Tlak v hlavě při tréninku

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tlak v hlavě při tréninku  Úvodní stránka -> Ostatní -> Tlak v hlavě při tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Shalke

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2011 2:37 pm    Předmět: Tlak v hlavě při tréninku Odpovědět s citátem

Cvičím něco přes rok a moc mě to baví, ani na chvíli jsem nepomyslel na to, že bych toho nechal. Teď mi ale jeden problém začal kazit radost ze cvičení. Před 4mi dny jsem jel Leg press a bylo to hodně namáhavý..Při třetí sérii mě začala bolet hlava, taková pulzující bolest - tlak. Dojel jsem trénink a pohoda, jen mi to trochu narušilo koncentraci. Za dva dny se stalo to stejné u dřepech na Bosu, ale opět to nebylo nic závratného..šlo to překonat a dojet trénink. Dneska jsem byl opět na tréninku a jako první cvik jsem jel bench a zase ta hlava. Tentokráte to ale bylo jiné, takový tlak a bolest jsem snad nikdy nezažil, ztěží jsem dojel sérii a myslel jsem, že mi praskne hlava. Tak nesnesitelná bolest, věděl jsem, že kdybych zkusil ještě jednu sérii něco by se mi stalo.

Info: 17 let, dnes u benchu to nebyla žádná maximálka, pitný režim mám dostatečný, stravu mám dobrou, věnuji se cvičení a mám ho rád - není to tedy žádný psychický vytvořený blok, beru Multivitamín a multiminerál + zvlášť Zinek, dostatek spánku, v minulosti žádné zranění, žádné zdravotní problémy.

Prosím vás o rady co s tím/co by to mohlo být/proč se to děje, popřípadě kam s tím zajít?

Předem všem děkuji za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2011 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mel jsem neco podobneho, pri posledni serii drepu a par vynucenych opakovani, jsem lehl na zem a hlava bolela, jak cert. Mimo trening pak hlava prestala bolet, ale u dalsiho treningu se zas ozvala, tak jsem snizil vahy na vsech tlakovych cvicich asi o 50% a pak postupne pridaval, po mesici asi, se uz hlava neozvala vubec a zatim stale dobre. Ale pokud by problem pretrval tak bych urcite zasel navstivit doktora, v rodine se zraneni hlavy ozvalo az po mesici (otupeni, bolest hlavy apod.) a byla z toho nakonec operace.

https://www.zonetraininglog.com
Turakam

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2011 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

poznám, je to peklo, vynechaj tréning na týždeň a bude to ok.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2011 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebereš kreatin? Já to měl z toho. Kolikrát na leg-pressu mě to tak chytlo, že jsem nevěděl co dělat.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Shalke

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2011 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neberu kreatin. Takže škoda, ale není to tak jednoduchý /: , ale zrovna o prázdninách přestat cvičit když jsem v tom naplno..to je hrůza.

Takže díky všem za rady. Zkusím vynechat pár tréninků a pak začnu zlehka a pevně doufám, že se to nevrátí.

Kdyby pro mě měl ještě někdo radu nebo vlastní zkušenost, prosím napište mi ji.
Draper

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2011 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
poznám, je to peklo, vynechaj tréning na týždeň a bude to ok.

Myslis, ze fakt pomuze jen vysadit z treninku? Nejaky duvod tohle mit preci musi a osobne bych se takovych veci bal. Ty jsi to mel a prisel jsi na to, co to zpusobilo? Co krevni tlak, nechal sis ho tehdy zmerit?
william888

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2011 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mal som ten problem hlavne pri bench presse aaa bolo to pravdepodobne velkym prijmom aminokyselin, pretoze ked som s nimi prestal prestala aj hlava boliet...
Shalke

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2011 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže Drapere, radíš mi, abych to nepodcenil a raději zašel třeba ke sportovnímu lékaři a nechal si udělat celkové vyšetření?

Jinak, jak už jsem psal, nic kromě multivitamínu a multiminerálu neberu, takže suplementy to není. Zkrátka tomu nerozumím, žiju zdravě, vůbec netuším jaká může být příčina té bolesti.

Btw. Asi nejde měřit tlak lokálně, že? Jako v hlavě (:
Draper

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 1:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Shalke napsal:
Takže Drapere, radíš mi, abych to nepodcenil a raději zašel třeba ke sportovnímu lékaři a nechal si udělat celkové vyšetření?

Jinak, jak už jsem psal, nic kromě multivitamínu a multiminerálu neberu, takže suplementy to není. Zkrátka tomu nerozumím, žiju zdravě, vůbec netuším jaká může být příčina té bolesti.

Btw. Asi nejde měřit tlak lokálně, že? Jako v hlavě (:

Proc hned ke sportovnimu lekari? Jen si proste nech zmerit tlak u obvodaka, to je vec, kterou snad jeste zvladaji
Fox171

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 1:41 pm    Předmět: alergie Odpovědět s citátem

Ja mam neco podobneho v obdobi alergii. Ryma a zahleneni mi pri cviceni vytvari v hlave takovy tlak.
Shalke

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechal jsem si změřit tlak, je ve vrchní hranici, ale pořád v normálu. :/ Takže stále nevím co to může být, zkusím týden pauzu a pak jestli se to vrátí navštívím sportovního lékaře.
Davesix

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, vyřešil si to nějak? Mám poslední dobou podobný problém.. Cvičím už nějakej ten rok a nikdy sem se s tím nesetkal, ale teď jsem si našel konečně parádního sparinga a dáváme si hodně zabrat a většinou při poslední sérii mě chytne hlava jak prase a nemůžu to ani dojet, připadá mi to, jako by mi měla každou chvílí prasknout, je to docela dost nepříjemné.. Jak odejdu z gymu tak už je to zase v pořádku ale další den to samé.. Nechápu to a dost mě to štve, protože je to fakt hrůza. Hodně piju, takže špatným pitným režimem to být nemůže a už mě nic nenapadá. Když tak mi prosím odepiš, jestli si to nějak vyřešil. (Zatím mě to chytlo při Peck-decku, leg-pressu a dřepech) Díky :)
WildOrchid

PříspěvekZaslal: ne květen 20, 2012 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zajimavy tema. mam podobnej problem, i kdyz zrejme trochu jinej, ale taky by me zajimalo jestli uz to nekdo zazil..

"boli" me hlava, spis proste jen tepe nejak zevnitr smerem ke spankum, jako by se chtela rozskocit (coz tu popisujete), ale jen pri zmene polohy ve vertikale. Takze treba kdyz stojim a chci si capnout k cince, tak v tom drepu se mi hrozne roztepe hlava. Kdyz jdu dolu pomalu a drzim hlavu vzprimene, je to lepsi, ale taky tepe, takze dole musim pockat a pak teprv chytnout cinku a zacit cvicit. Pri cviceni uz mi to problemy nedela. Kdyz jdu drepy s maximem tak problem nemam. kdyz udelam rychlej drep naprazdno a dole se zastavim, tak to tepe jak blazen.
V pondeli jsem s tim uz chtela k doktroce ale nemela na me cas, tak pujdu asi az tohle. Sice je to trochu lepsi, ale furt ne normalni

A zajimalo by me u tech co to tu pisi, jakej muzou mit na bolest hlavy vliv aminokyseliny a kreatin? vzdyt to jsou vpodstate slozky co jsou bezne i v jidle..
reegis

PříspěvekZaslal: ne květen 20, 2012 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak se říká "sportem ku zdraví"

Podle mě to většina lidí má z toho, že to s cvičením přehání a následné přetrénování se musí někde ozvat. Přestat na dva týdny uplně cvičit a pak to tak nehonit..

Kdyby to bylo rameno, koleno, záda nebo cokoliv jiného, ale když Vás takhle bolí hlava, tak podle mě okamžitě k doktorovi. Ale každý strůjcem svého zdraví, takže když to berete na lehkou váhu a pořád s tou bolestí cvičíte, tak to taky může s vámi lehce šlehnout..
Shalke

PříspěvekZaslal: ne květen 20, 2012 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ortoped i trenérka mi řekli, že to bylo skříplým nervem. Pár týdnů jsem necvičil a posléze jsem upravil provádění cviků u kterých mě to bolelo (bench=nohy nahoru, legpress=už necvičím, dřepy na bosu=uprava držení JČ).

Reegis: Nechápu proč tu píšeš své domněnky, když jsi to sám nezažil a nás neznáš (nevíš jak trénujeme). Přínost tvého příspěvku - žádný.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Tlak v hlavě při tréninku Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: