Strečing :
◇Statický strečing celého těla: výdrž v protažení 30-45 sec - hlavně spodek[/size]
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Ty trénuješ v Praze? Jestli jo tak kde? Koukám že se taky učíš ty nadhozy a výrazy do střihu apod.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Ty trénuješ v Praze? Jestli jo tak kde? Koukám že se taky učíš ty nadhozy a výrazy do střihu apod.
Ja trenuju v Plzni, v Praze studuju VS, ale kombinovanou formou, takze krom zkouskovyho tam jezdim jenom nekolikrat do mesice, skoda, jinak bysme mohli dat spolecne :) ale uz sem se na neurcito domlouval se spekounemP tady z fora, ze kdyz budu mit nekdy cestu do Prahy a cas, tak si muzem zatrenovat, tak kdyby se to melo uskutecnit, tak muzu dat vedet a muzeme dat ve trech treba :)
Edit: jinak - jo snazim se to vzpirani aspon trochu naucit, verim ze ty cviky maji prinos pro vsechny sporty, kde je zapotrebi vybusnost
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Edit: jinak - jo snazim se to vzpirani aspon trochu naucit, verim ze ty cviky maji prinos pro vsechny sporty, kde je zapotrebi vybusnost
Jo, to na 100%. Určitě bych s tebou někdy zatrenoval, není problém, ja teda v praze teď měsíc nebudu, ale až začne semestr tak tu jsem většinou 4/5 dní v týdnu ;-). zatím se měj a makej!
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Ahoj zkoušel si už někdy u jerku rozhazovat nohy od sebe místo chytání do střihu?Já vyrážím pouze tak a přijde mi to i jednodušší pro tvé účely i lepší...
Ahoj zkoušel si už někdy u jerku rozhazovat nohy od sebe místo chytání do střihu?Já vyrážím pouze tak a přijde mi to i jednodušší pro tvé účely i lepší...
Timhle zpusobem delam powerclean a napadlo mi to zkusit to uplatnit i u toho jerku, ale jeste jsem to nezkusil, ani nevim proc... priste vyzkousim a uvidim, jak to bude sedet, dik za tip :)
Já to tak dokonce viděl na MS ve vzpíraní u číňanů...
Zkus a uvidíš...
Odkaz na to video třeba někde na youtube asi už neznáš, co? Ale jako vim jak na to, takže si zkusim najít nějakou svojí techniku :)
Taky jsem ti to chtěl navrhnout :). Když jsem se asi před třemi roky připravoval na svůj první závod, tak jsem to v posilovně také trénoval stylem - jedna noha vzad a druhá vpřed, ale od doby co trénuji i disciplíny jsem přešel jen na rozhození nohou do stran. "vzpěračký" jerk používá snad jen Misha a dvakrát jsem to viděl u Travise na axle pressu. Zkoušel jsem to u klády, ale bolela mě z toho spodní záda.
Rozhodně se nemusíš bát, že by ses pod tu činku nedostal...
Když na youtube zadáš "axle lift 120" tak první video je z léta, kdy jsem zkoušel přemísťovat ze stehen a ne z pásku a u výrazu je vidět dost velké rozhození nohou do stran, pak tam je ještě někde 130 z loňské zimy no a to je ještě větší
edit: jinak taková pěkná technika je na youtube pod názvem "power jerk" a to hned první video
_________________ "Clean food is rocket fuel to the athletic body."
Supr, díky moc Wyghu, tvoje video supr, hlavně těch 130 jak zvedneš na konci jednu nohu ... takže tak se to musim naučit (zatim asi bez zvedání nohy :DD) ... bude chtít trochu cviku, abych se naučil to vyrazit přesně v ten moment toho rozskočení, jako to děláš ty, ale 100% to bude lepší a snazší varianta než klasickej jerk a pro kládu tuplem :) ... btw tu tlustou osu na axle atd jste si nějak vyrobili nebo kde ste ji sehnali, taky o ní zrovna uvažuju ...
Jo a tady je taky pěkný provedení: EDIT: - tohle si myslel :-)
ale uz sem se na neurcito domlouval se spekounemP tady z fora, ze kdyz budu mit nekdy cestu do Prahy a cas, tak si muzem zatrenovat, tak kdyby se to melo uskutecnit, tak muzu dat vedet a muzeme dat ve trech treba :)
tesim se na to, potrebuju nekoho kdo me poradne namotivuje na drepy a nakopne me trochu dal dopredu
Nejsem sice vzpěrač, ale pár rad ti dám jestli ti to nevadí.
1. kulatý záda na začátku, na tom bych zapracoval to je hodně důležitý
2. činku máš dost daleko od osy těla, měla by ti "strouhat tělo"
3. přetočení je hodně silový, hlavně vrškem (zbytečně se nadřeš)
4. když dokončíš clean, tak celou váhu držíš v rukách, měl bys to přemístit na ramena a podtočít lokty (vytáhnout je dopředu jak u čelního dřepu), pak si to můžeš v klidu nachystat na výraz.
Toť asi vše, není to moc odborný, ale myslím, že by tito mohlo něco přinést. Čágo.
EDIT1:
BTW: pozor na to rozhazování nohou do stran, znám pár lidí co to dělá hodně na široko a není to dvakrát dobrý na třísla, jeden si při tom dokonce natrhnul tříselnej sval.
Pro spekounP : jj jakmile to bude příhodný, tak dam vědět :-) ... mam tam sice někdy příští tejden cestu na zkoušku která je až večer, ale nevim jestli by bylo příhodný se zničit před ní :D ... no nějak dam vědět až se to bude hodit
Pro Jan_Marcell : nevadí mi to vůbec, právě naopak, jsem rád za jakoukoliv radu i kritiku od kohokoliv a dvakrát víc od zkušených borců ;) ... všechny tvoje rady zkusim napravit, protože máš pravdu a já si to takhle zpětně (a při kouknutí na youtube na správnou techniku) uvědomuju, že to dělam špatně... uvidíme příští tejden až to zase pojedu, jestli to dokážu nějak zlepšit :) ... jo a díky za upozornění s těma tříslama, je fakt že to nechce dělat nějaký rozštěpy :))
Jelikož jí taky budu robit tak jsem si vymyslel dvě varianty jak na axle osu. Jedním způsobem je použít kulatinu dlouhou asi 200cm, průměr 50mm a 30 cm od konce na obouch stranách navařit ocelové kroužky. Druhým způsobem je použít silnostěnnou trubku průměr 48mm a udělat to samé. Výhodou trubky je to že je podstatně levnější.
_________________ ''Nejde o to jak inkasuješ, jde o to kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš, kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě, vstaň!'' - Rocky Balboa
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru