Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AniCitronAniBanan

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2011 10:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mandor napsal:
AniCitronAniBanan napsal:
mandor napsal:
blazen napsal:
Takže samospráva by měla fungovat, nejméně na principu Německa - spolkové země.

to by ovšem bylo velice fajnové :) +1

Jo, úplně vidím Česko Moravskou veřejnost jak se tetelí blahem nad dalšími X tisíci úředníky. BTW. samospráva je na úrovni krajů které mohou spolupracovat, vy chcete normální federaci pro 10 mil stát.

Ale ale nedel nam bububu urednikama. Ono by jich peknech par ubylo, kde vetsina z nich sedi, vsichni vime. A i kdyby, stalo by to zato. Kazdy narod na to ma pravo, at uz Skot, Bavor, nebo Moravan nebo kosovský Albánec .

To, jestli byla, nebo nebyla, je jen tvoje úvaha. Navíc Kosovo uz je stát uznanej takze pozde ( navic, ses trochu, ne trochu, ses dost mimo srovnavat Moravu a Kosovo ) Takovych ,,narodu,, je v Evrope mnohem vic, uvedl sem jen par, bude jich kolem dvaceti +- .

Morava od roku 1749 byla autonomni, mela vlastni snem a pozdeji i moravskou ustavu, znak a barvy. To vse padlo az s pantatickem TGM , kdy zanikl moravsky parlament a uplne padlo po bolsevikovi, kdy padla samosprava Moravy ( Moravske a Slezske zeme ) Takze Morava, historicky samospravna , byla jako Markrabstvi VÍCE JAK 700 LET Dalších 69 let stačilo na to, aby tohle bylo zapomenuty...nastesti ne vsema.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mandor

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2011 11:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mandor napsal:
mandor napsal:
blazen napsal:
Takže samospráva by měla fungovat, nejméně na principu Německa - spolkové země.

to by ovšem bylo velice fajnové :) +1

Jo, úplně vidím Česko Moravskou veřejnost jak se tetelí blahem nad dalšími X tisíci úředníky. BTW. samospráva je na úrovni krajů které mohou spolupracovat, vy chcete normální federaci pro 10 mil stát.

Ale ale nedel nam bububu urednikama. Ono by jich peknech par ubylo, kde vetsina z nich sedi, vsichni vime. A i kdyby, stalo by to zato. Kazdy narod na to ma pravo, at uz Skot, Bavor, nebo Moravan nebo kosovský Albánec .

To, jestli byla, nebo nebyla, je jen tvoje úvaha. Navíc Kosovo uz je stát uznanej takze pozde ( navic, ses trochu, ne trochu, ses dost mimo srovnavat Moravu a Kosovo ) Takovych ,,narodu,, je v Evrope mnohem vic, uvedl sem jen par, bude jich kolem dvaceti +- .

Morava od roku 1749 byla autonomni, mela vlastni snem a pozdeji i moravskou ustavu, znak a barvy. To vse padlo az s pantatickem TGM , kdy zanikl moravsky parlament a uplne padlo po bolsevikovi, kdy padla samosprava Moravy ( Moravske a Slezske zeme ) Takze Morava, historicky samospravna , byla jako Markrabstvi VÍCE JAK 700 LET Dalších 69 let stačilo na to, aby tohle bylo zapomenuty...nastesti ne vsema.

Jo a Hamburk byl dlouho hanzovní město...nikdo nezpochybňuje historii, mi prostě samospráva na úrovni krajů jako moravákovi stačí a s nastavením systému státní správy, samosprávy a ústavou ČR nemám problém. Mě serou jen neschopní nebo všehoschopní lidé napříč politickým spektrem bez ohledu na národnost, stranickou příslušnost etc. Kosovem jsem tě chtěl nasrat a ukázat, že kouskovat dnešní státy dle národnostního principu je zhovadilost, jako v tomto případě. Btw. jako národnostní menšina-moraváci v ČR bychom mohli v obcích kde je nás aspoň 10 % prosadit dvojjazyčné nápisy - česky a moravsky, výuku naší historie, právo používat ve styku s úřady náš vlastní jazyk...sakra to by byla změna
Nic, čest památce Radola Gajdy a dobrou noc
AniCitronAniBanan

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2011 11:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, při dnešním stavu školství by sice ta výuka moravské historie k ničemu asi nebyla, ale třeba jo...další generace by vytáhla hlavy z prdelí a třeba si uvědomila, že nejsme Češi a nikdy nebudeme.
Bombay

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 6:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Historicky jenom Morava, Slezsko, čechy ....Chodsko a Valašsko už jsou jen části zemí.
Samospráva a autonomie Moravy je věc stará přz tisíc let, od deváteho století, fakticky od 1182 až do doby židozednáře TGM 1918 , kdy Morava přišla o parlament a totální zánik 1948 kdy byla zrušena samospráva. A právě ta by měla zase fungovat.

No to je teda argument.
A proč bych neměl jít ještě dál a tvrdit, že chci být členem třeba jiné země, například Velkomoravské říše? Tady máš moravu dokonce v pompézním názvu, byť jsme byli posunuti lehce na jih.

Nebo třeba at mám ještě lepší národní pocit, co takhle být členy Svaté říše římské? Ta za doby Karla IV. uznávala náš stát, vlastně pozor, uznávala čechy a Prahu za střed říše. Což vlastně koliduje s tím, že ty čechy a Prahu nemusíš. Ale Karel byl původně markrabě moravský, tak snad se to dá brát za polehčující okolnost
Bombay

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/krimi/227974-policie-udajne-nasla-telo-ztracene-anicky.html
R.I.P.
Pro rodiče jistě strašná zpráva, nicméně snad jim je útěchou, že holka netrpí někde zavlečená k perverzákům do ciziny.
AniCitronAniBanan

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:

Nebo třeba at mám ještě lepší národní pocit, co takhle být členy Svaté říše římské? Ta za doby Karla IV. uznávala náš stát, vlastně pozor, uznávala čechy a Prahu za střed říše. Což vlastně koliduje s tím, že ty čechy a Prahu nemusíš. Ale Karel byl původně markrabě moravský, tak snad se to dá brát za polehčující okolnost

Doufám, že se přihlásíš při sčítání k české národnosti. názory by tomu odpovídaly.
Petey

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ze si to ty,tak sa pri scitani na slovensku prihlasim k moravskej narodnosti ja
Bombay

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:

Doufám, že se přihlásíš při sčítání k české národnosti. názory by tomu odpovídaly.

Samozřejmě. Již jsem to psal pár příspěvků zpět.
tyboo

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

debilovi nikdy nevysvetlis, ze je debil.. protoze je debil..

nevim o co ti jde. si moravak? tak chlastej slivovici, zer kobzole a okurky a neser se do politiky. 99% obyvatel je úplně u prdele jestli je nějaká morava a čechy. při rozloze naší vlasti je to navíc úplně jedno. a pak je tu to jedno % tupců, kteří akorát nadávají na čechy a ti si pak myslí, že na moravě žijou jenom samí dementi. děkuju ti, že urážíš český národ
CIZO

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Banáne, co to je proboha? Nějaká separatistická buňka "Moravia power" nebo co? Tady se snad už všichni zbláznili...

Derek Poundstone
Bombay

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám obavu, aby se ti naši kluci skandující "nic než národ" nakonec neporvali mezi sebou. Jeden z nich bude moravan, druhý slezan, třetí čech...ještě že na to zatím nepřišli
Diana

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Banáne, co to je proboha? Nějaká separatistická buňka "Moravia power" nebo co? Tady se snad už všichni zbláznili...

Já se pomalu začínám bát, aby mi na Moravě ještě vůbec někdo nalil, když jsem z Prahy a navíc OSVČ

Ale dost vtipů, podívejte na 106letou paní, jaká je to čipera!
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/227924-vasniva-106leta-ctenarka-uz-nepotrebuje-ctrnact-dioptrii.html
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
AniCitronAniBanan

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Má něco smysl vysvětlovat něco někomu, když je vidět, že nepochopil už na začátku vůbec nic?
Cizo od tebe se docela divim, takže tvoje pseudodedukce vychází z čeho?
Zkuste si třeba najít nějakou politickou stranu, nebo združení s promoravským programem a zjistíte, že tahle snaha je legitimní snaha o navrácení samosprávy Moravy , která jí samozřejmě náleží a kterou nemá pouhých 69 let a kterou vždy měla, alespoň za posledních 700let.
Takže nějaký plácání jater o ,,militantním moravanství,, , nebo rádoby směšný příspěvky přejdu. Na děti typu Tyboo ani nema cenu reagovat.
Petey

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a ovladas hantec?
CIZO

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Banáne, ty máš vážně pocit že je opravdu žádoucí samospráva Moravy, nebo kteréhokoliv jiného kraje v ČR a že by ji doopravdy vůbec někdo chtěl? Exkurze do historie je sice poučná, ale tak proboha bordelu už v tomhle státě máme dost i bez podobnejch fantastickejch nápadů. Taky nerozumim těm nenávistnejm poznámkám. Mě je popravdě jedno, jestli bych v nějakym dotazníku (pokud bych ho hodlal vyplňovat) uvedl že jsem Čech, nebo Moravák. Je to pro mě asi tak zásadní, jako jestli si dám k snídani rybízovej, nebo borůvkovej koláč.

Derek Poundstone

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: