|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:22 pm Předmět: |
|
|
Jinak k té ropě .... jsou písky, břidlice, ropu lze částečně substituovat uhlím (například to dělali němci v Litvínově za II.sv.v., kdy uhlí bylo dost, ale ropy málo), a určo i nějaké jiné možnosti .... a Tygr má pravdu, že vše je to o penězích. Pokud během cca 3 let cena za barel ze 140 slítne na 40, aby pak zase vylítla na dnešních 120, tak se ale bude primárně těžit klasickým způsobem, dokud to jen půjde (a to ještě hezkých pár desítel let půjde). Nelze budovat rozsáhlou infrastrukturu, kdy je nutné mít investici propočítanou na x let dopředu, když člověk neví, jestli bude vydělávat, nebo generovat ztrátu jak prase .... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:22 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:31 pm Předmět: |
|
|
ygg: Podle stupně vzdělání se určitě nedá určovat kdo je blbý a kdo ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:34 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | | MalajskyTygr napsal: |
Ropa nikdy nedojde, .... |
mame tu odbornika, druhej Klaus
| MalajskyTygr napsal: |
Zásoby hůře vytěžitelné ropy jsou obrovské (například kanadské ropné písky) ale při současných cenách není ekonomické ji těžit.
|
http://cs.wikipedia.org/wiki/Athabaské_ropné_písky
mi pripada ze zacali tezit i bez tvyho vedomi/svoleni ... |
Prosimtě máš tam i nějaké argumenty nebo jen blábolení o Klausovi? Ty zřejmě ani vůbec netušíš jak funguje tvorba cen při obchodování s ropou a s ekonomií a logickým uvažováním ses taky nepotkal.
Ne opravdu to není tak, že ropa bude stát furt stejně a za 50 let se vyhlásí že prostě došla. Čím bude ropy míň a bude náročněji těžitelná tak bude čím dál dražší. Až bude tak drahá, že se vyplatí ji nahradit jinými technologiemi, které už víceméně existují, ale protože je ropa stále relativně levná tak se navyplatí je rozvíjet.
Nebo si snad myslíš, že doba kamenná skončila proto, že došel kámen a doba bronzová protože došla měď ?
Jinak zásoby ropy jak je doložitelné se už asi sto let odhadují na pouhých 20 let dopředu
Naposledy upravil MalajskyTygr dne pá únor 25, 2011 9:39 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:38 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | | MalajskyTygr napsal: |
Ropa nikdy nedojde |
|
No já jsem si to celkem logicky vyargumentoval. Ale zajímalo by mě jak si ty vyargumentuješ tvoje tvrzení, že USA na zničení WTC strááášně moc vydělaly. To bude smajlíků
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:38 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | ygg: Podle stupně vzdělání se určitě nedá určovat kdo je blbý a kdo ne. |
Já něco takového psal? _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:40 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Gohan napsal: | | ygg: Podle stupně vzdělání se určitě nedá určovat kdo je blbý a kdo ne. |
Já něco takového psal? |
Přišlo mi to tak z toho postu který jsi psal.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:48 pm Předmět: |
|
|
Ne, jen mě to zajímalo .... jinak jsem myslel, že snad každý už dnes ví, že víra v existenci Boha (resp. nějaké vyšší entity) je neprokazatelná. A, aby to bylo fér:-), tak je úplně stejně nevyvratitelné. A paradoxně to platí i pro ten, zde tak pár diskutujícími horlivě hlásaný, ateismus. NEVEŘIT v existenci Boha, je totiž víra jako každá jiná.
Pokud někdo přemýšlí, tak mu to dojde ... a kdyby chtěl nápovědu, at zkusí nějaký výkladový slovník, a najde si tam pojmy "věřit" a "vědět" .... překvapivě to nejsou synonyma. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:48 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | | AniCitronAniBanan napsal: | | MalajskyTygr napsal: |
Ropa nikdy nedojde |
|
No já jsem si to celkem logicky vyargumentoval. Ale zajímalo by mě jak si ty vyargumentuješ tvoje tvrzení, že USA na zničení WTC strááášně moc vydělaly. To bude smajlíků |
jasne burzamane, ty všechno logicky vyargumentuješ , tak se pak trošku rozhlídni po světě, k čemu všemu ten krásnej den tehdá v září pomohl a co velkou měrou rozpoutal....
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:55 pm Předmět: |
|
|
Ted se hádáte o co .... že 11.září zpunktovaly imperialistické tajné služby v žoldu Volstrítu  .... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 9:57 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: |
jasne burzamane, ty všechno logicky vyargumentuješ , tak se pak trošku rozhlídni po světě, k čemu všemu ten krásnej den tehdá v září pomohl a co velkou měrou rozpoutal.... |
Takže tam nic nemáš, myslel jsem si to
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 10:03 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Ted se hádáte o co .... že 11.září zpunktovaly imperialistické tajné služby v žoldu Volstrítu .... |
ne, v podstate je to uplne jedno, jen jeden zaslepenec, co by pro Uncle Sama dýchal, páč údajně valí eurodolar a živor v Emérice je jeho snem, si nejak nechce přiznat, že na těch spadlých stodolách tak trošku i vydělali
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 10:14 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | | ygg napsal: | Ted se hádáte o co .... že 11.září zpunktovaly imperialistické tajné služby v žoldu Volstrítu .... |
ne, v podstate je to uplne jedno, jen jeden zaslepenec, co by pro Uncle Sama dýchal, páč údajně valí eurodolar a živor v Emérice je jeho snem, si nejak nechce přiznat, že na těch spadlých stodolách tak trošku i vydělali |
Jak? Moc prosím. Neříkej že na youtube není ani jedno šokující video kde to vysvětlují
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá únor 25, 2011 10:16 pm Předmět: |
|
|
No .... to je diskutabilní .... asi v jak kterém smyslu. Ale ono to je tak vždy .... my třeba vydělali jak na protektorátu (naučili jsme se jezdit jak lidi a zabrali po židech co se dalo  ), tak na osvobození (stovky rázem volných chalup nejen v Krkonoších  ).
A pro odlehčení .... Bárta se definitivně zbláznil .... http://ekonomika.idnes.cz/trest-za-golf-v-dubaji-zaluda-bude-hlasit-schuzky-s-dodavateli-p6z-/ekonomika.aspx?c=A110225_152723_ekonomika_fih
... to má jako chudák Žalud v téhle kose hrát na Karlštějně  . A je sranda, že na něj si piskloun vyskakuje, zatímco Roman, kdyby večeřel s Bin-Ládinem a ošukal při tom i Berlusconiho, tak nikdo ani necekne  . Joooooooo .... kdo umí, ten umí, kdo má, ten má .... ať žije naše Duhově energetická republika _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|