VOLBY 2010

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 63, 64, 65  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - VOLBY 2010  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> VOLBY 2010
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Koho budete volit?
ČSSD
6%
 6%  [ 10 ]
ODS
16%
 16%  [ 26 ]
KSČM
1%
 1%  [ 3 ]
TOP09
29%
 29%  [ 47 ]
KDU-ČSL
0%
 0%  [ 1 ]
Strana zelených
2%
 2%  [ 4 ]
Věci veřejné
12%
 12%  [ 19 ]
Strana svobodných občanů
12%
 12%  [ 19 ]
Strana práv občanů (Zemanovci)
9%
 9%  [ 15 ]
Jiná strana (dole napište jaká)
8%
 8%  [ 14 ]
Celkem hlasů : 158

Autor Zpráva
Josef

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Obávám se že VV bude taky jen bublina nafouknutá líbivými hesly, která časem splaskne. Poukazovat, že něco je špatně jde strašně lehce, ale něco udělat pro zlepšení stavu je věc jiná. Viz třeba korupce, řeči mají v tomto směru VV silné, ale navržená strategie je víceméně snůška keců a restrikcí, které nevyřeší původ problematiky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jaká nekomtentnost, tak řekni na rovinu v čem? všichni říkali, že dálnice stavět levněji není možné, přišel Bárta a dosáhl zlevnění již započatých projektů o 5%, ano absolutně je to skoro nic, ale ze 50 mld. na dálnice je to 2,5 miliardy úspora...
meleš jenom obecné sračky Mablungu...
podívej se do programu VV o korupci a pak suď, oni prostě nemůžou prosadit všechno ze svého programu, protože je tam ODS a TOP09 s nima v koalici, pokud by ale získali 35-40% ve volbách a vládli jako komouši v minulosti, tj. jedna strana, tak bys viděl, co by se tady dělo..., takhle můžeme jenom spekulovat...
mysH

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek: jak chces bojovat s korupci, kdyz ti odejde cast zkusenych policajtu? Kdo to bude vysetrovat? John s NOVA teamem? Protikorupcni opatreni jsou bud smesny nebo neucinny - staci si k tomu precist vyjadreni Transparency International, ktery maj trochu vetsi reputaci a hlavne jsou skutecne nestrany .. uz jen to, ze jejich doporuceni se neberou v potaz .. proc asi. Prece si pod sebou neuriznou koryta a v tom si muzou podat ruce uplne vsichni, co tam jsou.

Zlevneni dalnic je fajn, ale otazkou je o kolik standartne zase zahadne podrazi. Nebojim se, ze tech -5% bude jinde zase jako +5% ..
Tomkins

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
jaká nekomtentnost, tak řekni na rovinu v čem? všichni říkali, že dálnice stavět levněji není možné, přišel Bárta a dosáhl zlevnění již započatých projektů o 5%, ano absolutně je to skoro nic, ale ze 50 mld. na dálnice je to 2,5 miliardy úspora...
meleš jenom obecné sračky Mablungu...
podívej se do programu VV o korupci a pak suď, oni prostě nemůžou prosadit všechno ze svého programu, protože je tam ODS a TOP09 s nima v koalici, pokud by ale získali 35-40% ve volbách a vládli jako komouši v minulosti, tj. jedna strana, tak bys viděl, co by se tady dělo..., takhle můžeme jenom spekulovat...

Úplně souhlasím s cipinkem. Věci veřejné jsem nevolil, protože jsem je považoval za marketingový exkrement. Navíc Johna nemám upřímně rád. Ale podívej se na počínání politiků a řekni mi, kdo vykazuje nejvíce úsilí, resp. za kým je vidět nejvíce pozitivních změn:

TOP09 - navrhuje tzv. "povodňovou daň", která nemá s povodněmi nic společného; dále snižuje příspěvek u stavebního spoření (chvályhodný krok); před volbami slibovali snížení příspěvku politickým stranám o 50%, nyní se baví o 5%.

ODS - přemýšlí o zvýšení DPH z 10% na 17 (?)% (nutno dodat, že nedávno jsme měli daň 5%, potom 9%, na rok se to mělo zvednout na 10%, a koukejte, jak to dopadlo); rekreační objekt pro poslance chtěli nejprve prodat do soukromých rukou, pak se rozhodli zvýšit cenu ubytování o několik stovek, aby to nebylo do očí bijící; poslanci již snad konečně nelétají do Ostravy letadly; ministr spravedlnosti už několik měsíců plánuje odvolání nejvyšší státní zástupkyně - ale stále se k tomu nemá

VV - jejich poslanci pravidelně posílají nevyužité poslanecké náhrady (40tis na osobu) na charitativní účely, Bárta posílá celý svůj plat; John nařídil snížit platy policistům a nebo je vyhodit (diskutabilní krok); na druhou stranu vyhádal menší snížení rozpočtu pro vnitro, než mají ostatní ministerstva; Bárta vyhodil desítky zaměstnanců ministerstva a jejich místa úplně zrušil; provedl audit na ministerstvu i v podřízených úsecích, vyměnil ředitele ředitelství silnic a dálnic, podobné zemětřesení zažily české dráhy; donutil slevnit firmy pracující na předražených státních zakázkách.

Já si nemyslím, že Věci veřejné jsou ten největší shit. Já volil svobodné, ale v komunálních volbách mám víc hlasů, tak je rozdělím mezi svobodné a věci veřejné. Pořád lepší než ODS, TOP, nebo ČSSD s komunisty. Ti tam sedí dost dlouho a popravdě dělají prd. Dokud si lidi nezačnou vybírat, můžeme se jít zahrabat.
mysH

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:

VV - jejich poslanci pravidelně posílají nevyužité poslanecké náhrady (40tis na osobu) na charitativní účely, Bárta posílá celý svůj plat; John nařídil snížit platy policistům a nebo je vyhodit (diskutabilní krok); na druhou stranu vyhádal menší snížení rozpočtu pro vnitro, než mají ostatní ministerstva; Bárta vyhodil desítky zaměstnanců ministerstva a jejich místa úplně zrušil; provedl audit na ministerstvu i v podřízených úsecích, vyměnil ředitele ředitelství silnic a dálnic, donutil slevnit firmy pracující na předražených státních zakázkách.

Charita je mi u zadku, pokud platim velky dane a z tech dani platim i poslance, ktery moje penize davaji na charitu. Je to OK? Tezko ..
John prekonal i Langera v tom jaky je hnup, zeptej se kohokoliv u policie jak jsou z nej nadseny. A nejde jen o penize, ktery navrhl snizit Kalousek. Plosne -10% je totalni neschopnost a demence. Misto hledani systemovych uspor, vyhazeni nepotrebnych se vsem sebere 10% .. idealni cesta jak nasrat hlavne ty schopny, bez kterych to tezko bude fungovat.
Tomkins

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
Tomkins napsal:

VV - jejich poslanci pravidelně posílají nevyužité poslanecké náhrady (40tis na osobu) na charitativní účely, Bárta posílá celý svůj plat; John nařídil snížit platy policistům a nebo je vyhodit (diskutabilní krok); na druhou stranu vyhádal menší snížení rozpočtu pro vnitro, než mají ostatní ministerstva; Bárta vyhodil desítky zaměstnanců ministerstva a jejich místa úplně zrušil; provedl audit na ministerstvu i v podřízených úsecích, vyměnil ředitele ředitelství silnic a dálnic, donutil slevnit firmy pracující na předražených státních zakázkách.

Charita je mi u zadku, pokud platim velky dane a z tech dani platim i poslance, ktery moje penize davaji na charitu. Je to OK? Tezko ..
John prekonal i Langera v tom jaky je hnup, zeptej se kohokoliv u policie jak jsou z nej nadseny. A nejde jen o penize, ktery navrhl snizit Kalousek. Plosne -10% je totalni neschopnost a demence. Misto hledani systemovych uspor, vyhazeni nepotrebnych se vsem sebere 10% .. idealni cesta jak nasrat hlavne ty schopny, bez kterych to tezko bude fungovat.

Typický čecháčství - charita je mi u zadku, ale jakmile mi někdo sáhne na mzdu, tak se neznám. Zmínil jsem to proto, že každej poslanec má plnou hubu keců o nutnosti šetření, ale zatímco všem sníží platy o 10 %, tak sobě jenom o 5% - zároveň si rozdělují další a další koryta. Tohle Věci veřejné nedělají - dokonce dobrovolně odevzdávají podstatnou část svého platu, což je gesto, které bych od politiků vážně nečekal.

Státní sféra by nikdy neměla být lépe placená, než sféra soukromá. Podívej se, kolik bere ostraha v soukromé sféře a kolik berou třeba jen pitomí pochůzkáři od měšťáků. Státní zaměstnanci jsou prostě placeni poměrně dobře. Nemusí se strachovat, že jim zaměstnavatel bude vyplácet mzdu s několikaměsíčním zpožděním, mají výsluhy, apod. Pokud věří, že jinde dostanou víc, ať klidně jdou, nikdo je nedrží. Tohle je otázka poptávky a nabídky. Stát se prostě rozhodl snížit plošně mzdy a zaměstnanci mají na výběr - buďto si je nechají snížit, nebo půjdou pracovat jinam. V uplynulým roce přišly v soukromým sektoru o zaměstnání desetitisíce lidí a věř mi, že spousta by si to s těma státníma zaměstnancema ráda vyměnila. V soukromým sektoru můžeš během jednoho roku několikrát měnit práci, takže popravdě být státním zaměstnancem, tak mlčím a šoupu nohama.

Jinak nic ve zlým. Nemyslím to špatně. Jen je hloupost ze snížení platu obviňovat vládu - k tomu prostě muselo dojít.
Mablung

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:

VV - jejich poslanci pravidelně posílají nevyužité poslanecké náhrady (40tis na osobu) na charitativní účely, Bárta posílá celý svůj plat; John nařídil snížit platy policistům a nebo je vyhodit (diskutabilní krok); na druhou stranu vyhádal menší snížení rozpočtu pro vnitro, než mají ostatní ministerstva; Bárta vyhodil desítky zaměstnanců ministerstva a jejich místa úplně zrušil; provedl audit na ministerstvu i v podřízených úsecích, vyměnil ředitele ředitelství silnic a dálnic, podobné zemětřesení zažily české dráhy; donutil slevnit firmy pracující na předražených státních zakázkách.

Ja nedelam pozitivni volbu. Ja delam negativni, tj. volim to nejmensi zlo. A to VV bohuzel nejsou. O Johnovi tu uz psano bylo, jejich protikorupcni opatreni jsou smesna, stejne jako uspora 5 %. Platu se klidne mohou vzdat uplne, velke penize tecou jinde. To ze Barta vyhazel hodne lidi je chvalihodne, ovsem mam urcite podezreni ze to bylo bez radneho auditu, tj. silne populisticky krok. Nicmene, krok spravnym smerem.
Ja na nich proste nevidim moc velkou zmenu oproti ostatnim stranam. Ale prozatim je na hodnoceni prilis brzy. Myslim ze spravne hodnotit je budeme moci za rok ci dva, kdy se skutecne ukaze co jsou zac.
Tomkins

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápeš že člověk, kterej vlastní nemovitosti, a má desítky milionů na účtu, a kterej se dobrovolně vzdá celýho svýho platu, je prakticky nepodplatitelnej? K čemu on potřebuje dělat nějaký populistický kroky? Aby si zajistil koryto? To asi ne. Navíc o auditu na jeho ministerstvu se psalo už dřív - kauza s plyšákama a zaléváním květin za 40 tisíc měsíčně. Když zastavil stavby, všichni nadávali, že to bude stát moc peněz, budou žaloby, atd... Když mu firmy slevnily několik MILIARD ! ! !, tak je to okamžitě populistické gesto. Existují lidi, kteří nikdy nebudou spokojeni.

Koho bys teda volil ty, jako nejmenší zlo?
mysH

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:
Typický čecháčství - charita je mi u zadku ..

Ano pri soucasny vysi dani je mi charita skutecne u zadku. Nedam ani korunu a povazuju to za vyhozeny penize. O tom kolik % z vybranych penez skutecne dotece tem potrebnym by se dalo psat dlouze. Ale doufam, ze ani ty nemas iluze .. navic je to jen dalsi forma prerozdelovani, to ti s pravicovym myslenim prijde OK?
A nema byt charita dobrovolna? V tomhle pripade dobrovolna neni ..

Tomkins napsal:
Státní sféra by nikdy neměla být lépe placená, než sféra soukromá. Podívej se, kolik bere ostraha v soukromé sféře a kolik berou třeba jen pitomí pochůzkáři od měšťáků. Státní zaměstnanci jsou prostě placeni poměrně dobře. Nemusí se strachovat, že jim zaměstnavatel bude vyplácet mzdu s několikaměsíčním zpožděním, mají výsluhy, apod. Pokud věří, že jinde dostanou víc, ať klidně jdou, nikdo je nedrží. Tohle je otázka poptávky a nabídky. Stát se prostě rozhodl snížit plošně mzdy a zaměstnanci mají na výběr - buďto si je nechají snížit, nebo půjdou pracovat jinam. V uplynulým roce přišly v soukromým sektoru o zaměstnání desetitisíce lidí a věř mi, že spousta by si to s těma státníma zaměstnancema ráda vyměnila. V soukromým sektoru můžeš během jednoho roku několikrát měnit práci, takže popravdě být státním zaměstnancem, tak mlčím a šoupu nohama.

Odpovednost pepika z ostrahy a mestaka je trochu jinde. Navic mestak musi mit aspon maturitu. Jiny naroky, zodpovednost = jiny ohodnoceni.
Ano, nekteri statni zamestnanci jsou placeni skutecne nadstandartne dobre a zkresluji tim prumerny plat ve statnim sektoru. Ano, rozhodne jich pro stat pracuje vic nez je potreba. Jako spravny krok bych videl vyhazeni nepotrebnych a nadbytecnych .. a udrzeni tech schopnych. Kdyz naseres schopny a oni odejdou do soukromyho sektoru, kde vydelaji vic, tak uz je zpatky nikdy nedostanes. A jak chces, aby neco fungovalo, pokud ve statnim zustanou jen pitomci?
Tomkins

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:

Ano pri soucasny vysi dani je mi charita skutecne u zadku. Nedam ani korunu a povazuju to za vyhozeny penize. O tom kolik % z vybranych penez skutecne dotece tem potrebnym by se dalo psat dlouze. Ale doufam, ze ani ty nemas iluze .. navic je to jen dalsi forma prerozdelovani, to ti s pravicovym myslenim prijde OK?
A nema byt charita dobrovolna? V tomhle pripade dobrovolna neni ..

Pokud to bereš tak, že se jedná o tvé peníze, které té charitě prostřednictvím platů státních úředníků jdou, tak to samozřejmě dobrovolné není. Tak to ale brát nelze. Pokud se tak někteří poslanci sami rozhodnou, že věnují část svého platu charitě, tak to zaprvé dobrovolné je, a zadruhé je to od politika naprosto nečekané gesto. Je mi jedno, kolik černochů to v Africe zachrání. Politik tím dokazuje, že mu o ty peníze nejde a nejenže je ochoten svoje náhrady zdanit, nebo přímo zrušit, ale navíc je ochoten i rušit nejrůznější placené podvýbory - toto chování je mezi politiky naprosto nevídaná věc, která na každém chtě nechtě musí zanechat nějaký dojem. Takže si říkám "Nemusí pršet, stačí když kape."

mysH napsal:
Odpovednost pepika z ostrahy a mestaka je trochu jinde. Navic mestak musi mit aspon maturitu. Jiny naroky, zodpovednost = jiny ohodnoceni.
Ano, nekteri statni zamestnanci jsou placeni skutecne nadstandartne dobre a zkresluji tim prumerny plat ve statnim sektoru. Ano, rozhodne jich pro stat pracuje vic nez je potreba. Jako spravny krok bych videl vyhazeni nepotrebnych a nadbytecnych .. a udrzeni tech schopnych. Kdyz naseres schopny a oni odejdou do soukromyho sektoru, kde vydelaji vic, tak uz je zpatky nikdy nedostanes. A jak chces, aby neco fungovalo, pokud ve statnim zustanou jen pitomci?

Bohužel si myslím, že těch schopných jsme se už dávno zbavili, a zůstali opravdu už jen ti pitomci. A tento fakt se mi potvrzuje vždy, když mám cokoliv do činění s úřady. Banda neschopných, líných, zbytečných byrokratů. Dělá tam i jedna moje známá - dostává cca 9 tis. čistého měsíčně. Na druhou stranu je tam úplně zbytečná a v normální firmě by její místo hned zrušili. Proč tam zůstává? Protože je hloupá a vzali by ji leda tak na pokladnu do supermarketu. Takže raději bude v kanclu.

Plošné snížení platů byla chyba, politici měli přistoupit spíše k vyhazování lidí. Ale na to buďto nemají koule, nebo chtěli udělat nějaké rychlé změny, aby zachránili letošní čísla. Uvidíme, co se stane příští rok. Ale nedělám si iluze, že by s tím politici ODS nebo TOPky byli ochotni něco dělat. U VV vidím snahu, a i když to dělají blbě, pořád jsou u mě na vrcholu pomyslné pětky největších politických stran. Samozřejmě, že bych tam raději viděl Macha se Svobodnými, ale sám jsi byl svědkem toho, jak u voleb propadl.... A to ho dost mých známých volilo.
Josef

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:
[Bohužel si myslím, že těch schopných jsme se už dávno zbavili, a zůstali opravdu už jen ti pitomci. A tento fakt se mi potvrzuje vždy, když mám cokoliv do činění s úřady. Banda neschopných, líných, zbytečných byrokratů. Dělá tam i jedna moje známá - dostává cca 9 tis. čistého měsíčně. Na druhou stranu je tam úplně zbytečná a v normální firmě by její místo hned zrušili. Proč tam zůstává? Protože je hloupá a vzali by ji leda tak na pokladnu do supermarketu. Takže raději bude v kanclu.

Plošné snížení platů byla chyba, politici měli přistoupit spíše k vyhazování lidí. Ale na to buďto nemají koule, nebo chtěli udělat nějaké rychlé změny, aby zachránili letošní čísla. Uvidíme, co se stane příští rok. Ale nedělám si iluze, že by s tím politici ODS nebo TOPky byli ochotni něco dělat. U VV vidím snahu, a i když to dělají blbě, pořád jsou u mě na vrcholu pomyslné pětky největších politických stran. Samozřejmě, že bych tam raději viděl Macha se Svobodnými, ale sám jsi byl svědkem toho, jak u voleb propadl.... A to ho dost mých známých volilo.

Skoro bych se i urazil, jelikož jsem taky jeden s ohavných, nepříjemných a nic nedělajících pijáků kafe na jednom státním orgánu. Nicméně bych k tomuto podotknul, že není úředník jako úředník. Chápu, že znuděný individum za přepážkou na sociálce (nebo kdekoli jinde) nasere, ale je tu spousta lidí, kteří se musejí v práci řádně otáčet, ale jelikož často jejich agenda nevyžaduje přímý kontakt s lidmi, nikdo krom zasvěcených o jejich práci neví. Jen když si vezmu kolik času a píle věnují kolegové své práci, tak je mi vždy smutno, když se všichni zaměstnanci veřejného sektoru hází do jednoho pytle.
S vyhazováním tam kde je to možné bez výhrad souhlasím, i tady na baráku vidím jedince co to tu mají "na dosloužení" a opravdu přijdou jen na kafe, noviny a zevlování.
Jestli má ale být motivací pro vyšší výkon snížení platu, tak to nějak nechápu a kupodivu tato vyhlídka nikoho z mých kolegů k vyšším výkonům nestimuluje. Výsledkem bude akorát to, že lidi budou pracovat takzvaně "do výše svého platu" a nic je nedonutí vyvinout jakoukoli snahu nad rámec. A upřímně, jestli mi plat opravdu poklesne o tolik, kolik se to rýsovalo (10% přímo + dalších cca 10% změnou tarifu), tak mě nikdo nedonutí, abych zůstával v práci přesčas (pokud tu ještě budu) a řešil problémy žadatelů o dotace, až se zase bude blížit uzavření příjmu žádostí a oni zjistí že jim něco hapruje a potřebují to spravit.
Tomkins

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 2:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě, že když se řekne, že státní úředníci jsou flákači, je to tak trochu nadsázka - zkrátka se tím snažím vystihnout fakt, že je tam větší procento flákačů, než v soukromém sektoru, což z principu věci nelze nikdy pořádně uhlídat - čím větší firma, tím menší přehled a tím větší dávka kolektivní nezodpovědnosti. Ono není vůbec lehké tzv. "oddělit zrno od plev", nebo-li vyházet neschopné a nechat tam jen ty užitečné. Ať mi nikdo neříká, že když uděláme audit a vyměníme pár vedoucích pracovníků, že se něco změní - ti vedoucí mají totiž svoje podřízené, ti mají ještě podřízenější, a ti mají zase svoje oblíbence,... A nemyslím si, že v takto vysoké organizační struktuře je možné ohlídat si fungování všech pater. Proto jsem jednoznačně pro minimalizaci státu - zbytečné úřady ať se zruší; funkce, které nejsou potřeba, ať se nadále neobsazují (jako když se na ministerstvu zemědělství vytvořilo několik desítek míst pro vyhozené z ministerstva dopravy), dotace a některé daně ať se zruší taky, veškeré příspěvky ať se zruší - podpora filmu, podpora fotovoltaiky, podpora stavebního spoření - všechno zrušit. Jenže ti lidi, kteří v těchto oblastech pracovali, musejí být nutně vyhozeni. Státní správa funguje tak, že se úřady pouze sloučí a ve výsledku se na budově jen vymění tabulka s názvem a zařazením. Ale dokud se nezačnou vyhazovat lidi, nic se nezmění. Jenže to podle mě odbory nikdy nedovolí. Zatím jsem viděl vyhazovat lidi jenom Bártu, a to v rámci jeho úřadu. V tomhle VV docela zapracovali. Na školství se zpřísňují podmínky pro učitele a ve vnitru tuhle John měl taky jeden poměrně nereálný nápad na snížení počtu zaměstnanců - ani nevím, jak to dopadlo. Ale u ostatních stran ticho po pěšině.
Josef

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty jo, chtěl bych vidět naše zemědělce co by vyváděli za rambajz, když by najednou skončily veškeré dotace To nabrání těch k***tů z dopravy na MZe byl pěknej hnus a nejednomu člověku to leží v žaludku. Osobně nechápu jak je tohle možný a je mi z toho nablití. Jinak právě i na MZe se vyhazovalo s rušením patřičných tabulkových míst (jak přímo na baráku, tak i v podřízených organizacích) a asi ještě bude. Zeštíhlení st. správy se nebráním, považuju ji za nutné, ale musí se to udělat rozumně, jinak tu opravdu zůstanou jen lidi, co potřebují doklepat do důchodu, ženský co hned půjdou na mateřskou a neschopný potentáti.
Jinak kdysi jsem se divil názoru, že dotace jsou nejhorší věc co pokřivuje ekonomiku, teď už se tomu nedivím. Problém je, že by se museli zrušit v celé EU, jinak by to bylo neprůchodné a taky dost diskriminační a konkrétně pro naše zemědělce likvidační. Zatím to beru tak, že se nám přez různé operáky a jiné podpory alespoň nějak vrací prachy co se do EU vkládají.
Tomkins

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Josef napsal:

Jinak kdysi jsem se divil názoru, že dotace jsou nejhorší věc co pokřivuje ekonomiku, teď už se tomu nedivím. Problém je, že by se museli zrušit v celé EU, jinak by to bylo neprůchodné a taky dost diskriminační a konkrétně pro naše zemědělce likvidační. Zatím to beru tak, že se nám přez různé operáky a jiné podpory alespoň nějak vrací prachy co se do EU vkládají.

Se zemědělci je to složité. Oni bez dotací opravdu nemohou konkurovat. Na druhou stranu, když se na to podíváš zjednodušeně, tak my jdeme do práce a vyděláme určité peníze. Z těch nám stát nějakou část vezme a pošle buď přímo do EU, nebo na ministerstvo. Zaplatí se z ní úředníci, pronájem a koupě budov, automobily, kancelářské vybavení, sekretářky, dárkové předměty, sekání trávníku před úřadem, atd. Zbytek dostanou zemědělci, takže např. mléko ve výsledku stojí 10Kč místo 15ti. Potíž je v tom, že zmíněné instituce si vždy vyberou více, než kolik přerozdělí. Takže kdybychom nemuseli platit všechny ty úřady a instituce, které pouze přeposílají naše peníze dál, mohli bychom si dovolit koupit mléko ne za 15 korun, ale třeba za 18, protože bychom měli mnohem vyšší mzdy. Samozřejmě, spousta zemědělců by zkrachovala, protože by se stále dováželo velké množství levného mléka za zahraničí. Ale zase by se podpořila spousta jiných odvětví - možná bychom si mohli dovolit i nové auto, nikoliv pořád dokola kupovat ojetá. Nebo bychom si ušetřili na vlastní dům, čímž bychom podporovali řemeslníky.... Otázkou tedy zůstává, zda opravdu má existovat podnikání, které je odsouzeno na získávání dotací. Je správné provozovat firmu, která nedokáže uživit sama sebe?

Co se týče EU, tak nám opravdu dává víc peněz, než kolik do ní vkládáme, takže můžeme být rádi, že tak trochu okrádáme okolní státy, ale to je jen jedna strana mince. Ty peníze nás totiž vyjdou až příliš draho. Uvedu příklad - město potřebuje zrekonstruovat nemocnici (investice cca 600 milionů). Ale zjistí, že když zrekonstruuje nemocnici, EU mu zaplatí 70% celé utracené sumy. Město tedy vymyslí, že nejvýhodnější bude nemocnici rovnou zbourat, postavit úplně novou, postavit před ní nové parkoviště, nový okolní areál a přilehlou budovu, která by měla sloužit tuším jako hotel. Celé to bude pod hlavičkou rekonstrukce nemocnice. To se opravdu stalo, tohle bych si nevymyslel. Celé se to postavilo - cena snad několik miliard, kdo by to počítal. Město zaplatilo jen cca 600 milionů. Potíž je v tom, že většinu peněz, co město dostalo od EU, jsme předtím my sami EU odvedli. Takže namísto opravy za 600 milionů, kterou jsme potřebovali a byli ochotni zaplatit, se vystavěl megaprojekt za miliardy. Ano, země EU nám přispěly, ale rozhodně ne 70%. Spíš tak 20%. Tohle by se normálně nikdy neschválilo, ani kdyby to stálo o těch 20% méně, protože na to prostě nejsou peníze. Ale jakmile se řekne, že se jedná o evropské peníze, které je potřeba vyčerpat, tak se utrácí ostošest.

Tady je taková malá ukázka, kolik nás stojí stát:

http://cenastatu.cz/obchod/

a pro bratry slováky:

http://www.cenastatu.sme.sk/supermarket/nakup/Eur/
Mablung

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:
Chápeš že člověk, kterej vlastní nemovitosti, a má desítky milionů na účtu, a kterej se dobrovolně vzdá celýho svýho platu, je prakticky nepodplatitelnej? K čemu on potřebuje dělat nějaký populistický kroky? Aby si zajistil koryto? To asi ne. Navíc o auditu na jeho ministerstvu se psalo už dřív - kauza s plyšákama a zaléváním květin za 40 tisíc měsíčně. Když zastavil stavby, všichni nadávali, že to bude stát moc peněz, budou žaloby, atd... Když mu firmy slevnily několik MILIARD ! ! !, tak je to okamžitě populistické gesto. Existují lidi, kteří nikdy nebudou spokojeni.

Koho bys teda volil ty, jako nejmenší zlo?

I když mě serou, TOPku.
VV je strašně nedůvěryhodná. Vzdání se celého platu je populistické, pokud může vydělat na své pozici nepřímo miliardy. Co se týče Bárty, musím uznat že všechny jeho kroky zatím vypadají velice dobře. Ale doufám že zase na druhou stranu uznáš, že všechny Johnovi kroky vzbuzují přesně opačné emoce. Proto říkám že je potřeba si počkat rok či dva, až se vyvrbí jejich pravá tvář. Teď jsou totálně nečitelní.
Mimochodem, čím mě třeba zarazili je to, že převzali ministerstvo vnitra. Pokud by chtěli být důvěryhodní, vyhnou se tomuto ministerstvu velkým obloukem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - VOLBY 2010 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 63, 64, 65  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: