_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
V podstatě ti vitariáni by červy mohli jíst, ne? Prej mouční červi mají až 50% proteinu.
Ty vole!!! Já si doteď myslel, že mám silnej žaludek. Mrtvoly, střeva, blití, pití koňský mrdky (Jackass, ne že bych zkoušel novej proteiňák), nic se mnou nehlo. Ale tohle je fakt moc!
Jsi prase
:DDDDDD bez komentáře :D
stejn jako Cizopasníkovo shnilé ovoce :D
Já bych toho člověka jenom potřebovala vědět. Třeba si myslí že má svaly a je taková obrácená anorektička. Vidí se v zrcadle, že má svaly a přitom nemá. TO už bych potom chápala.
Ale jíst jen ovoce a mít atletickou postavu je prostě proti přírodnímu zákonu fyziologie čověka.
Jo a já žádný nenávistný post nepostla. Byl jen pochybovačný. To spíš ty tvoje se mi zdají a připomínají mi moji mamku, když jsem si soustavně neuklízela pokoj, když mi bylo sedm.
Můžeš sem prosím postnout svojí aktuální formu? To by dost vysvětlilo ..
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
A tak v nějakém pořadu říkali, že pár kmenů v Africe se živí převážně ovocem, jejich trávení se tomu za těch x (desítek ) tisíc let přizpůsobilo a dokážou z něj získat vše co tělo potřebuje. Ovšem jestli takovým šťastlivcem může být Evropan to pochybuju. Třeba mořské řasy sou prý super, ale stráví je jen Japonci neb je na ně jejich trávení zvyklé. To že něco něco obsahuje ještě neznamená, že to tělo zužitkuje. Být pouze na ovoci je myslím fakt dost o ústa.
Jo to jasně, já chtěl v obecné rovině poukázat na to, že podlě mne není dobré přejímat stravovací návyky z jiných končin světa protože na to jednoduše není naše tělo/trávení stavěné. To co funguje Afričanovi - mraky tropického ovoce a ořechů nemusí být to pravé pro Evropana.
Zaslal: pá duben 22, 2011 9:35 am Předmět: ale da sa
Je vela prikladov ludi ktory maju slusne postavy iba z ovocia pripadne raw stravy.
Ako mozte tvrdit ze to sa neda ked ste neskusili?
Skus si najst Cahliga zo 70rokov ktory je dost znami v tomto alebo takeho mr.O senior Jim Morris a tak isto je kopec zijucich ludi ktory maju super postavy ale nejde len o postavu samotnu to je zivotna filozofia.
A tu je nieco o Cahlingovi .....
Zvykne sa vravieť, že výnimka potvrdzuje pravidlo a platí to aj vo výžive špičkových kulturistov. Neustále objavujú nové prístupy k metodike a skladbe racionálnej výživy. Posledným z nich je bezmäsité stravovanie, ktorého zástancom a propagátorom je aj popredný švédsky kulturista Andreas Cahling /1954/. Dnes už päťdesiatnik, Cahling - Mr. International /medzi vegetariánov patrí od roku 1977. Dovtedy sa jeho jedálny lístok v podstate v ničom nelíšil od stravy iných kulturistov. Prevládali živočíšne bielkoviny.
Čo ho viedlo k tomu radikálne zmeniť dovtedajší spôsob stravovania? Ako hovorí sám A. Cahling : - Cieľ konzumovať potraviny v ich pôvodnej prirodzenej podobe. Zaručujú prívod minerálnych látok a vitamínov v pôvodnom nezmenenom množstve.
Ale vegetariánom sa nestal odrazu. Bola to postupná zmena. Zo začiatku experimentoval. Jedol iba zeleninu, zaznamenal však značný úbytok hmotnosti tela. Neskôr sa preorientoval na mliečnu diétu a podarilo sa mu opäť získať stratenú telesnú kondíciu. Potom sa sústredil na konzumovanie ovocia s vysokou energetickou hodnotou a postupne úplne vylúčil vajcia a mliečne výrobky. Zistil , že takto udrží svoj optimálny svalový objem / vo svojej vrcholnej forme vážil 97 kg, pri výške 175,5 cm, pozn. autora/. Odvtedy sa stála táto metóda stravovania pre neho ideálna. Surové ovocie je zdrojom aminokyselín, pre organizmus najľahšie stráviteľných látok / asi ako materinské mlieko /. Sú nezanedbateľným zdrojom energie pre biologické pochody v organizme. Aká bola denná spotreba bielkovín A. Cahlinga?
Neuvažoval o množstve konzumovanej potravy, ale o jej biologickej hodnote. Pri mäsitej strave treba počítať obsah cukrov. Využiteľnosť prijímanej potravy v organizme závisí od veľa faktorov, napr. či konzumujeme bielkoviny surové alebo varené. Cahling prijímal bielkoviny z ovocia a inej surovej potravy, čím mala jeho strava vysokú biologickú hodnotu.Mýli sa ten, kto sa domnieva, že pri plnohodnotnej vegetariánskej strave treba jesť mimoriad-veľa. Biologicky hodnotná strava nezvádza k prejedaniu sa a dokonale uspokojí potreby organizmu bez toho aby ho nadmerne zaťažovala.
Sú však ľudia, ktorí sa domnievajú, že ak skonzumujú denne 200 g bielkovín, je to dostatočná denná dávka pre organizmus. Zabúdajú, že bielkoviny z konzumovania potravín pripravených varením sú pre organizmus oveľa ťažšie stráviteľné a značne redukované. Nedávne štúdie ukázali, že je to len asi 20 % dostupných výživných látok. Preto tepelná úprava potravín musí byť čo najšetrnejšia, aby sa cenné živiny obsiahnuté v potrave nezničili.Cahling uprednostňoval stravu bez obsahu mlieka.
A ako som pisal nejde len o svaly ale aj o to ako sa citis zbavis sa chorob ktore su "bezne" a tak isto sa uz dokazali ludia ktory boli tzv nevyliecitelny uzdravit a lekarska veda tomu nechapala je mnoho clankov a aj ludi po svete co takto ziju a su omnoho zdravsi a energickejsi ako zbytok populacie uz len to ked niekto ma 80rokov a je na normal strave tak ako zije ?
Zije plnohodnotny zivot? malo kto vacsinou je umelo udrziavana pri zivote alebo ma vela zdravotnych problemov ale ludia ktory jedia raw a maju 80 ci viac vyzeraju mladsie a tak isto nemaju podobne problemi co ostatny ich rovesnici a su velmi aktivny.
Ako pisem nechcel som lobovat za to ako zijem ale je tazke byt iny ved aj vy ste iny cumia na vas v praci a v skole ze co si to nosite v miskach aj ja som bol taky kedysi.
Nestal som sa cez noc vitarianom to bol postupny niekolko rocny prechod a som rad ze som nim zbavil som sa zbytocnych neduhov ktore nesa spolocnost povazuje za normalne, sami musite uznat ze strava je zaklad a podla nej sa clovek citi a aj vyzera.
Ako neveim preco tu stale riesite bielkoviny furt dookola cely svet je nimi zmagoreny ale take nieco ako nedostatok bielkovin trpi vazne uplne male mnozstvo ludi a pokial viete v ovoci u bielkoviny nie vela ale ono to staci ved ked ste bli maly a potrebovali ste najviac rast pili ste materske mlieko a tam je kolko bielkovin?
Je mnoho prikladov ludi aj sportovcov ci hercov alebo tzv celebrit ktory funguju na ovoci ci vitastrave je tazke vam tu nieco napisat lebo mate klapky na ociach a nechcete ani len pocut iny nazor lebo vy ste tu vsetko jedna komunita odchovana na doplkoch a klasickej kulturickej strave a ja hned musim byt blazon?
Co ked k cielu vedie aj ina cesta okrem tej vasej?
Uz uplne na zaciatku som pisal ze nelobujem za moju stravu len som napisal ako ja zijem tak neviem preco tie blbe reakcie clovek am pravo an svoj nazor, zivot a pod veci ja vam tiez vase veci neberiem a respektujem ich a nesnazim sa ich zmenit ani ludi v mojom okoli cimoju priatelku nech si je cokolvek pokial jej to chuti a je stym vyrovnana mne toto chuti co uz kazdy sme iny !
Já si o Tobě nemyslel, že jsi blázen. Až do té chvíle, než jsi se ironicky zeptal na mateřské mléko a jeho množství bílkovin vs. ovoce, tzv. živočišné (plnohodnotné) bílkovin vs. rostlinné (neplnohodnotné), ze kterých se Ti toho moc v těle nepostaví. Ale mě už začínají z Tebe vstávat hrůzou vlasy... jestli budeš mít někdy dítě, prosím tě, nech ho aspoň od partnerky nakojit...
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne pá duben 22, 2011 11:21 am, celkově upraveno 1 krát
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru