Znáte některý z názvů Kali Arnis Escrima a víte co se tam cvičí ?
Ano
57%
[ 8 ]
Ne
28%
[ 4 ]
Možná
14%
[ 2 ]
Celkem hlasů : 14
Autor
Zpráva
Kuntao
Zaslal: st listopad 24, 2010 3:15 pm Předmět:
1.Ano ruce se dají chytit i při rychlém kombu.
2.Ruce se nemusejí chytat,aby je bylo možné páčit.
3.Ruce se nemusí chytat v okamžiku úderu tzn. natažené
4.Nemusí se páčit ruce,ale třeba nohy nebo krk.
5.Nemusí se vůbec chytat ani páčit,boj se neustále vyvíjí.Můžu utéct.
6.Nemám rukavice,takže chytání není vyloučené.
7.Není ring,takže můžu být na kombo blízko a nebo mít před sebou někoho.
8.a tak dále
Problém je,že lidi co cvičí bojová umění páky přeceňují,protože partner nechává nataženou ruku o mnoho déle než je nutné.Ti co dělají bojové sporty to zase podceňují,protože nad tím ani nepřemýšlí.Stejně to dopadá i s nožem a jinými zbraněmi,které sportovci velmi podceňují.
Tohle vlákno je o FCS Kali,které je zaměřeno hlavně na nože a jiné zbraně,takže dlouze diskutovat o pákách je off topic.
ano krav maga ma paky, mma ma paky, ale krav maga ich nasadzuje v podstate az na zaver techniky, po serii uvolnovacich uderov a mma ich robi na zemi a tiez az na zaver vacsinou...takze ja ostavam nadalej voci takymto pakovym prepletancom nadalej viac ako skepticky
Pákový dril není sebeobranná kombinace.Pro hodně lidí je to něco nového a nechápou to.Vlítnu do frajera,rostřelim ho kladivama a pak ho můžu páčit to je stejné,ale život je nevypočitatelný a je nutná improvizace.Schopnost improvizace se musí cvičit,ale na tom nestojí vojenské systémy.Tam má voják pár hodin na základy sebeobrany,nechápat,udělat.V MMA je to trochu jinak a tam takové drily znají.Prosím,už si neplést pákový dril se sebeobranou.
Nejsem žádnej odborník na MA. Jenom asi tři roky karate a pak dlouhý léta relativně poctivý trénink policejní sebeobrany. Ale tyhle legrační páky a tanečky, to mě docela pobavilo. Mám za sebou desítky, možná stovky konfliktů a moc dobře z praxe vím, že v reálu je to dost jinak. Nasazovat tyhle páky stokilovýmu opilými zedníkovi, to bych chtěl vidět.
Vůbec tu nechci nikoho urazit nebo zesměšnit a už vůbec tu nechci rozpoutávat pubertální hádku na téma "který bojový umění je nejlepší", uznávám všechny, kdo něco umějí, ale osobně prostě na tyhle páky a podvolený sparringy v praxi nevěřím.
Cvičím s lidmi od policie a můj kolega učí ozbrojené složky,takže o pákách nemám valné mínění,ale plést si dril se sebeobranou považuji za záměrné zesměšňování.Právě jako policista bys mohl vidět,jak se páky používají dnes a denně právě u policie.Stačí si zapnout TV a vidíme jak někoho odvádějí v transportní páce.
Páky se nenasazují jen chycením úderu,ale při jakémkoli zápase.Páčí se u zdi,páčí se na zemi,páčí se v dvojici nebo trojici. Pákou se zbavujeme držení,páčíme pistoli /KM/,pákou provádíme strhy na zem,transportní techniky atd.Pasoval jsem se na ochránce pák,přestože je považuji za okrajové,ale vadí mi to stejně jako když si někdo myslí,že se ubrání noži holýma rukama.
V červnu proběhlo na Slovensku soustředění FCS Kali,kde se zúčastnilo přes 60 účastníků z více než 10 států Evropy.Kromě mnoha technik s nožem,které jsou zatím u nás pouze v několika klubech,se učil boj s tyčí tzv Punio Mano. Tento způsob boje se částečně odlišuje od fma stylů tím, že jde o box s tyčí v ruce a samozřejmě další techniky a blokování.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru