|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Lunreal

|
Zaslal: st červen 15, 2011 2:35 pm Předmět: |
|
|
Netahejte do toho analogie s vrazdama, vsichni vime ze to sere akorat ty co nejezdi podle predpisu, ale dotedka se schovavali za to, ze jim to pri namereni nemohli dokazat. Vzdyt nezavedli zadne nove pravidlo, jen dusledneji budou potirat provinilce. Sere vas to co? Tak si kupte pravidla silnicniho provozu a pak je pujcte i svym pribuznym a znamym, at je nemusite kryt jak sasci. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mysH

|
Zaslal: st červen 15, 2011 2:46 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | .. vsichni vime ze to sere akorat ty co nejezdi podle predpisu |
Ty fakt brzdis na kazdy zapomenuty 40tce bez jediny logiky proc by tam mela byt? Fakt jezdis mimo obce presne 90 a na dalnici nikdy vic nez 130?
Pokud jo tak by me zajimalo jestli z toho mas nejaky uspokojeni, auto ti vic nejezdi nebo umis ridit hur nez moje prababicka.
Kdyz i ten pablb Trzil rekne, ze posunuti znacky zacatek/konec obce na konec katastru neni ok, ze spousta dopravnich znacek neni ok .. a jeho podrizeny nebo mestaci si tam honi s kamerou .. fakt ti prijde OK dobrovolne platit za to, ze je nekdo debil a umistuje dopravni znacky jen podle nalady?
PS: kolik mas nalitano km nebo kolik tak zhruba najezdis? protoze nejvetsi obhajci jsou vetsinou vidlaci, co jednou za cas vytahnou svoji karu ze seniku a jedou se podivat do mesta
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 15, 2011 3:22 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Netahejte do toho analogie s vrazdama, vsichni vime ze to sere akorat ty co nejezdi podle predpisu, ale dotedka se schovavali za to, ze jim to pri namereni nemohli dokazat. Vzdyt nezavedli zadne nove pravidlo, jen dusledneji budou potirat provinilce. Sere vas to co? Tak si kupte pravidla silnicniho provozu a pak je pujcte i svym pribuznym a znamym, at je nemusite kryt jak sasci. |
Ale vždyť jsi úplně mimo ...a většina co tu blbne s osobou blízkou také. Mablung to píše přesně. Předvolají tě, sdělí ti jakého přestupku ses podle nich měl dopustit, a ty buď souhlasíš, nebo ne. Pokud ne, mají oni povinnost ti prokázat, že jsi přestupek spáchal ... tj. v tomto okamžiku řídil automobil. A buď to zvládnou, nebo ne ... ty je nebudeš jako blb odkazovat na nějakou osobu blízkou, ale prostě odmítneš vypovídat. Nikoho nekreješ, prostě jen nenapráskáš sebe nebo někoho z blízkých. To je současný stav ....
Stav, kterému tu všichni chcete tleskat je takový, že oni ti nic dokazovat nemusí, a taky nebudou, a pokud přestupek spáchal například tvůj bratr, tak budeš mít tři možnosti ... 1) vzít to na sebe 2) napráskat bráchu 3) zaplatit deset litrů. Pokud se toto zdá někomu správné, tak doufám, že ve svém svatém nadšení neskončí na půli cesty, ale když třeba s někým pojede a zjistí, že tento při jízdě porušil předpisy, tak nebude čekat na obsílku, ale rovnou to sám aktivně a iniciativně nahlásí. Vždyť jde přeci o lidské životy!!!!!!!
Koukám, že nebude dlouho trvat, a zase budou u cesty postávat hovada s páskou Pomocník VB na rukávu _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 15, 2011 3:30 pm Předmět: |
|
|
Jinak by mě zajímalo, jestli si někdo dal práci zapojit mozek a zkusil si představit, o jaké přestupky, a v jakých místech, může v daném kontextu jít .... pokud to udělá, tak zjistí, že drtivá většina onoho "zneužívání" stávající právní úpravy se odehrává v situacích, které představují nějaké zvýšené riziko je zcela výjimečně. Protože prasárny typu předjíždění přes plnou, chlast za volantem, předjíždění v místě, kde není vidět kdo jede proti tobě a podobně, které jsou nejvíc o hubu a kde zařve nejvíc lidí, tak ty na tombudou úplně stejně, jako dnes .... prostě buď zvednou benga prdel ze židle a budou jezdit a sledovat provoz (a řešit následné excesy), nebo se nezmění lautr nic. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: st červen 15, 2011 3:33 pm Předmět: |
|
|
to je ale taky problém všude jiný víš :) po celé Moravě benga jezdí, kontrolují a dělají co můžou.. jenže mají kokota v Brně, kterej jim vydává nesmyslný rozkazy, a tak to není úplně na 100%.. ale stejně dělají co můžou :) jestli jsou takový problémy v Praze apod., že benga akorát sedí na prdelích a čumí a nejsou v terénu tak se nezmění nikdy nic ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 15, 2011 3:40 pm Předmět: |
|
|
To blazen ... ve měste celkem jo, ale na okreskách potkávám poliše skutečně zcela výjimečně, a třeba na dálnicích to není o moc lepší. Když se přitom podíváš kde se dějí ty chuťovky, co je jich plná Nova a krematoria, tak třeba taková Jižní spojka mi sice přijde jako velmi riziková, ale ne protože by tam někdo místo ofiko 80 jel 90, ale protože v těch kolonách může jednoho trefit _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: st červen 15, 2011 3:44 pm Předmět: |
|
|
jak říkám, na Moravě ten problém prostě není zdaleka takový jako jinde.. asi tu jezdí míň šílenců :) ale určitě na tom má podíl i to, že to tu není samej radar, takže policajti jsou pořád v terénu a zasahují.. ne že v Praze si postaví 50 kamer a radarů a nevim čeho a jenom sedí, kontrolují a posílají pokuty :)
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: st červen 15, 2011 7:40 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: |
Tobě přijde hromadný zneužívání "blízké osoby" za účelem vyhýbání se placení pokud v pořádku? Mně ne. |
Přijde mně normální, že udat sebe čí manželku, bratra, kamaráda policajtovi (jinak bych byl automaticky vinen) je z morálního hlediska daleko větší svinstvo než odepřít výpověď kvůli banálnímu přestupku. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: st červen 15, 2011 7:51 pm Předmět: |
|
|
Jinak když jsem dořetl diskusi, mám pocit, že jsou tu samí zbožní řidiči, kteří nikdy nemuseli zaparkovat metr před přechodem, nebo na chodníku, nikdy nejeli 93 na čtyřproudé silnic první třídy, a zásadně jezdí < 40 v uzařené osadě od značky ke značce a koukají kde je pan příslušník, co by je pochválil. Tady asi spojence nenajdu
Jinak, tzv. "osoba blízká" je novinářské klišé, podobně jako pirát, kterými média blbnou hloupým lidem hlavy. ve skutečnosti se jedná o právo zakotvené v LZP, která je nejvyšším zákonem ústavy. Konkrétně:
| kód: | | Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké |
a
| kód: | | Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena. | _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st červen 15, 2011 8:44 pm Předmět: |
|
|
| idoktor napsal: |
Přijde mně normální, že udat sebe čí manželku, bratra, kamaráda policajtovi (jinak bych byl automaticky vinen) je z morálního hlediska daleko větší svinstvo než odepřít výpověď kvůli banálnímu přestupku. |
Kdo kde mluví o jakým udávání proboha?
|
|
| nahoru |
|
 |
Janze
|
Zaslal: st červen 15, 2011 9:33 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Kdo kde mluví o jakým udávání proboha? |
Tvoje auto stojí na zákazu a zaparkovala ho tam tvoje žena. A/ nabonzuješ manželku 2/ zaplatíš pokutu za to, že tvoje auto "nedodrželo předpisy"
tak nějak by to podle nich mělo fungovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st červen 15, 2011 10:35 pm Předmět: |
|
|
| Janze napsal: | | Octopuss napsal: | Kdo kde mluví o jakým udávání proboha? |
Tvoje auto stojí na zákazu a zaparkovala ho tam tvoje žena. A/ nabonzuješ manželku 2/ zaplatíš pokutu za to, že tvoje auto "nedodrželo předpisy"
tak nějak by to podle nich mělo fungovat. |
A kde že je ta chyba? Protože mě se tohle zdá víc v pořádku, než se někdo vymluví a neděje se nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt červen 16, 2011 6:16 am Předmět: |
|
|
| Janze napsal: | | Octopuss napsal: | Kdo kde mluví o jakým udávání proboha? |
tak nějak by to podle nich mělo fungovat. |
Proč bych měl bonzovat na manželku, když jsem zodpovědnej já jako majitel? Pořád nevidím žádnej problém.
Jsem majitel, auto někomu půjčím - a je jedno že to je člen rodiny - ten někdo něco provede, a protože jsem svéprávnej a auto mi neukradl, holt nesu zodpovědnost. To je úplně v pořádku a správně.
|
|
| nahoru |
|
 |
elrubio

