Čím dál víc bojuji s myšlenkou si ještě letos zkusit zazávodit, snad na posledním závodě sezony na Slovensku. Nicméně v sobotu si půjdu zkusit Skotské hry na Sychrově, předchůdce našeho sportu.
V rámci Skotských slavností jsem si byl vyzkoušet i skotské těžkoatletické disciplíny, jako vrh kamenem, hod kládou, hod břemenem. Do finále jsem postoupil jako vítěz kvalifikace. Jelikož se vyhlásilo pouze první místo, tak tipuji, že jsem mohl skončit tak třetí z osmi finalistů. Podařilo se mi vyhrát poslední finálovou disciplínu (ze čtyř),na kterou jsem se nejvíc těšil, sice to vypadalo, že to skončí fiaskem, ale po tom, když jsem se rozházel, tak už jsme se vzrůstající výškou zůstaly jen dva. Já a reprezentant v hodu kladivem.
Hod kládou
1. Pavel Kubíček
2. Jan Tylče
3. Lukáš Svoboda
Vrh kamenem
1. Lukáš Melich
2. Zdeněk Kohout
3. Jan Tylče
Závaží do výšky
1. Lukáš Svoboda
2. Lukáš Melich
3. Jiří Svozil
Hod do dálky
1. Jan Tylče
2. Lukáš Melich
3. Lukáš Svoboda
Celkové pořadí
1. Jan Tylče
2. Lukáš Melich-Lukáš Svoboda
3. Zdeněk Kohout
4. Pavel Kubíček-Lukáš Novotný
5. Jiří Svozil
6. Jiří Janda
7. Miroslav Brabenec
Hod břemenem do výšky - 28kg
_________________ Fide, sed cui fidas, vide.
Naposledy upravil s.sman dne út září 07, 2010 8:53 am, celkově upraveno 2 krát
Super Koukam, že si vyfasoval i kilt :) A jak šly ostatní disciplíny, která byla nejtěžší ? Tipoval bych hod kládou ?
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Kilt je super, na tréninky by byl ideální i na strongman závody.
U klády byl problém jen balanc, musíš si k ní dřepnout a kvůli kotníku jsem pravou nohou stál na špičce a levou na celém chodidle. Nejhorší byl hod kladivem, nebyly pevně dané pravidla, tak ti co to uměly dělaly otočky a to já si nedovolil zkusit. V kládě jsem byl tak třetí, od čáry jsem to měl 27cm, v hodu kamenem taky třetí a ten hod kladivem se moc nepovedl, tak asi pátý.
Log lift
10x70kg
6x90kg
6x100kg
4x110kg
3x120kg - jen přemístění
Tyre flip
4x450kg
8x450kg
4x450kg
Konečně jsem se dostal k dodělání klády, v základu má 70kg. Koupil jsem několik kotoučů a naložit můžu na 140kg. Teď jen udělat ze slabiny silnou stránku.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru