|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Arnold Strong
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
grogy

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 6:58 am Předmět: |
|
|
takže jdu k doktorovi.....
dneska je to úplně příšerný, když jsem se vzbudil, 10 minut jsem se zvedal, abych mohl jít na záchod.
už mi ta bolest i vystřeluje do nohou...
ani nemůžu normálně chodit, musím se rukama něčeho držet a nadlehčovat se
pak napíšu, jak to dopadlo
|
|
| nahoru |
|
 |
Janze
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 9:28 am Předmět: |
|
|
| grogy napsal: | takže jdu k doktorovi.....
dneska je to úplně příšerný, když jsem se vzbudil, 10 minut jsem se zvedal, abych mohl jít na záchod.
už mi ta bolest i vystřeluje do nohou...
ani nemůžu normálně chodit, musím se rukama něčeho držet a nadlehčovat se
pak napíšu, jak to dopadlo |
hodně štěstí
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 9:44 am Předmět: |
|
|
tak to naštěstí dopadlo celkem v pohodě.
doktor říkal že to je něco s plotýnkama (nerozumí tomu) dal mi prášky (mydocalm) a že by to za 2-3 dny mělo být ok
pro ty co tomu rozumíjou, tak mi napsal tohle
C th páteř klidné na L páteři omezení pohybu palp citlivost lehké PV spasmy jinak pohyb omezen v rotacích úklonech na polovinu
páteř bez deformitz bez skoliosy
Kyčel koelan nohy klidné
na RTG L páteře: negat nález
Akutní lumbago v oblasti L páteře
klidový režim chůze jen minimálně
mydocalm 1-1-1 tbl několik dnů klid pak postupně rozcvičovat pohyb
kontrola zde pokud by se stav nelepšil za týden ev při zhoršení dříve
Janze- Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 9:46 am Předmět: |
|
|
Akutní lumbago (akutní bederní segmentový syndrom). Hlavním sympto-mem je bolest v lumbosakrální krajině bez iradiace do dolní končetiny trvající méně než 3 měsíce. Akutní lumbago vzniká typicky po zvednutí těžkého břemene z předklonu zvl. při současné rotaci. Někdy je původ lumbaga méně jasný, přichází zdánlivě bez příčiny, ale při pečlivé anamnéze je možno zjistit dlouhodobý pobyt v dopravních prostředcích, prochlazení, fyzicky těžkou práci nebo uklouznutí.
_________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Janze
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 9:50 am Předmět: |
|
|
podle nálezu jsi celkem v pohodě. i když v 16 bys toto vůebc neměl řešit. btw - nepsals, že ti to vystřeluje do nohy?
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 10:27 am Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | Akutní lumbago (akutní bederní segmentový syndrom). Hlavním sympto-mem je bolest v lumbosakrální krajině bez iradiace do dolní končetiny trvající méně než 3 měsíce. Akutní lumbago vzniká typicky po zvednutí těžkého břemene z předklonu zvl. při současné rotaci. Někdy je původ lumbaga méně jasný, přichází zdánlivě bez příčiny, ale při pečlivé anamnéze je možno zjistit dlouhodobý pobyt v dopravních prostředcích, prochlazení, fyzicky těžkou práci nebo uklouznutí.
|
jo tak to sedí...když se mi to stalo při mrtvole...
Janze-psal, ale asi jsem se špatně vyjádřil. já jsem to ráno cítil i v nohách, ale jen takový "jemný šimrání" ne že by mi tam střílela nějaká ostrá bolest..
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 11:51 am Předmět: |
|
|
Pokud chcete cvičit mrtvoly a nekompenzujete to správně vedeným posilováním břicha a rozumným strečinkem, tak to ani jinak skončit nemůže.
|
|
| nahoru |
|
 |
NBD
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 11:52 am Předmět: |
|
|
mohol by tu niekto dat link na spravne prevedenie PODSADZOVANIA PANVY, link ktory si myslite ze je ukazkovy
tahnks
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 11:57 am Předmět: |
|
|
| NBD napsal: | mohol by tu niekto dat link na spravne prevedenie PODSADZOVANIA PANVY, link ktory si myslite ze je ukazkovy
tahnks |
Tohle by mě taky zajímalo. Před pár dny jsem zkoušel něco na netu najít, ale kde nic, tu nic. Help please.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 12:00 pm Předmět: |
|
|
Tím myslíte co? Cvik o kterém mluví Tlapák nebo podsazení pánve jako takovém?
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 12:06 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | Tím myslíte co? Cvik o kterém mluví Tlapák nebo podsazení pánve jako takovém? |
Já tím myslím "podsazení pánve jako takové".
Určitou představu mám (prostě cpu pánev jakoby "dozadu", abych ji dostal do vetikální osy, ale jistý si nejsem...)
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 12:18 pm Předmět: |
|
|
Mno, tohle se blbě učí i na živo.
Spodek pánve se tlačí dopředu a vršek dozadu.
Naučte se tohle:
http://bicepsmania.com/content/low-leg-slide-ups
a hned víte o co jde.
Jinak doporučuji (jako vždy při těchto problémech) vygůglit si český článek "Cvičení břicha při bolestech zad".
No a je třeba strečovat (nejen) iliopsoasy.
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 12:23 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 12:42 pm Předmět: |
|
|
kide .. když cvičím mrtvý tahy .. doporučuješ prohnuní zad až jakoby do hyperlordozy v bederní oblasti, nebo naopak rovná záda (podsazení pánve a kontrakci břicha). Fyzioterapeutky mi říkali cvičit s rovnýma zádama a Petr Stach zase prohnutí a kompenzační cviky následně. Když koukám na vzpěrače ... přijde mi většina v prohnutí atd. To samé i při dřepu (to vše s opaskem). Díky za tvůj názor.
P.S. - já jsem po zranění zad dbal na tvoje rady i na rady fyzioterapeuta + články od Tlapáka a zatím jsem bez bolesti (ťuky ťuk). Myslím, že mi nejvíc pomohlo strečování iliopsoasů a posílení břicha (třeba šikmé břišní jsem předtím skoro necvičil). Já mam ale křivou páteř (kompenzovanou skoliózu a zvětšenou hrudní kyfozu + zvětšenou lordozu v bederní oblasti). S kyfozou a lordozou bojuju strečinkem ... jde něco dělat s tou skoliozou. Myslím, že jí mam z dlouholetého cvičení mrtvých tahů střídavým hmatem pouze na jednu stranu (levá podhmat). Když bych začal cvičit obráceně .. nemyslím si, že by se to srovnalo .. nebo se pletu?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|