|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete volit? |
| ČSSD |
|
6% |
[ 10 ] |
| ODS |
|
16% |
[ 26 ] |
| KSČM |
|
1% |
[ 3 ] |
| TOP09 |
|
29% |
[ 47 ] |
| KDU-ČSL |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
2% |
[ 4 ] |
| Věci veřejné |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana svobodných občanů |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana práv občanů (Zemanovci) |
|
9% |
[ 15 ] |
| Jiná strana (dole napište jaká) |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 158 |
|
| Autor |
Zpráva |
lalala
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 10:54 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | lalala napsal: | | mirio napsal: | | JOga napsal: | VŠ budou hold pro blbý děti boháčů a chytrý lidi bez peněz pošle vláde jednoduše do prdele . | Jasně, tohle je přesně to "evropské" (čti levičácké) myšlení - všechno bude zadarmo, a když ne, budem se vztekat a v hospodě nadávat, že si VŠ nemůžu dovolit. Pičovina!!! Uvědom si, že všechno musí někdo zaplatit a stát si prostě donekonečna nemůže na všechno půjčovat... |
Pičovina? A stát nevydělá tím, že si vychová odborníky?
Jinak k článku - ten Mach je u mě kokot už proto, protože obhajuje soukromé VŠ. Kdyby nebyl debil, tak by mu bylo jasné, že to v podstatě ani VŠ nejsou a nemluvil by o tom takhle | V konečném důsledku možná ano, jenže kolik "odoborníků" naše VŠ vychovají v poměru k těm, kteří VŠ nikdy nedokončí? Jinými slovy - jaká je mortalita v 1. - 3. ročnících? Velká a na těhle studentech stát nic nevydělá a 20 miliard ročně ze státního rozpočtu na zemi ležet nenajdeš... |
Podle mě je to spíš mechanismus škol, jak si zajistit víc peněz pro sebe, nemyslím si, že se proinvestuje 20 mld na studentech, kteří nedokončí školu (přesná čísla neznám, ale pokud to beru podle článku)... Pokud někdo neúspěšně absolvuje první ročník, jaká do něho bude investice školy? Myslím, že moc velká ne - hromadné přednášky atd., maximálně se párkrát nažere levněji v meze, pokud do té školy vůbec jde
ygg: to se máš čím chlubit ale vážněji - inženýr ekonomie nepotřebuje znalosti např. regresních analýz apod.?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
lalala
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 10:59 pm Předmět: |
|
|
| m4l napsal: | omg 10 000za pul roku nedokazou studenti vydelat??? prej chudy rodiny atd. hovno.... 90%studentu prochlasta prokali prokouri celej semestr atd. nejakejch MAX 10k za semestr je uplne smejsnej......
zajedte si nekam do ciziny jak tam studenti makaj... jdou do skoly a pak hezky na brigadu atd. tady??? pohodickaaa
rozdil soukroma statni --- na kazdy se to da ochcat a je jedno zda to je soukroma bo statni vzdy zalezi jen a jen na tom studentovi co mu ta skola da.... stejne studenti se ucej pro sebe kazdej driv ci pozdeji to zjisti ze stejne titul je k nicemu jsou potreba vedomosti schopnosti.....
jinak moje osobni preference jsou soukroma, profesori doustavaj vic penez (preci jenom tam chodej radsia hlavne casto tam ucej profici, placeni externisti,lidi z praxe atd...) mene studentu (mensi kolektiv da se lepe pracovat)
pro rejpaly mluvim ze zkusenosti jak ze statni tak soukrome mam velkou moznost porovnani diky kamaradum..... (a opakuju neni skola kde se to neda ochcat.... plzen? je hovno...i karlovka prijmacky atd. vse se da ochcat zaplatit.... vzdyt asi pred 3rokama byl pruser na karlovce ze se prijmaci testy dostaly na net "trochu drive".... jen na plzni to strileli uz moc.... proto opakuji vzdy zalezi jen a jen na studentovi co si ze skoly odnese.... |
a porovnání celkové úrovně absolventů? Nemluvě o tom, že některé soukromé školy existují díky "turbodocentům" a potom si svoje pedagogy (doktory) vychovávají ve stejném duchu...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 11:14 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: čt červen 10, 2010 11:22 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | lalala napsal: |
ygg: to se máš čím chlubit ale vážněji - inženýr ekonomie nepotřebuje znalosti např. regresních analýz apod.? |
Ne, od toho se najímají matfyzáci nebo lidi z technik .. |
sorry, zapoměl jsem, že inženýři ekonomie jsou jenom takoví poloviční inženýři
to jsem nemyslel na 100% vážně, jenom tak na 95% :p :D:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá červen 11, 2010 7:35 am Předmět: |
|
|
A je to jako se vsim... na skole ti to ukazou, ty si reknes "hmm, zajimavy" a kdyz to budes potrebovat, tak se to stejne budes muset naucit sam... ja bych obecne ty predmety spis nazyval "uvod do matematiky" nebo "zaklady ucetnictvi", aby bylo jasno, o co jde:) _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: pá červen 11, 2010 9:18 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Musí být jen poloviční inženýři, bo současně musí být poloviční opatrovníci těch zmiňovaných, kteří jsou jinak v praxi zcela nesvéprávní |
Prej nesvéprávní HAHA:) Nevím, kdo je tady nesvéprávnej, když neumí roznásobit pár čísel... součty bežně zvládáte nebo na to si taky musíte někoho najmout?
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá červen 11, 2010 9:33 am Předmět: |
|
|
Nevim, jestli znáš nějaký lidi třeba z matfyzu, ale u nich obecně platí, že IQ jakýkoliv sociální kompetence tlačí těžce do defenzívy (ja proti těm klukům nic nemám, dokonce tam mám jednoho velmi dobrýho kamaráda, ale tohle je prostě fakt)
BTW tady se nikdo nebaví o roznásobení čísel, diferenciální rovnice ti spočítá každej, ale tady jde o nějakou reálnou aplikovatelnost těhle věcí, a to je bohužel mimo schopnosti drtivý většiny "ekonomů" _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá červen 11, 2010 9:41 am Předmět: |
|
|
| lalala napsal: | | ygg napsal: | Musí být jen poloviční inženýři, bo současně musí být poloviční opatrovníci těch zmiňovaných, kteří jsou jinak v praxi zcela nesvéprávní |
Prej nesvéprávní HAHA:) Nevím, kdo je tady nesvéprávnej, když neumí roznásobit pár čísel... součty bežně zvládáte nebo na to si taky musíte někoho najmout? |
No, to mi připomíná jednu diskuzi, kdy jsem paní zkoušející sdělil, že s jejím uvažováním by v reálné tržní ekonomice byla do půl roku na mizině ... fakt je ten, že jsem tak zbaběle učinil až po příslušném zápisu do indexu . Na druhé straně je pravda, že tu svoji ekonomickou statistiku bezpochyby uměla.
BTW ... a trochu vážně, je to diskuze k ničemu, protože záleží na konkrétní instituci i konkrétní práci. Obecně si myslím, že nakopat tyhle věci do lidí ve škole je celkem ok, protože to sice v 90% už nikdy nepoužijí, ale kdyby nedej Bože ano, tak budou aspoň trochu vědet která bije, a snáze se doučí přesně to, co zrovna potřebují. A navíc, nějak se ten čas na vejšce zabít musí _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: pá červen 11, 2010 9:49 am Předmět: |
|
|
| Darion napsal: | | diferenciální rovnice ti spočítá každej |
aha
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: pá červen 11, 2010 9:55 am Předmět: |
|
|
ygg: však já to taky beru spíš jako špičkování, ale prostě ekonom ze soukromé VŠ, kterej nikdy neviděl během studia matiku, je u mě diletant (a ti, co to dovolí, dtto)
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá červen 11, 2010 10:01 am Předmět: |
|
|
BTW já pořád mluvim lidech ze státních škol, který prošli aspoň základními kurzy matematiky a statistiky a nejsou úplně postižený:D
Až na pár výjimek jsou lidi ze soukromek odpad, proto taky nehodlám nosit stejnej titul jako oni:D _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá červen 11, 2010 1:55 pm Předmět: |
|
|
| lalala napsal: | | ygg: však já to taky beru spíš jako špičkování, ale prostě ekonom ze soukromé VŠ, kterej nikdy neviděl během studia matiku, je u mě diletant (a ti, co to dovolí, dtto) |
A tak to je jasné....mně spíš tenkrát pobavilo, jak i u vědomostí funguje ono lidové "rychle nabyl, rychle pozbyl", a to nejen u matematických trotlů jako jsem já (u sebe jsem to naopak považoval za žádoucí obranu organismu ), ale i u lidí, kterým M+S fakt šla, a je i bavila.
Druhá věc je v jaké formě tu matiku+staťárnu učit ... protože pokud by se vyučovala v nějakém "reálném rámci", tak by možná nebylo potřeba jít do tak high-levelů, pro praxi by to bylo užitečnější, a byla by i větší šance, že to lidi okamžitě nezapomenou. Za nás to byla spíše výuka pro výuku (a tu zkoušku). Ale s ohledem na to, že já titul už mám a žádnou soukromou VŠ bohužel nevlastním , tak mě to netrápí _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: pá červen 11, 2010 2:35 pm Předmět: |
|
|
V dnesnej dobe internetu, certifikatov atd. mi coraz viac pride VS ako zly vtip. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|