moje oblíbené recepty

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - moje oblíbené recepty  Úvodní stránka -> Kuchařka -> moje oblíbené recepty
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Reiben

PříspěvekZaslal: pá červenec 08, 2011 8:05 pm    Předmět: moje oblíbené recepty Odpovědět s citátem

ovesná kaše :

Nasypeme požadované množství vloček do misky (nebo mísy, koryta, zkrátka jak kdo je zvyklej žrát ), zalejeme mlékem a dáme přes noc do lednice.
Ráno dáme misku na pár minut do mikrovlnky (je třeba to hlídat, aby to nepřeteklo), dochutíme skořicí a do vzniklé hmoty nakrajíme banán.

snídaňová omeletka :

Do misky dáme 3 celé vejce (pokud máte větší hlad, klidně dejte víc), přidáme 2 hrsti vloček a pořádně promícháme. Pak to stačí dát na teflonku, přiklopit pokličkou. Za pár minut otočit a je hotovo.
Ideální je dochutit to dia kečupem a jako přílohu zvolit celozrnný chleba.

karbanátek z tuňáka :

Do misky dáme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě (šťávu vylejte, chceme jen čisté maso), 2 hrsti vloček, 2 celá vejce. Pořádně zamícháme, dáme na teflonku a děláme jako karbanátek. Stačí chvilka po každé straně. Dochutit kečupem a podávat třeba s těstovinami.

zdravá palačinka :

V misce smícháme - 2 vejce, ½ šálku ovesných vloček, lžička skořice, 30 gramů 80% proteinu. Dáme do mixéru a pořádně rozmixujem. Teď to stačí dát na teflonku. Pár minut po každé straně a palačinka je hned hotová. Potřete džemem a můžete jíst.

zapečené těstoviny :

Uvaříme těstoviny (druh nechám na vás) a scedíme. Mezitím si nakrájíme šunku na proužky a cibuli na jemno. Oboje dáme na teflonku. Až je oboje pěkně opečené tak přidáme těstoviny.
V misce si mezitím rozmícháme 2 vejce a hmotu na pánvi tím zalejeme. Přiklopíme poklicí a děláme na každé straně pár minut. Ke konci přidáme nastrouhaný sýr.

banánový koktej :

Do mixéru dáme 1-2 banány, 500 ml mléka, hrst piškotů a lžíci medu (volitelné). Rozmixujem a je hotovo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jordanek

PříspěvekZaslal: pá červenec 08, 2011 8:57 pm    Předmět: :) Odpovědět s citátem

Aaa tak t ovypada dobre, neco si delam zrovna na rano :
Vlocky zalejeme vodou a posyme skorici , nechame pres noc v lednici , rano na to kdydnem jogurt, kousky ovoce a mandle :)
Karbanatky si taky delam z tunaka :)
Koktejly taky vyuzivam jak kdy :)
A palacinky jsem delal nedavno : )
Tady je jedna moje vetisnou vikendova snidanovka :
4 bílky
1 lzicka skorice
1 lzicka kaka
1 odmerka cokoladoveho proteinu
1 sacharin
A pridat vlocky a varenou ryzi podle poctu sacharidu kolik potrebujete na rano
To vse z mixovat dohromadya vylejt na teflonku , po chvily nasypat aspon 20 g vlocek na vrh a nechapt pect - NEHORAZNA MNAMKA ! :)
Grok

PříspěvekZaslal: pá červenec 08, 2011 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vločky dělám stejně, akorat jen samotné vločky bez ničeho (JEN S MLÉKEM). Jinak super recepty a typy, určitě něco zkusím ;-)
jordanek

PříspěvekZaslal: pá červenec 08, 2011 9:12 pm    Předmět: :) Odpovědět s citátem

Jo zksu to jak sjem psal, je to fakt parada, vsecnho mas pod kontrolou, zalezi kolik ty ceho potrebujes, pokud si chces vic dorpat, muzes pekne namazat tvarohe a potrit dzemem klidne.. je to fakt parada !:) nic sladkyho, nic spatnyho :)
Marťula

PříspěvekZaslal: po srpen 01, 2011 7:41 am    Předmět: :) Odpovědět s citátem

Ty palačinky vypadájí mooc dobře Určitě musím zkusit, díky za inspiraci
Hel

PříspěvekZaslal: po srpen 01, 2011 8:09 am    Předmět: Těstovinový salát Odpovědět s citátem

Celozrnné těstoviny (nebo špaldové)
Bílý jogurt Hollandia
Konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
Na tvrdo vařená vejce
Sýr s 20% tuku v sušině
Cherry rajčátka
Kyselá okurka

Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme s nakrájenými vejci, rajčátky, okurkou, tuňákem a na hrubo nastrouhaným sýrem, přidáme jogurt ochucený špetkou soli, pepře, případně troškem hořčice.

Poměr surovin neuvádím, každý si nastaví tak, jak mu chutná nebo jak zrovna potřebuje doladit jídelníček.
01Smajdalf

PříspěvekZaslal: po srpen 01, 2011 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrovna nějaký vyzkouším teď ráno
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Někdo nějakou radu na přípravu kuřecího?
Jsem zvyklý na klasiku: maso+sůl+koření (kari/grill), sladká paprika - k tomu těstoviny/rýži.

Potřebuju nějaký nápad, ne nic složitého, jak udělat chutně a netradičně kuřecí. Klidně se může i na den naložit (s medem, jogurtem znám).
Moocha

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak klasika - plátek kuřecího prsního řízku naklepat, zalít lžičkou olivového olece, pepř, sůl a co dům dá

nechat marinovat

strčíš to na pánev, zaliješ vodou, až se voda odpaří, maličko osmahneš.

Je to chutné, zdravé, šťavnaté a rychlé

A nebo kuře na smetaně!

Kuře zalít smetanou, trochu sýru navrch, nějakej česnek a je to. Uno delikates :D

Naposledy upravil Moocha dne čt březen 29, 2012 5:53 pm, celkově upraveno 1 krát
Draper

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si k te smesi se zeleninou jeste na panvi davam celkem dost horcice a na zaver trochu mleka nebo lepe pak smetany a docela to s chuti udela sve. Nebo do toho prdnout i vajicko.
Zkus i jine koreni, ja splu s kari davam jeste hodne oregana nebo provensalskych bylinek.

Naposledy upravil Draper dne čt březen 29, 2012 5:53 pm, celkově upraveno 1 krát
Reiben

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já si dám prsa na vodě a taky si pochutnám asi mám nenáročný chuťový buňky
Mandle

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Někdo nějakou radu na přípravu kuřecího?
Jsem zvyklý na klasiku: maso+sůl+koření (kari/grill), sladká paprika - k tomu těstoviny/rýži.

Potřebuju nějaký nápad, ne nic složitého, jak udělat chutně a netradičně kuřecí. Klidně se může i na den naložit (s medem, jogurtem znám).

Kuře na kostičky (cca 0,5kg)
1 větší cibuli na jemno
koření na kuře
sójovou omáčku
1 KL oleje

Kuře, koření, cibule, sójovka, olej - nechat uležet - na pánvi zprudka a je to výborný... Nebo alespoň u nás doma to má velkej úspěch...

Obměna: Na tortilu dát oblíbenou zeleninu (ledový salát, rajče, kukuřici,...), na ni trochu kečupu, poklást masem a zabalit... Aneb chutně a podomácku i bez Kentuckyho.... :o)
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2012 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík. Sójovku používám furt, miluju jí, krásně ochutí a obarví.

Zkusím to s tím vajíčkem nebo hořčicí.
Nebo mi chutná i rajčatový protlak, který se ale musí zředit vodou, jinak je moc tuhý a silný (chuťově). Do toho bylinky a
Tom3

PříspěvekZaslal: po únor 11, 2013 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry že otvírám stary vlákno, ale neměli byste ještě nějaky recepty na všemožny pochoutky z jednoduchých surovin, něco jak sem přidal reiben hned nahoře? Hned jsem pár zkusil a musím říct že jsem si pochutnal. Bohužel nejsem žádnej kuchař a sám takové recepty nevymyslím Dík!
DevillHP

PříspěvekZaslal: po únor 11, 2013 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyklop plechovku tuňáka na teflonku, přidej nakrájený stroužek (ky) česneku, červenou cibuli a nechaj osmahnout. Rychlé, zadravé chutné. K tomu rýže nebo i br. kaše.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - moje oblíbené recepty Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: