|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 9:22 am Předmět: |
|
|
Jsou ty dioxiny v tom množství nebezpečné? Já se v tom neorientuju, ale přijde mi to jako bublina. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 9:23 am Předmět: |
|
|
a já mám doma 10kg přímo z drůbežárny, za 91kč 1 kg:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá leden 14, 2011 9:39 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Jsou ty dioxiny v tom množství nebezpečné? Já se v tom neorientuju, ale přijde mi to jako bublina. |
Je a není. Krátkodobá konzumace vůbec nic neudělá, tudíž se na současnou aféru klidně můžeš vykašlat.
Jejich nebezpečí spočívá v tom že se v těle ukládají a moc nevylučují. Jako rtut, DDT, ... , takže kontrola potravin z hlediska jejich množství je určitě důležitá
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá leden 14, 2011 11:16 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Jsou ty dioxiny v tom množství nebezpečné? Já se v tom neorientuju, ale přijde mi to jako bublina. |
no - potravuny nesmí obsahovat dioxiny. Tj. tímto nesplňují jeden z parametrů uvedení na trh. Jak moc jsou nebo nejsou nebezpečně ? asi jak to psal Mablung - nezabije Tě to, ale dobrovolně jíst takové maso ?...asi bych si to odpustil.
Jinak - maso kupuji jen v Globusu a u řezníka. V Tescu je otřesný a kaufland a Lidl - to je podle mě to nejhorší maso co můžeš koupit. Ono je to vidět mj. i na ceně. Pokud někdo prodává o 30 % levněji - tak to něco značí.
Jinak u vajec a masa se držím produktů z ČR ( v případě nouze ze Slovenska - bratři Slováci prominou ) - u řezníka polské maso - ale čerstvé...nemražené.
Nic německého apod.
Samozřejmě nic křehčeného nekupovat
|
|
| nahoru |
|
 |
eschaia

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 11:37 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | maso z kauflandu - odvaha. Dodavatelé jsou většinou zahraniční - doufej , že nemáš německé dioxinové |
Vyrábí Raciola Jehlička - Uherský Brod :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 12:02 pm Předmět: |
|
|
Já si včera nakoupil u řezníka na Žižkově krůtí prsa 1.2kg za 180Kč. Chutnají výborně, u řezníka jsem byl poprvé, do této doby jsem kupoval maso v albertu apod., a už jinam nepůjdu. Je to opravdu rozdíl, a cena je velmi přijatelná. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 12:04 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Já si včera nakoupil u řezníka na Žižkově krůtí prsa 1.2kg za 180Kč. Chutnají výborně, u řezníka jsem byl poprvé, do této doby jsem kupoval maso v albertu apod., a už jinam nepůjdu. Je to opravdu rozdíl, a cena je velmi přijatelná. |
Kam chodíš na Žižkov k řezníkovi? _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
zzdenika

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 12:11 pm Předmět: |
|
|
Když je v akci na chlazený, tak koupíme balík a ochutnáme...
Je hnusný - už tam nejdeme
Je dobrý nakoupíme, co se do mrazáku vejde a normálně zamrazíme, i naporcovaný - kolik nám vyjde na den dva a to pak děláme před samotnou tepelnou úpravou...
Jinak poslední dobou kvůli stravitelnosti kupujeme krůtí
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 12:28 pm Předmět: |
|
|
| Diana napsal: | | Frozz. napsal: | | Já si včera nakoupil u řezníka na Žižkově krůtí prsa 1.2kg za 180Kč. Chutnají výborně, u řezníka jsem byl poprvé, do této doby jsem kupoval maso v albertu apod., a už jinam nepůjdu. Je to opravdu rozdíl, a cena je velmi přijatelná. |
Kam chodíš na Žižkov k řezníkovi? |
Já nevím kde to přesně je, ale je to na Husitské, když se jde směrem dolu tak po levé straně. Mělo by to být u "Merenda s.r.o", "Restaurace Victor".
Z tohodle popisu ale asi nebudeš vědět.... _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: pá leden 14, 2011 12:37 pm Předmět: |
|
|
a nebyly ty dioxiny (aféra o masíčku z Německa) jenom ve vepřovým mase?...
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 12:46 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Diana napsal: | | Frozz. napsal: | | Já si včera nakoupil u řezníka na Žižkově krůtí prsa 1.2kg za 180Kč. Chutnají výborně, u řezníka jsem byl poprvé, do této doby jsem kupoval maso v albertu apod., a už jinam nepůjdu. Je to opravdu rozdíl, a cena je velmi přijatelná. |
Kam chodíš na Žižkov k řezníkovi? |
Já nevím kde to přesně je, ale je to na Husitské, když se jde směrem dolu tak po levé straně. Mělo by to být u "Merenda s.r.o", "Restaurace Victor".
Z tohodle popisu ale asi nebudeš vědět.... |
Já jen jestli to není obchod " Krůtí nebe" To tam někde také je.
Já chodím na Olšanské náměstí, tam mají dobré maso a velký výběr. Občas i telecí či skopové. A pak je ještě jeden malinký krámek na rohu u nám.Jiřího z Poděbrad ( roh Milešovské a Přemyslovské co je pošta ) a tam mají v létě na grilování paličky z vepřových panenek za 140Kč/kg.
A už mám zas hlad..... _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 1:19 pm Předmět: |
|
|
Maso z krůtí farmy seženete na farmářském trhu na Kubánském náměstí v Praze 10. Trhy zas budou od 26.2.2011
Na Náplavce a na Jiřáku od cca poloviny března
http://www.farmarsketrziste.cz/praha/kde-a-kdy-nas-najdete
http://www.krutifarma.cz/ _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: pá leden 14, 2011 2:01 pm Předmět: |
|
|
prave v kauflandu treba pur land je deklarovany puvod CR u veproveho..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|