|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
70mMyW!53
|
Zaslal: čt březen 24, 2011 6:04 pm Předmět: |
|
|
Toto me zaujalo (neco o Kaddafim z wikipedie):
V zahraniční politice utužoval vztahy s arabskými zeměmi. V roce 1970 se jmenoval premiérem i ministrem obrany a podařilo se mu vynutit zrušení americké vojenské základny na předměstí Tripolisu a britské vojenské základny v Tobruku. Do konce téhož roku vyhnal asi 20 tisíc obyvatel italské národnosti. Základem jeho hospodářské politiky bylo znárodnění ropných rafinérií. Zakázal také alkohol a hazardní hry. V době, kdy přebíral vládu, patřila Libye k nejchudším zemím světa; dnes má nejnižší podíl obyvatel žijících v chudobě z celé Afriky. Během jeho vlády stoupla gramotnost z 10 % na 88 %. Vytvořil zdravotnickou síť na dobré úrovni (před jeho nástupem k moci bylo 10 % Libyjců slepých, v některých oblastech polovina lidí trpěla trachomem, více než třetina kojenců umírala do jednoho roku). Průměrný věk dožití je dnes nejvyšší na kontinentě (muži 75 let, ženy 80 let; tedy vyšší než v České republice). Veřejný dluh je druhý nejnižší na světě.
btw: kazdy pise o nem a celkove o tech spatnych (dikatorech) jen to spatne a to dobre se ani clovek nedovi, toto jsem treba vubec nevedel.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Gohan

|
Zaslal: čt březen 24, 2011 6:23 pm Předmět: |
|
|
tak podle mě, když ten jeden ví co chce a ví že to bude fungovat dobře a udělá to, je mnohem lepší než když se 50 debilů hádá a každý bere 100k+ za měsíc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt březen 24, 2011 6:24 pm Předmět: |
|
|
wikipedia je strasne doveryhodny zdroj informacii  keby som chcel este dnes to cele prepisem.Ja nema nejaky vyhraneny postoj,nezil som tam...ale preco sa polka krajiny hned obratila proti nemu ak je tak dobry clovek? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: čt březen 24, 2011 6:34 pm Předmět: |
|
|
protoze je to tam naprosto normalni, je tam kmenovych uzemi jak nasranejch a nezavdecis se nikdy vsem. Je jasny, je si hrabal nejvic pro sebe, ale jako v Somalsku to tam asi nevypada.
Krasne se ukazuje, co sou ,,kamaradi z velke koalice,, zac za zmrdy viz. Syrie naprikald. Nectl sem nikde, ze by se chystaly nejaky utoky na podporu ,,opozice,,
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: čt březen 24, 2011 6:40 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | protoze je to tam naprosto normalni, je tam kmenovych uzemi jak nasranejch a nezavdecis se nikdy vsem. Je jasny, je si hrabal nejvic pro sebe, ale jako v Somalsku to tam asi nevypada.
|
Tak asi poprvé naprostý souhlas. Já věřím, že demokracie je životaschopná v euroatlantické kulturní oblasti, ale všude to nejde. Nezapomenu na dva měsíce kdy jsem na koleji bydlel s Číňanem-totálně nechápal co tu máme za bordel, jak to, že neposloucháme vládnoucí stranu a když jsem mu vysvětlil jak se u nás ty strany střídají nechtěl mi věřit
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: čt březen 24, 2011 6:53 pm Předmět: |
|
|
škoda že nežil v Italii, to by bylo sci-fi
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt březen 24, 2011 7:41 pm Předmět: |
|
|
| mandor napsal: | | AniCitronAniBanan napsal: | protoze je to tam naprosto normalni, je tam kmenovych uzemi jak nasranejch a nezavdecis se nikdy vsem. Je jasny, je si hrabal nejvic pro sebe, ale jako v Somalsku to tam asi nevypada.
|
Tak asi poprvé naprostý souhlas. Já věřím, že demokracie je životaschopná v euroatlantické kulturní oblasti, ale všude to nejde. Nezapomenu na dva měsíce kdy jsem na koleji bydlel s Číňanem-totálně nechápal co tu máme za bordel, jak to, že neposloucháme vládnoucí stranu a když jsem mu vysvětlil jak se u nás ty strany střídají nechtěl mi věřit |
U té Afriky je navíc onen neskutečný problém legendárních "hranic podle pravítka" .... kdy pokud by se jednalo o nějaké kmenově/národně homogení státní útvary, tak by snad jistá šance o demokratizaci společnosti byla, ale za stávajícího stavu .... . Tam je myslím na průsery zaděláno ještě na hezkých pár desítel let, a jakýkoli pokus o demokracii bude jen cestou k vytvoření nějaké autoritativní společnosti. Nakonec i taková ex-Jugoslávie taky držela pohromadě jen díky maršálovi. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: pá březen 25, 2011 12:16 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: so březen 26, 2011 5:15 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: so březen 26, 2011 6:27 pm Předmět: |
|
|
Cizí krví natřu plot,ale bacha ať se při tom neškrábnu.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: so březen 26, 2011 9:56 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: ne březen 27, 2011 9:43 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: po březen 28, 2011 8:18 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|