No to je skoro jako když Krzysztof Soszynski v U.Fighterovi popisoval jak v rodném Polsku bylo jídlo na příděl, přitom je to ročník 1977. Neříkám, že se lidi za totáče neměli zle, ale jsem ročník 1983 a na lístky si nějak nevzpomínám, tak ať z toho nedělají takový skanzen.
No to je skoro jako když Krzysztof Soszynski v U.Fighterovi popisoval jak v rodném Polsku bylo jídlo na příděl, přitom je to ročník 1977 . Neříkám, že se lidi za totáče neměli zle, ale jsem ročník 1983 a na lístky si nějak nevzpomínám, tak ať z toho nedělají takový skanzen.
Tak to nekecal...vy Polsku skutečně byly zejména masné výrobky v 80.letech na lístky.
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
No to je skoro jako když Krzysztof Soszynski v U.Fighterovi popisoval jak v rodném Polsku bylo jídlo na příděl, přitom je to ročník 1977 . Neříkám, že se lidi za totáče neměli zle, ale jsem ročník 1983 a na lístky si nějak nevzpomínám, tak ať z toho nedělají takový skanzen.
Tak to nekecal...vy Polsku skutečně byly zejména masné výrobky v 80.letech na lístky.
Je to sice kokotina, ale tak nějak to vystihuje tu dobu (a to jsem ročník 80)...
Na československo-polské hranici se potkají dva psi. Polský vběhne do Československa a československý do Polska. Československý pes říká tomu polskému: "Proč běžíš k nám?" A polský mu odpoví: "Hele, já mám takový hlad, všechno je u nás na lístky, jdu se pořádně nažrat. Budu žrát maso, čokoládu a další věci, které u nás nejsou. Ale proč ty běžíš do Polska, proboha, tomu nerozumím." A československý pes řekl: "Já si k vám běžím zaštěkat."
Je to sice kokotina, ale tak nějak to vystihuje tu dobu (a to jsem ročník 80)...
Na československo-polské hranici se potkají dva psi. Polský vběhne do Československa a československý do Polska. Československý pes říká tomu polskému: "Proč běžíš k nám?" A polský mu odpoví: "Hele, já mám takový hlad, všechno je u nás na lístky, jdu se pořádně nažrat. Budu žrát maso, čokoládu a další věci, které u nás nejsou. Ale proč ty běžíš do Polska, proboha, tomu nerozumím." A československý pes řekl: "Já si k vám běžím zaštěkat."
wow, tak to čumim a beru zpět, já odkojený vyprávěním rodičů jak se dalo v Polsku vykšeftovat vše, když u nás nic nebylo, jsem tohle nevěděl.Ale přesto mi nejdou moc dohromady ty tklivé historky o mládi o hladu a pak fotky Saši a Fjodora z mládí s gainerem etc.
Jinak do Polska se samozřejmě nakupovat jezdilo, dalo se tam sehnat ledacos, ale oni soudruzi jaksi tenkrát neuřídili zemědělství, a opravdu v 80.letech měli velké problémy se zásobováním zejména, jak jsem psal, masnými výrobky, a občas i jinými. Způsobeno to bylo tím, že poláci si netroufli na kolektivizaci zemědělství, existovali tam mraky drobných zemědělců, kteří ale nestíhali. Svého času bylo polské zemědělství dáváno v rámci RVHP za zářný příklad, jak tedy NE
BTW ... situaci v ost-bloku je vůbec nutno posuzovat striktně zemi od země, ty rozdíly byly poměrně četné a zásadní.
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru