|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RavenStalker

|
Zaslal: po listopad 22, 2010 10:33 pm Předmět: Acylpyrin 2 |
|
|
Zdravím, tamto se zamklo. Moc mě zajímá jak je to s tím acylpyrinem a nedozvěděl jsem se to. Takže bych bez zbytečných offtopiců rád pokračoval v diskuzi. Na netu jsem toho taky moc nenašel. Zkrátka proč Tlapák v knížce kde se věnuje cvičení mládeži, ženám, strečinku, zdraví a podobně doporučuje kys acetylsalicilovou při spalování tuku, ani v té knížce to není nějak moc rozebrané. Nikde jsem nenašel že by to mělo mít nějaký vliv na hubnutí.
PS: Popshoite ty kreténe opovaž se sem psát hovadiny nebo jdi do prdele!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: po listopad 22, 2010 11:16 pm Předmět: Re: Acylpyrin 2 |
|
|
| RavenStalker napsal: | Zdravím, tamto se zamklo. Moc mě zajímá jak je to s tím acylpyrinem a nedozvěděl jsem se to. Takže bych bez zbytečných offtopiců rád pokračoval v diskuzi. Na netu jsem toho taky moc nenašel. Zkrátka proč Tlapák v knížce kde se věnuje cvičení mládeži, ženám, strečinku, zdraví a podobně doporučuje kys acetylsalicilovou při spalování tuku, ani v té knížce to není nějak moc rozebrané. Nikde jsem nenašel že by to mělo mít nějaký vliv na hubnutí.
PS: Popshoite ty kreténe opovaž se sem psát hovadiny nebo jdi do prdele! |
Hele, vykasli se na to. Tyhle svinstva obecne nejsou moc zdrava a co si muj mozek postizeny stareckou demenci matne vybavuje, tahle kyselinka muze zpusobit zaludecni vredy.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po listopad 22, 2010 11:24 pm Předmět: |
|
|
Nevím jestli Tlapák v knize mluví jen o acylpyrinu (knihu nemám při ruce), ale ten se málokdy využíval samotný. Před nějakými těmi cca 15 lety byla oblíbená a v té době ještě legální (stejně jako např. DHEA) trojkombinace kofein, efedrin, acylpirin, kdy se jednotlivé složky navzájem podporovaly. Tvrdilo se, že to je jedna z mála věcí, která opravdu funguje.
Přesný chemismus by ti musel vysvětlit někdo povolanější, já sice mám jakousi představu ale těžko bych to vysvětloval dalšímu.
Jinak užívání všech tří složek může být při vyšších dávkách ošemetné a v té trojkombinaci asi ještě o to víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
musac
|
Zaslal: po listopad 22, 2010 11:27 pm Předmět: |
|
|
No a co od toho čekáš? Že do sebe budeš ládovat před tréninkem tablety acylpyrinu a tím lépe spalovat tuk? I kdyby acylpyrin tomu skutečně napomáhal, jsou jistě lepší metody. A stojí to za to riziko, že při dlouhodobějším užívání acylpyrinu si akorát narušuješ žaludeční sliznici a zaděláváš si na vředy. Myslím, že ne.
Z dlouhodobého hlediska to pro Tebe nemůže mít pozitivní přínos. Prostě je to lék, který se používá pro akutní snížení horečky, bolesti zubů atd…
Tak s tím tak zacházej.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: po listopad 22, 2010 11:53 pm Předmět: |
|
|
Nemám to v úmyslu brát. Zajímá mě proč to tak je a proč to tam píše. Kombinace Kofeinu, Efedrinu a Aspirinu (kůra z bílé vrby, přírodní) chápu. Jenže on tam nepíše : vem si kofein, efko a aspirin... ale jen acylpyrin samotný a to nechápu. Myslím že mi někdo ale tenkrát snad radil že když je hodně zničenej z tréninku tak si dá aspirin před spaním a ráno je fit.
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: út listopad 23, 2010 12:44 pm Předmět: |
|
|
| RavenStalker napsal: | | Nemám to v úmyslu brát. Zajímá mě proč to tak je a proč to tam píše. Kombinace Kofeinu, Efedrinu a Aspirinu (kůra z bílé vrby, přírodní) chápu. Jenže on tam nepíše : vem si kofein, efko a aspirin... ale jen acylpyrin samotný a to nechápu. Myslím že mi někdo ale tenkrát snad radil že když je hodně zničenej z tréninku tak si dá aspirin před spaním a ráno je fit. |
efekt placeba je mnohdy k nezaplacení
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 2:23 pm Předmět: |
|
|
Mám před sebou Tlapákovo knihu rok vydání 99 a acylpyrin je tu uváděn opravdu v souvislosti s kofeinem a efedrinem.
Jinak kapitola o těhle doplňcích je dost kusá. Z ní jde hodně cítit, že kniha původně vznikala jako skripta pro výuku na kursech.
Další upravená vydání téhle knihy neznám.
Jinak při těžké svalové horečce (a tu opravdu někdy doprovází vysoké teploty) je možné acylpyrin použít. Jak pro analgetické, tak protizánětlivé a antipyretické účinky. Zároveň snižuje viskozitu krve a usnadní tím prokrvení tkání. Zázraky možná nedělá ale určitě alespoň částečně pomůže.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 6:24 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Mám před sebou Tlapákovo knihu rok vydání 99 a acylpyrin je tu uváděn opravdu v souvislosti s kofeinem a efedrinem.
Jinak kapitola o těhle doplňcích je dost kusá. Z ní jde hodně cítit, že kniha původně vznikala jako skripta pro výuku na kursech.
Další upravená vydání téhle knihy neznám.
Jinak při těžké svalové horečce (a tu opravdu někdy doprovází vysoké teploty) je možné acylpyrin použít. Jak pro analgetické, tak protizánětlivé a antipyretické účinky. Zároveň snižuje viskozitu krve a usnadní tím prokrvení tkání. Zázraky možná nedělá ale určitě alespoň částečně pomůže. | to ano...jen jedním dechem dodávám, že je naprosto nevhodný pro děti do 15ti !!!!
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: út listopad 23, 2010 7:07 pm Předmět: |
|
|
Tlapák:
Tvarování Těla Pro Muže a Ženy 2010
Strana 244. Doplňky výživy zlepšující odstranění tělesného tuku:
"Každá z látek urychlujících tukový metabolismus má jinou účinnost. Např. vitamíny patří k méně účinným, karnitin k účinnějším. Kofein a acylpyrin patří také k těmto látkám, nemůže si je však dovolit každý.
O efku ani zmínka, jen zmínka že dlouhodobé užívání acylpyrinu nebo kofeinu je nevhodné a proč. Efko je potom zmíněno samostatně jako zakázaný atd. Ale že by tam někde doporučoval přímo kombinaci efka a kofeinu a aspirinu jsem nenašel.
Lipotropika : Kofein a vitamin C eventuelně v kombinaci s acylpyrinem.
Že bych měl aktualizovanou verzi knížky kde píšou bullshity? Mluví tam o silových metodách Simmonse atd. Knížku jsem koupil jako návod při rekvalifikačním kurzu a jsem spokojen.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 7:17 pm Předmět: |
|
|
zkuste si vygooglit ECA stack...při troše hledání najdete co potřebujete
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 7:21 pm Předmět: |
|
|
Máš pravdu - efko tam přímo v této kombinaci není.
Je zmíněná kombinace kofeinu s acylpyrinem a efedrin je zmíněn zvlášť.
Jak k tomu podle mého došlo jsem psal. Je to jen seznam látek bez nějakých upřesnění.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: út listopad 23, 2010 9:09 pm Předmět: |
|
|
Podle mě z textu vyplývá že uvádí kombinaci Céčko + Aspirin + Kofein jako mix dohromady, srovnává to s karnitinem. Ne že to tam je napsané jen tak. Teď jsem se bavil s otcem a kdysi mu prý nějaký týpek co dělal kulturistiku závodně řekl ať si dá aspirin před tréninkem, že to prý zvýší teplotu těla o půl stupně nebo co. Takhle mi to otec řekl.
Jestli je karnitin na bobek tu rozebírat nebudu.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 10:57 pm Předmět: |
|
|
Akorát nechápu v čem je problém
Acylpyrin se prostě občas používá jako nějaký termobooster, ale málokdy samostatně, většinou ve směsích. To vyplývá i z Tlapákovo knihy.
Nicméně lékařská veřejnost ho v této souvislosti pokládá za přežitý, kdy rizika nejsou převýšena jeho klady.
Hledej ECA jak ti poradil Deadlift.
Jinak Tlapákovo kniha je jedna z nejlepších, co kdy vyšla (nejen u nás). Ale její síla je jinde, než v kraťounké kapitole o hubnutí.
|
|
| nahoru |
|
 |
BMW-fan
|
Zaslal: st listopad 24, 2010 7:45 am Předmět: |
|
|
| RavenStalker napsal: | Podle mě z textu vyplývá že uvádí kombinaci Céčko + Aspirin + Kofein jako mix dohromady, srovnává to s karnitinem. Ne že to tam je napsané jen tak. Teď jsem se bavil s otcem a kdysi mu prý nějaký týpek co dělal kulturistiku závodně řekl ať si dá aspirin před tréninkem, že to prý zvýší teplotu těla o půl stupně nebo co. Takhle mi to otec řekl.
Jestli je karnitin na bobek tu rozebírat nebudu. |
Acylpirin je inhibitor prostaglandinu. Má za úkol teplotu snižovat, to určitě znáš, když jsi byl nemocinkaný a maminka ti ho dávala. Navíc mají prostaglandiny velmi pozitivní vliv na růst svalů, proto se používají v kulturistice lokálně /PGF-2/.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: čt listopad 25, 2010 9:58 am Předmět: |
|
|
Eca jsem měl a paráda ale teď nemám prašule, stejně nejsem v dietě a nechci hubnout, jen mě zajímá jak funguje ten aspirin. Zvyšuje účinek toho kofeinu? Ale kofein tuk nepálí ne? Pomáhá jen při stimulaci.
PS: BMW tak jsi mi to objasnil. Právě že když snižuje horečku tak asi nebude zvyšovat teplotu a pomáhat v pálení tuku. A pokud má nějaký anabolický účinky tak bych to viděl po a ne před tréninkem.
S tou knížkou souhlasím, je toho tam fůra. Hlavně takový to rozumný cvičení a trénování mladých, žen, pro zdraví atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|