|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete volit? |
| ČSSD |
|
6% |
[ 10 ] |
| ODS |
|
16% |
[ 26 ] |
| KSČM |
|
1% |
[ 3 ] |
| TOP09 |
|
29% |
[ 47 ] |
| KDU-ČSL |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
2% |
[ 4 ] |
| Věci veřejné |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana svobodných občanů |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana práv občanů (Zemanovci) |
|
9% |
[ 15 ] |
| Jiná strana (dole napište jaká) |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 158 |
|
| Autor |
Zpráva |
mysH

|
Zaslal: út červen 01, 2010 10:27 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bernhard
|
Zaslal: út červen 01, 2010 10:37 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út červen 01, 2010 10:45 am Předmět: |
|
|
Osobně si myslím, že janota je dobrý úředník-technokrat-rozpočtář ... což není vůbec málo ... ale už NIC víc. Ale třeba Fischer, jak se ukázalo, taky není žádná výhra či Spasitel.
A jsem rád, že ty dvě úřednické vlády tady byly...protože obě ukázaly, že nejsou řešením ničeho, krom momentálního nenadálého průseru, a že nevedou nikam. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: út červen 01, 2010 10:52 am Předmět: |
|
|
ygg: mimochodem co bude s Janotou az bude nova vlada? Vrati se na svuj urednicky post, takze vlastne bude porad "tichy ministr financi" jako nekolik let predtim?
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: út červen 01, 2010 11:22 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Hele...trochu off-topic, ale ta tvá posedlost Kalouskem jako ministrem financí je fakt skoro na léčení:-). A proto se tě zeptám....myslíš si, že Janota byl lepší ministr? |
No, já hlavně nepodléhám všeobecnému nadšení z Kalouska ani z Janoty, takže se je pro mě snažší sledovat, co opravdu prosazují, aniž bych bral v potaz, co říkají oni, nebo média. Kdybych bral vážně všechna Kalouskova prohlášení o nutnosti reformy veřejných financí, resp. daňového systému a přitom neznal jím prosazené "zjednodušení" daňových odvodů, myslel bych si, že je to znamenitý politik. Na něm je totiž zvláštní, že při svých vystoupeních působí velmi dobře a člověk lehce nabyde dojmu, že vše co říká, myslí vážně. Jeho chování na ministerstvu financí a hlasování v poslanecké sněmovně však ukazuje, že je to všechno buďto jenom přetvářka, nebo že za něj hlasuje/rozhoduje jeho zlé dvojče. Já proti němu nejsem ani v nejmenším zaujatý, jen mě neustále překvapuje rozkol mezi jeho názory a činy. Abych ti ale odpověděl na tvoji otázku, tak Janota mě nijak zvlášť mile nepřekvapil, ale taky mě ani nezklamal. Pouze zaplácl díru na ministerstvu - plastelína by posloužila stejně dobře. Naproti tomu Kalousek mě vhledem k jeho názorům zklamal, takže ho považuji za horšího ministra financí. Jak ty bys seřadil ministry Kalouska, Janotu a Sobotku? _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út červen 01, 2010 12:01 pm Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: | | ygg napsal: | | Hele...trochu off-topic, ale ta tvá posedlost Kalouskem jako ministrem financí je fakt skoro na léčení:-). A proto se tě zeptám....myslíš si, že Janota byl lepší ministr? |
No, já hlavně nepodléhám všeobecnému nadšení z Kalouska ani z Janoty, takže se je pro mě snažší sledovat, co opravdu prosazují, aniž bych bral v potaz, co říkají oni, nebo média. Kdybych bral vážně všechna Kalouskova prohlášení o nutnosti reformy veřejných financí, resp. daňového systému a přitom neznal jím prosazené "zjednodušení" daňových odvodů, myslel bych si, že je to znamenitý politik. Na něm je totiž zvláštní, že při svých vystoupeních působí velmi dobře a člověk lehce nabyde dojmu, že vše co říká, myslí vážně. Jeho chování na ministerstvu financí a hlasování v poslanecké sněmovně však ukazuje, že je to všechno buďto jenom přetvářka, nebo že za něj hlasuje/rozhoduje jeho zlé dvojče. Já proti němu nejsem ani v nejmenším zaujatý, jen mě neustále překvapuje rozkol mezi jeho názory a činy. Abych ti ale odpověděl na tvoji otázku, tak Janota mě nijak zvlášť mile nepřekvapil, ale taky mě ani nezklamal. Pouze zaplácl díru na ministerstvu - plastelína by posloužila stejně dobře. Naproti tomu Kalousek mě vhledem k jeho názorům zklamal, takže ho považuji za horšího ministra financí . Jak ty bys seřadil ministry Kalouska, Janotu a Sobotku? |
Pokud to bereš takto, tak to logiku má...ale jinak byl na MF prostě v "zajetí možného", a třeba v minulém Respektu je obsáhlý rozhovor s Janotou http://respekt.ihned.cz/c1-43669600-setrnost-mam-v-krvi (bohužel nutno někde půjčit, na netu je to jen pro předplatitele což já nejsem), kde přesně vysvětluje jaké měl možnosti při prosazování a navrhování čehokoli.
Z té trojky Janota samotnému rozpočtu nej rozumí...ale jinde už je to slabší, a tím, že není politik, neumí potřebné věci předjednat a protlačit v PS. Kalousek toto vcelku uměl, i když v době, kdy byl na MF, byla jeho pozice extrémní (lidovci jej z valné části nemuseli, byť tam za ně byl, a ODS, s výjimkou Topola, jej brala jako podezřelého lidovce). Absolutně si netroufám odhadnout, jaký by byl ministr, kdyby měl lepší pozici...třeba zjistíme. Sobotka jednoznačně nejslabší .... pro mě horší i než Rusnok s Mertlíkem.
To mysH .... podle toho rozhovoru si dá chvíli pauzu, a pak privátní sféra. Což je zcela logické. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jarack
|
Zaslal: út červen 01, 2010 1:13 pm Předmět: |
|
|
Vypadá to, že jestli bůh dá (a někdo to zase neposere), tak bysme mohli konečně mít normální - pravicovou vládu.. Akorát jsem trošku vyplašenej z Rádi. Přijde mi jako takovej neználek, malinko demagog a snílek a hlavně je docela obroublej. Nic proti tomu, to já jsem taky, ale v politice to může lámat vaz.. _________________ Ryba plave, pták lítá a člověk běhá..
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: út červen 01, 2010 1:14 pm Předmět: |
|
|
VV jsou prostě jedna velká neznámá. Asi teprve čas ukáže, jak to dopadne...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út červen 01, 2010 1:29 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | VV jsou prostě jedna velká neznámá. Asi teprve čas ukáže, jak to dopadne... |
No, v Praze, jak jsem z pár míst zaslechl, Bárta až taková neznámá není ..... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: út červen 01, 2010 1:41 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | mirio napsal: | | VV jsou prostě jedna velká neznámá. Asi teprve čas ukáže, jak to dopadne... |
No, v Praze, jak jsem z pár míst zaslechl, Bárta až taková neznámá není ..... |
Něco bližšího, nebo jen takový výkřik do prázdna? _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út červen 01, 2010 1:55 pm Předmět: |
|
|
Podívej se, co všechno ABL v Praze dělá ... a to v Praze, kde je podle VV vše prolezlé korupcí, a bez úplatku na magistrátu nemá nikdo šanci (a bývalá Kasalova hvězda, dnes Johnova, Reedová kvůli tomu demonstrativně odešla z rady). Takže máme tady dvě možnosti ... buď ABL v tom uměla vždy chodit  , nebo získávala vždy zakázky zcela průhledným a férovým způsobem .... ale potom ta Praha+ODS tou korupcí asi tak prolezlá nebude
Nebo tu vidíš nějakou další možnost? _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: út červen 01, 2010 3:05 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Podívej se, co všechno ABL v Praze dělá ... a to v Praze, kde je podle VV vše prolezlé korupcí, a bez úplatku na magistrátu nemá nikdo šanci (a bývalá Kasalova hvězda, dnes Johnova, Reedová kvůli tomu demonstrativně odešla z rady). Takže máme tady dvě možnosti ... buď ABL v tom uměla vždy chodit , nebo získávala vždy zakázky zcela průhledným a férovým způsobem .... ale potom ta Praha+ODS tou korupcí asi tak prolezlá nebude
Nebo tu vidíš nějakou další možnost? |
No, ačkoliv současné poměry ve společnosti nutí člověka dělat rovnítko mezi podnikajícím poslancem a zlodějem, já bych to hned nedělal. Samozřejmě, že Bárta je pro mě velkým otazníkem a nejraději bych ho mezi poslanci neviděl, ale na druhou stranu na něj nikdo nic nemá a nadávat na někoho jenom proto, že je úspěšný a bezpochyby chytrý, to nebudu. Ale určitě si počkám, která firma získá 2 mld. zakázku na hlídání domácích vězňů. Když to bude ABL, budu mít jasno.
PS: Já už tak nějak počítám s tím, že každý politik přihodí sem tam kšeft svým kamarádům/známým/příbuzným. Když ale potom udělá rozhodnutí, které mi sníží daně, zlepší podmínky pro práci či podnikání, nebo ušetří státu několik desítek miliard na úrocích ze státního dluhu, tak mi to ani moc nevadí. Pořád lepší, než kdyby nahrabal sobě a pak ještě vzal mně. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út červen 01, 2010 7:23 pm Předmět: |
|
|
To Tomkins ... ale ty mi nerozumíš. Já prostě vidím jen dvě možnosti.
Buď šlo ABL do soutěží na férovku, a protože předložilo nej nabídku, tak je vyhrálo. To je ok, ale co potom ty kecy o prolezlosti pražského magistrátu korupcí a boji proti ní, když oni sami jsou důkazem, že se dá vyhrávat i bez známých a úplatků?
Nebo VV-ABL vědí co říkají, když pranýřují korupci na magistrátu, ale potom ty jejich zakázky od města znamenají jedno...že tu hru doteď hrály také, takže zloděj volá chyťte zloděje. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: út červen 01, 2010 9:04 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | To Tomkins ... ale ty mi nerozumíš. Já prostě vidím jen dvě možnosti.
Buď šlo ABL do soutěží na férovku, a protože předložilo nej nabídku, tak je vyhrálo. To je ok, ale co potom ty kecy o prolezlosti pražského magistrátu korupcí a boji proti ní, když oni sami jsou důkazem, že se dá vyhrávat i bez známých a úplatků?
Nebo VV-ABL vědí co říkají, když pranýřují korupci na magistrátu, ale potom ty jejich zakázky od města znamenají jedno...že tu hru doteď hrály také, takže zloděj volá chyťte zloděje. |
Já ti rozumím a souhlasím s tebou, akorát nevím, která možnost je správně _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út červen 01, 2010 9:49 pm Předmět: |
|
|
Tak to jsme dva  .... ale za čestnost a férovost pražského magistrátu při přidělování zakázek bych tedy ruku do ohně nedal _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|