|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po květen 16, 2011 7:47 pm Předmět: |
|
|
Bohužel státní matura nezaručuje kvalitu vzdělání, protože tak nebo tak, záleží pořád na učitely, jak k tomu přistoupí. Pokud někdo makal celý 4 roky (nebo 8 let na víceletých gymplech) a je u učitelů oblíbený, tak nemusí přijít 100% připraven ke zkouškám a určitě si s tím poradí, vždy záleží na tom, kdo ho zkouší a kdo je přísedící, pokud to jsou pohodáři, tak se to projeví i na výsledném hodnocení, předseda/předsedkyně v takovém případě toho moc nezmůže - bude přehlasován/a. Nově jsou také body, takže se u státních neznámkuje jako u školní části, ale člověk se dozví akorát, že dostal třeba 30 bodů z 39. Pokud jsou opět zkoušející a přísedící solventní, nějaký ten bodík se odpustí, respektive přičte. A takhle to bude určitě i nadále probíhat, kort příští rok, jelikož se body z písemných a ústních částí sčítají. Příklad: Pokud to se mnou po písemných nebude vypadat dobře a můj učitel, u kterého budu oblíbený, se o tom samozřejmě logicky doví, bude mít tu možnost mi opět přilepšit a nepotopí mě.
Dělením maturity na lehčí/těžší verzi vznikla také otázka, jak se bude řešit pohled na 2 studenty při příjímačkách na VŠ, když oba dva mají stejné maturitní předměty (čistě hypoteticky), akorát jeden z nich má vše v těžší formě a má ze všeho za 3 a druhý má v lehčí formě a má v přepočtu na známky vše za 1? Také si osobně si nemyslím, že by např. prestižní univerzity upustily od svých prověřovacích testů a svých pravidel, protože se vymyslely státní maturity, které by se měly při přijímání studentů zohlednit. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MAST3R

|
Zaslal: po květen 16, 2011 7:59 pm Předmět: |
|
|
Před pár hodinama jsem přijel z ústní. Vynervovanej jsem byl jak nevim co, ale dal jsem to, ti učitěle vám to prostě chtěj dát! _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po květen 16, 2011 8:11 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | Před pár hodinama jsem přijel z ústní. Vynervovanej jsem byl jak nevim co, ale dal jsem to, ti učitěle vám to prostě chtěj dát! |
To je přesně to, na co poukazuji. Takhle to bylo i předtím a tak to i bude dále, to, že se to nazývá "státní matura" nemá vůbec vliv na to, jak dobře vzdělaní lidé budou právě vycházet ze škol, což neřeší ten problém, na který poukazuje právě mysH. Učitelé to právě chtějí dát, někdy i za každou cenu a to je ten problém, nebyl problém v systému maturit. Ale pan Dobeš to asi vidí jinak. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Paye
|
Zaslal: po květen 16, 2011 8:22 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | Před pár hodinama jsem přijel z ústní. Vynervovanej jsem byl jak nevim co, ale dal jsem to, ti učitěle vám to prostě chtěj dát! |
Kdo by taky v dnešní době nedal maturitu? Normálnímu člověku se stačí připravit na maturitu za jeden den, pokud není ze zvláštní školy.
Nechápu jak v dnešní době ještě někdo nemůže udělat maturitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
|
| nahoru |
|
 |
Paye
|
Zaslal: po květen 16, 2011 8:50 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | | Paye napsal: | | MAST3R napsal: | | Před pár hodinama jsem přijel z ústní. Vynervovanej jsem byl jak nevim co, ale dal jsem to, ti učitěle vám to prostě chtěj dát! |
Kdo by taky v dnešní době nedal maturitu? Normálnímu člověku se stačí připravit na maturitu za jeden den, pokud není ze zvláštní školy.
Nechápu jak v dnešní době ještě někdo nemůže udělat maturitu. |
Za jeden den???? ale no tak. |
Nevim, mně na to stačil jeden den a to jsem na to celý 4 roky sral.
Tak kdo má nejhůř trojky, tak víc jak jeden den určitě nepotřebuje pokud není uplně blbej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: po květen 16, 2011 8:56 pm Předmět: |
|
|
A jaká to byla škola můžu se zeptat?
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po květen 16, 2011 9:08 pm Předmět: |
|
|
| Paye napsal: | Nevim, mně na to stačil jeden den a to jsem na to celý 4 roky sral.
Tak kdo má nejhůř trojky, tak víc jak jeden den určitě nepotřebuje pokud není uplně blbej. |
Tohle říkali všichni šprti před zkoušením, ze kterýho dostali jedničku.
Kecáš z hladu.
Já celej gympl skoro propadal, ale češtinu jsem se stejně učil týden (cca osm hodin denně), a i tak jsem zvládnul jen cca 70%.
Takže nás tu přestaň krmit pohádkama - pokud ovšem nemáš učňák s pseudonástavbou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: po květen 16, 2011 9:20 pm Předmět: |
|
|
No nechci urážet, ale já si právě myslím Paye, že gymnázium mít asi nebudeš. Sorry pokud jo,...jen bych ho chtěla vidět.
Člověk by musel být génius, aby si pamatoval vše za 4 roky studia, co je obsaženo v maturitních otázkách.
Den předem na maturitu je dobrý učit se možná tak když víš, že si vytáhneš otázku č. 20 a tu si vytáhneš.
Já totiž někdy už teď se musím učit pár dní dopředu (nebo alespoň číst) a to je ta písemná práce třeba jen ze tří učiv. Na gymplu by jsi s učením den předem neuspěl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Paye
|
Zaslal: po květen 16, 2011 9:20 pm Předmět: |
|
|
střední odborná škola zdravotnická
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po květen 16, 2011 9:23 pm Předmět: |
|
|
| Paye napsal: | | střední odborná škola zdravotnická |
To mnohé vysvětluje.
|
|
| nahoru |
|
 |
Paye
|
Zaslal: po květen 16, 2011 9:25 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | Paye napsal: | | střední odborná škola zdravotnická |
To mnohé vysvětluje. |
tady je zas někdo chytrej
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: po květen 16, 2011 9:26 pm Předmět: |
|
|
Byl jsem na strojárně a učit jsem se teda musel, jenže to je o tom, jestli to chceš udělat, nebo mít dobrej prospěch abys nemusel případně dělat přijímačky na vysokou, oni učitelé i když nevíš hooodně pomáhají a to skoro všude.
Jinak jsi Esko psal o tom přijímání, tak jim o nic nejde, hold polovinu vyhodí no, třeba u nás na strojárně to je brutální selekce _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po květen 16, 2011 9:27 pm Předmět: |
|
|
Každej kdo říká, že se na maturu učil den předem, nebo dokonce jen na potítku a dal to levou zadní, maturoval buď někde na "polní škole" nebo to měl nadrcený za celý 4 roky a jen dělá machra....
Každej normální člověk je aspon trochu ve stresu a chtě nechtě se učí dopředu, pokud není hloupej ... ono je to i celkem pochopitlený, první pořádná zkouška, kdo to dokáže vychladit tak, že se na to mrkne den předem, nevím jak si pak povede na vejšce (pokud nebude na fildě) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po květen 16, 2011 9:31 pm Předmět: |
|
|
| Paye napsal: | | Octopuss napsal: | | Paye napsal: | | střední odborná škola zdravotnická |
To mnohé vysvětluje. |
tady je zas někdo chytrej |
To nebyla urážka, jen to prostě vysvětluje tvůj názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|