|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Co myslíte, odejdou? |
| Ano |
|
21% |
[ 11 ] |
| Ne |
|
78% |
[ 41 ] |
|
| Celkem hlasů : 52 |
|
| Autor |
Zpráva |
Johncreasy

|
Zaslal: út únor 01, 2011 1:49 am Předmět: |
|
|
No tak začlenit chudáky učitele a zdravotní sestry, do skupiny finančně stejně nedoceněných povolání jako soudci, právnící, vojáci......je totální úlet.
Nikdo nemluvil o kvalitě ani penězích US kvality. Dokonce ani pacinti, ani doktoři. To sis tam dal sám jako takovej nefér a nepasující argument.
O US se nechci bavit už vůbec. Zjevně na ní nemám tak pozitivní názor jako ty.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MalajskyTygr
|
Zaslal: út únor 01, 2011 1:58 am Předmět: |
|
|
Já nikoho nikam neřadím, mě je jedno kolik berou tamti nebo oni. Jde o to, že když teď lékaři vyhrají tak zachvilku přijdou i ti ostatní že by si zasloužili víc a bude to furt dokola.
Pokud si dobře vzpomínám tak ty jsi učitel. Taky si jistě myslíš že máte málo a měli byste dostat přidáno. Vidíš, zrovna u učitelů si myslím že mají tak akorát.
Abych to zkrátil, kdo si myslí že má málo, je nedoceněný a má navíc tak musí odejít do soukromého. Jiná cesta není, jinak bude dotyčný do smrti nonstop naříkat.
Co se týče US tak záleží na tom na základě čeho jsi si svoje názory vytvořil. Já na základě toho, že jsem tam pár let žil...
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: út únor 01, 2011 2:21 am Předmět: |
|
|
Věčnou debatu o učitelích, prázdninách a osmi hodinách denně (ač tyto argumenty nepodsouvám tobě tygře)...nehodlám vést. Nad tím už se jenom směji. Pravda je že devadesát procent lidí, by nebylo schopno před dětmi říct několik souvislých vět, a do týdne by většina zkolabovala.  Teď nemluvím o kázni, ale o schopnosti se vyjádřit ke skupině byť třeba dospělých lidí...smysluplně, poutavě, sdílně.
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: út únor 01, 2011 2:29 am Předmět: |
|
|
Já neříkám, že je to jednoduchá práce. Jenomže která je? Každý si bude obhajovat, že zrovna ta jeho práce je těžká. Kdo by měl potom mít podle tebe ten podprůměr? A nadprůměr z logiky věci všichni mít nemůžou...
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: út únor 01, 2011 7:37 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | no ale narovinu - 29 hrubýho u doktora s dvěma atestacema a věkem 41 let. Za to bych být doktorem taky nedělal - kdejakej zedník si v sezoně vydělá víc a musí toho umět nepoměrně míň - a říkám to s plným vědomím toho, že k doktorům nechodím a obvoďákům nevěřím ( ale já nevěřím skoro nikomu:o)
Prostě - je ostuda, aby měl začánající doktor plat , který je v celé společnosti podprůměrný ( ano, vím, že těch 23800 Kč není medián )....kdežto absolvent pajdáku měl o 3 litry víc ( alespoň u nás byla znalost absolventa ped. fakulty v oboru chemie a biologie na úrovni prváka v odborném studiu ) - tj. pokud má nastupující teacher 20 hrubého, nastupující doktor by zákonitě neměl mít pod 30 hrubého - je smutné, že to nemá 41 letý doktor, který jako jeden z mála nedělá přesčasy ( co taky už na patologii:o)))...tj. byť blbě - si nevydělá něco navíc - živ s tím dítě a ženu na mateřské.
Není lepší prodávat umělý kozy a mít vystudovaný tělocvik ???... ( jako můj jiný známý ) - přeci jen 2x vyšší plat za práci s naprosto jinou náročností - lehce demotivující, no ne? |
Jasne maji malo, to asi nikdo nezpochybnuje. Na druhou stranu co cekali od prace ve zdravotnictvi? Proc tedy sli studovat tam kam sli? Vzdyt mohli jit klidne jinam, kde by si vydelali vic. Ostatne i ted by mi prislo ferovejsi to proste v tichosti zabalit, nez se zapojovat do podobnych hromadnych natlakovych akcich. Lidi kteri vystudovali medicinu by se uchytili i mimo zdravotnictvi.
Dalsi vec je, ze je hezky kricet, ze chceme vic penez (ostatne kdo by nechtel), ale musi byt z ceho jim je dat. Muj nazor je, ze ve zdravotnictvi je penez dost, ale mizi diky korupci (predrazene pritroje atd.).
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: út únor 01, 2011 8:36 am Předmět: |
|
|
Jen se zeptám. Když doktoři chtěli slíbené dvě miliardy jen na platy, na jak dlouho to vydrží? Dejme tomu na pár let. A pak? Budou zase protestovat? _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: út únor 01, 2011 9:49 am Předmět: |
|
|
Naproti tomu se maji rusit hodne luzek = uspory = penize by mely byt i dal. Ale tohle neni reseni - teda je jen castecny. Ja bych tem doktorum a celymu zdravotnictvi pral skutecnou reformu, ktera vidi dal nez za jedno volebni obdobi ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 01, 2011 9:58 am Předmět: |
|
|
| agnez napsal: | deadlift:Jenze ten zednik se fyzicky nadre mnohem vice tak at jde klidne delat toho zednika doktor ma li malo Jako samozrejme zachrnuji lidske zivoty,ale neda se to srovnava ze zednik ma vice.Ono v te zime kdyz venku makaj,to jim fakt moc nezavidim. | ...to je nesrovnatelné - zedník a doktor - zatím platilo, že za blbost se platí - tj. jsi lempl - dělej zedníka ( omlouvám se těm, kteřá si toto povolání vybrali aniž na ně díky jejich mizerným známkám zbylo )...tj. byl bych nerad, aby to " za blbost se platí" bylo doslovné.
Abych nevyvolal bouři ve sklenici vody ( zejména u lidí co makají na páse a myslí si, že jsou nedocenění )...tak doktor může dělat na stavbě - ovšem zedník, zahradník atd. doktora určitě ne !
Jinak - srovnávat to s USA je trochu mimo mísu - srovnávej nás s podobnými státy - SR, Španělskem, Polskem, Yogurtama apod.
( ono to zdravotnictví v USA má taky své - viz. velk skupina lidí, která nemá / nemůže si dovolit pojistku ).
Naposledy upravil Deadlift dne út únor 01, 2011 10:04 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 01, 2011 10:01 am Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | Deadlift napsal: | no ale narovinu - 29 hrubýho u doktora s dvěma atestacema a věkem 41 let. Za to bych být doktorem taky nedělal - kdejakej zedník si v sezoně vydělá víc a musí toho umět nepoměrně míň - a říkám to s plným vědomím toho, že k doktorům nechodím a obvoďákům nevěřím ( ale já nevěřím skoro nikomu:o)
Prostě - je ostuda, aby měl začánající doktor plat , který je v celé společnosti podprůměrný ( ano, vím, že těch 23800 Kč není medián )....kdežto absolvent pajdáku měl o 3 litry víc ( alespoň u nás byla znalost absolventa ped. fakulty v oboru chemie a biologie na úrovni prváka v odborném studiu ) - tj. pokud má nastupující teacher 20 hrubého, nastupující doktor by zákonitě neměl mít pod 30 hrubého - je smutné, že to nemá 41 letý doktor, který jako jeden z mála nedělá přesčasy ( co taky už na patologii:o)))...tj. byť blbě - si nevydělá něco navíc - živ s tím dítě a ženu na mateřské.
Není lepší prodávat umělý kozy a mít vystudovaný tělocvik ???... ( jako můj jiný známý ) - přeci jen 2x vyšší plat za práci s naprosto jinou náročností - lehce demotivující, no ne? |
Jasne maji malo, to asi nikdo nezpochybnuje. Na druhou stranu co cekali od prace ve zdravotnictvi? Proc tedy sli studovat tam kam sli? Vzdyt mohli jit klidne jinam, kde by si vydelali vic. Ostatne i ted by mi prislo ferovejsi to proste v tichosti zabalit, nez se zapojovat do podobnych hromadnych natlakovych akcich. Lidi kteri vystudovali medicinu by se uchytili i mimo zdravotnictvi.
Dalsi vec je, ze je hezky kricet, ze chceme vic penez (ostatne kdo by nechtel), ale musi byt z ceho jim je dat. Muj nazor je, ze ve zdravotnictvi je penez dost, ale mizi diky korupci (predrazene pritroje atd.). | ...a s tímto naprosto souhlasím a taky jsem to MUDrům s kterýma jsem se o tom bavil řekl...to je taky fakt.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: út únor 01, 2011 10:09 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 01, 2011 10:10 am Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | mysH napsal: | | Naproti tomu se maji rusit hodne luzek = uspory = penize by mely byt i dal. Ale tohle neni reseni - teda je jen castecny. Ja bych tem doktorum a celymu zdravotnictvi pral skutecnou reformu, ktera vidi dal nez za jedno volebni obdobi .. |
tady žádná reforma 20 let od pádu komunismu nebyla a nikdy nebude, pokud si národ jako celek nezačne sám sebe vážit a nezačne volit jiné lidi než ODS, ČSSD, TOP09 (KDU-ČSL), zbývá rozkrást už jen zbytek ČEZu, pak přeměnit zdravotní pojištovny na a.s. a vytunelovat, pak zbytek státních nemocnic a můžeme se jít kolektivně klouzat, banky už nejsou naše, total lůzink ČR... | ...neprozrazuju
|
|
| nahoru |
|
 |
Culda13
|
Zaslal: út únor 01, 2011 10:25 am Předmět: |
|
|
doktor může dělat zedníka ? To bych chtěl vidět , možná tak podavače . Každej má tolik kolik si zaslouží , mám málo ,tak jdu dělat něco jiného . Ať jim přidaj ,ale ať maj nějakou zodpovědnost jak doktoři tak nemocnice
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: út únor 01, 2011 10:34 am Předmět: |
|
|
Mají zodpovědnost takovou, že v tom nejhorším případě přijdou o práci. A to už musí být fakt něco. Nebo mi můžeš dát příklad toho, že šel doktor sedět nebo ze svého platil nějaké velké odškodné?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|