Nebo bych moh v to pondělí jet přemístění + opravdu výraz (jerk) a místo toho zpoza hlavy si dat pushpressy jak si navrhoval a nebo obráceně, nechat powerclean+pushpress a místo zpoza hlavy si dat ten vzpěračskej výraz (jerk) to by bylo možná nejlepší
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Tak jsem zvolil variantu v pondělí přemístění a výraz (clean/powerclean + jerk) a v paték pushpressy (ze stojanu) ... ať mam trochu změnu, teď sem jezdil pushpress vždycky s powercleanem, takhle z toho možná vyždímu větší váhy. Jinak hmotnosti sem nastavil řek bych tak akorád, možná u mrtvoly bych malinko přitvrdil i když těch 8x 160-165 na konci bude asi až dost, nevim, mrtvolu jsem víc jak 3 opakování nejel už ani nepamatuju :-)
Dost žvanění, musim se vrátit k učení na zkoušky :D
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Warm-Up :
◇ 10 min velmi rychla chůze (protože jsem šel pozdě na domluvenou hodinu :D)
◇ krátký statický strečink, výdrž v poloze 2-5 sec
Dneska jsem si v rámci deloadu zašel zacvičit za kamarádem do jiný posilovny, řek jsem si, že si s nim po dlouhej době dam nějakou kulturistickou pumpovačku ... no a on zrovna jede korte :D Takže jsem ten deload pojal trochu jinak...
Mrtvý tah :
☞ 8x60kg
☞ 6x100kg
☞ 3x140kg
☞ 3x160kg
☞ 3x160kg
☞ 5x160kg
☞ 8x160kg - PR - Touch&Go - lehký, nechápu nic ... 10 bych asi vysekal, kdybych to nedržel nadhmatem - možná to bylo tim, že sem byl v eufórii, páč jsem si asi hodinu před tréninkem přečet na netu, že jsem dal těžkou a votravnou zkoušku, kterou už jsem dělal na potřetí; ... takže jsem si pro svuj nadcházející ort rutine trénink vyzkoušel hi reps a zvažuju že přitvrdim a v tabulce trochu přidam, ale uvidíme
Shrnutí : nadhoz mi docela jde ... musim se soustředit abych do toho dal dost dynamiky ... pří výrazu pořádně nevim jak pracovat s nohama, dělam to zatim tak, že levou "vykopnu" mírně dopředu a dopadam na celý chodidlo a pravou dozadu a dopadnu na špičku + během toho když du tělem jakoby dolů co nejvíc tlačim do tý činky ... no budu to muset hodně nakoukat a taky natáčet ...nejde mi nějakou soutěžní techniku, tu stejně nemam šanci se naučit, ale tak aby to bylo nějak aspoň na 70% dobře ... ještě ... těch 55kg úplně v klidu, horší je to u trhu!
Trh od pasu : nácvik
☞ 2x35kg
☞ 2x35kg
☞ 2x35kg
☞ 2x35kg
☞ 2x35kg
Shrnutí : Trh je těžkej cvik a to jako že hodně ... dynamika mi tady ku podivu nedělá tolik problém jako rovnováha ... těch 35kg zvládam dobře, ale když přihodim víc, tak né že by to bylo těžký, ale docela si to se mnou hraje ... zkoušel jsem taky 55kg a sednul sem si při tom na zadek a činka letěla buhví kam ... takže tady pudu nahoru hodně opatrně a pomalu. Taky to musim nakoukat, hlavně kde mají vzpěrači těžiště.
- Závěrem musim říct, že takhle s lehkýma váhama a docela dobrým tempem je to lepší než jakýkoliv kardio, suchýho na mně nezbylo nic.
Badminton + Angličáky s klikem na basketbalovým míči a následným vyhozením do stropu : "Supersérie"
☞ 2 sety badminton + 10x angličáky s míčem
☞ cca 2 minuty pauza
☞ 2 sety badminton + 10x angličáky s míčem
☞ cca 2 minuty pauza
☞ 2 sety badminton + 5x angličáky s míčem
☞ cca 2 minuty pauza
☞ 2 sety badminton + 5x angličáky s míčem
Hod basketbalového míče s rotací o zeď + Angličáky : Supersérie
☞ hod míčem : 5x (na obě strany) + angličáky : max (asi 12)
☞ hod míčem : 5x (na obě strany) + angličáky : max (asi 9)
☞ hod míčem : 5x (na obě strany) + angličáky : max (asi 10)
Hod medicinbalem / basketbalovým míčem : tady už si nemapatuju co kolikrát jsem dělal, takže napíšu jenom co
☞ Hod medicimbalem o zem
☞ Hod medicimbalem do dálky přes hlavu
☞ Hod basketbalovým míčem o zeď zpříma - jednoruč
Strečing :
◇ Statickej strečing celýho těla: 30-45 sec v poloze - jenom taková rychlovka[/size]
Shrnutí : začal jsem lehce, co se týká váhy ... jak jsem na tom technicky, to nedokážu moc posoudit ... "hmotnostně" je to lehoučký (tim jerkem těch 60kg jakoby ani necítim, prostě to tam vylítne) ... náročný je to na fyzičku...
Kdyby mi někdo (třeba Kulíšek ) chtěl okomentovat tu "techniku" (jde mi hlavně o ten Jerk), tak budu rád za jakoukoliv připomínku, kritiku, radu atd.
Dřep : Ort routine experiment
☞ 8x55kg
☞ 6x95kg
☞ 4x115kg
☞ 4x115kg
☞ 4x115kg
☞ 4x115kg
☞ 2x130kg
☞ 2x130kg
☞ 8x115kg - klidně bych dal 10 i víc, ale v Ort rutině je napsáno 8+, resp. 8 - 10 ... nechtěl jsem to na poprvý hned přepálit, tak jsem zůstal u 8
Shrnutí : dřep celkově lehkej, spíš jsem ještě pořád po těch přemístěních funěl jak lokomotiva Tomáš
CG Benchpress (s pauzou na hrudníku) : Ort routine experiment Warm-Up: tricepsové stahování horní kladky s provazy: 30-40x7.5kg
☞ 10x15kg
☞ 8x55kg
☞ 6x65kg
☞ 4x80kg
☞ 4x80kg
☞ 4x80kg
☞ 4x80kg
☞ 2x90kg
☞ 2x90kg
☞ 10x80kg - překvapivě lehoučký, ale tohle jsem jel bez pauz, příště zkusim s nima
Shrnutí : těch 185 už s mírným cheatingem (trochu jsem si pomáhal nohama - něco jako při pushpressu) nicméně trapézy jsem cítil od krku až někam do půlky zad :D
Zkracovačky v sedě na balónu s 5kg kotoučem v rukách + Zkracovačky s nohama na balónu :
☞ 3 x max+max
Strečing :
◇ Statický strečing celého těla: výdrž v protažení 30-45 sec
ides pekne, k tomu jerku sa velmi nevyjadrym. lebo velmi kompetentny na to nie som ... ale ta technika pri pendlay rows mi prisla dobra, nevidim v tvojom prevedeni ziaden problem
_________________ ''Desire is the key to motivation, but it's determination and commitment to an unrelenting pursuit of your goal - a commitment to excellence - that will enable you to attain the success you seek.''
Mario Andretti
ides pekne, k tomu jerku sa velmi nevyjadrym. lebo velmi kompetentny na to nie som ... ale ta technika pri pendlay rows mi prisla dobra, nevidim v tvojom prevedeni ziaden problem
Díky, ty pedlay jsem jel poprvý, takže proto si nejsem jistej technikou, záda jsem cítil pěkně, jen mi z videa přišlo jestli jsem se moc nevzpřimoval, ale myslim, že by to nemuselo bejt nejhorší ... ten jerk nevim no, když se podívam na videa vzpěračů, tak to vypadá jinak než to moje, jenže nevim čim to je , vlastně vim, tim že to neumim, ale nevim co dělam kde špatně :)
ten jerk nevim no, když se podívam na videa vzpěračů, tak to vypadá jinak než to moje, jenže nevim čim to je , vlastně vim, tim že to neumim, ale nevim co dělam kde špatně :)
No to si fakt pockaj na nazory ludi, ktory sa do techniky tohto cviku rozumeju viac
_________________ ''Desire is the key to motivation, but it's determination and commitment to an unrelenting pursuit of your goal - a commitment to excellence - that will enable you to attain the success you seek.''
Mario Andretti
ten jerk nevim no, když se podívam na videa vzpěračů, tak to vypadá jinak než to moje, jenže nevim čim to je , vlastně vim, tim že to neumim, ale nevim co dělam kde špatně :)
No to si fakt pockaj na nazory ludi, ktory sa do techniky tohto cviku rozumeju viac
jj, já si počkam :-) ve středu pojedu ještě trh, to teprv bude zajímavý, protože tam už si se mnou ta činka pěkně hraje od 40kg :D
Když porovnám tvoje video jerku se vzpěračskýma, tak se mi zdá, že máš malý rozsah toho střihu nohama - máš je blízko u sebe, oni je mají dál. A další věc, jsem si všiml, že oni i tou hlavou/hrudníkem jdou dopředu a ruce/ramena tlačí víc dozadu, ale nevím třeba to jsou kecy, napiš kulichovi
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Když porovnám tvoje video jerku se vzpěračskýma, tak se mi zdá, že máš malý rozsah toho střihu nohama - máš je blízko u sebe, oni je mají dál. A další věc, jsem si všiml, že oni i tou hlavou/hrudníkem jdou dopředu a ruce/ramena tlačí víc dozadu, ale nevím třeba to jsou kecy, napiš kulichovi
S tim střihem nohama se mi to taky zdálo, oni skoro nevyskočí do vejšky, ale vystřelí přední i zadní nohu dost od sebe no ... příště zkusim ... kulíška nechci teď otravovat, když je zkouškový :-)
Morico,při nadhozu má jít všechna síla z nohou. K tomu ale potřebuješ dát lokty dopředu a činku držet na ramenou.Je to dost náročné na pružnost zápěstí a loktů,ale hned by ti to přidalo 20kilo.Zkus činku vzít rovnou ze stojanů a najít si správnou polohu.Hlubší střih nohama ti přidá dalších 10kilo.Pokud držíš činku v rukách tak tam tu sílu správně nepřevedeš. Edit Těch 30 kilo ti to přidat může,ale až zvládneš dobře techniku,a rozhodně né hned.
Naposledy upravil haino dne út leden 18, 2011 3:13 pm, celkově upraveno 1 krát
Morico,při nadhozu má jít všechna síla z nohou. K tomu ale potřebuješ dát lokty dopředu a činku držet na ramenou.Je to dost náročné na pružnost zápěstí a loktů,ale hned by ti to přidalo 20kilo.Zkus činku vzít rovnou ze stojanů a najít si správnou polohu.Hlubší střih nohama ti přidá dalších 10kilo.Pokud držíš činku v rukách tak tam tu sílu správně nepřevedeš.
Díky ... teď jsem si navíc všimnul, že Frozz nedávno postoval videa o vzpírání:
Frozz. napsal:
Na téhle stráne vpravo se dá naleznout opravdu krásná demonstrace snad všech vzpěračských cviků (power clean, split jerk, clean pull, power snatch..)
takže hned jsem objevil né zrovna málo základních nedostatků, příště to zkusim aplikovat v praxi :)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru