|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Guli

|
Zaslal: so prosinec 18, 2010 1:51 pm Předmět: BCAA vo velkom |
|
|
Co poviete na velke davkovanie bcaa?
Myslim tym 0,4 gramu bcaa na kg telesnej hmotnosti.
U mna to znamena ze ked vazim 87 si dam pocas treningu 34,8 g
Vcera som to vyskusal tak ze som si bcaa s pomerov v 5 g
l-leucine: 2500 mg
l-valine: 1250 mg
l-isoleucine: 1250 mg
(35 g) zmiesal s ochutenou formou ktoru som ale pouzil iba na chut pretoze treba rozlisovat ciste bcaa, a selijake blbosti kde su este vitaminy minerali a neviem co este aby sa na bcaa usetrilo...
Pil som to pocas treningu a pomohlo mi to ist dalej cez bolest pri poslednych opakovaniach. Dlhodobejsie ucinky mozem doplnat postupne.
Tu je clanok z ktoreho som cerpal:
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=45
edit: o hentie reklamne zelene co mi to vyznacilo sa v ziadnom pripade nejedna...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: so prosinec 18, 2010 2:04 pm Předmět: |
|
|
Driv jsem suplementoval BCAA opravdu ve velkem, pred, behem a po treninku, myslel jsem si, ze je to prave to, co me drzi pri mych 2-3hod trenincich pri zivote :) ale ted si tim nejsem tak jisty, protoze BCAAcka nezeru a cvicim tak stejne a bez problemu. BCAA asi maji opravdu smysl hlavne v diete. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
lookzoR

|
Zaslal: so prosinec 18, 2010 2:10 pm Předmět: |
|
|
Četl jsem knížku o fitness výživě a autorka podle podložených studií konstatovala v závěru, že pokud jsou sacharidy tak jsou bcaa opravdu zbytečné ... bcaa vlastně zastupují energii když není z čeho čerpat ( už není zásoba glykogenu ) ... víc bych to nehrotil, jo, pokud jste profesionální kulturisté a máte pořádný svaly, tak už bych viděl jako ziskové si koupit bcaa (a další doplnky - edit pro trubky ) a minimalizovat ztráty svalů téměř na nulu ... jinak ne
Naposledy upravil lookzoR dne so prosinec 18, 2010 2:20 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: so prosinec 18, 2010 2:16 pm Předmět: |
|
|
BCAAckama minimalizuju ztratu svalu temer na nulu ? Kdyby to bylo tak jednoduche jak pises :))
|
|
| nahoru |
|
 |
lookzoR

|
Zaslal: so prosinec 18, 2010 2:20 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jiri.moravicek
|
Zaslal: ne prosinec 19, 2010 11:22 am Předmět: Re: BCAA vo velkom |
|
|
| Guli napsal: | Co poviete na velke davkovanie bcaa?
Myslim tym 0,4 gramu bcaa na kg telesnej hmotnosti.
U mna to znamena ze ked vazim 87 si dam pocas treningu 34,8 g
Vcera som to vyskusal tak ze som si bcaa s pomerov v 5 g
l-leucine: 2500 mg
l-valine: 1250 mg
l-isoleucine: 1250 mg
(35 g) zmiesal s ochutenou formou ktoru som ale pouzil iba na chut pretoze treba rozlisovat ciste bcaa, a selijake blbosti kde su este vitaminy minerali a neviem co este aby sa na bcaa usetrilo...
Pil som to pocas treningu a pomohlo mi to ist dalej cez bolest pri poslednych opakovaniach. Dlhodobejsie ucinky mozem doplnat postupne.
Tu je clanok z ktoreho som cerpal:
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=45
edit: o hentie reklamne zelene co mi to vyznacilo sa v ziadnom pripade nejedna... |
Myslím, že tak vysoká dávka BCAA je naprosto zbytečná a utrácíš peníze, který bys mohl dát za kvalitní protein, který ti udělá mnohem lepší službu za vydané peníze. Na druhou stranu, tak vysoká dávka ti určitě neublíží. Může ale dojít k aminokyselinové nerovnováze v příjmu jednotlivých AK.
|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: ne prosinec 19, 2010 11:48 am Předmět: |
|
|
Nevim teda, BCAA bych daval jedine do diety, do objemu uz urcite ne, to raci zainvestuj kvalitni jidlo a kvalitni protein + gainer.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: ne prosinec 19, 2010 11:57 am Předmět: |
|
|
| petr616 napsal: | | Nevim teda, BCAA bych daval jedine do diety, do objemu uz urcite ne, to raci zainvestuj kvalitni jidlo a kvalitni protein + gainer. |
proč ne ??
BCAA , nebo koplexní aminy jsou nejlepší v jakekoliv připravě ,
před treninkem i během třeba zaleží na delce atd ( ale beru 60 min )
i okamžitě po treninku . Proč bych nemohl v oběmovce vrat aminy před
a po trenalu ? fakt nevím , možná si řekneš vyhozeny prachy ale to
je už každeho věc co do toho ivestuje ,
osobně jsem pro brat aminy v jakekoliv připravě , i během treninku.
osobně beru Volumaize + aminy ,
|
|
| nahoru |
|
 |
Saint-Jimmy
|
Zaslal: po prosinec 20, 2010 10:20 pm Předmět: |
|
|
Vím, že už se to tu řešilo o pár stran zpátky, tak mě za to neukamenujte, ale odpovědi mě jednoduše příliš neuspokojily. Jak je to s tou správností aminokyselinového spektra, respektive původem suroviny u produktu Beef Amino Hydro?? Ne, že bych nevěřil panu inženýrovi potravinářské chemie, který "je za surovinu použitou pro výrobu produktu odpovědný", ale právě to trochu budí nedůvěru o objektivitě jeho tvrzení. Možná, kdyby kromě prostého přesvědčování a ubezpečování hodil odkaz na nějaký odborný článek, kde je tato problematika popsána, budilo by to větší důvěru.
Mám rád výrobky společnosti Extrifit a z mé zkušenosti jsou jejich produkty opravdu kvalitní, nicméně myslím, že by si spotřebitelé platící 700 za krabici aminokyselin zasloužili lepší důkaz než jen ubezpečení o použité surovině.. _________________ "Eating chicken makes you weak. Eggs are god for two reasons: First, they´re excellent for helping you build muscle and strenght. Second, they keep chicken from being born." -Pavel Tsatsouline-
Naposledy upravil Saint-Jimmy dne út prosinec 21, 2010 8:15 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: po prosinec 20, 2010 11:46 pm Předmět: |
|
|
a propo zapocitam tech 12 tablet hydra po treninku [1 tableta 2g bilkovin] do celkoveho prijmu jako bilkovinu nebo ne?
EDIT: uz sem si odpovedel sam pohledem na pixlu^^ nvm
|
|
| nahoru |
|
 |
Saint-Jimmy
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:27 am Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | dunnoWayne napsal: | | marian.kopr napsal: | | Ronnie napsal: | | Bernhard napsal: | | Je -beef-amino-hydro-4000skutečně hovězí hydrolyzát nebo jen hydrolyzát kolagenu,což někdo odhaduje podle aminokyselinového spektra ( přítomnost/nepřítomnost hydroxyprolinu,tryptofanu)? |
Bez jakýchkoliv pochyb hydrolyzát z hovězího masa. |
To by mě zajímalo, díval jsme se jak tam nějakej borec psal, že jsou tam stejný hodnoty jak u želatiny ATP. Díval jsem se a je to opravdu tak!
Je pravda, že na obalu je napsáno, že je to hydrolyzovaná hovězí bílkovina, což vlastně nepopírá původ v hovězím kolagenu, je to jen hra slov.
Takže hurá na nákup hovězího kolagenu. :-) |
Takže? + ? - ? |
První zatím stručné a rychle psané informace od ing. potravinářské chemie - osoby, zodpovědné za surovinu použitou v Beef Amino Hydro:
1) Článek, na něž jsi mi poslal odkaz, je snůška nesmyslů, lží a tendenčních tvrzení (inspirováno jedním reklamním článkem z USA z období, kdy byla válka dvou tamních společností). Hodnoty aminospektra želatiny tam uvedené jsou čísla nějakého šrotu na výrobu klihu z osmdesátých let.
2) Naše beefy jsou vyrobeny z HYDROLYZOVANÉHO HOVĚZÍHO PROTEINOVÉHO 98% IZOLÁTU a AMINOSPEKTRUM a veškeré další hodnoty má Extrifit SPRÁVNĚ . Certifikát, který toto potvrzuje, pošlu až budu v kanceláři. |
1) Pokud hodnoty aminokyselinového profilu jsou čísla "šrotu na výrobu klihu z osmdesátých let" je to poněkud smutné, neboť je zde příliš velká podoba aminokyselinovému spektru Beef Amino Hydro (nízký podíl BCAA a jejich nevyvážený poměr, vysoký obsah glycinu a hydroxyprolinu,...)
2) Aminokyselinový profil výrobku zdaleka neodpovídá typickému AA profilu hovězího masa (viz odkazy).
http://www.jbc.org/content/193/1/23.full.pdf
http://jn.nutrition.org/content/122/3/467.full.pdf
Budu rád, když mě někdo přesvědčí o opaku.. _________________ "Eating chicken makes you weak. Eggs are god for two reasons: First, they´re excellent for helping you build muscle and strenght. Second, they keep chicken from being born." -Pavel Tsatsouline-
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:44 am Předmět: |
|
|
v tomto bych stál za Ronniem a jeho kolegy. Pokud to extrifit deklaruje a je schopen to doložit ( např. certifikátem ) - tak je to nezpochybnitelné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 7:02 pm Předmět: |
|
|
| Saint-Jimmy napsal: |
1) Pokud hodnoty aminokyselinového profilu jsou čísla "šrotu na výrobu klihu z osmdesátých let" je to poněkud smutné, neboť je zde příliš velká podoba aminokyselinovému spektru Beef Amino Hydro (nízký podíl BCAA a jejich nevyvážený poměr, vysoký obsah glycinu a hydroxyprolinu,...)
2) Aminokyselinový profil výrobku zdaleka neodpovídá typickému AA profilu hovězího masa (viz odkazy).
http://www.jbc.org/content/193/1/23.full.pdf
http://jn.nutrition.org/content/122/3/467.full.pdf
Budu rád, když mě někdo přesvědčí o opaku.. |
=======
Od výrobce...
Ve třech větách:
Průmyslově vyráběné proteiny neodráží stav přirozeně zastoupených frakcí. Některé frakce se účelově odisolovávají. Srovnávat aminospektrum kusu masa s průmyslově vyráběným hydrolyzovaným izolátem z hovězího masa je zcela zcestné.
Kus textu vytržený z mojí komunikace s výrobcem... ale také k tématu:
(...) To jsou sice velice sofistikované vědecké tabulky, ale ne vztažené na celkový bílkovinnový profil, ale na vypíchnutou jednu frakci. Všechny živočišné proteiny jsou složené z minimálně 5 až 8 frakcí. Např. Alfa lactalbumin je frakcí kravského mléka, ale o zastoupení průměrně 14 -18%. Jenže mléko obsahuje dalších min 5 frakcí. V tabulce je jen aminospektrum toho Alfa lactalbuminu, což ještě navíc nereprezentuje tu nejvíce zastoupenou frakci a tou je beta - lactoglobulin, když by toto aminospektrum mělo alespoň vzdáleně popisovat kravský protein. Dále: Průmyslově vyráběné proteiny neodráží stav přirozeně zastoupených frakcí . Některé frakce jsou tak vzácné a cenné (zastoupené v surovině jen třeba jedním procentem), že se účelově odisolovávají zejména k lékařským účelům (např. lactoferrin či gamaglobulin). Od toho jsou moderní CFM filtry a rozhodnutí záleží vždy na výrobci, jak si dalece surovinu zpracuje, co v ní ponechá, co z ní odčerpá, co tam přidá, jak dalece ji naštěpí, zda ji zinstantní, či ji zgranuluje, jak vůbec šetrně celý proces udělá (nejlépe při nízké teplotě). Vysoká teplota může také některé sensitivní frakce zabít, aniž by to výrobce vůbec měl v úmyslu. To vše je závislé na technologickém vybavení a hlavně vysokých investičních vstupech. Srovnávat maso s průmyslově vyráběným proteinem je fakt úplně zcestné. My si stojíme za tím, že tablety jsou vyrobené z hovězího hydrolyzátu - isolátu, naštěpeného na průměrně 4 000 Daltonů (to je celkem slušné číslo, proti tomu nemůže nikdo nic namítat). (...)
A otázka na závěr:
Vezměte 100 % whey protein a porovnejte jeho spektrum se surovinou, tzn. s mlékem. Bude spektrum shodné?
=======
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 7:07 pm Předmět: |
|
|
Pokud můžu - studiem proteinů jsem se zabýval - i když ne na úrovni chemika potravináře, ale na úrovni biochemika ( se specializací na enzymologii ). S tím co tu bylo napsáno nezbývá nic jiného než souhlasit !
|
|
| nahoru |
|
 |
Saint-Jimmy
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 10:26 am Předmět: |
|
|
Ok. To už jsou poněkud přesvědčivější argumenty.
Jinak tu moji snahu srovnat AA profil aminokyselin z hovězího izolátu s profilem hovězího masa bych přirovnal spíše ke srovnávání AA profilu whey proteinu s profilem syrovátky (než mléka..já taky neporovnával s aminokyselinami celou krávu).
Nicméně tvrzení, že průmyslově vyráběné proteiny neodráží stav přirozeně zastoupených frakcí a že se cenné frakce odisolovávají jsou pádné argumenty. Ale kvalita produktu odisolováním určitých cenných frakcí boužel utrpí..
Na závěr znovu opakuji, že moje dotazy a připomínky nebyly myšleny nikterak útočně proti společnosti Extrifit, která dělá opravdu kvalitní produkty. _________________ "Eating chicken makes you weak. Eggs are god for two reasons: First, they´re excellent for helping you build muscle and strenght. Second, they keep chicken from being born." -Pavel Tsatsouline-
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama BCAA Instant | SurvivalInstantní aminokyseliny s obsahem BCAA, glutaminu a argininu s výbornou rozpustností i chutí. 499 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|