|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Diana

|
Zaslal: út únor 22, 2011 5:11 pm Předmět: |
|
|
Viď?  Já totiž dokážu náramně povzbudit
Nicméně k tomu křehčenému masu jsme našla ještě toto - jedná se o dotaz a odpovídá na něj nějaký Ing. Kaláč, ředitel useku masné výroby.
Mimo jiné zmiňuje i rozdíl mezi označením:
Solené maso - které je mimo standardní svalovinu obohaceno solným roztokem bez příměsí
Křehčené maso - je obohaceno přídavkem solného roztoku s křehčící složkou, jejíž komponenty musí být uvedeny na obalu výrobku
Zde celý článek:
http://celiak.cz/diskuze/vyrobky/1866
A zde další článek :
http://clanky.vareni.cz/krehcene-maso-aneb-masny-polotovar/ _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: út únor 22, 2011 5:16 pm Předmět: |
|
|
ja varim prsa tak, ze dam do kastrola vodu a dam to na vohen, az to zacne bublat ta voda, tak tam prdnu ty prsa a natocim budika na 20 minut. Za 20 minut zacne budik zvonit, takze to vytahnu a muzu to jest. Je to dost slozity, ale verim, ze to zvladne kazdej, kdyz se bude snazit ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: út únor 22, 2011 5:18 pm Předmět: |
|
|
Tak ono je rozdíl, jestli to maso jíte jen povařené ve vodě, nebo nějak dochutíte. Pokud je naloženo, chutově žádný rozdíl nepoznáte. A i klasické kuřecí řízky Vám budou šmakovat.
Ten hlavní rozdíl je fakt v konzistenci, chutově jsem nikdy rozdíl nepozoroval.
Osobně taky nejsem zastánce křehčení, toto maso nekupuju stejně jako vysokoprocentně glazurované ryby. Ale zase netvrdím, že je to nějaký kentus, který se nedá žrát.
Drtivá většina meníček z restaurací je právě z tohoto masa. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: út únor 22, 2011 5:24 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Tak ono je rozdíl, jestli to maso jíte jen povařené ve vodě, nebo nějak dochutíte. Pokud je naloženo, chutově žádný rozdíl nepoznáte. A i klasické kuřecí řízky Vám budou šmakovat.
Ten hlavní rozdíl je fakt v konzistenci, chutově jsem nikdy rozdíl nepozoroval.
Osobně taky nejsem zastánce křehčení, toto maso nekupuju stejně jako vysokoprocentně glazurované ryby. Ale zase netvrdím, že je to nějaký kentus, který se nedá žrát.
Drtivá většina meníček z restaurací je právě z tohoto masa. | proto bych nechodil do zadnych restauraci, ani kdybych na to mel prachy, si myslis, jak kvalitni jidlo si nedostal a jeste k tomu se tam nejakej kuchar poskrabe v riti a pak mas na rizku chlupy z jeho prdele, ne dekuju, radsi si to uvarim doma :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: út únor 22, 2011 5:28 pm Předmět: |
|
|
Tak to pozor na potraviny, které kupuješ. Brigádníci z masozávodu v Martinově by mohli vyprávět zajímavé historky. Já sám když jsem brigádničil za studií v pekárnách, tak jsem se jako milovník přírody vždy kochal hejnem asi 15 vrabců, kteří nám v hale přelétavali nad hlavami a neřešili, kam jim padají peříčka a bobky _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: út únor 22, 2011 5:31 pm Předmět: |
|
|
tak ja kupuju z 99% sackovanou rejzi, ovesny vlocky emco, vodnansky kureci prsa a hovezi rostenou, tam zadny hovna doufam nejsou :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: út únor 22, 2011 5:50 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Tak to pozor na potraviny, které kupuješ. Brigádníci z masozávodu v Martinově by mohli vyprávět zajímavé historky. Já sám když jsem brigádničil za studií v pekárnách, tak jsem se jako milovník přírody vždy kochal hejnem asi 15 vrabců, kteří nám v hale přelétavali nad hlavami a neřešili, kam jim padají peříčka a bobky |
Buďme tedy rádi, že krávy nemají křídla
Já nikoho nechci strašit, je jasné, že po požití křehčeného masa neumřeš.
Ale proč to schválně kupovat, když nemusím.
To je jako uzené ( nejím ho ), které co vím, existuje 100%, 80%, 60% Co to je?
Nebo chceš morkovou kost na polévku a v řeznictví ti řeknou, že se podle směrnic EU nesmí prodávat. Za 3 měsíce vidíš ve stejném řeznictví onu kost prodávat za 56Kč/kg....
Já si někdy připadám jako ve sci-fi filmu. Když jsme byla dítě, bylo uzené maso masem, morková kost se dávala k nákupu grátis a maso namáčel jenom řezník a to tajně, aby mohl zákazníky okrádat na váze. _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: út únor 22, 2011 5:55 pm Předmět: |
|
|
| Diana napsal: | Já nikoho nechci strašit, je jasné, že po požití křehčeného masa neumřeš.
Ale proč to schválně kupovat, když nemusím. |
Tak v tom se shodnem a tím bych to uzavřel
Jojo, ty morkovky mě taky berou. U nás na jedný ulici jsou dvě řeznictví. Jedno je neprodává, to druhé je tak jednou za 14 dnů má, hezky nasypané na podnose, jen si ukázat a koupit.
V marketu je koupíš, ale balené ve vakuu.
A hovězí vývar bez morkovky si nedokážu představit _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út únor 22, 2011 6:05 pm Předmět: |
|
|
| Diana napsal: |
Nebo chceš morkovou kost na polévku a v řeznictví ti řeknou, že se podle směrnic EU nesmí prodávat. Za 3 měsíce vidíš ve stejném řeznictví onu kost prodávat za 56Kč/kg....
Já si někdy připadám jako ve sci-fi filmu. Když jsme byla dítě, bylo uzené maso masem, morková kost se dávala k nákupu grátis a maso namáčel jenom řezník a to tajně, aby mohl zákazníky okrádat na váze. |
Vopred sa ospravedlnujem za tuto neslusnost. Diana, prosim ta, to musis mat kolko rokov? Kedze tieto doby su davno, ale tak davno za nami...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út únor 22, 2011 6:58 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Diana napsal: |
Já si někdy připadám jako ve sci-fi filmu. Když jsme byla dítě, bylo uzené maso masem, morková kost se dávala k nákupu grátis a maso namáčel jenom řezník a to tajně, aby mohl zákazníky okrádat na váze. |
Vopred sa ospravedlnujem za tuto neslusnost. Diana, prosim ta, to musis mat kolko rokov? Kedze tieto doby su davno, ale tak davno za nami... |
Diana
žena | 34 let | Praha (Česká republika)
Mimochodem, kdyz jsem ja byl maly parchant, chtel jsem lego, ne nejakou pitomou vohlodanou kost . A co se komunistickych rezniku tykalo a jejich sortimentu, radeji nevzpominat ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: út únor 22, 2011 7:33 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | EpsteinBarr napsal: | | Diana napsal: |
Vopred sa ospravedlnujem za tuto neslusnost. Diana, prosim ta, to musis mat kolko rokov? Kedze tieto doby su davno, ale tak davno za nami... |
Diana
žena | 34 let | Praha (Česká republika)
Mimochodem, kdyz jsem ja byl maly parchant, chtel jsem lego, ne nejakou pitomou vohlodanou kost . A co se komunistickych rezniku tykalo a jejich sortimentu, radeji nevzpominat ... |
Jsi pěkný ptáček, takhle zveřejňovat můj věk
Když ty jsi stavěl lego, tak já už se učila vařit knedlíky a guláš
Pitomá ohlodaná kost, jo? Já ti dám
Mám ještě vyprávět, jak naše babička stávala frontu na 1kg mandarinek ( na Mikuláše!!! ) u Vyšší dívčí? Nebo o tom, jaká vzácnost to byla, když nás vzala do kina Blaník, kde měli širokoúhlé plátno ( dávali Poklad na Stříbrném jezeře )? Tenkrát nám do kina vzala celých 10dkg šunky a to byla nějaká vzácnost, protože jinak jsme měli jen Imitaci.
Jdu se modlit, ničeho si nevážíte _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: st únor 23, 2011 12:29 pm Předmět: |
|
|
Abych neodbíhala od tématu....
Výborná a jednoduchá úprava kuřecích prsou je také dušením ( ideálně maso nakrájet na kostky ) se zeleninou ( kořenovou, na cibulce a na rajčatech, s pórkem, se žampióny atd.. ). K tomu jako příloha rýže a jídlo je hotové.
Pokud chce někdo šťavnatý kus masa na pánvičce, doporučuji zn.pánve Green Pan. _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st únor 23, 2011 12:36 pm Předmět: |
|
|
Diana: Babica zas používá nádobí se systémem ClickCook, nebo hrnce Taormina, že vy jste placení za nějakou reklamu??? _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: st únor 23, 2011 2:24 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
01Smajdalf

|
Zaslal: st únor 23, 2011 4:46 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|