|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Co myslíte, odejdou? |
| Ano |
|
21% |
[ 11 ] |
| Ne |
|
78% |
[ 41 ] |
|
| Celkem hlasů : 52 |
|
| Autor |
Zpráva |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: st únor 09, 2011 6:28 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Culda13
|
Zaslal: st únor 09, 2011 6:36 pm Předmět: |
|
|
odejdou ? ano ,ne , doufám - takle to má být _________________ nevzdávám se
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
Zaslal: čt únor 10, 2011 4:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Zeleny Jëlen

|
Zaslal: so únor 12, 2011 9:58 pm Předmět: |
|
|
Koukam je to ty samej beznej "obecne popularni nazor", tak odeme jeden jinej..
Ja samozrejme chapu, ze doktori kdyz chteji pridat v tehle dnesni zpackany dobe, ze to spouste lidi hne zluci. Zvlaste tem, kteri pracuji v soukrome sfere a nikdo jim nic zadarmo nedaruje. Je to pochopitelna uvaha. Ale ja se na to divam jinak. Taky pracuju v soukrome sfere a presto si myslim, ze hlavni problem je v tom v jak zkurveny zijeme dobe, ze dnes po vice jak 20 letech od revoluce, kdy jsme si vschni rikali, jak vybudujeme lepsi spolecnost dnes nemame ani na to, abychom dostatecne zaplatili felcary ( mimochidem u nas v nekterych oborech spickovi odbornici). A netyka se to jen felcaru, je to stejny i s dalsima: poldove, hasici, zachranari.... Sestry v nemocnici... Proste v te nasi rozkvetajici zemi si vsichni myslime, ze vse vyresi neviditelna ruka trhu- ale jak je videt,, nevyresi. Ono trzne neni moc zajimave jezdit k predavkovanymu fetakovi..daleko zajimavejsi a lukrativnejsi je neco smelit, vynasi to vic a clovek se neumaze.
Konecne, co vsem vam kapitalistum tak vadi na tom, ze se nasi lekari chovaji trzne, chtej jit jen tam kde jim daji vic za min prace..cemu se kdo divi??
Jeste jednou pripominam, ze nejsem ani doktor ani nepracuju ve statni sprave a nikdo mi nikdy zadaco nic nedal.Me stve to, jak tu ted "jakoze splacime" dluh, ktery prokaucovali nasi politici pomoci ruznych malych domu a pomoci neschopnych a zpackanych zakonu a narizeni... No a ted mi (z pohledu horni 10000) spodina se dole hadame jestli ma ten mit min nez ja a zda je to mravne. Mravy ty dobry jsme nachali v prachu uz mnohem driv. _________________ Squat: Because somewhere out there a girl is warming up with your max.
|
|
| nahoru |
|
 |
Zeleny Jëlen

|
Zaslal: so únor 12, 2011 10:36 pm Předmět: |
|
|
Me spis zarazi, ze v tyhle zemi, kde kdejaky pako kseftujic s bilym masem ma zelenou, ze tu jeste vubec nekdo ma chut delat lekare za par svestek, poldy, hasice...
Jinak si nemyslim, ze odejdou vsichni, zdaleka ne... Odejdou jen ti spickovi, a my je pohotove doplnime treba z Kavkazu, a nase zemicka bude vzkvetat dal. (blijici smajlik). _________________ Squat: Because somewhere out there a girl is warming up with your max.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne únor 13, 2011 12:49 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: ne únor 13, 2011 12:54 pm Předmět: |
|
|
Tohle přesně jsem čekal...
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: po únor 14, 2011 7:55 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po únor 14, 2011 8:17 pm Předmět: |
|
|
"navrhnout vládě zvednout mzdy všech lékařů na tarifních tabulkách."
"Zásadním pokrokem je podle Hegera dohoda na memorandu, v němž se mimo jiné praví, že kromě dvou miliard, které půjdou ihned na růst platů, by se mzdy měly zvyšovat každý rok zhruba o 15 procent ... "
... no, jestli teď začnou s něčím podobným ti hasiči nebo zdr.sestry (jsem zvědav, jak to bez nich felčarům půjde:-))), tak se jim ale vůbec nebudu divit. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: po únor 14, 2011 11:08 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | "navrhnout vládě zvednout mzdy všech lékařů na tarifních tabulkách."
"Zásadním pokrokem je podle Hegera dohoda na memorandu, v němž se mimo jiné praví, že kromě dvou miliard, které půjdou ihned na růst platů, by se mzdy měly zvyšovat každý rok zhruba o 15 procent ... "
... no, jestli teď začnou s něčím podobným ti hasiči nebo zdr.sestry (jsem zvědav, jak to bez nich felčarům půjde:-))), tak se jim ale vůbec nebudu divit. |
Neboj, média to sice prezentují, že ta dohoda je hotová věc, ale doktoři by byli blázni, kdyby na takový výsměch přistoupili (přidání v průměru tak 15-20,- Kč hrubého na hodinu a absolutní neřešení ostatních požadavků)
|
|
| nahoru |
|
 |
Čebyšev
|
Zaslal: út únor 15, 2011 12:01 am Předmět: |
|
|
Taky se mi to nezdá jako hotová věc, vzhledem k tomu, jak jsou doktoři nabroušení (už vidím ty velké titulky v novinách, že "zlí" doktoři na to nepřistoupili a dál "vydírají").
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: út únor 15, 2011 1:19 am Předmět: |
|
|
| Rall_ napsal: | | ygg napsal: | "navrhnout vládě zvednout mzdy všech lékařů na tarifních tabulkách."
... no, jestli teď začnou s něčím podobným ti hasiči nebo zdr.sestry (jsem zvědav, jak to bez nich felčarům půjde:-))), tak se jim ale vůbec nebudu divit. |
Neboj, média to sice prezentují, že ta dohoda je hotová věc, ale doktoři by byli blázni, kdyby na takový výsměch přistoupili ( přidání v průměru tak 15-20,- Kč hrubého na hodinu a absolutní neřešení ostatních požadavků)
| Tohle mi vysvětli... :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út únor 15, 2011 9:53 am Předmět: |
|
|
Pokud na tohle doktoři nekývnou, tak bude celkem "veselo" .... a obávám se, že ale i jim samotným. Pochybuji, že jsou takoví blázni, aby tlačili na pilu dál .... ale věštění není můj obor, takže počkáme a uvidíme.-)
EDIT ... jestli je výsměch měsíčně 8-15 klacků navíc, tak bych jeho terčem taky občas rád byl:-)))) _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: út únor 15, 2011 10:41 am Předmět: |
|
|
Mirio: Přidání 5-8 tisíc měsíčně hrubého. Beru v úvahu takového standardního atestovaného doktora řekněme po 10-15 letech praxe, za měsíc bude mít odpracováno nějakých 280-300 hod., takže když si vydělíme 6tisíc navíc počtem hodin, tak jsme někde na 20,- Kč/hod. navíc v hrubém. Navíc kdo ví, jak by to vůbec bylo, když ministr zdravotnictví ani neví, kolik je v ČR v nemocnicích lékařů a ohání se pofidérní statistikou, která počítá počet úvazků (a velká část doktorů má 2-3)
Ygg: Nevím teda, kde bereš 8-15 tisíc navíc, ale ozřejmím, jak to asi bylo s těmi požadavky (bavíme se teď jen o platu). Původně požadován základní plat za stand.prac.dobu 1,5-3x průměrný plat v ČR podle ČSÚ (takový poměr je běžný v zemích západní Evropy, ale de facto i v mnohých rozvojových zemích). Heger nabídnul 2mld., mluvil o 100 tisících ročně hrubého na doktora. Dobře, šlo by o kompromis, tak to lékaři spočítali na 8-12 tisíc s ročně s nějakou perspektivou růstu platu, aby se na ty původní poměry dostali až v roce 2013. Pak Heger říkal, že dá jen 1,5 mld. a nakonec z toho bylo 5-8 tisíc. Ostatní požadavky už byly nějak opomenuty. Někde jsem čet přirovnání, že původní požadovku dvou platů popeláře je nyní jeden plat popeláře a 5 tisíc k tomu, takže asi tak
Tohle prostě není seriózní jednání. Já osobně bych teď vůbec nevyjednával, počkal si pěkně na 1.března, udělal si týden dovolenou, vrátil se k původním požadavkům (protože o nějakých kompromisech se mohlo dohadovat minulý rok na podzim), a ještě požadoval omluvu za cílenou zaplacenou antikampaň proti lékařům v médicíh (protože ta buď musela být zaplacená, nebo jsou reportéři a redaktoři opravdu takoví amatéři, že se spokojí s tím, co jim předhodí a ani si informace neověřují; neplatí to ale třeba pro takové HN, které ke všemu přistupovali velmi objektivně)  .
|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: út únor 15, 2011 10:44 am Předmět: |
|
|
| Čebyšev napsal: | | Taky se mi to nezdá jako hotová věc, vzhledem k tomu, jak jsou doktoři nabroušení (už vidím ty velké titulky v novinách, že "zlí" doktoři na to nepřistoupili a dál "vydírají"). |
Přesně tak, tak to právě bylo schválně podáno. Na briefingu včera jasně řekli, že návrh té dohody předloží na celostátním jednání LOKu, a pak že se uvidí, ne, že je to hotová věc
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|