|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete volit? |
| ČSSD |
|
6% |
[ 10 ] |
| ODS |
|
16% |
[ 26 ] |
| KSČM |
|
1% |
[ 3 ] |
| TOP09 |
|
29% |
[ 47 ] |
| KDU-ČSL |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
2% |
[ 4 ] |
| Věci veřejné |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana svobodných občanů |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana práv občanů (Zemanovci) |
|
9% |
[ 15 ] |
| Jiná strana (dole napište jaká) |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 158 |
|
| Autor |
Zpráva |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:13 pm Předmět: |
|
|
| JOga napsal: | To se mám na co těšit, za rok státní matura a pak ještě zaplatit 100 000,- za VŠ, at jdou už do prdele s tou zasranou politikou . | Pokud ti na to nedaj rodiče, budeš si na to muset vydělat. Pořád nechápu, co tě vede k těm blijícím smajlíkům? Auto ti dá někdo zadarmo? Jídlo si snad pěstuješ? Oblečení šiješ? Fakt tě nechápu...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Darion

|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:18 pm Předmět: |
|
|
Skolne ano, pokud clovek zrovna nestuduje medicinu, tak neni problem tech par kacek vydelat, a kdyz to ani tak nezvladne, tak je linej lempl, kterej na vysoky nema co delat _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:22 pm Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: | | ygg napsal: | | Tomkins napsal: | | ygg napsal: |
BTW ... tvé oblíbené školné fakt není odvod, je to fakticky zavedení normální spoluúčasti dosud bezplatně poskytované služby. |
odvod = finanční operace, platba právními předpisy předepsaných finančních částek státu |
Pokud mi něco neuniklo, tak budeš platit té VŠ, na které studuješ. A platit přeci nemusíš...jen nebudeš studovat . Navíc nevím, kde jsi tento pokus o definici vyhrabal, ale je silně pochybný. |
wiki... To, jestli platit musíš nebo nemusíš, nebylo nikde zmíněno. A že nakonec všechny peníze skončí u státu, to je přeci jasný. Pak se přerozdělí důchodcům a ti nastartují ekonomiku - ještě nějaká nejasnost? |
Ty hulíš nebo máš jen slabší chvilku
A tedy, od tebe bych čekal trochu pregnantnější výklad ekonomických pojmů, než za pomoci wikipedie .... zejména v případě, kdy ta definice je úplný blábol (pokud jsi ji nějak nevykuchal). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:29 pm Předmět: |
|
|
Evidentně to nechápou i ti, kteří tvrdí že Macha volili
I když, já bych lid nepodceňoval....on není zas tak blbý, on chápe....ale nechce se mu, a když vymyslíě nějaký důvod, pokud možno nějaký hodně rádobyvznešený , proč je to špatné...PLATIT...tak to líp vypadá
EDIT ... to darion ... no, Mach je obecně takový akademický extremista , a moc bych chtěl vidět, jak by mu šla aplikace podobných myšlenek do praxe, kdyby se náhodou někdy dostal aspoň na dosah vesla _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Naposledy upravil ygg dne čt červen 10, 2010 9:37 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:33 pm Předmět: |
|
|
Každopádně ale po několikáté musím konstatovat, že Machova idea je sice v zásadě správná, nicméně mu uniká celkový kontext problematiky:) _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:34 pm Předmět: |
|
|
| Darion napsal: | | Skolne ano, pokud clovek zrovna nestuduje medicinu, tak neni problem tech par kacek vydelat, a kdyz to ani tak nezvladne, tak je linej lempl, kterej na vysoky nema co delat |
Já třeba jsem zastáncem toho, aby se student mohl v maximální míře věnovat studiu a při studiu pracovat hlavně proto, aby získal přehled a praxi v danném oboru .... ale ani to se školným jako takovým nekoliduje. A chápu, že se může strhnout polemika o systému školného a věcech s ním spojených. Stejně chápu, že pro levicově orientovaného jedince (klasického špidlovce ) je školné nepřijatelné. Ale pro pravicově či středově orientovaného člověka nemůže být školné samo o sobě rozhodně negativem. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:38 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | JOga napsal: | VŠ budou hold pro blbý děti boháčů a chytrý lidi bez peněz pošle vláde jednoduše do prdele . | Jasně, tohle je přesně to "evropské" (čti levičácké) myšlení - všechno bude zadarmo, a když ne, budem se vztekat a v hospodě nadávat, že si VŠ nemůžu dovolit. Pičovina!!! Uvědom si, že všechno musí někdo zaplatit a stát si prostě donekonečna nemůže na všechno půjčovat... |
Pičovina? A stát nevydělá tím, že si vychová odborníky?
Jinak k článku - ten Mach je u mě kokot už proto, protože obhajuje soukromé VŠ. Kdyby nebyl debil, tak by mu bylo jasné, že to v podstatě ani VŠ nejsou a nemluvil by o tom takhle
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:44 pm Předmět: |
|
|
Samozřejmě, to je ideální stav, nicméně v dnešní situaci je to velká utopie (alespoň v kontextu mého oboru, řekněme ekonomie/managementu/...).
Tohle by potřebovalo naprosto překopat systém terciáního vzdělávání. Je žádoucí mít co největší procento vysokoškolsky vzdělaných lidí, nicméně zásadní chybou je to, že pro chytré a ambiciózní studenty u nás neexistuje ve větší míře možnost realizace.
Samozřejmě, je tady několik elitních oborů, který maj velký nároky na studenty a z nich pak vylejzá elita v oboru, nicméně za a je jich málo a za b jsou dost drahý. 1400 eček za rok neni žádná láce a to je ještě ta nižší šarže. _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:47 pm Předmět: |
|
|
| Darion napsal: | Samozřejmě, to je ideální stav, nicméně v dnešní situaci je to velká utopie (alespoň v kontextu mého oboru, řekněme ekonomie/managementu/...).
Tohle by potřebovalo naprosto překopat systém terciáního vzdělávání. Je žádoucí mít co největší procento vysokoškolsky vzdělaných lidí, nicméně zásadní chybou je to, že pro chytré a ambiciózní studenty u nás neexistuje ve větší míře možnost realizace .
Samozřejmě, je tady několik elitních oborů, který maj velký nároky na studenty a z nich pak vylejzá elita v oboru, nicméně za a je jich málo a za b jsou dost drahý. 1400 eček za rok neni žádná láce a to je ještě ta nižší šarže. |
Nesouhlasím, ale rozebírat to nebudu; nikomu to nevnucuji...
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:51 pm Předmět: |
|
|
V tom případě se vůbec nemáš vyjadřovat... pokud se budu držet u oboru, chceš mi říct, že u nás existuje nějaká státní škola, na který se dá v odpovídající kvalitě studovat ekonomie a management? Na VŠE, kde na každou zkoušku stačí den učení? Nebo snad na IES, kde jsou všichni posedlý matfyzáckou matikou, ale jakmile přijde na behaviorální ekonomii, tak jsou nahraný? ČVÚT nezmiňuju, ten program je příliš mladej, nicméně podle vyučovanejch předmětů a pedagogů to je zase IES ve světle modrym... _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 9:56 pm Předmět: |
|
|
Jinak ale uznávám, že studentů je možná až moc, každopádně zavádění poplatků podle mě není dobrá regulace.
Jinak moje vyjádření se týkalo spíš přírodních věd, ekonomky jsem nemyslel (sorry, napsal jsem to moc obecně, nepřesně).
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: čt červen 10, 2010 10:00 pm Předmět: |
|
|
| lalala napsal: | Kdyby nebyl debil, tak by mu bylo jasné, že to v podstatě ani VŠ nejsou a nemluvil by o tom takhle |
No nebyl bych si jistej, kdo je debil. O co jsou lepsi statni nez soukromy? Ze se tam nepodvadi - lol a plzensky prava je asi nahodicka. Ze jsou soukromy lehci? A neni to spis problem kontrol a hlavne povoleni davat kdejakymu ustavu tituly?
Ty ruzny nadstavby "DiS" a podobny kraviny, tam je uroven asi dost promenliva, ale u VS bych to tak cerne nevidel, ze jen statni je zaruka kvality ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: čt červen 10, 2010 10:00 pm Předmět: |
|
|
Jo, přírodní vědy na tom u nás nejsou tak špatně, třeba medicína nebo matfyz, to jsou velmi kvalitní školy i podle mezinárodních měřítek...
Množstvví studentů bych rázně seškrtal... fakt bych rád věděl, s jakym úmyslem (vedle finančního) přijímá VŠE každej rok 650 studentů mezinárodního obchodu:D:D
BTW i u nás se najde několik soukromých škol, které jsou kvalitní, niméně za ty prachy, co tam chtěj, bych se radši sebral a šel bych studovat do Schweizu:) _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
Naposledy upravil Darion dne čt červen 10, 2010 10:02 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 10:01 pm Předmět: |
|
|
| lalala napsal: | Jinak ale uznávám, že studentů je možná až moc, každopádně zavádění poplatků podle mě není dobrá regulace.
Jinak moje vyjádření se týkalo spíš přírodních věd, ekonomky jsem nemyslel (sorry, napsal jsem to moc obecně, nepřesně). |
Já si nemyslím, že by studentů bylo až moc ... naivně se domnívám, že jich není nikdy dost, a problém je vždy v tom, s čím z té školy odcházejí, tj. v kvalitě výuky.
A chápal bych vlnu nevole kdyby si měl student platit veškeré náklady na vzdělání, nicméně idea rozumně zvolené spoluúčasti ( a je na další diskuzi jaká by byla optimální forma ) mi přijde jednoznačně správná. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 10:01 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | | lalala napsal: | Kdyby nebyl debil, tak by mu bylo jasné, že to v podstatě ani VŠ nejsou a nemluvil by o tom takhle |
No nebyl bych si jistej, kdo je debil. O co jsou lepsi statni nez soukromy? Ze se tam nepodvadi - lol a plzensky prava je asi nahodicka. Ze jsou soukromy lehci? A neni to spis problem kontrol a hlavne povoleni davat kdejakymu ustavu tituly?
Ty ruzny nadstavby "DiS" a podobny kraviny, tam je uroven asi dost promenliva, ale u VS bych to tak cerne nevidel, ze jen statni je zaruka kvality .. |
Hele, švindluje se všude (a tím nemyslím jenom školy), ale na soukromé VŠ je hlavní to, abys platil...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|