|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
morfomut
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 2:53 pm Předmět: |
|
|
Mikra:Otázka co je podle tebe podložená věc (pravda?) někomu stačí že to je to o čem je přesvědčena většina tedy stádo aniž o tom sám cokoliv ví nebo se snaží skutečnost si dokázat. Bohužel se tak dá lehce zneužít i věda a v jistém smyslu je věda vlastně víra , podle někoho to je to co cítí zevnitř ze svého vnitra tedy víra a tomu věří. Nejsem křestan ani neuznávám žádné jiné náboženství , ale neodsuzuju lidi a ani to v co věří jen kvůli tomu že to nechápu, náboženství dokázalo hodně lidem pomoct stejně jako ublížit. Jestli říkáš všeobecnému vzdělání a pochopení světa "hovna" tak hodně štěstí v tvém životě jako odborný a prospěšný dělník společnosti budeš ho potřebovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Gohan

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 2:54 pm Předmět: |
|
|
Tato kniha je pravda protože se takto v této knize píše =
P.I.*.O.V.I.N.A.
Nebýt křesťanské doby temna tak už jsme dneska mohli vědět jak fungovat i jinak, než na fosilní paliva.
Nebýt náboženství tak se něděje xxx zvěrstev.
Náboženství = nástroj pro ovládání stáda, s tím účelem bylo vytvořeno a taky tak funguje.
|
|
| nahoru |
|
 |
morfomut
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:02 pm Předmět: |
|
|
To neznamená že myšlenka náboženství je špatná , to že si pak katolící upravili bibli a vytvořili dogmata a upalovali kde koho akorát ukazuje jak jsou lidé zkažení né náboženství. Btw mýslíš si snad že dnešní ateistická společnost není ovládána ?? wake up. jinak souhlasím se zkažeností středověkého křestanství , ale obvinovat přimo z toho náboženství je další nesmysl.
|
|
| nahoru |
|
 |
MiKra

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:09 pm Předmět: |
|
|
morfomut: Můj názor víš, pro mě je víra jen jako živnost pro pár vyčůránků co dříve vydělávali na lidech za jejich prohřešky a za těch "pár let" se pěkně vypracovali a teď si ti rádoby spasitelé žijí jak prasat v žitě,dostávají miliardy a dost mě překvapuje, že tolik věřících to nevidí...Nepřineslo to světu absolutně nic krom jakési vnitřní naděje..
A dost mě vytáčí, když vidím pár mladých kluků, co to vidí stejně a dělají si z toho srandu (viz video) a pak za to můžou dostat 2 roky ..Za totální blbost, podobný tresty mají pomalu u nás vraždy, znásilnění a podobný *****.. Je nezkutečný jak se toho "odvětví" rozrostlo a kolik peněz se do toho vráží..Bych se fakt poblil, ty peníze se dají o 100% líp využít..
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:09 pm Předmět: |
|
|
| morfomut napsal: | | To neznamená že myšlenka náboženství je špatná , to že si pak katolící upravili bibli a vytvořili dogmata a upalovali kde koho akorát ukazuje jak jsou lidé zkažení né náboženství. Btw mýslíš si snad že dnešní ateistická společnost není ovládána ?? wake up. jinak souhlasím se zkažeností středověkého křestanství , ale obvinovat přimo z toho náboženství je další nesmysl. |
To je samozřejmě tvůj názor , neberu ti ho.
Můj názor je ten, že náboženství vzniklo jako mocenský nástroj vytvořený člověkem, takže už od začátku lže lže a lže a v tom nevidím nic dobrého.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:10 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | Tato kniha je pravda protože se takto v této knize píše =
P.I.*.O.V.I.N.A.
Nebýt křesťanské doby temna tak už jsme dneska mohli vědět jak fungovat i jinak, než na fosilní paliva.
Náboženství = nástroj pro ovládání stáda, s tím účelem bylo vytvořeno a taky tak funguje. |
děkujeme za názor , ještě někdo chce přispět naprosto zbytečnou úvahou ?
|
|
| nahoru |
|
 |
MiKra

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:12 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Náboženství = nástroj pro ovládání stáda, s tím účelem bylo vytvořeno a taky tak funguje. |
| citace: | | náboženství vzniklo jako mocenský nástroj vytvořený člověkem, takže už od začátku lže lže a lže a v tom nevidím nic dobrého. |
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:14 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | | Gohan napsal: | Tato kniha je pravda protože se takto v této knize píše =
P.I.*.O.V.I.N.A.
Náboženství = nástroj pro ovládání stáda, s tím účelem bylo vytvořeno a taky tak funguje. |
děkujeme za názor , ještě někdo chce přispět naprosto zbytečnou úvahou ? |
To byla reakce na post o tom co si kdo představuje pod pojmem podložená pravda. Já jsem reagoval s tím, že se nedá brát jako důkaz pravosti např. bible něco, co je v ní napsáno.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
morfomut
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:17 pm Předmět: |
|
|
Mikra: Ano souhlasím s tebou taky nemám rád církev a žádné podobné náboženské instituce , ale taky mě mrzí když lidé hážou všechny do jednoho pytle a ani se nad tím nezamyslí .
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:18 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | no vy dva jste se fakt hledali až jste se našli , tenhle pohled na náboženství jste určitě docílili dlouhou životní cestou a zkušenostmi , dle kterých můžete soudit jak to tu na tom světě vlastně chodí |
Nepotřebuju dlouhou životní cestu a zkušenosti k tomu, abych viděl co náboženství a její církve dělají.
Ale pozor, já neříkám že věřit v něco je špatné, to je věc člověka, ale proč by mi potom církev měla určovat pravidla k tomu jak věřit a jak ne?
Křesťanství je prohnilé od základů viz. papež co byl v hitlerjugend. Nebo to že věděl o tom prcání chlapečků a udělal s tím co? Prd.
|
|
| nahoru |
|
 |
MiKra

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:19 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | no vy dva jste se fakt hledali až jste se našli , tenhle pohled na náboženství jste určitě docílili dlouhou životní cestou a zkušenostmi , dle kterých můžete soudit jak to tu na tom světě vlastně chodí |
Heh, na světě nemusíš být tak dlouho aby si pochopil..Stačí se jen pořádně porozhlédnout a uvidíš věci, co zřejmě většina lidí nevidí.. Popravdě mě překvapují určité věci v 21. století..
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:20 pm Předmět: |
|
|
| morfomut napsal: | | Mikra: Ano souhlasím s tebou taky nemám rád církev a žádné podobné náboženské instituce , ale taky mě mrzí když lidé hážou všechny do jednoho pytle a ani se nad tím nezamyslí . |
Nejspíš sis trochu popletl pojem náboženství a víra.
Náboženství = vytvořené člověkem
Víra = něco, k čemu nepotřebuješ žádnou uprděnou knížku.
|
|
| nahoru |
|
 |
MiKra

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:30 pm Předmět: |
|
|
Jde hlavně o to, že si tu mastí kapsy určitá skupina lidí a místo aby je zarazili, oni prosperují..Což je v 21. století neuvěřitelné..Aféra s malými chlapečky zametena pod kobereček..
Svět je prostě zkažený, nedávno jsem narazil také na zajímavou věc ohledně paliv..V televizích běží dokumenty o tom, že až dojde ropa bude lidstvo v prdeli..Na druhou stranu, existovalo prý už 7skupin vědců, kteří přišli na to, jak získávat energii z okolního prostředí..Udělalo se pár přednášek, pár novinářů to zdokumentovalo a pak to začalo..Jeden vědec se záhadně utopil, druhého srazilo auto atd atd..Někdo tahal za nitky...Svět najde řešení a místo toho, aby prodělal na bohatství z ropy, všechny šance zničí..Trochu jsem odbočil, ale prostě takovýhle věci od náboženství až po ropu a útoky 11. Září ( neříkejte, že velmoc jako USA nenajde jednoho fousatýho teroristu, když má kontakty po celém světě, to že si to udělali sami a důkazy o tom natočené v skoro 2hod filmu, mluví zcela jasně a zase to nikdo nevidí ) atd atd nikdy nepochopím, lidi si prostě dobrovolně ten svět ničí jen proto, aby se v daný století měli dobře..A většina to nevidí ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 3:39 pm Předmět: |
|
|
| MiKra napsal: | Jde hlavně o to, že si tu mastí kapsy určitá skupina lidí a místo aby je zarazili, oni prosperují..Což je v 21. století neuvěřitelné..Aféra s malými chlapečky zametena pod kobereček..
Svět je prostě zkažený, nedávno jsem narazil také na zajímavou věc ohledně paliv..V televizích běží dokumenty o tom, že až dojde ropa bude lidstvo v prdeli..Na druhou stranu, existovalo prý už 7skupin vědců, kteří přišli na to, jak získávat energii z okolního prostředí..Udělalo se pár přednášek, pár novinářů to zdokumentovalo a pak to začalo..Jeden vědec se záhadně utopil, druhého srazilo auto atd atd..Někdo tahal za nitky...Svět najde řešení a místo toho, aby prodělal na bohatství z ropy, všechny šance zničí..Trochu jsem odbočil, ale prostě takovýhle věci od náboženství až po ropu a útoky 11. Září ( neříkejte, že velmoc jako USA nenajde jednoho fousatýho teroristu, když má kontakty po celém světě, to že si to udělali sami a důkazy o tom natočené v skoro 2hod filmu, mluví zcela jasně a zase to nikdo nevidí ) atd atd nikdy nepochopím, lidi si prostě dobrovolně ten svět ničí jen proto, aby se v daný století měli dobře..A většina to nevidí ... |
Eh, jaký má smysl, aby si USA provedli útok na mrakodrapy?????
Tomuhle tedy opravdu nevěřím. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|