|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Korny

|
Zaslal: čt březen 31, 2011 10:06 am Předmět: |
|
|
no jo, v brně už jsem i na brigádě zažil "výborně vedený" firmy...a teď když mám za sebou první semestr školy vůbec nechápu, jak tam některý lidi můžou zaměstnávat a říkat jim "manažeři"...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 31, 2011 10:42 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Deadlift napsal: | ...to není nic proti tomu, že manažeři dostali octavii II v 1,4 benzínu |
To se s tím motorem vůbec rozjede? | No, ono se to rozjede - ale jezdit s tím každý týden Brno - Poznaň by se mi teda dvakrát nechtělo
Korny - možná to bude znít ode mě nepatřičně, ale ve svých čtyřech dosavadních zaměstnáních Ti můžu říct, že platí asi to, že 60 % zaměstnanců nemá na svých místech co dělat. V některých firmách ( jako TEVA Czech Industries ) je to za 90 %. I přesto tyto firmy fungují a solidně prosperují - tj. k čemu Ti je ekonomie, marketing, projektový management - když většinou stačí " něco nastřelit" a ono to z 50 % vyjde?
Smutná pravda prostě ( nebo jsem měl v těch firmách možná smůlu na lidi ).
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: čt březen 31, 2011 10:55 am Předmět: |
|
|
jo to je mi jasný, každej si tam zaměstná svoje známý o kterých ví, že budou držet hubu a dělat co řekne, jenže o tom to právě je...firma ti může prosperovat a vynášet třeba 100 miliónů ročně, ale pokud tady ty trotlíky vyměníš za lidi, kterým něco říká řízení nákladů, maximalizace zisku, plánování, controlling atd. tak z toho můžeš vymáčknout dvojnásobek.
jenže to nikdo neudělá, protože tihle lidi by pro něj mohli být "nebezpeční", protože jsou dobří a nebudou skákat jak on píská...
ps: samozřejmě neříkám, že pokud někdo vystuduje školu, ví co ty pojmy znamenají a obnáší...
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt březen 31, 2011 11:25 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | jinak najít vysloveně nepovedený auto s r.v. po 2008 je docela dřina - korejci i francouzi se zlepšili, škoda je slušný standard...prostě, vyloženě nekvalitní nové auto snad už není. | Přesně tak. Proto se vždycky dobře bavím, když vidím ty staré BMW, VW a AUDI mrdky s pitomcema v kšiltovkách a staženým okýnkem. Kupovat ojetinu starší než 3 roky je minimálně loterie.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt březen 31, 2011 11:31 am Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | Kupovat ojetinu starší než 3 roky je minimálně loterie. |
Naslepo a nerozumět tomu, souhlas (ale tam je potom fuk, jak je to starý) .... pokud ale opravdu víš co kupuješ, a ještě tomu rozumíš (máš někoho takového), tak je situace úplně jiná. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mathaus
|
Zaslal: čt březen 31, 2011 2:21 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | jo to je mi jasný, každej si tam zaměstná svoje známý o kterých ví, že budou držet hubu a dělat co řekne, jenže o tom to právě je...firma ti může prosperovat a vynášet třeba 100 miliónů ročně, ale pokud tady ty trotlíky vyměníš za lidi, kterým něco říká řízení nákladů, maximalizace zisku, plánování, controlling atd. tak z toho můžeš vymáčknout dvojnásobek.
jenže to nikdo neudělá, protože tihle lidi by pro něj mohli být "nebezpeční", protože jsou dobří a nebudou skákat jak on píská...
ps: samozřejmě neříkám, že pokud někdo vystuduje školu, ví co ty pojmy znamenají a obnáší... |
A pak jednou vylezes ze skoly, v podobne firme zacnes delat a zjistis, ze existuje neco jako personalni management. Takze si vyber 10 nejlepsich ve svem oboru, hod je do jednoho tymu a do 6 mesicu se ti firma rozpadne. Nebo si naber hromadu ovecek co znaji svoji praci a zbytecne se do niceho neserou. Kazdy z nich ma jiny charakter a navzajem se doplnuji Takto se vytvari produktivni tymy... Ruzne urovne v hierarchii firmy potrebuji ruzne urovne dovednosti. Po strednim managementu neni moc dobre chtit, aby byli vsichni TOP.... To by pak tech par skutecne TOP na nejvyssich pozicich neuridili rebely nekde uprostred...
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: čt březen 31, 2011 3:10 pm Předmět: |
|
|
| Mathaus napsal: | | Korny napsal: | jo to je mi jasný, každej si tam zaměstná svoje známý o kterých ví, že budou držet hubu a dělat co řekne, jenže o tom to právě je...firma ti může prosperovat a vynášet třeba 100 miliónů ročně, ale pokud tady ty trotlíky vyměníš za lidi, kterým něco říká řízení nákladů, maximalizace zisku, plánování, controlling atd. tak z toho můžeš vymáčknout dvojnásobek.
ps: samozřejmě neříkám, že pokud někdo vystuduje školu, ví co ty pojmy znamenají a obnáší... |
A pak jednou vylezes ze skoly, v podobne firme zacnes delat a zjistis, ze existuje neco jako personalni management. Takze si vyber 10 nejlepsich ve svem oboru, hod je do jednoho tymu a do 6 mesicu se ti firma rozpadne. Nebo si naber hromadu ovecek co znaji svoji praci a zbytecne se do niceho neserou. Kazdy z nich ma jiny charakter a navzajem se doplnuji Takto se vytvari produktivni tymy... Ruzne urovne v hierarchii firmy potrebuji ruzne urovne dovednosti. Po strednim managementu neni moc dobre chtit, aby byli vsichni TOP.... To by pak tech par skutecne TOP na nejvyssich pozicich neuridili rebely nekde uprostred... |
já to nemyslel takhle, nepsal jsem, že by měli být všichni top!!!!! ale měli by to být - jak píšeš i ty, lidi na svým místě, kteří znají svoji práci a to prostě nejsou. je mi jasný, že když budu mít ve firmě 5 skvělých kreativních manažerů, tak to nemůže dobře dopadnout, ale člověk z praxe, kterej měl u nás ve škole přednášku a je to jeden z velmi úspěšných manažerů nám povídal, jak ve firmě, kam přišel dělal před ním manažera člověk, kterej byl vyučenej mechanik-seřizovač s maturitou a nevěděl o té práci nic...a proč tam byl? byl to bratr majitele...já neříkám, že mají být všichni ve firmě skvělí, ale pokud ty říkáš, že různé úrovně vyžadují různé dovednosti, tak ty dovednosti musí odpovídat té úrovni, takže pokud chceš úspěch, nemůžeš si v managementu držet někoho o kom celá firma ví, že je tam jen proto, že je to tvůj známej...to je stejně sebedestruktivní jako mít 5 skvělých manažerů...
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt březen 31, 2011 3:15 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | mirio napsal: | | Kupovat ojetinu starší než 3 roky je minimálně loterie. | Naslepo a nerozumět tomu, souhlas (ale tam je potom fuk, jak je to starý) .... pokud ale opravdu víš co kupuješ, a ještě tomu rozumíš (máš někoho takového), tak je situace úplně jiná. | Hmm, jenže tak je to se vším - pokud tomu opravdu rozumíš, nepotřebuješ ale radu z netu. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
JOga

|
Zaslal: ne duben 03, 2011 12:55 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: ne duben 03, 2011 2:16 pm Předmět: |
|
|
nojo, 1.9 tdi je vynikající motůrek :)
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: ne duben 03, 2011 2:20 pm Předmět: |
|
|
nechapu jak ten novej hjundaj i30 muze vypadat tak dobre ted to vymenil kamos za audi a6 combi ktera mu zrala 12l v meste , tu i30 ma v bilym provedenim , tmave skla , spotreba prumerna 6l/100km po meste, a to vse za 300 tacu coz bylo mile prekvapeni
|
|
| nahoru |
|
 |
refresh

|
Zaslal: ne duben 03, 2011 5:49 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | | nojo, 1.9 tdi je vynikající motůrek :) |
A ještě k tomu rotačka AFN, to je známý bezúdržbák se kterým se dá krásně povozit
|
|
| nahoru |
|
 |
jewix

|
Zaslal: so duben 16, 2011 12:54 pm Předmět: |
|
|
Já jsem před týdnem koupil za 156000,- Opel Astra H 1,7 CDTi combi, rok 2007 se 116000km nalítanýho v BS auto (autosalon Opel)...spotřeba kombinovaná 5l\100km a zatím jsem spokojenej.
přemýšlel jsem ještě o Focusu, Meganu (jako posledním možným) a Opel Zafira..všechno tak kolem roku 2007.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vladik

|
Zaslal: so duben 16, 2011 1:18 pm Předmět: |
|
|
| jewix napsal: | Já jsem před týdnem koupil za 156000,- Opel Astra H 1,7 CDTi combi, rok 2007 se 116000km nalítanýho v BS auto (autosalon Opel)...spotřeba kombinovaná 5l\100km a zatím jsem spokojenej.
přemýšlel jsem ještě o Focusu, Meganu (jako posledním možným) a Opel Zafira..všechno tak kolem roku 2007. |
Z BS mam Focusa 1.6 2001..dotazeno z D..serviska..102t nalitano..ted jsem udelal 160tis..a no problem..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|