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 6:42 am Předmět: |
|
|
tzv. mýtus osoby blízké byl alespoň minimální ochranou proti "bigbrotherovské" buzeraci, která je vedena za jediným účelem, a to vybrání dalších peněz do rozkradených pokladniček..
Mě prostě nepřijde normální místo ježdění se neustále hlídat, zda se na chvíli nezapomenu a nejedu 55, kde zase přibylo nějaké nesmyslné oemezení rychlosti, kde stojí značka konec obce, když jedu kilometr mezi poli...
jsem rád, že je tu tolik spokojených občanů, kteří budou s radostí posílat desetitisíce státu do chřtánu.
Na jednu stranu chápu, že "osoba blízká" byla zneužívána k tomu, že se idé vyhýbali i zcela evidentním přestupkům - ale od toho má být na silnicích policie a chytit je "na živo". Na druhou stranu tato novela může být a bude zneužívána ze strany státu.. minimálně do první žaloby k US.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt červen 16, 2011 6:53 am Předmět: |
|
|
problem je,ze blbi ludia nechapu ze to je ustavne pravo.A taktiez nechapu,ze keby sa zrusilo,pripadne by sa zaviedla ,,objektivna zodpovednost" boli by prvi,na koho by to padlo (nie,na tych co sa vyhybaju uz dnes by to nepadlo ani potom) _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|