Mleté hovězí

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Mleté hovězí  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Mleté hovězí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ghost333

PříspěvekZaslal: st leden 05, 2011 10:55 pm    Předmět: Mleté hovězí Odpovědět s citátem

Čau, mám dotaz ohledně úpravy mletého hovězího masa. Nejsem nijak zdatný kuchař, ale zvýšené nároky na množství jídla mě trochu donutily umět si něco uvařit. Poslední dobou bych chtěl zařadit do jídelníčku mleté hovězí maso, ale nevím, jak ho upravit. Jednou jsem ho prostě dal na pánev se zeleninou,bujónem,zalil vodou a nechal dusit,no nedalo se to žrat. Chtěl bych buď dělat placičky jak jsou např. v hamburgerech (karbenátky?) nebo to maso upravit nějak jinak, aby bylo chutné. Ale třeba u těch placiček nevím, jak to udělat, aby se nerozpadaly. Poradí někdo, jak ho upravit, abych měl kvalitní placky, a taky pár jednoduchých receptů s tímto druhem masa?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
secret78

PříspěvekZaslal: st leden 05, 2011 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Placičky ti bdú držať ked to zmiešaš s vajcom...
reegis

PříspěvekZaslal: st leden 05, 2011 11:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://recepty.vareni.cz/masove-koule-s-vejci/

Zkus tohle..nemá to chybu...sice mi z toho vyšly takové mega koule ale bylo to výborné. Taky nejsem žádný kuchař ale tohle je jednoduché.
ghost333

PříspěvekZaslal: st leden 05, 2011 11:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, to může být dobré. Já jsem hlavně chtěl vědět, jak se to má udělat tak, aby vyšly takové ty pěkné, hovězí placičky jako např. z McDonaldu nebo na obrázcích z M&F nebo SK, hlavně ne v trojobalu nebo klasické karbenátky s trojobalem
vlada.f

PříspěvekZaslal: st leden 05, 2011 11:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejspíš se to nedalo žrát, protože si to řádně neochutil

Takhle to dělám já: nakrajej si cibuli a česnek na kousíčky a hoď to na pánev s mírně rozpáleným olejem, až to bude pěkně dozlatova tak tam přihoď tvoje mleté hovězí, promíchej to, osol to, klidně i trochu opepři, až to změní barvu a vypadá že to je udělané, tak to zalí vodou (záleží podle porce, ale nepřežeň to s množstvím), a potom tam do toho naladuj kečup a hořčici (pro nejlepší chuť je dobré tam dát obojí, hořčici mám namysli tu pálivou jak se říká francouzkou ne tu křemžskou) a promíchej to, potom to nech vařit dokaď se nevypaří přebytečná voda

To je všechno, můžeš to hodit na těstoviny nebo téměř cokoli. Nejlepší je to ale samotný.. vzít žíci a pořádně vybagrovat talíř

Když si uděláš pořádnou porci tak z toho můžeš ujídat třeba dva dny stačí si to ohřát :))
ghost333

PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2011 1:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

podobně jsem to udělal, tak nevím, ale zkusím, můj problém byl možná v tom, že jsem to z te kadinky, ve které se to prodává, rovnou vysypal na pánev, takže to byly takové ty dlouhé zakroucené nudličky a vypadalo to hnusně, pak jsem zjistil, že když do toho hrábnu vidličkou,tak se to rozpadne a vypadá to líp, no zkusím to, a hlavně ty placičky s vejcem jako pojivem
SimsonCZ

PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2011 7:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V každém případě ochutit - sůl, pepř, paprika, chilli, česnek, cibule na drobno... atd atd - co tě napadne.
Samotný placky se ti rozpadnou, zamíchej do nich vejce, případně sýr - dostaneš jemnější a lepší verzi.

Placky jak v McDonaldu nedostaneš z jednoho prostýho důvodu - to mletý, co koupíš v krámě, je oproto McDonaldu nahrubo, proto to nikdy nebude tak hladká placka.

A mimochodem... karbEnátky neexistují. Snad jen karbAnátky :p
Jarack

PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2011 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, jestli můžu radit, tak si to maso připrav doma. Mlýnek nemá každý, ale stačí to nakrájet na kousky, dát do mixéru a nakůtrovat. První výhoda je ta, že pracuješ se svojí surovinou (tudíž nekůtruješ ňáký sračky-což se o kupovaných "červíkách" říci nedá) druhá je cenová a třetí je v jemnější konzistenci směsi, takže se s tím lépe dělá.
Dělam to takto: 50 na 50 plecko hovězí a vepřové (v tvém dietním případě např. vysoká roštěná, kejta, atd.) nakůtrovat, přidat vejce a ňákou mouku (dle diety), utřený česnek, najemno nasekanou cibuli, čerstvou nasekanou pažitku či petržel, pepř, sůl, červenou papriku, chilli a kari (koření dle chuti, poslední tři druhy jsou hodně individuální). Hmotu musíš důkladně prohníst a pak z toho tvaruješ co je libo (kuličky do Boloňských špaget, placičky do burgerů, čevavčiči, čufty, atd.)
Samozřejmě uvedený postup je pouze orientační.. Přeji dobrou chuť
kloucmil

PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2011 9:00 am    Předmět: maso Odpovědět s citátem

do hamburgeru se nedava zadne pojivo, ani sul, musi drzet sam, zalezi na hrubosti umleti, maso by melo mit max 20% tuku, kdyztak si mlety maso muzes jeste projet mixerem ale nesmi to byt zase kase, zhruba ze 125g delam v ruce kulicky, poradne stlacuji a pak placku, opet stlacuji aby drzela, cca 1cm vysokou, potom nejlepe udelat na grilovaci panvi bez oleje a osolit az na konec nebo po otoceni, pak dostaneme hamburgr daleko lepsi a stavnatejsi nez ty ubozaky z fastfoodu
nebo muzes zkusit bolonskou omacku, prava sice trva nekolik hodin na pomalem ohni, ale tohle de zmaknout i rychleji
na oleji lehce osmazis najemno cibulku, jenom do zesklovateni, ne do hneda, potom pridas mlety, porad ho pri osmahnuti rozdelavej vareckou dokad neni oddelene, pepr, potom to zalej plechovkou krajenych rajcat (tak na 400g masa jedna plechovka), pridas podle potreby trosku horky vody, osolis a pridas dalsi koreni, nejlepe cerstvou bazalku, ale muzes i bobkovy list nebo tymian, prikrejes poklickou a nechas dusit, cca 30 minut
ghost333

PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2011 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc, co nejvíc toho vyzkouším, přesně tyhle rady jsem potřeboval
A odteď teda už jen karbAnátky (psát, jíst ne)
U.B0B

PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2011 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg

PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2011 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K těm hambáčům...tenhle chlapík to dělá docela dobře...hlavně to s těma foliema a mrazákem je fajn vychytávka.

Jarack

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 6:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to pěkný video-dostal jsem hroznou chuť na brutální burger . Chci se zeptat, jestli by do směsi nešlo (pro lepší pojivost) dát trochu želatiny. Respektive mě zajímá, jak se to bude chovat při pečení.?
Bombay

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě šlo.
Bude to k hovnu.
Normálně se ti to krásně spojí běžnáma surovinama, tak nevymýšlej pitchoviny
PAVUK

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mlete maso z Alberta, alebo z Lidlu (to uz nebudem kupovat, nebolo take dobre ako z Alberta), zmiesane s cibulou (skusal som nakrajanu aj nastruhanu) solou, paprikou, ciernym peprom, uplacas placicky, das na panvicu, 10 minut z oboch stran, zjes. Nechapem preco by sa to malo rozpadat. Este to mozes zprudka prismahnut pred pecenim. Netreba vajcia, netreba zelatinu, somariny vymyslate.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Mleté hovězí Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: