VOLBY 2010

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 63, 64, 65  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - VOLBY 2010  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> VOLBY 2010
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Koho budete volit?
ČSSD
6%
 6%  [ 10 ]
ODS
16%
 16%  [ 26 ]
KSČM
1%
 1%  [ 3 ]
TOP09
29%
 29%  [ 47 ]
KDU-ČSL
0%
 0%  [ 1 ]
Strana zelených
2%
 2%  [ 4 ]
Věci veřejné
12%
 12%  [ 19 ]
Strana svobodných občanů
12%
 12%  [ 19 ]
Strana práv občanů (Zemanovci)
9%
 9%  [ 15 ]
Jiná strana (dole napište jaká)
8%
 8%  [ 14 ]
Celkem hlasů : 158

Autor Zpráva
mysH

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:
.. zdravotnictví a dalších veřejných statcích, je jim poskytována stejná kvalita a množství, jako ostatním. A tak si říkám, proč zrovna důchod by měl být výjimkou. Proč by třeba neměli mít nárok na lepší zdravotní péči, že by třeba při potřebě dárce ledviny nebo srdce měli mít nárok přeskočit ty, kteří přispívají do zdravotnictví méně, nebo vůbec nic.

Zdravotnictvi je ale neco jinyho nez duchod. I kdyz s touhle logikou se da souhlasit, tak tohle zavest nemuzes nebo tu mas do mesice obcanskou valku. Ve zdravotnictvi si platis za "standart" .. to je v poradku. Co chybi je moznost si zaplatit "nadstandart". A hlavne definice co je standart a co je uz nadstandart.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tomkins

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:

No tak to je taky hezký příklad. Pokud rodiče koupili byt před lety za 50k a teď má dejme tomu tržní hodnotu třeba 2Mi, tak vydělali pěkné peníze, každý tu možnost neměl. Budeš se snažit je přesvědčit aby šli a státu dali z toho příjmu nějakých 900k na daně? Asi ne.
Ale principiálně chtít, aby každý platil za stejné zboří řádově odlišné částky je hodně diskutabilní.

Proto o tom taky diskutujeme Vždyť už padaly takové návhry, že by bohatší měli platit vyšší pokuty např. za dopravní přestupky, protože ty současné na ně nemají nejmenší výchovný účinek.

Jinak ty si neustále protiřečíš. Já právě říkám, že mí rodiče jsou na tom poměrně dobře, protože spousta lidí neměla možnost se takto zabezpečit. Co ti, kteří tu možnost neměli? Prostě jejich problém, jejich smůla? Jinak tu část o 900k na daně jsem nepochopil.
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:
MalajskyTygr napsal:

Jaký důchod si myslíš, že by měl mít ten kdo třeba celý život vůbec nepracoval a neodvedl nic. Taky stejný jako tvoji rodiče? Myslím, že bys protestoval. Btw. náklady 5-6 tisíc nemají moji rodiče ani ve 200m rodinném domě...

No ony už teď existují určité skupiny obyvatel, kterým se důchod vypočítává z průměrné mzdy, na kterou většina lidí nedosáhne - takže ten důchod mají skutečně vyšší než ti, kteří pracují.

No vidíš, chápal bych kdybys měl pocit nespravedlnosti tady z těchto případů a ne z toho, že někdo kdo platí řádově vyšší pojištění a daně a dostane za to o pár šušňu vyšší důchod.
Tomkins

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
Tomkins napsal:
MalajskyTygr napsal:

Jaký důchod si myslíš, že by měl mít ten kdo třeba celý život vůbec nepracoval a neodvedl nic. Taky stejný jako tvoji rodiče? Myslím, že bys protestoval. Btw. náklady 5-6 tisíc nemají moji rodiče ani ve 200m rodinném domě...

No ony už teď existují určité skupiny obyvatel, kterým se důchod vypočítává z průměrné mzdy, na kterou většina lidí nedosáhne - takže ten důchod mají skutečně vyšší než ti, kteří pracují.

No vidíš, chápal bych kdybys měl pocit nespravedlnosti tady z těchto případů a ne z toho, že někdo kdo platí řádově vyšší pojištění a daně a dostane za to o pár šušňu vyšší důchod.

No právě proto se divím, že někomu by vadilo, kdyby důchod byl vyměřen jednotnou taxou a namísto toho si vydupávají, aby měli o "několik šušňu" vyšší důchod, když existují mnohem větší nespravedlnosti, jejichž část by se zavedením jednotné taxy odbourala.
agnez

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Black Dragon napsal:
Krasnej priklad komunismu ...

MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:

No právě proto se divím, že někomu by vadilo, kdyby důchod byl vyměřen jednotnou taxou a namísto toho si vydupávají, aby měli o "několik šušňu" vyšší důchod, když existují mnohem větší nespravedlnosti, jejichž část by se zavedením jednotné taxy odbourala.

Až jednou dostuduješ budeš třeba hodně vydělávat, tak se divit přestaneš, tím jsem si skoro jistý.
Jinak samozřejmě kdo se spoléhá, že za 30-40 let bude dostávat nějaký důchod ať už z fondů nebo od státu je hodně naivní a hloupý.
agnez

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
agnes:
Běž se hádat s Ernandesem a do mě se neser, děkuji.

Tak kdyz tady pises ty svoje moudra o najmu a nevis kolik stoji ani najem a delas chytreho.Tak sem se te slusne ptal at mi to vysvetlis,jen me to zajimalo.Ale asi ti dosli argumenty.
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
cipinek napsal:
proč ty částky neuvádíte správně!!! toto je demagogie, ten, co ze své mzdy zaplatí Kč 1000 sociálního pojištění, tak má hrubou mzdu 15 500, ten co by ze mzdy zaplatil Kč 25 000 měsíčně na sociální pojištění tak by měl hrubou mzdu 390 000, čistou pak 270 000, tak tady nemelte debility
tady si to každý může spočítat:
http://www.sfinance.cz/osobni-finance/dan-z-prijmu/mzdovy-kalkulator/
takže pozor chlapci!!!, člověk, který má čtvrt milionu měsíčně žádný důchod nepotřebuje

Tys taky dobrý počtář. :-) Kde tam máš v tom kalkulátoru OSVČ? Pochopils vůbec na co to je? Chtěls to pochopit? Takže zjednodušeně, tvůj pohled na věc je následující: vyděláváš hodně, tak ti sebereme spoustu peněz na zdravotní a sociální pojištění, pokud možno dvojmo , to si necháme a rozdáme to podle svého, nejspíš našim voličům co jsou chudí a chtějí mít víc. A ten co zaplatil, nedostane nic, protože my sami chceme jeho prachy. A ústava? Cár papíru. Slušnost, poctivost? Zbytečné přežitky. Nemáš rychlejší skočit do banky s punčochou na hlavě? Ale pospíšil bych si, co když vás takových bude víc, to by pak mohl být problém.
Přesně! Není to tak, že pokud jsi zaměstnán na HPP, tak při IČ na vedlejší činnost soc. + zdrav. neplatíš, jak se spousta mých známých domnívá...
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

agnez napsal:
MalajskyTygr napsal:
agnes:

Tak kdyz tady pises ty svoje moudra o najmu a nevis kolik stoji ani najem a delas chytreho.Tak sem se te slusne ptal at mi to vysvetlis,jen me to zajimalo.Ale asi ti dosli argumenty.

Ono by to chtělo naučit se číst a používat mozek. Napsal jsem že "moji rodiče nemají náklady na bydlení 5-6 tisíc ani ve 200m domě. O nájmu nepadlo ani slovo od Tomkinse ani ode mě.
O "slušném zeptání" máme každý zřejmě trochu jiné představy.
agnez

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
agnez napsal:
MalajskyTygr napsal:
agnes:

Ono by to chtělo naučit se číst a používat mozek. Napsal jsem že "moji rodiče nemají náklady na bydlení 5-6 tisíc ani ve 200m domě. O nájmu nepadlo ani slovo od Tomkinse ani ode mě.
O "slušném zeptání" máme každý zřejmě trochu jiné představy.

Ani slovo?Ty si ulhanec hlavne ze chytracis neco s mozkem a opet se povysujes,kdyz si nepamtuejs co jsi napsal.
Malajsky tygr napsal:
První a nejzákladnější věc jak se zajistit na stáří je mít koupeno nebo zplaceno vlastní bydlení. A neplácej prosimtě že to nejde (nešlo). Kdyby tvoji rodiče mysleli trochu dopředu tak dnes nemusí brečet že celý důchod jde na nájem a nezáviděli, že někdo jiný má důchod o 5000 Kč vyšší.

A k tomu ti napsal tomkins ze na to rodice mysleli ale vodne stocne,elektriak da stejne 5-6 tisic.

Takze debila delej z nekoho jineho
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

agnez napsal:

A k tomu ti napsal tomkins ze na to rodice mysleli ale vodne stocne,elektriak da stejne 5-6 tisic.

A na to jsem reagoval,že moji rodiče mají inkaso nižší, na čež ty jsi začal plácat že nevím kolik je nájem atd.
Mám chuť ti napsat na závěr něco sprostého, ale kašlu na to
agnez

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
agnez napsal:

A na to jsem reagoval,že moji rodiče mají inkaso nižší, na čež ty jsi začal plácat že nevím kolik je nájem atd.
Mám chuť ti napsat na závěr něco sprostého, ale kašlu na to

Ne psal si ze o najmu nepadlo ani slovo tak se nevykrucuj.A ja se te tedy zeptal jak si to myslel s tim koupi bytu kdyz stejne platis najem 5-7tisic.
Protoze si psal,ze pak se duchodci divi ze jde vetsina duchodu na najem
Na to si reagoval at se nesru do tebe..takze asi tak.
Ernandes

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prej běš se hádat s Ernandésem. To je grázl vidite ho!

My máme velkej rodinej dům jak piča a že by to byla nejaká výhra se říct nedá. Každej rok to sežere minimálně o 1/3tinu peněz víc než kdyby sme bydleli v bytě a díky tomu že je tak velkej tak než člověk opraví poslední čast tak už se zase začne srát ta co pravoval první. S hrubou mzdou každyho s rodičů okolo 15k ten barák akorat žere peníze a nic víc protože těch peněz neni dost na to aby se opravil celej naraz a pak byl klid.

Takže když má člověk 15k hrubýho tak si moc nevybere.
cipinek

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nikdo vás nenutí tam bydlet...
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zpět k tématu
Můj názor je takový, že jakákoliv důchodová reforma by měla být založena na tom, že důchodce bude dostávat od státu nějaký minimální důchod (který by mohl být klidně pro všechny stejný jak chce Tomkins) a navíc by dostával nějaké procento (10-20) z přijmů svých potomků. Tím by se zvýšila motivace lidí mít děti a hlavně je dobře vychovat a dát jim vzdělání aby měly dobře placenou práci. Lidem kteří nemůžou mít nebo nechtějí děti zase zbyde honě peněz které mohou investovat a zajistit se tímto způsobem.
I když jsem volil pravici tak reforma ve stylu povinného investování do fondů se mi vůbec nelíbí. Pokud se nemýlím tak důchodové fondy mohou investovat jenom do "bezpečných" investic jako jsou státní dluhopisy. Takže stát se může vesele zadlužovat, protože bude stále obrovská poptávka po jeho dluhopisech. No a až stát jednou krachne tak i z dluhopisových fondů zbyde akorát prd.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - VOLBY 2010 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 63, 64, 65  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: