jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..  Úvodní stránka -> Kuchařka -> jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Diana

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viď? Já totiž dokážu náramně povzbudit

Nicméně k tomu křehčenému masu jsme našla ještě toto - jedná se o dotaz a odpovídá na něj nějaký Ing. Kaláč, ředitel useku masné výroby.
Mimo jiné zmiňuje i rozdíl mezi označením:
Solené maso - které je mimo standardní svalovinu obohaceno solným roztokem bez příměsí
Křehčené maso - je obohaceno přídavkem solného roztoku s křehčící složkou, jejíž komponenty musí být uvedeny na obalu výrobku

Zde celý článek:
http://celiak.cz/diskuze/vyrobky/1866

A zde další článek :
http://clanky.vareni.cz/krehcene-maso-aneb-masny-polotovar/
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja varim prsa tak, ze dam do kastrola vodu a dam to na vohen, az to zacne bublat ta voda, tak tam prdnu ty prsa a natocim budika na 20 minut. Za 20 minut zacne budik zvonit, takze to vytahnu a muzu to jest. Je to dost slozity, ale verim, ze to zvladne kazdej, kdyz se bude snazit ...
Bombay

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono je rozdíl, jestli to maso jíte jen povařené ve vodě, nebo nějak dochutíte. Pokud je naloženo, chutově žádný rozdíl nepoznáte. A i klasické kuřecí řízky Vám budou šmakovat.
Ten hlavní rozdíl je fakt v konzistenci, chutově jsem nikdy rozdíl nepozoroval.

Osobně taky nejsem zastánce křehčení, toto maso nekupuju stejně jako vysokoprocentně glazurované ryby. Ale zase netvrdím, že je to nějaký kentus, který se nedá žrát.
Drtivá většina meníček z restaurací je právě z tohoto masa.
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 5:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Tak ono je rozdíl, jestli to maso jíte jen povařené ve vodě, nebo nějak dochutíte. Pokud je naloženo, chutově žádný rozdíl nepoznáte. A i klasické kuřecí řízky Vám budou šmakovat.
Ten hlavní rozdíl je fakt v konzistenci, chutově jsem nikdy rozdíl nepozoroval.

Osobně taky nejsem zastánce křehčení, toto maso nekupuju stejně jako vysokoprocentně glazurované ryby. Ale zase netvrdím, že je to nějaký kentus, který se nedá žrát.
Drtivá většina meníček z restaurací je právě z tohoto masa.
proto bych nechodil do zadnych restauraci, ani kdybych na to mel prachy, si myslis, jak kvalitni jidlo si nedostal a jeste k tomu se tam nejakej kuchar poskrabe v riti a pak mas na rizku chlupy z jeho prdele, ne dekuju, radsi si to uvarim doma :)
Bombay

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to pozor na potraviny, které kupuješ. Brigádníci z masozávodu v Martinově by mohli vyprávět zajímavé historky. Já sám když jsem brigádničil za studií v pekárnách, tak jsem se jako milovník přírody vždy kochal hejnem asi 15 vrabců, kteří nám v hale přelétavali nad hlavami a neřešili, kam jim padají peříčka a bobky
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ja kupuju z 99% sackovanou rejzi, ovesny vlocky emco, vodnansky kureci prsa a hovezi rostenou, tam zadny hovna doufam nejsou :)
Diana

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Tak to pozor na potraviny, které kupuješ. Brigádníci z masozávodu v Martinově by mohli vyprávět zajímavé historky. Já sám když jsem brigádničil za studií v pekárnách, tak jsem se jako milovník přírody vždy kochal hejnem asi 15 vrabců, kteří nám v hale přelétavali nad hlavami a neřešili, kam jim padají peříčka a bobky

Buďme tedy rádi, že krávy nemají křídla
Já nikoho nechci strašit, je jasné, že po požití křehčeného masa neumřeš.
Ale proč to schválně kupovat, když nemusím.
To je jako uzené ( nejím ho ), které co vím, existuje 100%, 80%, 60% Co to je?
Nebo chceš morkovou kost na polévku a v řeznictví ti řeknou, že se podle směrnic EU nesmí prodávat. Za 3 měsíce vidíš ve stejném řeznictví onu kost prodávat za 56Kč/kg....
Já si někdy připadám jako ve sci-fi filmu. Když jsme byla dítě, bylo uzené maso masem, morková kost se dávala k nákupu grátis a maso namáčel jenom řezník a to tajně, aby mohl zákazníky okrádat na váze.
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
Bombay

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:

Tak v tom se shodnem a tím bych to uzavřel

Jojo, ty morkovky mě taky berou. U nás na jedný ulici jsou dvě řeznictví. Jedno je neprodává, to druhé je tak jednou za 14 dnů má, hezky nasypané na podnose, jen si ukázat a koupit.
V marketu je koupíš, ale balené ve vakuu.

A hovězí vývar bez morkovky si nedokážu představit
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:

Nebo chceš morkovou kost na polévku a v řeznictví ti řeknou, že se podle směrnic EU nesmí prodávat. Za 3 měsíce vidíš ve stejném řeznictví onu kost prodávat za 56Kč/kg....
Já si někdy připadám jako ve sci-fi filmu. Když jsme byla dítě, bylo uzené maso masem, morková kost se dávala k nákupu grátis a maso namáčel jenom řezník a to tajně, aby mohl zákazníky okrádat na váze.

Vopred sa ospravedlnujem za tuto neslusnost. Diana, prosim ta, to musis mat kolko rokov? Kedze tieto doby su davno, ale tak davno za nami...
Mablung

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Diana napsal:

Vopred sa ospravedlnujem za tuto neslusnost. Diana, prosim ta, to musis mat kolko rokov? Kedze tieto doby su davno, ale tak davno za nami...

Diana
žena | 34 let | Praha (Česká republika)

Mimochodem, kdyz jsem ja byl maly parchant, chtel jsem lego, ne nejakou pitomou vohlodanou kost . A co se komunistickych rezniku tykalo a jejich sortimentu, radeji nevzpominat ...
Diana

PříspěvekZaslal: út únor 22, 2011 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
EpsteinBarr napsal:
Diana napsal:

Diana
žena | 34 let | Praha (Česká republika)

Mimochodem, kdyz jsem ja byl maly parchant, chtel jsem lego, ne nejakou pitomou vohlodanou kost . A co se komunistickych rezniku tykalo a jejich sortimentu, radeji nevzpominat ...

Jsi pěkný ptáček, takhle zveřejňovat můj věk
Když ty jsi stavěl lego, tak já už se učila vařit knedlíky a guláš
Pitomá ohlodaná kost, jo? Já ti dám

Mám ještě vyprávět, jak naše babička stávala frontu na 1kg mandarinek ( na Mikuláše!!! ) u Vyšší dívčí? Nebo o tom, jaká vzácnost to byla, když nás vzala do kina Blaník, kde měli širokoúhlé plátno ( dávali Poklad na Stříbrném jezeře )? Tenkrát nám do kina vzala celých 10dkg šunky a to byla nějaká vzácnost, protože jinak jsme měli jen Imitaci.
Jdu se modlit, ničeho si nevážíte
Diana

PříspěvekZaslal: st únor 23, 2011 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Abych neodbíhala od tématu....
Výborná a jednoduchá úprava kuřecích prsou je také dušením ( ideálně maso nakrájet na kostky ) se zeleninou ( kořenovou, na cibulce a na rajčatech, s pórkem, se žampióny atd.. ). K tomu jako příloha rýže a jídlo je hotové.
Pokud chce někdo šťavnatý kus masa na pánvičce, doporučuji zn.pánve Green Pan.
Bombay

PříspěvekZaslal: st únor 23, 2011 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana: Babica zas používá nádobí se systémem ClickCook, nebo hrnce Taormina, že vy jste placení za nějakou reklamu???
Diana

PříspěvekZaslal: st únor 23, 2011 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Diana: Babica zas používá nádobí se systémem ClickCook, nebo hrnce Taormina, že vy jste placení za nějakou reklamu???

Brát si mě do úst spolu s Babicou... to jsi mě vážně ranil
Píši ze své zkušenosti, protože jsem za svou starou teflonku sháněla nějakou jinou pánev a narazila na Green Pan. Je sice dražší, ale vážně se na ní skvěle dělá maso. Jinak ať si každý vaří na čem chce, třeba na náhrobním kameni.
01Smajdalf

PříspěvekZaslal: st únor 23, 2011 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Bombay napsal:

Brát si mě do úst spolu s Babicou... to jsi mě vážně ranil
Píši ze své zkušenosti, protože jsem za svou starou teflonku sháněla nějakou jinou pánev a narazila na Green Pan. Je sice dražší, ale vážně se na ní skvěle dělá maso. Jinak ať si každý vaří na čem chce, třeba na náhrobním kameni.

Hlavně, že se na tom dá vařit--potom spapat--

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte.. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: