|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Co myslíte, odejdou? |
| Ano |
|
21% |
[ 11 ] |
| Ne |
|
78% |
[ 41 ] |
|
| Celkem hlasů : 52 |
|
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: pá únor 04, 2011 2:33 pm Předmět: |
|
|
| Čebyšev napsal: | | Konkrétně čísla nevím (i když tuším, že je to taky málo), ale vím, že to není moc a makají od nevidím do nevidím. Stejně si ale myslím, že jsou na tom doktoři o dost hůř. A taky... kdo má lepší vyhlídku do budoucna - mladý doktor nebo právník? |
Dobrý doktor má vyhlídky úplně stejné, jako dobrý právník, průměrný rovněž, a mizerný skoro horší .... samozřejmě že jsou u těch profesí rozdíly, ale to by bylo na hodně složitou diskuzi (třeba i kvalitní právník ve státní správě nijak nezbohatne, advokát je na tom podobně jako soukromý lékař, lékař má mnohem větší šanci se uplatnit v zahraničí, kde právníkovi je naše VŠ tak nějak k hovnu....). A za 20 nástupního by byla spousta koncipů velmi šťastná .... pokud tedy nejdeš do kanceláře někoho z rodiny nebo dobrého známého.
Rozhodně nechci říci, že doktor po škole má veget a pohodu .... jen to, že tu má z absolventů hodně málokdo, a že každá profese má to svý. A hlavně ... když na tu VŠ šli (doktoři i ti právníci), tak věděli do čeho půjdou a museli s tím počítat. Pokud ne, jsou to trubky .... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Culda13
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: pá únor 04, 2011 2:34 pm Předmět: |
|
|
| Čebyšev napsal: | | Víš něco o poměrech v nemocnici? Např. jak nastupující lékaři slouží (kolik) a kolik je vedeno oficiálně - tzn. za co dostanou zaplaceno? Říkáš že přidat by měli dostat, ale ne plošně... já si myslím, že nejdříve rozhodně plošně, aby peněžní ohodnocení bylo důstojné člověka, který vylezl z LF. | Víš, za kolik nastupuje (do státního) začínající vědec, profesor na vysokou školu, matfyzák, IT nebo prostě kdokoli? A víš kolik toho musí odedřít, než mají zkušenosti a jsou z nich opravdu odborníci?
A ještě lépe - víš za kolik ti stejní nastupují do sektoru soukromého a kolik toho musí odedřít, než mají zkušenosti a jsou z nich opravdu odborníci? Můžu ti garantovat, že 10x více a vidíš je někde stávkovat? Já teda ne...
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
Zaslal: pá únor 04, 2011 2:56 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | Víš, za kolik nastupuje (do státního) začínající vědec, profesor na vysokou školu, matfyzák, IT nebo prostě kdokoli? A víš kolik toho musí odedřít, než mají zkušenosti a jsou z nich opravdu odborníci?
A ještě lépe - víš za kolik ti stejní nastupují do sektoru soukromého a kolik toho musí odedřít, než mají zkušenosti a jsou z nich opravdu odborníci? Můžu ti garantovat, že 10x více a vidíš je někde stávkovat? Já teda ne... |
u vědců a profesorů trošku vím, ale tam je to něco jiného - u nich hrajou roli hlavně granty, takže tady bych se základním platem raději neoháněl... matfyzák nevim, ale v IT jsou na tom docela slušně, co jsem slyšel
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
Zaslal: pá únor 04, 2011 3:06 pm Předmět: |
|
|
Nevim, kolik mají v soukromém sektoru... to nic ale nemění na tom, že by nastupující doktoři měli být důstojně ohodnoceni.
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: pá únor 04, 2011 3:09 pm Předmět: |
|
|
A to je podle tebe kolik?
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: pá únor 04, 2011 3:44 pm Předmět: |
|
|
kdyby mel nastupujici doktor 20 cistyho, domnivam se, ze by to bylo odpovidajici...
napr. profese, o ktere se zajimam: pokud vemu financni ohodnoceni auditoru a danovejch poradcu s relevantnim vzdelanim v trochu lepsich firmach (rekneme EY, PwC, KPMG,...), tak fulltime pro absolventa se tam pohybuje kolem 33-35k hrubyho. Samozrejme, ze se nepracuje 180 h/w, ale kde dneska jo.
U advokatu je to neco jinyho, tem se mzdy zvysujou skokove, kazdej si musi protrpet tu uvodni fazi, ale pak si muze slusne vydelat. Ty maj zas nevyhodu, ze jsou do znacny miry vazani nasim pravnim systemem, a pokud chtej do zahranici, tak si muzou strihnout de facto novy vzdelani. _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá únor 04, 2011 3:50 pm Předmět: |
|
|
| Čebyšev napsal: | | mirio napsal: | Víš, za kolik nastupuje (do státního) začínající vědec, profesor na vysokou školu, matfyzák, IT nebo prostě kdokoli? A víš kolik toho musí odedřít, než mají zkušenosti a jsou z nich opravdu odborníci?
A ještě lépe - víš za kolik ti stejní nastupují do sektoru soukromého a kolik toho musí odedřít, než mají zkušenosti a jsou z nich opravdu odborníci? Můžu ti garantovat, že 10x více a vidíš je někde stávkovat? Já teda ne... |
u vědců a profesorů trošku vím, ale tam je to něco jiného - u nich hrajou roli hlavně granty, takže tady bych se základním platem raději neoháněl... matfyzák nevim, ale v IT jsou na tom docela slušně, co jsem slyšel | no mě nabízeli na jednom pracovišti spadající pod PřF MU nástup za 14600 kč hrubého - tj. docela bída. Ovšem i tak - když vědec něco "zprasí", tak jde většinou o peníze a čas...pokud to samé udělá chirurg - tak peníze a čas jsou až druhořadé...jde o život.
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
Zaslal: pá únor 04, 2011 3:52 pm Předmět: |
|
|
těžko říct, kolik by měli mít v současným bordelu... ale pokud by měli i odpovídající podmínky, tak si myslím, že 20 až 25 čistýho by bylo pro nastupujícího lékaře uspokojivé /za současného stavu by ale měli brát víc
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
Zaslal: pá únor 04, 2011 3:54 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Čebyšev napsal: | | mirio napsal: | Víš, za kolik nastupuje (do státního) začínající vědec, profesor na vysokou školu, matfyzák, IT nebo prostě kdokoli? A víš kolik toho musí odedřít, než mají zkušenosti a jsou z nich opravdu odborníci?
u vědců a profesorů trošku vím, ale tam je to něco jiného - u nich hrajou roli hlavně granty, takže tady bych se základním platem raději neoháněl... matfyzák nevim, ale v IT jsou na tom docela slušně, co jsem slyšel | no mě nabízeli na jednom pracovišti spadající pod PřF MU nástup za 14600 kč hrubého - tj. docela bída. Ovšem i tak - když vědec něco "zprasí", tak jde většinou o peníze a čas...pokud to samé udělá chirurg - tak peníze a čas jsou až druhořadé...jde o život. |
a kolik by to dělalo s participací na řešení grantů?
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: pá únor 04, 2011 4:05 pm Předmět: |
|
|
| Čebyšev napsal: | | těžko říct, kolik by měli mít v současným bordelu... ale pokud by měli i odpovídající podmínky, tak si myslím, že 20 až 25 čistýho by bylo pro nastupujícího lékaře uspokojivé /za současného stavu by ale měli brát víc |
Promin, ale to mi přijde dost nehorázný požadavek, aby někdo, kdo vyleze ze školy a zatím ještě nepředvedl vůbec nic, měl tolik. To je debata pořád dokola - většina lidí je pro, aby dobrý doktor měl dobré peníze, ale všem se příčí to, aby se jim přidalo plošně, prostě proto, že jsou to doktoři.
|
|
| nahoru |
|
 |
s.sman

|
Zaslal: pá únor 04, 2011 4:08 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: pá únor 04, 2011 4:09 pm Předmět: |
|
|
| Čebyšev napsal: | | těžko říct, kolik by měli mít v současným bordelu... ale pokud by měli i odpovídající podmínky, tak si myslím, že 20 až 25 čistýho by bylo pro nastupujícího lékaře uspokojivé /za současného stavu by ale měli brát víc | Jen za to, že vystudoval školu? To promiň, ale vážně už se musím smát...
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
Zaslal: pá únor 04, 2011 4:11 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | Čebyšev napsal: | | těžko říct, kolik by měli mít v současným bordelu... ale pokud by měli i odpovídající podmínky, tak si myslím, že 20 až 25 čistýho by bylo pro nastupujícího lékaře uspokojivé /za současného stavu by ale měli brát víc | Jen za to, že vystudoval školu? To promiň, ale vážně už se musím smát... |
Klidně se směj.
Nejlepší teda asi je, když si ty prachy pošolíchají různí Šnajdrové a spol....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|