Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
No rozhodně nejde upřít, že nepřímých důkazů na něj bylo dost. DNA na nástrojích (lopata), detektor lži,...
Ale hlavně, pokud měl smysluplné alibi, měl je uvést.

Za sebe soudím, že pokud to neudělal on (a věřím, že udělal), tak minimálně tušil, kdo to byl.

Problém je, že relevanci těchto nepřímých důkazů měl...a jako jediný vůbec MOHL...posoudit soud. Navíc pochybuji, že někdo nejen z nás, má možnost se podívat do spisu, takže i čistě subjektivní hodnocení toho, co jsem se dočetl v mediích, považuji za vyloučené.

Jinak přemýšlím, jak může obecně nějaký vágus co se potlouká po Praze a spí někde načerno v kotelně uvést nějaké smysluplné alibi.

Aby bylo jasno, já rozhodně netvrdím že to neudělal .... jen je situace bohužel momentálně taková, že šance na skutečné prokázání čehokoli a komukoli, je téměř nulová.
Bombay

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak subjektivně snad může každý posuzovat co chce.

No prokazování alibi je jedna věc, to jo. Ale druhá věc je to, že on neuvedl vůbec nic a celkově odmítl spolupracovat. Já i kdybch spal v dané době na teplovodním potrubí v Horní Dolní, tak bych se tím oháněl. a neodmítl bych vypovídat.

Ano, tady se shodnem. Tím, že zemřel, v podstatě umožnil policii ukončit vyšetřování v jeho neprospěch.
ygg

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To nebylo myšleno nijak útočně, ale tak, že protože vůbec nevíme jaké konkrétní důkazy PČR shromáždila, lze si těžko i subjektivně dělat názor na jejich průkaznost/věrohodnost. Nakonec, až do objevení těla tyto nestačily ani na obvinění.

Ty ano ... u těchto lidí může být ale postoj takový, že když něco řeknou, tak jim to beztak nikdo neuvěří nebo to obrátí proti nim, zatímco mlčení je jistota, kterou si sice nepomohou, ale ani neuškodí.

Ale jak jsem psal, jsou to čistě úvahy bez reálného podkladu ... já třeba bych při vědomí, že jsem to udělal, policie má veškeré mé nacionále (+otisky,DNA a podobně), a jsem jediný podezřelý, usoudil, že i jinde na světě je hezky (a možná i v Somálsku líp než na Mírově:-), protože věřit tomu, že se tělo fakt nenajde, by mi moc nešlo. A den za dnem čekat, jestli náhodou nezafouká vítr a nevyvrátí nějaký strom okolo, babka zahrádkářka si nepřijde nakopat trochu lesní hlíny na zahrádku, kluci si nebudou v ďolíku dělat bunkr, nezačne tam čísi čokl vyhrabávat nějakou myš .... to fakt asi ne. Ale každý uvažuje samozřejmě jinak ....

S tou "shodou" bych to viděl trochu jinak ... a to tak, že se bohužel nikdy nedočkáme výroku soudu ... jakéhokoli.
Petey

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://korzar.sme.sk/c/5819607/proti-agresivnym-ziakom-v-presovskej-skole-zasiahla-policia.html

mate 3 pokusy na to uhadnut, kto boli ,,ziaci specialnej skoly"
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro mě to vrah nebyl, a není.
To že je ted o moc jednodušší zmanipulovat z těch expertíz je jasný protože tím nikdo nebude ublížen.
Logika českých soudu je- aspon někdo zavřenej než nikdo co se týče násilí.....u peněz je to jinak, tam je lepší 10lidíček zlodějíčku než jedna velká zkorumpovaná ryba.
Cokoliv ted vytáhnou že nasvědčuje tomu že to byl on už mě nezajímá, dodatečně už tomu nevěřím.
Policie by přiznala pochybení jen v tom případě kdyby měla jiného-pravého pachatele jinak nikdy ani náhodou!!!
To že se oběsil nepotvrzuje nic a jak se k tomu vyjadřují sociální sítě je samo o sobě na zblití, i tady už to zaznělo.............minimálně třetina lidí co to kde napsala by v takovým případě kdy vás sleduje celá republika a myslí si že jste vrah dítěte by skončila minimálně na práškách a u psychouše, zbytek by se klidně i oběsil.....

Mě přijde na tom akorát zjistit ze zajímavosti, kolik zmrdu ktteří zapírají nakonec vyřeší případ stylem sebevražda-přiznání............řekl bych že téměř většina když už napíše dopis tak se přizná a pak se posere.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AniCitronAniBanan

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
http://korzar.sme.sk/c/5819607/proti-agresivnym-ziakom-v-presovskej-skole-zasiahla-policia.html

mate 3 pokusy na to uhadnut, kto boli ,,ziaci specialnej skoly"

děti bílých rodičů, pracujících, platících daně a majících minimálně středoškolský vzdělání. Uhodl sem?
Petey

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spravne,vsetko buduca elita naroda
Bombay

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
To nebylo myšleno nijak útočně, ale tak, že protože vůbec nevíme jaké konkrétní důkazy PČR shromáždila, lze si těžko i subjektivně dělat názor na jejich průkaznost/věrohodnost. Nakonec, až do objevení těla tyto nestačily ani na obvinění.

Ty ano ... u těchto lidí může být ale postoj takový, že když něco řeknou, tak jim to beztak nikdo neuvěří nebo to obrátí proti nim, zatímco mlčení je jistota, kterou si sice nepomohou, ale ani neuškodí.

Ale jak jsem psal, jsou to čistě úvahy bez reálného podkladu ... já třeba bych při vědomí, že jsem to udělal, policie má veškeré mé nacionále (+otisky,DNA a podobně), a jsem jediný podezřelý, usoudil, že i jinde na světě je hezky (a možná i v Somálsku líp než na Mírově:-), protože věřit tomu, že se tělo fakt nenajde, by mi moc nešlo. A den za dnem čekat, jestli náhodou nezafouká vítr a nevyvrátí nějaký strom okolo, babka zahrádkářka si nepřijde nakopat trochu lesní hlíny na zahrádku, kluci si nebudou v ďolíku dělat bunkr, nezačne tam čísi čokl vyhrabávat nějakou myš .... to fakt asi ne. Ale každý uvažuje samozřejmě jinak ....

S tou "shodou" bych to viděl trochu jinak ... a to tak, že se bohužel nikdy nedočkáme výroku soudu ... jakéhokoli.

S bezdomovci jsem nějakou dobu pracoval, takže vím, jak přibližně uvažují, neboj
Nízkou inteligenci neměl, minimálně hájit se něčím mohl.
Ale je mrtvý, takže je asi zbytečně hádat se nad tím, jak co proběhlo.
Gohan

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MiKra

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dunnoWayne napsal:
Pro mě to vrah nebyl, a není.
To že je ted o moc jednodušší zmanipulovat z těch expertíz je jasný protože tím nikdo nebude ublížen.
Logika českých soudu je- aspon někdo zavřenej než nikdo co se týče násilí.....u peněz je to jinak, tam je lepší 10lidíček zlodějíčku než jedna velká zkorumpovaná ryba.
Cokoliv ted vytáhnou že nasvědčuje tomu že to byl on už mě nezajímá, dodatečně už tomu nevěřím.
Policie by přiznala pochybení jen v tom případě kdyby měla jiného-pravého pachatele jinak nikdy ani náhodou!!!
To že se oběsil nepotvrzuje nic a jak se k tomu vyjadřují sociální sítě je samo o sobě na zblití, i tady už to zaznělo.............minimálně třetina lidí co to kde napsala by v takovým případě kdy vás sleduje celá republika a myslí si že jste vrah dítěte by skončila minimálně na práškách a u psychouše, zbytek by se klidně i oběsil.....

Mě přijde na tom akorát zjistit ze zajímavosti, kolik zmrdu ktteří zapírají nakonec vyřeší případ stylem sebevražda-přiznání............řekl bych že téměř většina když už napíše dopis tak se přizná a pak se posere.

Souhlasím, navíc napsal i dopis na rozloučenou a tam psal že je nevinný.. Podle mě, když už nějaký člověk spáchá takhle sebevraždu a nic nemá, nemá co ztratit, , tak se přizná..Podle mě to smrdí a přijde mi, že se zabil hlavně kvůli už předem podělanému životu..Protože když půjde do vězení, bude ve sračkách, když nepůjde, bude taky ve sračkách, protože lidé už si ho zapamatují..
Ale o tom můžeme jen polemizovat..
Marky V.

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně si myslím, že to udělal. Ale je to jen dojem na základě informací z médií.
Na základě dlouholeté praxe ale varuju, abyste nikdy nevěřili na logický chování. Takový to uvažování typu "on neutek, tak to neudělal", "nepřiznal se v dopise na rozloučenou" apod. jsem už úplně odvrhnul a spíš si říkám, že mě nikdy nic nepřekvapí. Stokrát jsme si v různých případech s parťákem říkali "já mu věřím, ten to neudělal, protože..." , nebo naopak, a pak se to vyšetřilo a čuměli jsme.
Moje zkušenost je jasná: nikdy nikomu nevěř, zajímej se jenom o fakta. Nějaký dojmy a úvahy... kdepak.
ygg

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 10:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Ale je mrtvý, takže je asi zbytečně hádat se nad tím, jak co proběhlo.

No, tady bohužel nejde o hádání, ale o zcela zásadní věc. Protože pokud to neudělal, ale díky svému "mediálnímu věhlasu" se stejně zhroutil, a skončil to sám, tak je to samozřejmě velmi smutné. Současně to ale znamená, že skutečný pachatel je v pohodě a v klidu .... protože osobně nevěřím tomu, že pátrání bude dále nějak intenzivně pokračovat. Rozhodně ne tak intenzivně, jako kdyby jej soud například osvobodil.

Takže otázka je taková .... je tahle "game over" nebo ne. A budu hnusný,sobecký a necitelný, ale právě tohle je totiž to, co mne osobně nejvíce zajímá.

Rozhodně se medializace konkrétně této kauzy ukázala jako velmi nešťastná.
AniCitronAniBanan

PříspěvekZaslal: st březen 23, 2011 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B

PříspěvekZaslal: čt březen 24, 2011 12:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AniCitronAniBanan

PříspěvekZaslal: čt březen 24, 2011 12:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: