|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: so leden 08, 2011 11:41 am Předmět: |
|
|
Pavuk, máš pravdu. Já ještě přidávám trochu majoránky, může být i česnek. Uplácám placku a obalím trochu ve strouhance, má to pak takovou kůrčičku :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
blazen
|
Zaslal: so leden 08, 2011 8:44 pm Předmět: |
|
|
nechci kvůli tomu zakládat nové téma..
Prosím pěkně, jaké má mleté hovězí výživové hodnoty? Na netu jsem našel hodnoty jenom kombinace mleté hovězí + vepřové.. Díky :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so leden 08, 2011 11:02 pm Předmět: |
|
|
Takže moje verze (byť to bude vždy ze 70% stejné).
Maso, vejce, na drobno cibule, česnek, trochu kmínu, majoránka, plcka hořčice, torcha strouhanky.
Placičky, ovály, kuličky osmažíme, baštíme kdykoliv a kdekoliv. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: ne leden 09, 2011 3:09 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: |
Prosím pěkně, jaké má mleté hovězí výživové hodnoty? |
pokud kupujes mlety ... tak to nikdy nezjistis...
pokud meles doma nebo nechas namlit v kramu, tak snad vis co kupujes ...
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: ne leden 09, 2011 5:18 pm Předmět: |
|
|
aha aha.. A může to být vhodný párkrát týdně do “normálního“ jídelníčku nebo spíš jen do objemu?
|
|
| nahoru |
|
 |
elnino

|
Zaslal: ne leden 09, 2011 5:20 pm Předmět: |
|
|
blazen: co na tom nechapes? hovezi mlete ma stejne hodnoty jako hovezi vcelku.Tzn kdyz si koupis hovezi zadni nebo si to zadni pomeles tak je to porad a to same. _________________ Fanaticzny styl życie
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: ne leden 09, 2011 5:26 pm Předmět: |
|
|
jo tak :) dobře, moc díky.. Mám v mase trochu hokej :D
|
|
| nahoru |
|
 |
elnino

|
Zaslal: ne leden 09, 2011 5:31 pm Předmět: |
|
|
tak ono to neni o nejakem hokeji.Ale vidim, ze svemu nicku nejsi nic dlužen. _________________ Fanaticzny styl życie
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: ne leden 09, 2011 6:03 pm Předmět: |
|
|
ono je to o tom, ze tu nekdo objevil ameriku s mletym hovezim a lidi mu tu prikladaj nadpozemsky schopnosti, proto si tu pak blazen mysli, ze po namleti je z toho hromada anabolik.
kazdej, kdo tusi, co ma v kuchyni, si to umi doma uplacat. Nahazejte si do toho masa cokoli, stejne to bude pokazdy dobry. Jen si mezi to maso neco hodte, at to drzi pohromade-vejce, syr, strouhanka, horcice. To je cela finta mletyho, tim konci vycet zazraku.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: ne leden 09, 2011 6:39 pm Předmět: |
|
|
já to tak neberu.. Jenom celej život žeru vepřový (mamka živí mě a bráchu, nevydělává 40k/měs. takže si toho moc dovolit nemůžem), sem tam kuřecí.. 50 kč/500g mletého hovězího mi přijde dost fajn a rád bych to po vlnách zařadil do obyčejného jídelníčku (pokus o pozvolné přibírání co nejkvalitnější svalové hmoty s minimem tuku).. Dřív jsem jídlo nějak neřešil, ale teď vidím dost chyb co jsem dělal a chci to zkvalitnit..
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt leden 13, 2011 5:18 pm Předmět: |
|
|
achjo.. tak v obchodě je sice cenově příznivé mleté hovězí, ale je tam jen "100% hovězí".. z čehož se moc výživové hodnoty počítat nedají (a já jsem bohužel typ, který tohle až moc řeší)  to radši jenom do objemu.. : (
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt leden 13, 2011 6:37 pm Předmět: |
|
|
manzelka nekdy mlety kupuje na lazane. vetsinou to ale nesmim vedet. :-)
jinak mam znamou, ktery dopredu nahlasim kolik kilo mletyho chci a druhy den se proto stavim. muzu ji verit ze je tam skutecne to maso co mi rekne.
ted se rozhoduji jestli vezmu maso z jineho zdroje. znamej uz parkrat bral 110,- za kg, min odber 10kg, primo od nejakyho chovatele. hlasil ze je spokojenej. obcas byva i teleci ....
pokud pisou ze je to 100% hovezi, tak to znamena ze je to 100% z kravy .... maso, kuze, kopyta ... :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt leden 13, 2011 6:46 pm Předmět: |
|
|
to jo, ale myslel jsem, že se to hodnotám blíží spíš kuřecímu než vepřovýmu.. no nic : (
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
|
| nahoru |
|
 |
V.e.n.c.a

|
Zaslal: čt únor 10, 2011 10:31 pm Předmět: Re: maso |
|
|
| kloucmil napsal: | do hamburgeru se nedava zadne pojivo, ani sul, musi drzet sam, zalezi na hrubosti umleti, maso by melo mit max 20% tuku, kdyztak si mlety maso muzes jeste projet mixerem ale nesmi to byt zase kase, zhruba ze 125g delam v ruce kulicky, poradne stlacuji a pak placku, opet stlacuji aby drzela, cca 1cm vysokou, potom nejlepe udelat na grilovaci panvi bez oleje a osolit az na konec nebo po otoceni, pak dostaneme hamburgr daleko lepsi a stavnatejsi nez ty ubozaky z fastfoodu
nebo muzes zkusit bolonskou omacku, prava sice trva nekolik hodin na pomalem ohni, ale tohle de zmaknout i rychleji
na oleji lehce osmazis najemno cibulku, jenom do zesklovateni, ne do hneda, potom pridas mlety, porad ho pri osmahnuti rozdelavej vareckou dokad neni oddelene, pepr, potom to zalej plechovkou krajenych rajcat (tak na 400g masa jedna plechovka), pridas podle potreby trosku horky vody, osolis a pridas dalsi koreni, nejlepe cerstvou bazalku, ale muzes i bobkovy list nebo tymian, prikrejes poklickou a nechas dusit, cca 30 minut |
Přesně tak to dělám i já, bez jakýchkoli dalších ingrediencí. Prostě pomelu hovězí zadní, udělám z toho pořádný koule, pořádně je prohnětu, naházím do sáčků, přes ty sáčky uhnětu placky a hodím je na mražák. Takhle zpracuji třeba 2kg masa. Každý den vytáhnu jeden, hodím na pánev po minutě otočím (každou stranu 2x), otáčím to bez problémů, nerozpadá se. Výsledkem je uvnitř růžový, prostě šťavnatý. To si dám s těstovinama a nasekaným ledovým salátem.
Takový 25 týdení býček má maso více prokrvené (červenější a snad i šťavnatější) než mladší kusy, ty jsou takové mdlé a na první pohled vypadá jak vepřové.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|