|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mandor
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 4:45 pm Předmět: |
|
|
Nekecal. Vycházím z toho, že to byli kluci 20-23 kterým jeden totalitní režim zabil otce a druhý začínal zatápět. Teď jsou všichni prostě mazáci kteří by to udělali jinak a lépe, protože jim maminka koupila voucher na specnaz a tudíž naprosto přesně ví jak a co na nepřátelském území.
Pokud někdo napíše, že měli haluz/něco udělali amatérsky etc. beru. Tyhle pitomé hlášky ala kdyby to viděl/kdyby byl v jeho kůži jsou jen hra na city a tudíž mimo. Přesně těmihle kecy - měli rodinu, byli to obyčejní lidé, tohle si nezasloužili se dá omluvit cokoli. V bývalé NDR aspoň část pohraničníků dali před soud, u nás jsou nasraní když jim chtějí přestěhovat památník...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Culda13
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 4:52 pm Předmět: |
|
|
a za 20 let tu budem řešit co dělal špatně dnešní režim a jak ten Nor měl vlastně pravdu a udělaj mu pomník . Třeba jak mluvil včera v TV ten hnědočech ,ža si prostě musej bránit rodinu ,to je normální ( reakce na útok mačetama ) . _________________ nevzdávám se
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: út srpen 16, 2011 6:49 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 8:52 pm Předmět: |
|
|
| mandor napsal: | Nekecal. Vycházím z toho, že to byli kluci 20-23 kterým jeden totalitní režim zabil otce a druhý začínal zatápět. Teď jsou všichni prostě mazáci kteří by to udělali jinak a lépe, protože jim maminka koupila voucher na specnaz a tudíž naprosto přesně ví jak a co na nepřátelském území.
Pokud někdo napíše, že měli haluz/něco udělali amatérsky etc. beru. Tyhle pitomé hlášky ala kdyby to viděl/kdyby byl v jeho kůži jsou jen hra na city a tudíž mimo. Přesně těmihle kecy - měli rodinu, byli to obyčejní lidé, tohle si nezasloužili se dá omluvit cokoli. V bývalé NDR aspoň část pohraničníků dali před soud, u nás jsou nasraní když jim chtějí přestěhovat památník... |
a to jim dava jako moralni pravo podriznout nekoho jak podsvince? svazanyho chlapa...to je kurva hrdinstvi a odboj !!!
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 9:22 pm Předmět: |
|
|
Tak nechat žít příslušníka SNB který by je mohl identifikovat by pro ně asi nebylo gut, ne? Kdyby takhle odpravili za války gestapáka všichni by tleskali. Že je to komanč, tak vám ho asi přijde líto protože skoro každý v rodině nějakého měl, jinak si to vysvětlit neumím.
Ale jo, kdyby podřízli mě bylo by o vola míň, já ti rozumím, ten dvojdomek spolu stavět nebudem
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 9:26 pm Předmět: |
|
|
srovnavat nejakyho strejdu četnika s gestapakem asi neni moc normalni, ses proste retard. Muj fotr taky delal psovoda v pohranici a nebyl to zadnej komous, jen kluk na vojne..
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 9:34 pm Předmět: |
|
|
Aha, a u SS a gestapa nebyli mladí kluci a chlapi, to byli všichni od narození zlí lidé a v době války měli všichni přes čtyřicet a ďábelsky se smáli.
V komunistických lágrech se nemučilo, na hranicích se nestříleli nevinní, v 48 to nebyl ozbrojený puč (podívej se třeba, kdy bylo uzákoněno držení zbraní milicema), v 53 nás vyhodili z MMF zbytečně, nebylo to okrádání, byla to reforma a já jsem retard.
Fajně, ty se mi zdáš zase poněkud neinformovaný.
Jo a tvůj taťka dělal na hranicích v padesátých letech? Podle projevu bych tě odhadoval na 20, takže se mi to moc nezdá, pokud tě teda něměl dost pozdě.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 9:56 pm Předmět: |
|
|
a kdo rikal v padesatych letech ? Proste to byl psovod na hranicich za komancu, to je jedno kdy. Normalni clovek stejne jako ten četnik, zadnej fanatik co posle cloveka na smrt jen pro to, ze se na nej spatne podival. Jestli ja su neinformovanej, tak co ses teda pak ty. Podivej se treba na film vyssi princip. Proste srovnavas nesrovnatelny.
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 10:01 pm Předmět: |
|
|
Komunistický puč jsem uvedl jako důvod, proč v SNB nevidím státní orgán, ale člena zločinecké organizace kterého mi vážně ani za těchto okolností líto není.
S věkem hovnivalova otce jsem to nadhodil protože si myslím, že neví ani nečetl jak to tady v padesátých letech vypadalo a má velmi zkreslené představy. Co dělal tvůj otec nevím, můj má na zamítnutí přijetí na medinu jako důvod akné na ramenou a dědečka v SRN :D
No nic pánové, už mě jen urážíte, argumenty už byly řečeny. Takže za mě příjemný večer všem.
edit: to hovnival ono opravdu není jedno kdy, v padestých tam měli hochy co se vyučili v CCCP a ostatně i ty co pracovali napřed pro nacisty a pak pro komanče, práskači se hodí každému režimu. Vyšší princip je gut, podívej se na http://www.csfd.cz/film/23827-ticha-bolest/ taky dobré.
Naposledy upravil mandor dne út srpen 16, 2011 10:08 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 10:02 pm Předmět: |
|
|
| AniCitronAniBanan napsal: | můj fotr taky běhal na hranicích a dvacet už mě bylo dávno...cos tim chtel jako rict ? co ma kurva spolecnyho komunistickej puc s podriznutim svazanyho fizla? i bez toho by dostali provaz, navic to nebyl afekt, ale jeste o tom stihli pokecat, borec po nich nestrilel, nic...jen si tam tak sedel a cekal, az ho nekdo pujde kuchat. Pak se tady ojevi tupec Mandor a bude to obhajovat komunistickym pučem??
Kdyby to byl nejakej komunistickej papalas, nikdo nerekne ani pul slova, ale tohle byla proste hnusna vrazda. | kdyby po sobe strileli a postrileli by treba 10 lidi tak to beru, ale kuchat nekoho jak al-kaida to je proste neomluvitelny...
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 11:07 pm Předmět: |
|
|
| mandor napsal: | Komunistický puč jsem uvedl jako důvod, proč v SNB nevidím státní orgán, ale člena zločinecké organizace kterého mi vážně ani za těchto okolností líto není.
S věkem hovnivalova otce jsem to nadhodil protože si myslím, že neví ani nečetl jak to tady v padesátých letech vypadalo a má velmi zkreslené představy. Co dělal tvůj otec nevím, můj má na zamítnutí přijetí na medinu jako důvod akné na ramenou a dědečka v SRN :D
No nic pánové, už mě jen urážíte, argumenty už byly řečeny. Takže za mě příjemný večer všem.
edit: to hovnival ono opravdu není jedno kdy, v padestých tam měli hochy co se vyučili v CCCP a ostatně i ty co pracovali napřed pro nacisty a pak pro komanče, práskači se hodí každému režimu. Vyšší princip je gut, podívej se na http://www.csfd.cz/film/23827-ticha-bolest/ taky dobré. |
no v 50 letech většina lidí u stb nebo i rozvědky byli normální dělníci z továren ,nepříliš intelektualní lidi ,samozřejmě tady poradci byli ,ale že by ppohraničníci jezdili do Moskvy na Školení to teda ne -je rozdíl mezi SNb a STB -normální dopraváci moc komunsti nebyli jen plnili svou práci stejně jako kriminálka ale STB byla nadřazená všem těm utvarum -prakticky neomezená moc _________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 11:09 pm Předmět: |
|
|
| hovnival napsal: | | a kdo rikal v padesatych letech ? Proste to byl psovod na hranicich za komancu, to je jedno kdy. Normalni clovek stejne jako ten četnik, zadnej fanatik co posle cloveka na smrt jen pro to, ze se na nej spatne podival. Jestli ja su neinformovanej, tak co ses teda pak ty. Podivej se treba na film vyssi princip. Proste srovnavas nesrovnatelny. |
Byl záklaďák na klasických 730 nebo gumák co to podepsal? To je totiž kua rozdíl. A k SNB se chodilo dobrovolně ... z blbosti, nechopnosti, vychcanosti, ale furt dobrovolně. A pokud uvážíme že se tu v 50.letech (a nejen) bolševici chovali jako neskutečné svině, a že SNB byla od počátku právě jimi organizována jako jejich nástroj udržení moci, tak mi fakt minimálně lidí, co to po Únoru podepsali, fakt nějak líto není.
Nikdy bych si nedovolil někoho kritizovat za to, že prostě držel hubu a krok a snažil se přežít ... vlastně jsem to pár let dělal úplně stejně. Ale lampasáci a celá ta vnitrácká sebranka byli právě ti, kteří ten režim dotáhli k moci a celou dobu ho u ní drželi. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st srpen 17, 2011 7:57 am Předmět: |
|
|
On v tom rozdil prece jen je - pokud nekdo byl donucenej narukovat za nacky a rozhodne s tim vnitrne nesouhlasil, mel stejnou smulu jako zakladak, kteryho poslou na hranice strilet vlastni spoluobcany jen protoze chtej z tehle sracek ven. Narozdil od dobrovolnyho vstupu k SNB nebo treba k gestapu - tam uz je to jejich postoj, jejich dobrovolny cin a tim padem je nepritel nekoho, kdo bojuje proti rezimu rezimu.
Takze tim padem z pohledu nekoho, kdo souhlasi s tim jaky rezim tu byl a cim ho ozbrojeny slozky drzeli pri zivote, to byli vrazi. Z pohledu nekoho, kdo bojoval proti rezimu, to vrazi nejsou.
Tezko je soudit, ted je fakt kazdy chytrej jak radio. Presne jak tu nekdo rikal, neni temer zadna rodina, kde by nekdo s tema svinema nekolaboroval. Jenze tezko soudit (krome vysokych funkcionari, to jsou, byli a budou maximalni svine) .. sam mam/mel jsem par lidi, ktery se vezli na vlne .. a pak treba babicce a dedovi ukradli komplet cely statek a cely hospodarstvi.
Je velka skoda, ze po 89 nikoho neodsoudili nebo jeste lip nepopravili. Radovy policajty tezko, po 89 uz nemeli tu pravou silu .. ale predtim a hlavne hned na zacatku (50 leta), to byla trochu jina situace. Z pohledu 2011 je mi toho mrtvyho SNB mozna lito, z pohledu let minulych a hlavne z pohledu ty doby me ho lito neni ..
Osobne si nemyslim, ze jsou hrdinove - tema by pro me byli, kdyby opravdu bojovali proti rezimu - zabijeli vysoky funkcionare a podobny cinnosti. Ale ani bych je nenazyval VRAZI
PS: kdyz naka aktivni komunisticka svine naprasila souseda, ktery v dusledku toho sel do uranovych dolu nebo na Sibir .. je to vrah? Anebo jen pohodovy typek, ktery proste jen veril, ze dela dobre? Takovy pro me vrahem je ..
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: st srpen 17, 2011 8:19 am Předmět: |
|
|
| mysH napsal: |
Osobne si nemyslim, ze jsou hrdinove - tema by pro me byli, kdyby opravdu bojovali proti rezimu - zabijeli vysoky funkcionare a podobny cinnosti.. |
jenze oni nic takovyho nedelali, ale na to udelat z nich hrdiny jim to stacilo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|