|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Kupujete BIOMASO??? |
Ano |
|
13% |
[ 10 ] |
Ne |
|
76% |
[ 58 ] |
Co je??? |
|
10% |
[ 8 ] |
|
Celkem hlasů : 76 |
|
Autor |
Zpráva |
Mar
|
Zaslal: st červen 09, 2010 11:09 am Předmět: |
|
|
Janze napsal: | Svalovec napsal: | Já od doby, co mi spolužák zvěrolékař vyprávěl o technologii chovu zásadně kupuju jen bio maso. Přece jen ta chuť biomasa je někde úplně jinde na rozdíl od masa vyhnaného masokostní moučkou, hormony a antibiotiky. Oficiálně se sice tvrdí, že konvenčně pěstované maso žádné tyhle věci neobsahuje, ale zeptejte se mezi čtyřma očima nějakého zvěrolékaře, jak to ve skutečnosti chodí. Není problém nacpat kuřata jakýmkoliv svinstvem a za malou pozornost získat negativní testy na všechny hormony a další škodlivé látky. Není problém dostat do supermarketu kuře nadopované jak Arnold na vrcholu slávy, v papírech bude mít hodnoty v normě. Namátkově to v obchodech nikdo nikdy skoro nekontroluje a pokud náhodou ano, dá se všehcno snadno urovnat. |
no vidíš, mám v rodině veterináře a ti by naprosto nesouhlasili...bio se od "normálního" liší zejména vyšší cenou a oním označením "BIO" |
Nejsi po amputaci jazyku??? Každej normální člověk pozná chuťový rozdíl obyčejného masa od biomasa celkem zřetelně. Proč myslíš, že ve všech opravdu lepších restauracích se vaří výhradně z biomasa???
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st červen 09, 2010 11:14 am Předmět: |
|
|
[quote="Mar"] Janze napsal: | ve všech opravdu lepších restauracích se vaří výhradně z biomasa??? |
můžeš to nějak doložit?
|
|
nahoru |
|
|
Mar
|
Zaslal: st červen 09, 2010 11:22 am Předmět: |
|
|
[quote="Octopuss"] Mar napsal: | Janze napsal: | ve všech opravdu lepších restauracích se vaří výhradně z biomasa??? |
můžeš to nějak doložit? |
To ví snad každej (teda kromě tebe), že v nejlepších restauracích by si nikdy nedovolili naservírovat někomu maso, které nemá certifikát Bio. Každý člověk s chuťovými buňkami ihned pozná rozdíl. Ty chuťové buňky ale evidentně nemáš, taže to zřejmě nepochopíš. Jestli víš, co znamená v gastronomii ocenění Michelin, tak si zavolej do všech podniků, které se o toto ocenění kdy ucházeli a zeptej se jich, z jakých surovin vaří a proč z nich vaří.
|
|
nahoru |
|
|
kulíšek
|
Zaslal: st červen 09, 2010 11:35 am Předmět: |
|
|
Hovězí, vepřové, králičí, krůtí a občas kuřecí máme domácí (Jiříkovy rodiče mají statek) a je to sakra rozdíl... Chuť, vůně, barva... všechno jinak... My máme jistotu, že žádná antibiotika do sebe skrz maso necpeme...
O vejcích, sýru a tvarohu snad ani nemá smysl hovořit... to je vážně neporovnatelné.... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
nahoru |
|
|
DEJF
|
Zaslal: st červen 09, 2010 1:29 pm Předmět: |
|
|
Mar napsal: | Janze napsal: | Svalovec napsal: | Já od doby, co mi spolužák zvěrolékař vyprávěl o technologii chovu zásadně kupuju jen bio maso. Přece jen ta chuť biomasa je někde úplně jinde na rozdíl od masa vyhnaného masokostní moučkou, hormony a antibiotiky. Oficiálně se sice tvrdí, že konvenčně pěstované maso žádné tyhle věci neobsahuje, ale zeptejte se mezi čtyřma očima nějakého zvěrolékaře, jak to ve skutečnosti chodí. Není problém nacpat kuřata jakýmkoliv svinstvem a za malou pozornost získat negativní testy na všechny hormony a další škodlivé látky. Není problém dostat do supermarketu kuře nadopované jak Arnold na vrcholu slávy, v papírech bude mít hodnoty v normě. Namátkově to v obchodech nikdo nikdy skoro nekontroluje a pokud náhodou ano, dá se všehcno snadno urovnat. |
no vidíš, mám v rodině veterináře a ti by naprosto nesouhlasili...bio se od "normálního" liší zejména vyšší cenou a oním označením "BIO" |
Nejsi po amputaci jazyku??? Každej normální člověk pozná chuťový rozdíl obyčejného masa od biomasa celkem zřetelně. Proč myslíš, že ve všech opravdu lepších restauracích se vaří výhradně z biomasa??? |
Minulý týden (2.6.2010) byl hostem dopoledního radiožurnálu Ladislav Steinhauser z Veterinární a farmaceutické university v Brně a ten říkal velice zajímavé postřehy ohledně srovnání masných výrobků, masa a biomasa a v podstatě potvrdil to co říkají i moji známí v této oblasti - doporučiji poslechnou nebo přečít nějakou publikaci ..... _________________ TAKE THE PAIN. REP by REP, SET by SET
|
|
nahoru |
|
|
hooliganko
|
Zaslal: st červen 09, 2010 1:48 pm Předmět: |
|
|
jo a včera rano na impulsu rikaly , ze je dobry pit mliko behem treninku a na novinky.cz psali , ze prej , ze brad pitt ma maly koule _________________ osobne zkoumana treninkova analogie :
mesic treninku , strava : 2 oplatky s minerálkou
mesic odpocinku , strava : 2 oplatky s vodou
|
|
nahoru |
|
|
DEJF
|
|
nahoru |
|
|
hooliganko
|
Zaslal: st červen 09, 2010 2:13 pm Předmět: |
|
|
by ses divil , na tom impulsu to tady rikal nejaky celorepublikove uznavany sportovni lekar nebo co , dokazou vyblit hovna az to boli kazdej z nich sou to vsivaci _________________ osobne zkoumana treninkova analogie :
mesic treninku , strava : 2 oplatky s minerálkou
mesic odpocinku , strava : 2 oplatky s vodou
|
|
nahoru |
|
|
Janze
|
Zaslal: st červen 09, 2010 2:50 pm Předmět: |
|
|
Mar: co kdyby ses třeba choval slušně? rozdíl mezi kvalitním "nebio" masem a bio masem je 0. a nevěřím, že se ve všech "opravdu lepších restauracích" vaří pouze z biomasa.
octopuss: nauč se qoutovat, teď to vypadá, že jsem to o trěch restauracích napsal já
DEJF: a co tam pls říkal ten Ladislav Steinhauser? aspoň ve zkratce, nemám moc času to někde dohledávat.
|
|
nahoru |
|
|
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st červen 09, 2010 3:06 pm Předmět: |
|
|
Mar napsal: | snůška hemzů bez informační hodnoty |
ok, takže to nevíš a důkaz nemáš
Janze napsal: | octopuss: nauč se qoutovat, teď to vypadá, že jsem to o trěch restauracích napsal já |
sorry to je prvně za několik let co mi to při editaci ujelo
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|