečing : 2 série na každou polohu, výdrž 30 sec v každé poloze - mě ten strečing snad začíná bavit
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru