Dlouhou dobu jsem cvičil FB. Teď jsem přešel na split, zatim jedu něco podobnému 2+1, zajímalo kolik je vhodné dát cviků na partie?
Zatim mám:
Prsa:
2 tlakovej a 1 rozpažky nebo motýl
Záda
4cviky
Nohy
Stehna 2 cviky
Hammy 2 cviky
Lýtka 1cvik
Ramena
3 cviky občas 2 tlakový a doplnkovej - snažim se procvičit všechny 3 hlavy (?)
Biceps 2 cviky
Triceps 2 cviky
Jinak snažim se: Prsa x biceps, záda x triceps, ramena x nohy
- já vim, že na ty nohy je to málo, ale musim jezdit jen leg press a předkopy a zákopy v leže a ve stoje, mám problém se spodními zády a potřebuju oporu zad. Takže kdyby jste měli nějakej nápad na cviky na nohy kde se tolik nezapojujou spodní záda klidně, klidně piše, díky.
ono je to hodne individualne, zalezi na vyberec cviku, kolko serii a podobne, ja cvicim dost podla pocitu, a cviky a pocet serii vyberam priamo pri cviceni ... inak cca to muze byt tak jak si to napsal,
Proč na záda 4? Myslím že 3 budou stačit. Na nohy si zkus vyguglit provedení následujících:
bulgarian split squat
belt squat
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
hodně zajímavý,.. jaký jsou výhody/nevýhody oproti normal dřepům ??
Jinak tady je zajímavá varianta dead liftu :
Dělal to původně Steve Reeves
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
.. jaký jsou výhody/nevýhody oproti normal dřepům ??
Váha je upevněná na popruhu kolem pasu, takže oproti klasickému dřepu jsou nároky na stabilizaci vrchní části těla minimální (samozřejmě že je pořád potřeba držet správně zpevněný střed těla to by mělo být automatické). Díky tomu se zatížení přesune výhradně na nohy a je to hodně znát. Celkově je ten cvik oproti dřepu míň náročný pokud se budeme bavit o spotřebě kyslíku, ale nohy dostanou neskutečně zabrat. Cvičíval jsem to kdysi a je to opravdu jeden z nejbrutálnějších cviků na nohy, obzvlášť při vyšším počtu opakování.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru