|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 6:26 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | AniCitronAniBanan napsal: | | odbory živnostníků, co neplatí daně a škubou stát kde můžou ? největší zlo státu je OSVČ | To je pěkná blbost...teda spíš stereotyp - každý kdo podniká je ve vatě, neplatí daně a je lump - to je prostě blbost. Největší zlo státu je dle mě politikaření a korupce - ne OSVČ. |
Znáš nějakýho živnostníka kterej poctivě odvádí státu daně? U zaměstnanců je to jasný, dostáváš plat = platíš kurevský daně jak mourovatej. OSVČ = když nejseš Dušín+Metelka dohromady, seš na 0, ti ještě větší zmetci v - . Ale žiješ, jezdíš autem, hladem nechcípáš...divný, když tvoje podnikání prodělává že jo.
Teď se tady nahrne vlna těch co jsou OSVČ a začnou mi blábolit nesmysly, že to tak neni. Je to tak. Jenom z mýho okolí takových případů znám tolik, že bába v Kaufu za 8 čistá ruka odvedla na daních za 5 let víc než ti všichni živnostníci dohromady.
Už jen těch 80% ze základu u vázané živnosti - výsměch. Znám jednu velice dobrou daňařku ( dělá daně skupině plastických chirurgů atd ) a ta kdyby se tady rozvyprávěla, jak člověk s příjmem bez problému 100-150 k měsíčně se cuká zaplatit na konci roku 10!!! tisíc kč daně, stahuje příjem kde se dá... hnus.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 6:27 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | AniCitronAniBanan napsal: | | odbory živnostníků, co neplatí daně a škubou stát kde můžou ? největší zlo státu je OSVČ | Ty vole... |
Když se tak hezky culíš CC - ty seš OSVČ ? Kolik jsi platil naposledy daně? A kolik jsi měl výdělek ?
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: pá leden 28, 2011 6:38 pm Předmět: |
|
|
Jsem HPP i OSVČ a daně jsem platil hodně vysoké (minimálně na můj vkus). Navíc na OSVČ nabízím služby (programování atd.), takže nemám téměř žádné náklady...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 6:51 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | Jsem HPP i OSVČ a daně jsem platil hodně vysoké (minimálně na můj vkus). Navíc na OSVČ nabízím služby (programování atd.), takže nemám téměř žádné náklady... |
Na tvůj vkus...tak nám to přibliž, neboj, nikdo ti závidět nebude. Zaměstnanec má jedinou možnost - platit daně. Osvč má možnost daně neplatit, ikdyž vydělal ( a někdy i hodně ) Což je podle mě svinstvo.
Dám ti příklad. Kámoš je zedník, posledních tušim 6 let osvč. Za těch 6 let co je osvč platil každej rok na daních cca 1000kč. Nikdy víc. A žije si fajn
Takže jen jeden takovej zedníček připravil ( BOHUŽEL legálně ) stát o peníze na daních. A takových je....většina
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 6:53 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Supe, ty musíš mít těžký život. Tebe serou všichni a všechno. Nebyl by pro tebe lepší minulý režim? To bylo všechno pěkně nalajnovaný, většina pěkně zařezávala do řady.... |
Ano bylo by to hezký kdyby si podnikatel nemohl odečíst každý hovno co najde na zemi z daní, protože z ,,drobných podnikatelů,, se stát nikdy nedočká ani koruny.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:11 pm Předmět: |
|
|
Supe, závist je hrozná věc. Nikdo ti nebrání stát se OSVČ a požívat jejich úžasných privilegií.
A o daně neměj strach, díky DPH a různým spotřebním daním jim nikdo nevyklouzne.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:16 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Supe, závist je hrozná věc. Nikdo ti nebrání stát se OSVČ a požívat jejich úžasných privilegií.
A o daně neměj strach, díky DPH a různým spotřebním daním jim nikdo nevyklouzne. |
takže každej kdo kritizuje danění výdělku OSVČ automaticky závidí ? Nenech se vysmát
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:17 pm Předmět: |
|
|
To supp .... daňová optimalizace je svaté právo každého daňového poplatníka, kdo jej nevyužívá, je debil. Pokud ti to vadí, S.Korea nebo Kuba mají ještě furt volno. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:19 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | | Kámoš je zedník, posledních tušim 6 let osvč. Za těch 6 let co je osvč platil každej rok na daních cca 1000kč. Nikdy víc. A žije si fajn |
Si to predstavujes jak hurvinek valku .. jses si jistej, ze tvuj kamos vsechny prace vykazuje - tzn dava do prijmu a dani? To je docela zasadni fakt, vetsina tehle remeslniku pracuje casto bez dokladu = do kapsy.
Navic na to aby platil nizky dane musi mit v poradku ucetnictvi - pokud te tak sere, posli na nej financak. Pokud nic nenajdou, je to v poradku.
A ze nic neplati bych si tak nebyl jistej - DPH, spotrebka, silnicni dan, socialka, zdravotka .. ta dan z prijmu je uz takovy nedulezity dodatek .. ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:19 pm Předmět: |
|
|
Jen si to přiznej. Nezávistivý člověk by spíš kritizoval zdanění lidí v závislém postavení.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:23 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | To supp .... daňová optimalizace je svaté právo každého daňového poplatníka, kdo jej nevyužívá, je debil. Pokud ti to vadí, S.Korea nebo Kuba mají ještě furt volno. |
To máš pravdu, ovšem pak by měli všichni nuloví, mínusoví, nebo ti s přijmem 100k měsíčně ( co zaplatili na dani v konečnym důsledku 5tisíc ) držet h.uby když se tady nadává na stát, že nemá prachy.
Je to obyčejná zlodějina - byť legální a nazývá se ,,daňová optimalizace,, Je a budu se opakovat BUHUŽEL nastena naprosto nesmysleně liberálně. Takže výsledek je 00nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:31 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: |
A ze nic neplati bych si tak nebyl jistej - DPH, spotrebka, silnicni dan, socialka, zdravotka .. ta dan z prijmu je uz takovy nedulezity dodatek .. ;) |
jasně, úplně zanedbatelnej.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:33 pm Předmět: |
|
|
A ta zlodějna spočívá konkrétně v čem? Že si snižuješ daňový základ o náklady, u kterých to zákon připouští? To je zajímavý názor ....
A jen tak na okraj....stát má peněz jak sraček, nikdo netvrdí opak, a kdo ano, je jednoduše trotl. Že je jich furt relativně málo není důsledkem toho, že by se málo vybralo, ale toho, jak dementním způsobem se tyto vynakládají. A kdyby ses někdy nudil a chtěl si rozšířit obzory, tak si zkus nastudovat, jakou část toho skutečně nehorázného daňového zatížení, které u nás máme, tvoří daň z příjmu. Zjistíš, že její výše je skutečně nijak dramatická, takže krom ní má stát x způsobů, jak lidi oškubat podstatně více. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 7:41 pm Předmět: |
|
|
Ygu že ty seš osvč
Jelikož mám taky někde DIČo ( ikdyž nejsu momentálně osvč ) tak mi nemusíš strécu vysvětlovat, jak to chodí s daněma. Moc dobře víš, že daním se dá vyhnout, efektivně, legálně neplatit státu z příjmů ani korunu ( soc, zdrav, silniční - ta se dá tuším ještě zkouhnout a předpokládám že každej drobnej podnikatel nepoužívá 3 nápravy a 25 tun  )
A říct že ,,stát má peněz jako sraček,, je velice odvážný i na tebe.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|